|
|
![]() ![]() |
01.06.2013 - 21:30
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Vesanya?
2. Budda: Jak spotkasz (w astralu) Buddę/mistrza/boga - zabij go! (bo jest fałszywy) Jak mam rozumieć zabicie go? Bo pewnie nie dosłownie?:) Czy w tym przypadku zabicie znaczy akceptację czy odtrącenie? Co jest w astralu prawdziwe a co fałszywe i jak to rozpoznać? |
|
|
|
01.06.2013 - 21:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
te opisy xary czytałam kilka lat temu na jakimś katolickim portalu/forum, które straszyło, żeby nie bawić się w taki grzech jakim jest wychodzenie z ciała.
niech każdy z nas będzie niewiernym tomaszem i sam wsadzi paluchy w jezusowe rany - weryfikujmy, zamiast gadać. dodam jeszcze takie cuś: owy bóg jahwe rzekł któregoś razu: "nie będziesz miał innych bogów przede mną". czemu nie rzekł: >nie ma innych bogów, jam jest jedyny i prawdziwy< ? czy owy bóg nie podpowiedział nam przypadkiem w ten sposób, że są i inni bogowie? (przy okazji zastanawiam się, jak owe powyższe wypowiedzi faktycznie brzmią w oryginale i czy zostały właściwie przetłumaczone?) tak więc, wnioskując z powyższego jak również doświadczeń różnistych obemaniaków, owe istoty tak ostatnio popularne (trójca czy jak ich zwał + cała masa pomagierów) to tylko jakieś przyssawki typu kleszcz albo komar, albo pijawka, które jakoś dziwnie chcą żeby ich wielbić. no mi to przynajmniej tak wygląda, ale korci mnie, żeby się z nimi spotkać i wczuć w ich energię/kłamstwa/prawdy/wypowiedzi. aleeeeee... jest jeszcze jedno 'ale' - mianowicie - nie wykluczam, iż owy jahwe może być stworzycielem naszej planetki, a nawet całego układu, czy nawet więcej, co nie wyklucza istnienia innych bogów. nie wyklucza to również tego, że jahwe stworzył ziemię w jakimś celu - chciał sobie pofarmić i mieć z tego korzyść tak jak korzyść ma rolnik, zarzynając świnię, dojąc krowę, czy strzygąc owcę itp. itd. a więc wniosek kolejny - darek ma do czynienia z bogiem faktycznym (nie mylmy z jakimś absolutem/źródłem wszechrzeczy), który manipuluje nim tak jak dawniej manipulował biblijnymi postaciami. w końcu stworzył, ponoć, ludzi na swój obraz i podobieństwo, a to już o jahwe jakoś świadczy - wystarczy spojrzeć na ludzi. tak więc kończąc tą pobieżną wypowiedź, życzę sobie i wam wszystkim dalekich, odkrywczych lotów... i niech moc będzie z wami ;) |
|
|
|
01.06.2013 - 21:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A czy nikt z Was nie pomyślał o tym, że to są filmiki z zeszłego roku, że ktoś te filmy teraz wstawia.
|
|
|
|
01.06.2013 - 21:48
|
|
|
Naszego układu, wszechświata i miliardów innych wszechświatów nikt nie stworzył. Jest to iluzja oddzielenia.
Stworzenie to dogmat. Bujda. Mit. Człowieka też nikt nie stworzył. Istniejemy odkąd istnieje Bóg czyli od zawsze. Równolegle. Ot cala zagadka:) Kiedyś czas był liczony w eonach...kto o nich pamięta?:) Teraz zegarek na ręku i doba jest święta:) |
|
|
|
01.06.2013 - 21:54
|
|
|
Zielarz czyżbyś posiadł całą prawdę o wszechrzeczy, wątpię, bo pewnie by cię tu już nie było i nie wdawałbyś się w bezsensowne dyskusje tak jak ja teraz bałahahahaha lol
ergo? wszechświaty stworzyły się same z siebie, co oznacza, że są iluzjami swoich własnych bogów wszechrzecz jest jedyną i prawdziwą sama dla siebie będąc bogiem nad bogami dotknij materii dotknij ducha a poczujesz boga . . . patrzcie słuchajcie czujcie |
|
|
|
01.06.2013 - 21:57
|
|
|
Różnimy się. Ty wątpisz a ja nie. Dualizm czyli iluzja oddzielenia:)
VVi...powiedz mi. Dzięki mnie i moje żonie na świat przyszła córka. Stworzyliśmy ją? Czy wcześniej nie istniała? Skoro istniała to jak mogliśmy stworzyć coś istniejącego? |
|
|
|
01.06.2013 - 21:58
|
|
|
wątpię ale w co?
czy filiżanka może jednocześnie istnieć i nieistnieć? oczywiście EDIT co do twojej córki: spłodziliście istniała i nie istniała istnieje to najlepsze określenie w świetle iluzji oddzielenia znasz prawdę, lecz ja w tym samym świetle również ją znam, w związku z tym oboje ją znamy, nie mogąc jej napisać/powiedzieć/wyjawiać, gdyż prawda jest tajemnicą iluzji (jesli już posługujemy się twoimi określeniami prawdy) EDIT 2 tak wiem w co wątpię, ale chciałam się ciebie zapytać bo może moje wątpliwości wydały ci się inne niż mi, i nie - nie mam problemu, wręcz przeciwnie, wątpić to więcej niż wiedzieć, bo zawsze można się mylić:) |
|
|
|
01.06.2013 - 22:04
|
|
|
Nie wiem w co wątpisz, ale używasz takich słów...
Zielarz czyżbyś posiadł całą prawdę o wszechrzeczy, wątpię, Skoro wątpisz to masz problem:) |
|
|
|
01.06.2013 - 22:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tylko,że ta kobieta mówi o 3 bytach podszywających się(co może znaczyć,że sie podszywają pod te postacie co DS spotyka) a Pan DS o całej armi, aniołach, i różnych miejscach. Jeżeli chodzi o liczby to czwarty był Jezus, a piąty bóg któremu Xara miała być przedstawiona. Ale tu nie o ilość chodzi (forma), tylko o identyczny mechanizm (treść). Dostajesz na dzień dobry miłość. Następnie jest Ci przekazywana informacja i Bogu i Jezusie, których należy czcić. Dostajesz też pouczenia co masz robić w życiu codziennym. Dokąd ich słuchasz dostajesz miłość i poczucie bezpieczeństwa, ale jakieś takie dziwne, od których szybko się uzależniasz. Twoje życie zaczyna się toczyć pod dyktando tych istot. Tak było u Xary i tak jest u Darka. Jest w Twojej wypowiedzi jedna rzecz, której nie rozumiem. Pisząc o Darku Sugierze używasz wyrażenia "Pan". Pisząc o Xarze, określasz ją rzeczownikiem "kobieta". A przecież wiesz, że oboje są mniej więcej w tym samym wieku. Co jest powodem tej dyskryminacji? |
|
|
|
01.06.2013 - 22:11
|
|
|
Dyskryminacji? Przecież kobieta to pani:) Czy nie?
Nie zakładajmy u innych złych intencji. To największy problem naszej cywilizacji a pewnie i nie tylko naszej. |
|
|
|
01.06.2013 - 22:13
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Bóg to miłość nie iluzja miłości, miłość wszechobecna, ale przede wszystkim pełna akceptacja, akceptacja i zrozumienie, dlatego jak dobrze wiadomo "bożek" nie ma natury boskiej tylko chce ją mieć tworząc sztuczne iluzje i wymuszenia.
|
|
|
|
01.06.2013 - 22:16
|
|
|
|
|
|
|
02.06.2013 - 00:40
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Ta pani należy do sekty.
http://inicjacja.wordpress.com/2009/02/17/...y-w-internecie/ Xara ma też inne ksywki: kajsza, asia, Katarzyna, kejsi1975, nczarna Wystarczy np poczytać post o Matce Boskiej Częstochowskiej, i inne posty związane z kościołem to się zrozumie o co w tym wszystkim chodzi. W necie można napisać co się chce i wmówić każdemu co się chce. |
|
|
|
02.06.2013 - 00:50
|
|
|
Ta pani należy do sekty. http://inicjacja.wordpress.com/2009/02/17/...y-w-internecie/ Xara ma też inne ksywki: kajsza, asia, Katarzyna, kejsi1975, nczarna Wystarczy np poczytać post o Matce Boskiej Częstochowskiej, i inne posty związane z kościołem to się zrozumie o co w tym wszystkim chodzi. W necie można napisać co się chce i wmówić każdemu co się chce. A nie została czasami pomówiona przez pewne bractwo za to, co napisała o nich na jej blogu? Ja tam nie wiem, to jest śliski grunt :) |
|
|
|
02.06.2013 - 01:44
|
|
|
Vesanya? 2. Budda: Jak spotkasz (w astralu) Buddę/mistrza/boga - zabij go! (bo jest fałszywy) Jak mam rozumieć zabicie go? Bo pewnie nie dosłownie?:) Czy w tym przypadku zabicie znaczy akceptację czy odtrącenie? Co jest w astralu prawdziwe a co fałszywe i jak to rozpoznać? "Zabić" - najlepiej po prostu zjejść - może myślisz, że to żart ale to nie jest żart i jestem na 100% poważny. Jeszcze jedno. Ja w sumie też byłem sceptycznie nastawiony na to spotykanie Jezusa w poza, w zasadzie do przedwczoraj od kiedy pojawił się w moim śnieniu. Byłem trochę zaskoczony nad ranem, bo jestem mówiąc z lekka negatywnie nastawiony zarówno jako do postaci historycznej czy też jako egragora. W dodatku się do mnie przyssał i muszę teraz go "zabawiać" jako nieproszonego gościa ale wkrótce mu podziękuje za wizytę. Skąd wiem, że to ten sam egragor co u Darka? W sumie, dla tego, iż sam zdecydowałem się trochę pobadać to co Darkiem zawładnęło, zresztą nie tylko Darkiem. Ci co badali to wiedzą co to za byty i nie będę się powtarzał, jedynie o co apeluje aby przestać już o nich pisać, bo mam wrażenie, że to świetna dla nich pożywka. Pozdrawiam ;) |
|
|
|
02.06.2013 - 07:43
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
dokładnie skończmy o tym pisać bo produkując myśli na ten temat często dajemy im nieswiadomie pozywienie w postaci energii eterycznej, te wszystkie larwy najczęsciej karmia się naszym strachem.
|
|
|
|
02.06.2013 - 10:14
|
|
|
Bez przesady, nie ma czego się lękać. Człowiek ma wolną wolę i sam decyduje o sobie. Z największego gówna można wyjść, o ile wyrazi się taką chęć. Jedyne co najgorsze, ze one robią wszystko, żeby takiej chęci nie było ;) a w astralu jak wiadomo, można wykreować każdą cudowoność, każdą emocję, ekstazę, miłość, każdy cudowny wygląd, każde wspaniałe wrażenie, którym skuszą człowieka.
Dlatego warto demaskowac ich iluzje, żeby poznać sztuczki które stosują. Wiedza o ich postępowaniu osłabia ich i są wtedy bardziej podatne na transformację swojego pasożytnictwa w przeciwną cechę. Naprawdę nie ma co się bać, jeśli się wie z czym ma do czynienia, po za tym w pewnym sensie one są częścią nas :) Vesanya? 2. Budda: Jak spotkasz (w astralu) Buddę/mistrza/boga - zabij go! (bo jest fałszywy) Jak mam rozumieć zabicie go? Bo pewnie nie dosłownie?:) Czy w tym przypadku zabicie znaczy akceptację czy odtrącenie? Co jest w astralu prawdziwe a co fałszywe i jak to rozpoznać? Zielarz, Chodzi o akceptację, przy pełnej świadomości natury tej istoty, która próbuje dla Ciebie stać się mistrzem/bogiem/jezusem/kosmitą itd. "Zabijasz" ubranie mistrza, a nie tą istotę. Przecież każdy byt duchowy stanowi z nami na pewnym poziomie jedność bo jest aspektem naszej jaźni. Zabicie nalezy traktować symboliczne - chodzi o rozpoznanie iluzji, którą ona produkuje. Jak rozpoznać czy coś jest prawdziwe czy fałszywe w astralu...czyli inaczej jak rozpoznać egregora astralnego pod postacią JEzusów , Bogów itd: - rośnie ego ;) poczucie bycia wybranym, z misją zbawienia innych przed końcem świata. - wzmocnienie dualizmu - tym istotom świętym towarzyszy często ich przeciwna strona, po tym wiadomo, ze są upadłe. Ujawnia się to później. Na przykład Jezus okazuje się ma wroga diabła, plejadanom towarzyszą reptilianie itd Istoty przebudzone nie mają swojego przeciwieństwa bo już osiągnęły stan jedności i wyjścia z dualizmu. - ograniczenia zamiast wyzwolenia. Te istoty narzucają ograniczające rytuały, czynności, praktyki. Narzucają też często określoną dietę , każą rezygnować z rzeczy, które wczesniej sprawiały nam przyjemność. Stosują techniki manipulacyjne znane z toksycznej miłości. Chcą, żeby ich czcić i chcą żeby jak najwięcej osob ich czciło poprzez te rytuały czy czynności. - mechanizm kija i marchewki - jak zrobisz coś tam, to dostaniesz coś tam. A jak nie zrobisz, to będzie źle. - Dzielenie zamiast łączenia. Ich celem jest to, zeby utrzymać człowieka w podzieleniu. Dlatego różne askepty jaźni człowieka traktują jak wrogów , z którymi należy walczyć. ALbo wmawiają nam to, że składamy się z różnych i licznych części. Istoty prawdziwie przebudzone traktują nas jak jedność. - obserwacja tego, co się z nami dzieje - tego chyba tłumaczyć nie muszę. Jeśli płynie z nas miłość, coraz większa akceptacja i spokój, poczucie wyzwoleie to super, a jak płynie z nas pustka, wyobcowanie, frustracja, nietolerancja, poczucie bycia lepszym od innych, widzenie w innych grzechu i zła, które nalezy zbawić, no to znaczy, ze nie tędy droga - Istoty prawdziwie przebudzone nie stosują technik typu: Jeszcze nie teraz, dowiesz się później itd, co powoduje w nas uczucie wątpliwości, rozdarcia, męczarni duchowych. Utrzymywanie nas w niepewności oraz nieustanne niedopowiedzenia, a nawet niespełnione obietnice, odwlekanie czegoś, to domena egregorów. - często dają nam tzw "wiedzę" , która w rzeczywistości jest marną i pokrętną kopią tego, co już było. Ta kopia tejże wiedzy jest zbudowana na kłamstwach i pokrętnych, czesto zbyt dosłownych interpretacji prawd duchowych, co prowadzi właśnie do fałszywych założeń duchowych a na tym zbudowany jest fanatyzm. - no i kolejna ważna rzecz- związana z mechanizmem kija i marchewki - rzadko kiedy są bezinteresowne, zawsze prędzej czy później dadzą nam do zrozumienia że w ich świecie trzeba płacić za dar i odwdzięczać się w imię "równowagi". Natomiast istoty prawdziwie przebudzone dają i nie biorą nic w zamian ani na początku ani w trakcie ani na końcu relacji z człowiekiem. itd |
|
|
|
02.06.2013 - 11:06
|
|
|
Miałem dziś bardzo fajne przeżycie z demonami. Wysysali ze mnie energię, ciesząc się... Z pomocą mego aspektu (antymnie, chciałem przybić żółwika. Przybił antyżółwika ^^. Ubrany na czarno, bez tęczówek i źrenic - same białkówki, mówił bardzo miłym basem, miał rękawiczki założone, mojego wzrostu, koloru włosów nie pamiętam) zmniejszyłem ich tak, by kładąc dłoń na nich, nie czułem ich. Pamiętam, że jeden był podobny do Darka (wykluczyłem, że to był Darek), bardzo podobna broda i wąsy, rysy twarzy, wyższy ode mnie, miał na sobie dziwny kapelusz. Jak z Chin, tylko z przodu wisiały czarne paski, zasłaniające 60-70% twarzy. Długość ich, tak do klatki piersiowej. Czarne krótkie włosy. Powiedziałem coś związanego z atakiem na Darka przez nich, lekko się zdenerwowałem. Razem było ich 3, dwie kobiety, ubrane na biało. Byliśmy, jakby w kościele, podobny wystrój (biały), jednak bez naw. Straciłem raz wizję, spróbowałem przeciąć ich, jednak odnowili się :/. Aspekt wyciągnął dłoń, złapałem ją (bardzo miłe odczucie ^^, jednak odczułem przeważnie rękawiczkę, niż jego) i zmniejszyłem ich.
Polecam technikę Jarka Bzomy, polegającą na zadawaniu pytań do swojej duszy(?), do siebie(?) (ja mówię do posiadacza imienia serafis, jednak bez znania imienia siebie, można komunikować się ze sobą(?). Otóż wystarczy, że poczujesz, że rozmawiasz ze sobą(?)), kwestii, których chcesz poruszyć. Działa w 100%. Jednak! Mi nie chce pokazać kwestii siebie, jak proszę o poruszenie kwestii poznania siebie, to odpowiada głos, że sam mam to ogarnąć. |
|
|
|
02.06.2013 - 13:36
|
|
|
Miałem dziś bardzo fajne przeżycie z demonami. Wysysali ze mnie energię, ciesząc się... Z pomocą mego aspektu (antymnie, chciałem przybić żółwika. Przybił antyżółwika ^^. Ubrany na czarno, bez tęczówek i źrenic - same białkówki, mówił bardzo miłym basem, miał rękawiczki założone, mojego wzrostu, koloru włosów nie pamiętam) zmniejszyłem ich tak, by kładąc dłoń na nich, nie czułem ich. Pamiętam, że jeden był podobny do Darka (wykluczyłem, że to był Darek), bardzo podobna broda i wąsy, rysy twarzy, wyższy ode mnie, miał na sobie dziwny kapelusz. Jak z Chin, tylko z przodu wisiały czarne paski, zasłaniające 60-70% twarzy. Długość ich, tak do klatki piersiowej. Czarne krótkie włosy. Powiedziałem coś związanego z atakiem na Darka przez nich, lekko się zdenerwowałem. Razem było ich 3, dwie kobiety, ubrane na biało. Byliśmy, jakby w kościele, podobny wystrój (biały), jednak bez naw. Straciłem raz wizję, spróbowałem przeciąć ich, jednak odnowili się :/. Aspekt wyciągnął dłoń, złapałem ją (bardzo miłe odczucie ^^, jednak odczułem przeważnie rękawiczkę, niż jego) i zmniejszyłem ich. Polecam technikę Jarka Bzomy, polegającą na zadawaniu pytań do swojej duszy(?), do siebie(?) (ja mówię do posiadacza imienia serafis, jednak bez znania imienia siebie, można komunikować się ze sobą(?). Otóż wystarczy, że poczujesz, że rozmawiasz ze sobą(?)), kwestii, których chcesz poruszyć. Działa w 100%. Jednak! Mi nie chce pokazać kwestii siebie, jak proszę o poruszenie kwestii poznania siebie, to odpowiada głos, że sam mam to ogarnąć. Ja właśnie stosuję technikę Jarka Bzomy i zgadzam się, działa znakomicie. Jest ona też bardzo bezpieczna, gdyż po pierwsze eliminuje w znacznym stopniu interpretacje umysłu i ego, choć oczywiście można by symbole sobie odczytywać dla własnej wygody, ale pamiętajcie, że dusza od kórej pochodzi ten przekaz doskonale cię zna i wie jak Ci to odpowiednio przekazać, aby ominąć w znacznym stopniu nadinterpretacje lub skłonności ego. Pozatym po pewnym czasie wyrabia się dobra nić porozumienia pomiędzy tobą a Duszą i raczej ciężko jest oszukiwać samego siebie. Tego też nie da się tak do końca wytłumaczyć ale polecam każdemu, gdyż na pewno można dzięki tej technice wyeliminować niebezpieczeństwa o których pisze na przykład, zresztą bardzo mądrze, Vesanya. Praca i kontakt z własną duszą daje niesamowite rezultaty - polecam każdemu podróżnikowi :D |
|
|
|
02.06.2013 - 14:15
|
|
|
owy bóg jahwe rzekł któregoś razu: "nie będziesz miał innych bogów przede mną". czemu nie rzekł: >nie ma innych bogów, jam jest jedyny i prawdziwy< ? czy owy bóg nie podpowiedział nam przypadkiem w ten sposób, że są i inni bogowie? (przy okazji zastanawiam się, jak owe powyższe wypowiedzi faktycznie brzmią w oryginale i czy zostały właściwie przetłumaczone?) Ja też uważam że może być wielu Bogów, jeśli byłby tylko jeden to skąd było by tyle religii i tyle Bóstw? Przytoczę fragment z Księgi Rodzaju, Opis stworzenia świata: "A wreszcie rzekł Bóg: "Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam." Oczywiście różnie można interpretować słowa Pisma Św. mimo to daje to wiele do myślenia. |
|
|
|
02.06.2013 - 15:17
|
|
|
Wreszcie rzekł:)
To jakaś narada była Bogów na to wychodzi:) Może i w wizji kogoś bóg tak rzekł, ale bogowie w wizjach ludzi się już tak nagadali, że ho ho:) Zresztą bóg co gada to nie Bóg bo skoro gada to i pewnie się ubiera a nawet gra w golfa?:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |