|
|
![]() ![]() |
20.06.2013 - 13:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Maolo ma trochę racji - bo co to da że sobie pojeździcie po kimś.Poczujecie się lepiej że potwierdzicie swoją definicję kogoś. Deimond umyka Ci pewna sprawa. W świecie ludzi cywilizowanych można rozmawiać o wszystkim. Wyłożyć swoje żale do Nergala, poddać krytyce filmową twórczość Darka, jak i osoby które tej twórczości nie akceptują. I wszystko jest w porządku. Tyle, że jak mówi stare przysłowie diabeł tkwi w szczegółach. Mówić czy pisać można o wszystkim, ale wśród kulturalnych ludzi nie ma przyzwolenia na sypanie bluzgami (Darek) i twierdzenia, że się na kogoś szczy (Maolo), bo mający kaprys publicznie się wysikać, nie zgadza się z poglądami innego człowieka. Jeżeli ktoś nie umie obyć się bez niepotrzebnego chamstwa, które niczemu tak na prawdę nie służy, trudno. Ale niech później nie oczekuje od innych szczególnych wyrazów uznania, skoro nie stać go na odrobinę kultury. Padają tu dziwne zarzuty. O tym, że Darka nie ma, a wciąż toczą się o nim rozmowy. Bielik każe wypełniać jakieś ankiety nim na temat darkowej twórczości będzie można się wypowiedzieć. A krytyka tej twórczości nazywana jest jechaniem. Tyle, że jak widzę komentowane są wciąż nowe filmy. Ale wedle niektórych ma się milczeć. Jak to jest, że o DS można pisać albo dobrze, albo wcale? Taką zasadę chciałyby narzucić pewne osoby, posługując się czasem nośnymi, choć zupełnie nie przystającymi do sytuacji hasłami. Moi drodzy zwolennicy milczenia. Dokąd zachowuje się pewne normy, mówić można wszystko. Szczególnie jeżeli wygłasza się komentarz do wciąż rozwojowej sytuacji. Jeżeli nie zgadzacie się z pewnymi twierdzeniami, możecie przecież na ten temat porozmawiać. Po to jest między innymi forum. Ale nie narzucajcie innym swojej cenzury, wedle której będziecie dyktować co wolno a co nie. Niemawiść to nienawiść, nieważne na, którym planie. Wiesz, że ten filmik mogą oglądać dzieci? Zastanowiłeś się może nad tym? Albo ktoś kto właśnie szuka hasła OBE etc. W tym właśnie jest problem, który nie wszyscy chcą zobaczyć. Jeśli ma odpychający wygląd - to znaczy, że jest z tej naszej ciemniejszej strony natury. Sfera cienia - czyli ta część nas, którą spychamy w podświadomość i nie akceptujemy (stąd brzydki wygląd). Ja nie uważam, ze należy unikać wręcz przeciwnie - dialog i dowiedzenie się, co ta istota sobą reprezentuje wtedy będzie wiadomo, co mamy do przepracowania w sobie :) Każdy cień prędzej czy później musi zostać przepracowany, lepiej wczesniej niż później :) po co tracić czas ;) Dzięki za odpowiedź.:) Właśnie tak staram się robić od niedawna. Wcześniej nie zawsze miałem odwagę. |
|
|
|
20.06.2013 - 13:49
|
|
|
[quote name='Noble' post='1003092' date='20.06.2013 - 10:28']Po ostatnim filmie Darka jaki obejrzałem na YT pomyślałem, że podzielę się z Wami fragmentem jednego z wyjść.
21.05.2013 - fragment wyjścia: (...) Odwiedziłem Darka poza ciałem. Po 5 wyjściu z ciała z rzędu, znalazłem się w jego świecie. Nie było lekko się tam dostać. Musiałem nabrać sporo energii, aby dotrzeć do jego rdzennej lokacji. Przez chwilę oglądałem piaszczystą krainę w której się znalazłem. Były tam trzy wielkie drewniane krzyże. Wsród krzyży dostrzegłem Astralne ciało Darka. Wypisz wymaluj to był on. To samo spojrzenie, ten sam błysk w oku. Byłem mocno zaskoczony, gdyż trzymał w ręku świetlisty miecz i tarczę. Być może w poprzek klatki piersiowej był przepasany łukiem. Odnosiłem takie wrażenie, choć nie mogłem dostrzec wyraźnych szczegółów. Po chwili Darek zauważył mnie (...) Nie podoba mi się to, co napisałeś i próbujesz zrobić z paru powodów: 1. Opis rzekomego kontaktu z DS, niedokończony. Wiadomo że każdego interesuje, co się działo dalej. No i link, który kliknęłam ponieważ chciałam przeczytać więcej. A tam wiadomo - jakieś banialuki o opasce szamańskiej. 2. Podaj email a otrzymasz natychmiastowy dostęp... hola, hola. Gdzie zapewnienie, że nie sprzedasz moich danych dalej? Słyszałeś o ustawie o ochronie danych osobowych? Nigdzie nie mogę się doszukać ani regulaminu, ani polityki prywatności na Twojej stronie. Nie mówiąc o braku ostrzeżenia o cookies, które jest wymagane przez prawo. 3. Z tego co słyszę, nie było natychmiastowego dostępu do "video instruktażowych"? Napisałeś w liczbie mnogiej, nie napisałeś "do pierwszego z serii video instruktażowego". Nieładnie. 4. Gdzie informacja o źródle na temat opaski? Jakie plemiona je stosowały? Tanie chwyty, język hipnotyczny, "będziesz mógł spróbować", widać że czytałeś ebooki o tym "jak zarobić na stronie www" lub "hipnotyczny marketing" J.Vitale i próbujesz je wcielić w życie. A że OBE to temat śliski to nikt Ci nie udowodni, że opaska nie skutkuje. Pewnie powiesz, że wszystko będzie za darmo. No tak, ale budowanie długotrwałych relacji z odbiorcą które najwyraźniej uskuteczniasz do czegoś będzie prowadzić. :) A ten opis wyjścia to można w ogóle gdzieś przeczytać? Powodzenia w Twoim biznesie... nie wiem ile jest prawdy w tym co robisz, ale postępuj zgodnie ze swoim sumieniem i nie upiększaj (czyt. zmyślaj). Nie sugeruję, że to robisz. Jednak gdy w grę wchodzi chęć zarobku, myślę że wielu dało się skusić. Nie mam nic przeciwko Twoim próbom zarobku, możesz być w przyszłości specem od marketingu, ale postępuj etycznie, nawet dla własnego spokoju. Nie byłoby tego całego wywodu, gdyby nie chamski zabieg z fragmentem opisu wyjścia i link (sugestia "czytaj dalej") do formularza z opaską. |
|
|
|
20.06.2013 - 14:09
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie wiem o co chodzi już w tym temacie, bo każdy pisze co chcę więc zapodam przepis na ... banany według Św. Piotra - filmik instruktażowy wszystko powie ( będzie trochę pieprzenia ! )
http://www.youtube.com/watch?v=4yp9u9E6HOM smacznego ! |
|
|
|
20.06.2013 - 15:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Nie podoba mi się to, co napisałeś i próbujesz zrobić z paru powodów: 1. Opis rzekomego kontaktu z DS, niedokończony. Wiadomo że każdego interesuje, co się działo dalej. No i link, który kliknęłam ponieważ chciałam przeczytać więcej. A tam wiadomo - jakieś banialuki o opasce szamańskiej. 2. Podaj email a otrzymasz natychmiastowy dostęp... hola, hola. Gdzie zapewnienie, że nie sprzedasz moich danych dalej? Słyszałeś o ustawie o ochronie danych osobowych? Nigdzie nie mogę się doszukać ani regulaminu, ani polityki prywatności na Twojej stronie. Nie mówiąc o braku ostrzeżenia o cookies, które jest wymagane przez prawo. 3. Z tego co słyszę, nie było natychmiastowego dostępu do "video instruktażowych"? Napisałeś w liczbie mnogiej, nie napisałeś "do pierwszego z serii video instruktażowego". Nieładnie. 4. Gdzie informacja o źródle na temat opaski? Jakie plemiona je stosowały? Krótko odpowiem :) 1. Dalej można przeczytać historię na forum, podalem złą kolejność linków bo najpierw został wstawiony ten na temat Opaski Szamańskiej. 2. Polityka Prywatności już jest dostępna do wglądu, była w trakcie tworzenia, bo dopiero co strona wystartowała, podobnie jak z plikami coockies. 3. Jest natychmiastowy dostęp. Napisałem w liczbie mnogiej bo pojawią się filmy. Nie mogę nagrać wszystkiego w jednym czasie. Ze spokojem, proszę o uzdbrojenie się w cierpliwość. 4. Informacja jest w pierwszym video. Zresztą nie jest to aż tak istotne zważając, że w filmach mówię o własnym doświadczeniu. Zawsze robię wszystko z własnym sumieniem i chcę, aby było dobrze. Kierując się wartością jaka przoduje w moim imieniu (xywie). Pozdrawiam Robert Noble |
|
|
|
20.06.2013 - 15:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Koledzy, koleżanki nie jeździjcie tak po Darku Sugierze mimo,
że jego teksty są kontrowersyjne. DS pokazał nam jak można upaść z dnia na dzień ;-) Albert Eistein: ,,są dwie rzeczy nieskoczone ludzka głupota i wszechświat, a co do ostatniego nie jestem pewien,, |
|
|
|
20.06.2013 - 15:30
|
|
|
Noble mógłbyś coś więcej napisać na temat tej wizyty w astralnym świecie Darka? Rzecz jest ciekawa, a Ty tak jak w Teleekspressie. ;)
EDIT. Ups nie zauważyłem, że podałeś linka trochę wyżej. |
|
|
|
20.06.2013 - 17:06
|
|
|
Noble zaklada instytut a więc nie wymagajcie od niego braku komercji.
Nie jest to wszak instytut naukowy ale instytut Roberta Noble. Darek ze świetlnym mieczem i tarczą jak rycerz dżedaj? To dlaczego teraz na YT wymachuje jakimś starym bagnetem? (IMG:http://blog.kaputtendorf.de/wp-content/uploads/jedi_breakfast.jpg) (IMG:http://farm4.static.flickr.com/3167/2896035021_374bc691d7.jpg) |
|
|
|
20.06.2013 - 17:20
|
|
|
Darek lubi gwiezdne wojny? To niech zaczerpnie paru wskazówek od mistrza Yoda ;-)
|
|
|
|
20.06.2013 - 17:37
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Noble zaklada instytut a więc nie wymagajcie od niego braku komercji. Nie jest to wszak instytut naukowy ale instytut Roberta Noble. Darek ze świetlnym mieczem i tarczą jak rycerz dżedaj? To dlaczego teraz na YT wymachuje jakimś starym bagnetem? To nie dżedaj to bagnet jakiś XVII wieczny tak wygląda, krotki miecz, szabla, i pistolet też w tym stylu, Darek to teraz bardziej sarmata. Albo magnat w swoim systemie przekonań. Pan na włościach ;) |
|
|
|
20.06.2013 - 17:57
|
|
|
I niech nikt nie mówi więcej, że OBE nie jest niebezpieczne...
|
|
|
|
20.06.2013 - 18:02
|
|
|
|
|
|
|
20.06.2013 - 18:18
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To systemy wierzeń są opium dla mas i naszego nieustannie niezaspokojonego ego.
|
|
|
|
20.06.2013 - 18:50
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Wy byście chcieli żeby doświadczenia duchowe były skrojone pod wasze widzimisię(takie jak chcecie) a jak się okazuje inaczej to psioczycie jak niezadowolone dzieci, którym odebrano zabawkę.Umysł każe wam podciągnąć kategorię doświadczenia duchowe, jako jakaś korzyść, ale doświadczenia duchowe przerastają pojmowanie świata przez umysł(kultura).Nawet to że zbieracie jakieś ale, jest wyrazem niezadowolenia, co świadczy o tym że myślicie że wszystko będzie tak jak wy chcecie.Ni chuja.To co chce, to co nieakceptuje jest nieprawdziwe i w ostateczności zostanie zmiecione.
|
|
|
|
20.06.2013 - 19:02
|
|
|
Darek najnowszym filmikiem rozbawił mnie.
(Słuchajcie dokładnie...) PS Dzięki Robert za wstawienie opisu tego doświadczenia z Darkiem. |
|
|
|
20.06.2013 - 19:19
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Serafis podrzyj biblie - ojca Darka to Darek rozbawi Cię maczetą:)
|
|
|
|
20.06.2013 - 19:25
|
|
|
W domu mam jedynie Nowy Testament. W takim razie zabije mnie w połowie ^^.
|
|
|
|
20.06.2013 - 19:28
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nowy testament to jego ciotka chyba:)
|
|
|
|
20.06.2013 - 19:32
|
|
|
Darek najnowszym filmikiem rozbawił mnie. (Słuchajcie dokładnie...) PS Dzięki Robert za wstawienie opisu tego doświadczenia z Darkiem. Mnie tam to nie bawi. Facet utożsamia sobie grupę moderatorów z Wikipedii - kilka tysięcy osób, do których może sam zresztą należeć, do jakiegoś 1 moderatora. Nie ma zielonego pojęcia na czym polega Wiki i myśli, że kogoś ośmiesza, a tak naprawdę ośmiesza tylko siebie! Wszyscy są teraz przeciwko niemu. Czy czymś tu nie pachnie? Niech każdy uważa, bo lista wrogów szybko rośnie. |
|
|
|
20.06.2013 - 19:33
|
|
|
Darek najnowszym filmikiem rozbawił mnie. (Słuchajcie dokładnie...) PS Dzięki Robert za wstawienie opisu tego doświadczenia z Darkiem. Noom :D coraz ciekawsze te filmiki. Poczynania Darka obserwuję raczej bezstronnie, natomiast wy drodzy forumowicze trochę przesadzacie. Więcej dystansu do otaczającego nas świata. PS. To forum chyba nigdy nie było na tak niskim poziomie. |
|
|
|
20.06.2013 - 19:38
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wy byście chcieli żeby doświadczenia duchowe były skrojone pod wasze widzimisię(takie jak chcecie) a jak się okazuje inaczej to psioczycie jak niezadowolone dzieci, którym odebrano zabawkę.Umysł każe wam podciągnąć kategorię doświadczenia duchowe, jako jakaś korzyść, ale doświadczenia duchowe przerastają pojmowanie świata przez umysł(kultura).Nawet to że zbieracie jakieś ale, jest wyrazem niezadowolenia, co świadczy o tym że myślicie że wszystko będzie tak jak wy chcecie.Ni chuja.To co chce, to co nieakceptuje jest nieprawdziwe i w ostateczności zostanie zmiecione. Co za niezwykła, dogłębna analiza psychologiczna forumowiczów. :P Czy Ty udajesz, czy na prawdę nie dostrzegasz psychicznego upadku tego człowieka? Tu nie chodzi o żadne systemy wierzeń, pierdolenie o szopenie i inne takie. Zdanie forumowiczów o tym człowieku wynika (piszę na swoim przykładzie i obserwacji postów innych) przede wszystkim z obserwacji jego osoby, jego zachowania, form ekspresji itp. To, co on wyczynia delikatnie mówiąc może budzić skojarzenia z jakimiś "lekkimi" problemami psychicznymi i pod nie własnie zakrawa. Poza tym - to są JEGO doświadczenia duchowe, a nie reszty forumowiczów. Każdy ma swoje i każdy ma na ich temat inne teorie, zdanie i ogląd na ten duchowy świat. Darek w dziwny sposób wykorzystuje siłę swojego niegdysiejszego autorytetu, trudno się więc dziwić forumowiczom w ich "sprzeciwie" i trudno dziwić się dyskusji jaka na ten temat rozgorzała. Swoje zdanie na temat doświadczeń pana DS zostawię dla siebie. Mają one dla mnie taką samą wartość jak zeszłoroczny śnieg. Bo swoje doświadczenia również mam, są moim własnym wyznacznikiem i nie zamierzam się nimi dzielić. Ale obserwując tego człowieka widzę tylko kilka rzeczy - zagubienie, jakiś rodzaj psychozy (które to wrażenie pojawia się mimowolnie - spójrzcie no tylko na jego sposób prezentacji własnej osoby, własnych poglądów na tych filmikach), ego pod sufit... wręcz momentami perwersyjna chęć zwrócenia uwagi na swoją osobę. To nie jest zdrowe. Nie wiem i nie chcę wiedzieć z jakimi siłami ma styczność DS. Wygląda to w każdym razie po prostu źle. Mam wrażenie, że po prostu dał się omotać. Dziwi mnie, Twist, że tak mocno optujesz za Darkiem, a forumowiczom wytykasz postępujący "mindfuck" w kwestiach doświadczeń, czy systemu wierzeń. Jestem pewien, że duża część ludzi tutaj to osoby światłe, które mają swoje zdanie i mają prawo je tutaj wygłaszać. Za to niektórzy zdają się uważać, ze pozjadali wszystkie rozumy i mogą wrzucić wszystko i wszystkich do jednego wora. |
|
|
|
20.06.2013 - 19:58
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Ale ja nie mówię o Darku a o jego doświadczeniach. Każdy chce żeby jego doświadczenia były inne, a jak tak nie jest , to porzuca je.To jest dziecinne.Darek to Darek i gdybanie o tym co robi nie ma sensu, on i tak będzie robił swoje, ja już wyraziłem swoją wątpliwośc w postaci wielu pytań.
Ale to prawda wystarczy poczytać, chociażby to jak się porównujesz z nim, Twoje doświadczenia mają większą wartość bo patrzysz na nie z punktu widzenia tego że są takie jakie chcesz żeby były.Nikt nie uzna doświadczeń Darka za lepsze od swoich, bo to oznaczałoby brak oporu, w tym widzę że wielu forumowiczów nie dorosło jeszcze do prawdy, bo prawda zazwyczaj jest inna niż oczekiwania, oczekiwania mają swoje korzenie w tym że rzeczywistość ma być taka "jaką ja ją chcę czy widzę", ja akceptuję jego doświadczenia, nie mam z tym problemów. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |