oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V  « < 9 10  
Reply to this topicStart new topic
> Weryfikacja Doświadczeń Dariusza Sugiera. Eksploracje Xary
Tenshin
post 24.06.2013 - 12:54
Post #201

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Nużek @ 21.06.2013 - 21:08) *
"Życie jest tu."

Od jakiegoś czasu zaczynam się buntować temu stwierdzeniu, bo co ono właściwie znaczy? Życie gdzie? Na zewnątrz, obok, tylko widziane i odczuwane poprzez nasze zmysły fizyczne? Rozumiem co znaczy żyć i cieszyć się życiem, a przynajmniej tak czuję, jednakże nie pasuję mi to do powyższego stwierdzenia. Często mam wrażenie, że Ci którzy tak cenią sobie życie typowo fizyczne nie do końca rozumieją naturę człowieka, tudzież rozumieją je na tyle, by bez kłopotu czerpać radość ze swego fizycznego jestestwa. Przez te zmysły tylko świat fizyczny wydaję się prawdziwy? A jest nawet mniej prawdziwy niż to co dzieję się w nas nieustannie - przepływ myśli, każdy impuls i nieodłączna świadomość istnienia (no chyba, że alkohol odetnie :P). Każda część/sfera życia jest istotna i jest tym prawdziwym, czasem jedynym prawdziwym, dla danej jednostki światem.

Podsumowując, dla mnie każda chwila, w której przebywamy naszą świadomością czy to w świecie fizycznym, czy poza ciałem, czy leżąc na kocu niczym Dyzio oddając się swobodnej ekstazie marzeń jest ŻYCIEM WŁAŚNIE TU.

A wpadło mi do głowy jeszcze. Przecież każdy z nas "słyszy" własne myśli w głowie. Czy one nie są prawdziwe? :)

Według mnie:

"Wszystkie przedmioty,
których doświadczamy,
przypominają księżyc
odbijający się w wodzie -
nie są ani naprawdę rzeczywiste,
ani naprawdę fałszywe".
cyt. Nagardżuna

Wszystko zawiera w sobie obydwa pierwiastki. Nasza percepcja składa się zarówno z tego co na zewnątrz, jak i z konstrukcji naszych zmysłów i naszej pamięci/doświadczenia.

Życie i moc tkwi w uchwyceniu "pomiędzy".

"Pomiędzy" to także reakcja na sytuacje, które Cię spotykają. To moment wyboru, który jest wg. mnie święty.

Jak w sutrze serca: "forma nie jest różna od pustki". Życie znajduje się w sformułowaniu "nie jest różne". W skrócie "nie dwa". Paradoks granicy, która jest nieuchwytna i ciągle płynna. Przez niektórych nazywana "procesem".
Go to the top of the page

+Quote Post
apo5
post 13.08.2013 - 10:01
Post #202

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(ryniek @ 04.06.2013 - 15:51) *
Obecnie widzę mężczyznę o błędnym wzroku, przemądrzałym tonem oznajmiającego dziwne sprawy. Sprawiającego wrażenie frustrata. Czepiającego się różnych grup społecznych. A co najgorsze robiącego sobie żarty z cudzego nieszczęścia. Całość jest bogato przetykana rynsztokowym słownictwem.
Wedle Ciebie to nie jest negatywne?

Hmm. Wygląda na to, że nie tylko w astralu każdy odbiera rzeczywistość indywidualnie ale również w realu.
Nie przychylam się do tego co piszesz. O słownictwie Darka nie ma co rozmawiać - jest lepiej niż było jeszcze w 2007. Jego przekaz (przymnajmniej dla mnie) jest logiczny i spójny - bardzo dobrze, że odciął się od komentarzy i całego tego internetowego szamba - jak tak patrzę na niektóre wpisy tutaj to się wcale nie dziwię - emanuje z nich nie wiem co - zazdrość? niedowierzanie?. Czy Wy widzicie momentami co tu jest wypisywane? Post w stylu "porozmawiajmy o szatanie, który tak naprawdę chciał powiedzieć jak to jest a nie o Jahwe, który zabronił adamowi i ewie tego i tego....". Czuję wewnętrznie, że to nie jest dobre - to brzmi jak "porozmawiajmy o szatanie bo on jest SPOKO". Dobra - mniejsza o większość. Ja o szatanie nie mam zamiaru ani rozmawiać ani czytać ani więcej pisać.
Trafiłem na to forum z wyszukiwarki - zobaczyłem hasło o zweryfikowaniu doświadczeń Darka gdyż zacząłem interesować się jego doświadczeniami dosyć intensywnie i powiem tylko tyle. Osobiście mu wierzę i osobiście zaufałbym istotom, które tam spotyka. Obejrzałem wszystkie filmy Darka, przeczytałem jego książki. Ogarnąłem to swoim umysłem - przemieliłem przez mój ziemski umysł, spasowałem kilka faktów z mojej przeszłości - przeszłości mojej żony (która nie praktykuje oobe a mimo to Jezus do niej przyszedł w dzieciństwie i wyglądał i MÓWIŁ tak jak opisuje to Darek - powiedział jej aby się nie lękała bo zawsze jest przy niej) jak i znajomych. Wszystko łączy się w jedną całość. Jak możecie mówić, że Darek źle postępuje słuchając według Was wyimaginowanych istot podszywających się pod Jezusa - jeżeli on poprzez swój przekaz jest w stanie nawracać ludzi na wiarę w Jezusa Chrystusa? Jestem tego przykładem. Czy te istoty, które spotykają Darka, które podpowiadają mu aby to wszystko spisał mają tak złe intencje? Czy nawracanie ludzi jest tą intencją? Średnio rozgarnięty człowiek Wam powie "NIE WYDAJE MI SIĘ". Pozdrawiam.

P.S - i jeszcze a pro po słów zielarza "Zmienił się na gorsze? Nie mi to oceniać. Za dużo w życiu już oceniałem i czuję, że to ocenianie wystawiło mi jedynkę z zachowania dlatego powiedziałem dość:)"

Ludziom nie podoba się to, że ukierunkował się mocno w stronę Boga - odczuwam to wewnętrznie. Mają do tego prawo - jesteśmy tylko węglową formą życia na zadupiu drogi mlecznej - prawda dosięgnie nas dopiero po śmierci. A tych których nie dosięgnie - będą inkarnować do oporu - aż zrozumieją.

P.S2 - "Według mnie wszelkie religie na ziemi są wymysłem tych, którzy chcą odwrócić nasz wzrok od rzeczywistego Boga - źródła"
Czy aby na pewno? Co możecie powiedzieć o życiu w zakonie? Czy wiecie czym jest modlitwa kontemplacyjna? Na prawdę myślicie, że "klechy" nie medytują? A czym jest głęboka modlitwa jeśli nie medytacją? Podróżą mentalną? Nie zastanawia Was, dlaczego w biblii anioły przychodzą w snach?...nie zastanawia Was skąd u księży z POWOŁANIA (nie tych co wybrali wygodne życie) tak głęboka wiara w Jezusa? A przykłady Ojca Pio, którego nazwali szarlatanem - opisywane były jego przypadki BILOKACJI a przeciez bilokacja, LD, OOBE to wszystko jest jeden i ten sam temat. To jest właśnie nasza duchowość. Czy naprawdę tak trudno połączyć to w całość? Ogarnijcie to bo to na prawdę jest PROSTE :)
Go to the top of the page

+Quote Post

10 Stron V  « < 9 10
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park