|
|
![]() ![]() |
18.06.2013 - 08:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Będąc nowy na forum w zasadzie nie powinienem w tę rozmowę się podłączać. Ale też ponieważ wiele wątków już przejrzałem i no czytam teraz ten, nie mogę się powstrzymać. :)
Generalnie gdyby wszyscy ludzie na tym forum byli tacy jak bielik, to ja bym tu nie wchodził. No bo po co? Zadasz pytanie, napiszesz coś od siebie, zażartujesz, to i tak reakcja byłaby jedna. Miłość. Jeszcze więcej zdań o miłości. Byłoby to forum przeraźliwie nudne. Gdzie w kółko wypisuje się kilka haseł. I co najważniejsze, forum zupełnie puste pod względem merytorycznym. Na każdy poruszony problem, aspekt, czy zagadnienie, odpowiedź byłaby jedna. Tak zgadliście. :) Miłość. Jeszcze więcej miłości. :) No a co by było gdyby nie tylko na tym forum, ale i w realu ludzie zaczęli tak działać? Idziesz do lekarza, adwokata, hydraulika, a tu zamiast konkretnego działania i porady słyszysz o miłości. I jeszcze na koniec tekst, że jak coś działa nie tak jak trzeba, to jest w tobie oczywiście za mało czego? Miłości oczywiście. :) Z całym szacunkiem bielik, ale czytając Twoje posty, mam wrażenie że pisał je jakiś bot. Albo niereformowalny uczestnik dawno wymarłego ruchu Dzieci Kwiatów, które też tylko w kółko potrafiły prawić jedynie o miłości jako remedium na wszystko. Jedyna różnica, że one machały kwiatkami, a Ty cytatami ze świętych ksiąg. Ale to tylko drobny detal, cała reszta jest identyczna. Generalnie jesteś człowiekiem pozytywnym, ale bez urazy, przeraźliwie nudnym. Wchodząc na Twój post, niezależnie od tematu, kontekstu czy sytuacji i tak wiadomo co napiszesz. :) Nie da się z Tobą porozmawiać technikach LD/OBE (w końcu o tym jest to forum) czy jakiejkolwiek innej sprawie. Bo i tak napiszesz o jednym. Podobno jesteś przebudzony. Ale jak popatrzę na innych przebudzonych opisywanych w religiach czy systemach filozoficznych, to widzę że to byli ludzie z krwi i kości. Owszem, mówili też o miłości, ale i o zupełnie innych sprawach też. Mieli swoje pasję i upodobania. I można było z nimi porozmawiać o wszystkim, nie znając z góry ich odpowiedzi. :) Nie odbieraj tego jako atak na siebie. To tylko takie spostrzeżenie jakie nasunęło mi się po lekturze Twoich postów. Pewnie dlatego, że jest we mnie za mało czego? Tak zgadłeś. :) |
|
|
|
18.06.2013 - 09:28
|
|
|
...bielik...Generalnie jesteś człowiekiem pozytywnym, ale bez urazy, przeraźliwie nudnym... Pewnie dlatego tkwimy na tym zasyfiałym poziomie metafizyki nie umiejąc się od niego uwolnić, ponieważ miłość jest dla nas przeraźliwie nudna. Kropelka ostrej przyprawy, która sama spaliłaby nam gardło rozpuszczona w tależu wodnistej zupy wbogaca ją nasycając "ożywiającą" gamą smaków. Podobnie działa kropelka zła rozpuszczona w morzu miłości - przestajemy odczuwac marazm, robi się ciekawie i kolorowo. Masakra.
|
|
|
|
18.06.2013 - 09:58
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tak czytam czytam, i nie odchodząc od tematu musze powiedzieć, że hasła bielika "kochajmy się, wszystko jest dobrze, miłość, jam jest itd" są ładne ale co z tego, nasz świat nigdy nie będzie taki jak te hasła, to jest UTOPIA. Każdy musi być świadomy miłości, być dobry i rozróżniać te wszystkie prawdy ale musi być WILKIEM a nie barankiem. Żeby coś osiągnać trzeba byc wilkiem, mozna powierzyć sie Bogu (lub tylko tak sobie to tłumaczyć, troszke to podchodzi pod konformizm) ale " kochajmy się, i akceptujemy miłość i wszystko" nie nakarmi dziecka w afryce, ani nie da miski bezdomnemu, nie można tego akceptować, jesteśmy tu i teraz i musimy być WILKAMI w słusznej sprawie, jak trzeba nawet i po mordzie dać, to trzeba to zrobić. Bóg jest miłością ale także Jest ABSTRAKCJĄ, i wydaje mi się ze o tym drugim drogi bieliku zapomniałeś. Ludzkość działa na planie fizycznym który jest zły, trzeba skończyć z patetyzmem miłości i uwielbienia, ukazać że te hasła nie są gołe i mdłe, ludzi pociąga czyn a nie piękne słowo. Konkrety przyjacielu, konkrety...
|
|
|
|
18.06.2013 - 10:09
|
|
|
...Każdy musi być świadomy miłości, być dobry i rozróżniać te wszystkie prawdy ale musi być WILKIEM a nie barankiem... Rozumiem, że trzeba być takim pozytywnym wilkiem, który podzieli się z barankiem swoją zdobyczą. Tylko jakoś tak głupio się dzielić, kiedy wilk upoluje innego baranka...
|
|
|
|
18.06.2013 - 10:12
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Rozumiem, że trzeba być takim pozytywnym wilkiem, który podzieli się z barankiem swoją zdobyczą. Tylko jakoś tak głupio się dzielić, kiedy wilk upoluje innego baranka... Głównie mi chodzi o wilka walczącego na rzecz słabyszych całą parą nawet po trupach, bo piekne hasła i samozbawienie to UTOPIA. Egzaltacja dla ego. |
|
|
|
18.06.2013 - 10:12
|
|
|
Miłość nie jest nudna, bo miłość ma ogrom barw i sposobów jej wyrażenia. Nawet rozmowa dwóch osób tutaj na forum i czas jaki sobie nawzajem poświęcają w dyskusji czy polemice, czas na wyrażenie konstruktywnej krytyki może być wyrażeniem Miłości, tak jak fakt, że nie pozwolę mojemu dziecku wybiec na ulicę, też jest wyrażeniem mojej miłości , troski i odpowiedzialności. Wszystko zależy od intencji. Natomiast nudny jest fanatyzm, który prezentuje Bielik, bo nie akceptuje innych form okazywania sobie miłości, niż ta, z którą on sam usilnie próbuje się utożsamić poprzez afirmacje. A jeśli coś odbiega od wzorca miłości, którego Bielik stał się orędownikiem, to tekst ten sam - że gardzimy jego miłością, że nie potrafimy siebie kochać, że mamy jakiś problem, ze powinniśmy się obudzić bo Bielik już jest OBUDZONY I WZNIESIONY I MOZE SIE STAC TYM KIM CHCE:)) Każdy fanatyzm to niemożność dialogu i zaślepienie, nawet jeśli fanatyzm dotyczy pozornie wzniosłych idei.
Miłość to dialog, relacja dwóch osób, natomiast Fanatyzm to dialog sam ze sobą, co widać często w postach Bielika, w których 70% każdego postu to kopiuj wklej afirmacji , ze JEST TYM CZYM JEST zamiast konkretnej wyczerpującej wypowiedzi, będącej przejawem szacunku dla osoby, z którą nawiązujemy dialog. Te puste afirmacje Bielika to po prostu masturbacja duchowa, a masturbacja to nie Miłość, bo do miłości potrzeba dwojga, potrzeba dialogu i poświęconego czasu oraz uwagi i odniesienia się do problemu w sposób rzetelny i faktycznie pomagający a nie przykrywania każdego problemu tym samym pustym hasłem. Miłość to nieco większy wysiłek , to wczucie się w drugiego człowieka, a nie szastanie cały czas tymi samymi sloganami jako remedium na wszystko. Jak na wszystko - to na nic tak naprawdę. |
|
|
|
18.06.2013 - 10:28
|
|
|
Głównie mi chodzi o wilka walczącego na rzecz słabyszych całą parą nawet po trupach, bo piekne hasła i samozbawienie to UTOPIA. Egzaltacja dla ego. W takim razie będzie to wilk-samotnik polujący na inne wilki....Miłość to dialog, relacja dwóch osób, natomiast Fanatyzm to dialog sam ze sobą, co widać często w postach Bielika... Przyznam się, że ja tak Bielika nie odbieram. Z fanatyzmem mamy do czynienia wtedy, gdy spod czegoś, co wydaje się być miłością wyzierają zęby i pazury. Nie dostrzegam czegoś takiego u Bielika, może mam skrzywioną optykę...? :) Faktem jest, że nie próbuję logicznie analizować jego postów, odbieram je w sposób "prawopółkulowy", jak obrazy czy nastroje. Zgadzam się, że celem tego forum jest merytoryczna dyskusja, ale taki głos, jak Bielika wydaje mi się również potrzebny.
|
|
|
|
18.06.2013 - 10:56
|
|
|
Zauważ, że każdy głos jest weryfikowany prędzej czy później przez różne sytuacje. Bielik sam sprowokował tą weryfikację - i wyszła ona niestety niekorzystnie dla niego ale jest za to cenną lekcją dla wszystkich - poniewaz on sam jako pierwszy powiedział coś, co jest kłamstwem - że Woytas jedzie po DS jak po szmacie i że jest to prostackie itd itd
Niestety nie wycofał się z tego kłamstwa tylko pod wpływem naszej weryfikacji zaczał mówić, że to my mamy problem, ze gardzimy jego miłoscią, że siebie nie kochamy i ze powinniśmy siebie pokochać itd itd czyli znowu zaczął brnąć w kolejne kłamstwa i projekcje, zamiast przyjrzec się sobie. To nie ma wiele wspólnego z głoszoną przez niego Miłością i przebudzeniem za to więcej ma z fanatyzmem - czyli brakiem dystansu. Zauważ ciekawą rzecz, ze jak ktoś twierdzi, ze jest przebudzony, to jakoś dziwnym przypadkiem zaczyna to być naprawdę weryfikowane. Miałam do czynienia z wieloma takimi sytuacjami i naprawdę zawsze był ten sam mechanizm. Z tego wypływa dla mnie ogólny wniosek, że nie nalezy się koncentrowac na przebudzeniu, ani gadać o tym, że się jest obudzonym czy wytykać innym nieprzebudzenie bo to przeszkadza w jego osiągnięciu za to super pomaga rosnąć ego jak widać ;) . No i co najważniejsze - sami prowokujemy tą weryfikację. Warto mieć w sobie pokorę i być przede wszystkim człowiekiem a nie wzniesioną niebiańską pełną światła i miłością istotą. Bo im wyżej się wznosimy na tle innych, tym niżej upadamy. |
|
|
|
18.06.2013 - 11:19
|
|
|
...Bielik...powiedział coś, co jest kłamstwem - że Woytas jedzie po DS jak po szmacie i że jest to prostackie itd itd... Ok. nie przyjrzałem się temu fragmentowi. Pewnie Bielik w podobny sposób odbiera krytykę Darka przez nas wszystkich.Natomiast w kwestii forumowych "przebudzonych" zawsze podzielałem Twoje zdanie, ale kiedy im się to nazwie po imieniu, natychmiast twierdzą, że nie, że wcale nie są przebudzeni, że sa przeciętnymi ludźmi (z tą może tylko różnicą, że świetnie rozumieją stan "przebudzenia"). |
|
|
|
18.06.2013 - 12:33
|
|
|
CYTAT Jest wolnym, kto pojął czczość wszelkich punktów widzenia, a wyzwolonym, kto wyciągnął z tego wnioski E.Cioran Cytat zaczerpnięty z książki: "Krajobrazy Mojej Duszy" Tom 2 Jarosław Bzoma |
|
|
|
18.06.2013 - 12:36
|
|
|
Ale ubaw:)
Teraz poznajcie siebie sami kim jestesci:)i dlaczego tak jest na tym świecie,UTOPIA,pytanie kto tą utopię tworzy? Ale to wasza wolna wola:) Niech kazdy który jest lepszy,mądrzejszy od kogo kolwiek:) odpisze na moje wezwanie,i opowie dlaczego jest lepszy? Jam Jest Zmartwychwstanie i Życie:) |
|
|
|
18.06.2013 - 12:36
|
|
|
Ale ubaw:) Teraz poznajcie siebie sami kim jestesci:)i dlaczego tak jest na tym świecie,UTOPIA,pytanie kto tą utopię tworzy? Ale to wasza wolna wola:) Niech kazdy który jest lepszy,mądrzejszy od kogo kolwiek:) odpisze na moje wezwanie,i opowie dlaczego jest lepszy? Jam Jest Zmartwychwstanie i Życie:) Tylko szczerze(choć raz) |
|
|
|
18.06.2013 - 12:42
|
|
|
bieliku nikt nie uważa sie za lepszego od nikogo, trzeba patrzeć na każdy aspekt wszystkiego tak mi sie zdaje. Jeśli kogoś razi mdły patetyzm w czyjejś wypowiedzi nie znaczy że sie czuje od niego lepszy. ludzki umysł chce konkretów tak już ma to ego, a niestety wyznania miłości do wszystkiego na forum może i ładnie wyglądają ale nikomu nic nie powiedzą. "Jam jest piękny,miłuj mnie, wszystko akceptuje, zmartwychstałem" a "Uważam że miłość jest ważna, ale patrza na to (konkretnie w ten sposób)" inaczej brzmi w odniesieniu i wzroku. Każdy moze sobie pisac tu co chce ja nic nikomu nie zebraniam tylko ukazuje czego ktoś może od ciebie oczekiwać. Nie wszyscy zadowola sie pięknymi sloganami.
|
|
|
|
18.06.2013 - 12:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Ale ubaw:) Teraz poznajcie siebie sami kim jestesci:)i dlaczego tak jest na tym świecie,UTOPIA,pytanie kto tą utopię tworzy? Ale to wasza wolna wola:) Niech kazdy który jest lepszy,mądrzejszy od kogo kolwiek:) odpisze na moje wezwanie,i opowie dlaczego jest lepszy? Jam Jest Zmartwychwstanie i Życie:) Utopia na świecie to tylko twoja bzdura, ja nie wiem co to jest utopia i żyje: ) Jam jest ten który nic nie wie xD |
|
|
|
18.06.2013 - 12:49
|
|
|
I jeszcze coś, słowo "powierzyłem swoje życie Bogu" moze być wszelak rozumiane, jest nie konkretną abstrakcją. Czy chodzi o powierzeni życia bogu tak jak to zrobił Dariusz Sugier czy zapewne w inny sposób. Różnie ludzie oddają sie kreacją Bogów, bożków, czy może wyższemu Ja, absolutowi przyrodzie.. Samo to stwierdzenie nic nie mówi, wszystko trzeba w życiu doprecyzować.
|
|
|
|
18.06.2013 - 12:57
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
DS ma fixację chrześcijańską. To warunkuje jego loty a co z tego wynika filmiki na YT i książki. Ja mam fixacje buddyjsko-szamańską. Jak się wreszcie przebiję do astrala to będe tam wymiatał astralnych jezusów i inne tego typu czarno-białe egregory. Moim celem bedzie ciało przyczynowe (buddhyczne) a nie jakieś niskie plany. może też jakieś książki stworzę, które potem sam będę czytał (patent by uncommon) zważywszy na katolickie mentalnie i kulturowo społeczeństwo.
|
|
|
|
18.06.2013 - 13:15
|
|
|
Niech kazdy który jest lepszy,mądrzejszy od kogo kolwiek:) odpisze na moje wezwanie,i opowie dlaczego jest lepszy? Jam Jest Zmartwychwstanie i Życie:) Nie no, nikt z nas nie może być lepszy od kogokolwiek bo przecież nie ma w nas miłości, jesteśmy nie obudzeni, jedziemy po Darku jak po szmacie i jest to prostackie i wróci to do nas , gardzimy Twoją miłością , nie ma w nas odwagi , nie rozumiemy, nie kochamy siebie ani innych itd - to wszystko to są Twoje słowa :)) I co, teraz chcesz żebyśmy zrobili to samo co Ty ? Rzeczywiście ubaw. ;) Nie spodziewaj się że ktokolwiek odpowie na Twoje wezwanie, bo byłoby to zgodą na to , co sam zrobiłeś. |
|
|
|
18.06.2013 - 15:45
|
|
|
Nie no, nikt z nas nie może być lepszy od kogokolwiek bo przecież nie ma w nas miłości, jesteśmy nie obudzeni, jedziemy po Darku jak po szmacie i jest to prostackie i wróci to do nas , gardzimy Twoją miłością , nie ma w nas odwagi , nie rozumiemy, nie kochamy siebie ani innych itd - to wszystko to są Twoje słowa :)) I co, teraz chcesz żebyśmy zrobili to samo co Ty ? Rzeczywiście ubaw. ;) Nie spodziewaj się że ktokolwiek odpowie na Twoje wezwanie, bo byłoby to zgodą na to , co sam zrobiłeś. Nawet nie rozumiesz tego:))) co napisałem A krytykujesz innych:) i mnie za to, że nie zrozumiałaś, rzeczywiscie rzeczowa krytyka:) Ubaw jak nic:)) |
|
|
|
18.06.2013 - 16:14
|
|
|
|
|
|
|
18.06.2013 - 16:46
|
|
|
Ja tam nie mam żadnego ubawu, a nadal czekam na konkrety, których się chyba na tym forum od ciebie nie doczekamy a tylko o to w tej rozmowie chodzi ;) ale co tam jesli nie potrafisz (lub nie chcesz) zobrazować swoich poglądów twoja wola. Wszystko jest opisane przeze mnie:) i przez was samych, lepiej się nie da Pomyśl:))poproś o zrozumienie, a zrozumiesz (jeśli tylko zechcesz) |
|
|
|
18.06.2013 - 16:47
|
|
|
Ale ubaw:)... ...Niech kazdy który jest lepszy,mądrzejszy od kogo kolwiek:) odpisze na moje wezwanie,i opowie dlaczego jest lepszy? Skoro nagle się okazuje, że cenisz sobie intelektualne zabawy, to czemu nie? Zawsze można pobawić się w berka. Napisz jeszcze raz, iż jesteś przebudzony, a ja wtedy napiszę, że jestem od Ciebie lepszy. Czemu miałbym Ci nie sprawić radości w Twojej intelektualnej grze? :) Czyli wychodzi na to, że czasem wyściubiasz nos ze swojej forumowej norki, obwieszonej nośnymi hasłami i proponujesz innym wspólną zabawę. To krok w dobrą stronę. :) Ale czy końcowy efekt będzie na pewno po Twojej myśli? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |