oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Weryfikacja Doświadczeń Dariusza Sugiera. Eksploracje Xary
ryniek
post 03.06.2013 - 01:54
Post #51

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Tenshin @ 02.06.2013 - 01:50) *
A nie została czasami pomówiona przez pewne bractwo za to, co napisała o nich na jej blogu?

Ano też odnoszę takie wrażenie. :) W końcu z informacją w sieci bywa czasem tak, jak w znanej anegdocie o rozdawnictwie rowerów na Placu Czerwonym. ;)

CYTAT(Vesanya @ 02.06.2013 - 11:14) *
...- rośnie ego ;) poczucie bycia wybranym, z misją zbawienia innych przed końcem świata...

...- obserwacja tego, co się z nami dzieje - tego chyba tłumaczyć nie muszę. Jeśli płynie z nas miłość, coraz większa akceptacja i spokój, poczucie wyzwoleie to super, a jak płynie z nas pustka, wyobcowanie, frustracja, nietolerancja, poczucie bycia lepszym od innych, widzenie w innych grzechu i zła, które nalezy zbawić, no to znaczy, ze nie tędy droga...

Nic dodać, nic ująć. :) Można głosić różne hasła i najpiękniejsze idee. Ale to zachowanie i sposoby działania, pokazują jakie energie w kim siedzą.
Go to the top of the page

+Quote Post
Sensei Noni
post 03.06.2013 - 09:27
Post #52

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Każdą relację astralna można zweryfikować bo jest tam każdy myślokształt i plan, istota, wydarzenie cokolwiek jakie powstało w jakim kolwiek umyślę jakiej kolwiek istoty w jakimkolwiek czasie.

Więc wszystko tam jest równie prawdziwe i realne :) a to że Darek uwierzył w realność swoich doświadczeń jednocześnie myśląc , że to coś w stylu jedynej prawdy a nie jego lub innych istot projekcji dopasowanej do jego podświadomości no to co chyba jest naiwny :)

+Quote Post
strapped
post 03.06.2013 - 14:21
Post #53

Członek Rodziny

Notatnik

nie trzeba być religijnym/ateistą/obemaniakiem, fanem/niefanem DS, żeby stwierdzić, że to co widzi Darek to może po prostu przybierać taką formę, dla każdego inną w odbiorze, ale nie musi być zaraz czymś negatywnym, jak tu niektórzy od razu osądzają.

Posłuchajcie, jak odróżnić istoty świetlne od ciemnych i innych, wiedza zaiste bezcenna dla każdego szanującego się podróznika astralnego:

https://www.youtube.com/watch?v=G7KDpWfEJFY

Tutaj do ściągnięcia z chomiczka:

http://chomikuj.pl/strapped/Cafe+de+Flore+...Jakubczak+-+mp3

+Quote Post
ryniek
post 04.06.2013 - 15:51
Post #54

Dusza Towarzystwa

CYTAT(strapped @ 03.06.2013 - 15:21) *
nie trzeba być religijnym/ateistą/obemaniakiem, fanem/niefanem DS, żeby stwierdzić, że to co widzi Darek to może po prostu przybierać taką formę, dla każdego inną w odbiorze, ale nie musi być zaraz czymś negatywnym, jak tu niektórzy od razu osądzają.

Nie musi być czymś negatywnym? Właśnie obejrzałem najnowsze filmy DS.
Nikogo nie zamieram osądzać. Napiszę tylko swoje spostrzeżenia.

Na dawnym materiale filmowym rejestrującym Darka, widzę człowieka spokojnego, o łagodnym wzroku, pełnego namysłu, który przekazuje ludziom to czego doświadczył. Pełnego tolerancji i akceptacji. Uważnie dobierającego słowa.
Obecnie widzę mężczyznę o błędnym wzroku, przemądrzałym tonem oznajmiającego dziwne sprawy. Sprawiającego wrażenie frustrata. Czepiającego się różnych grup społecznych. A co najgorsze robiącego sobie żarty z cudzego nieszczęścia. Całość jest bogato przetykana rynsztokowym słownictwem.
Wedle Ciebie to nie jest negatywne?

+Quote Post
VVi
post 04.06.2013 - 16:02
Post #55

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 02.06.2013 - 23:13) *
Jeżeli myśleć ze światem rządzi trzech bogów: dobro, zło i neutralność wtedy myślisz inaczej niż tu napisałeś

czyli że co i jak, bo nie zrozumiałam twojego zdania?

a tak zasadniczo, ja dużo rzeczy piszę hipotetycznie i zawsze są one czubkiem góry lodowej, raz mogę myśleć tak a innym razem inaczej - nie oznacza to jednak, że raz się mylę a innym razem mam rację, lub też zaprzeczam sama sobie - myślenie ma to do siebie, że się przekształca, deformuje i formuje, by chwilę potem znów przybrać nowy kształt (jak kropla wody w stanie nieważkości)

odrobina zdrowego sceptycyzmu nikomu nie zaszkodziła, więc dobrze jest podejść do darkowych opowieści właśnie w ten sposób - kiedyś wszyscy się energicznie pchali do Poza i chcieli doświadczać, teraz jakiś marazm w narodzie i nawet nowe jednostki obemaniakowe nie mają chyba tej energii, i tenże marazm powoduje, że eksploracje jakieś marne i więcej gadania niż latania

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.06.2013 - 16:07
Post #56

Dupa Towarzystwa

Może nasza cywilizacja nie lata bo nawet chodzić nie umie i mam tu na myśli świadomość życia. Pewnie jakby oobe można było jednak kupić to popyt byłby konkretny:)

+Quote Post
strapped
post 04.06.2013 - 19:16
Post #57

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(ryniek @ 04.06.2013 - 16:51) *
Nie musi być czymś negatywnym? Właśnie obejrzałem najnowsze filmy DS.
Nikogo nie zamieram osądzać. Napiszę tylko swoje spostrzeżenia.

Na dawnym materiale filmowym rejestrującym Darka, widzę człowieka spokojnego, o łagodnym wzroku, pełnego namysłu, który przekazuje ludziom to czego doświadczył. Pełnego tolerancji i akceptacji. Uważnie dobierającego słowa.
Obecnie widzę mężczyznę o błędnym wzroku, przemądrzałym tonem oznajmiającego dziwne sprawy. Sprawiającego wrażenie frustrata. Czepiającego się różnych grup społecznych. A co najgorsze robiącego sobie żarty z cudzego nieszczęścia. Całość jest bogato przetykana rynsztokowym słownictwem.
Wedle Ciebie to nie jest negatywne?

Ale przecież to "nie negatywne" dotyczy doświadczeń Darka - istoty, które spotyka nie muszą być diabłami, przyjmującymi postacie aniołów, przewodników czy coś w tym rodzaju, co ma na niego taki, a nie inny wpływ. Choć jest to możliwe. Kto to jednak sprawdzi, żeby bankowo oceniać?

To natomiast jak DS zachowuje się w realu, to już odrębna sprawa, zapewne kwestia pracy nad sobą. Bo czy samo OBE jest w stanie uszlachetnić człowieka? Tak jak i tu, tak i tam są różne zagrożenia.

Wg mnie póki DS nikomu nic nie narzuca, do niczego nie przymusza to ma prawo do swojego zdania, nawet jeśli nam się nie podoba. Ja osobiścię też preferuję starego Darka, Behemota słucham, kościoły omijam, ale w żaden sposób nie czuję się zmuszany do tego, co teraz głosi. A stawiać wolę na własne doświadczenia niż, zwłaszcza teraz, sug(i)erować się cudzymi w eksploracji Poza, choć to co zrobił DS ze świadomością ludzi ws. OBE zasługuje na najwyższy szacunek - bo dostarczył przede wszystkim narzędzi, dzięki którym każdy z nas może sam poznawać siebie na innym planie.

+Quote Post
ryniek
post 04.06.2013 - 19:44
Post #58

Dusza Towarzystwa

CYTAT(strapped @ 04.06.2013 - 20:16) *
Ale przecież to "nie negatywne" dotyczy doświadczeń Darka - istoty, które spotyka nie muszą być diabłami, przyjmującymi postacie aniołów, przewodników czy coś w tym rodzaju, co ma na niego taki, a nie inny wpływ. Choć jest to możliwe. Kto to jednak sprawdzi, żeby bankowo oceniać?

To natomiast jak DS zachowuje się w realu, to już odrębna sprawa, zapewne kwestia pracy nad sobą. Bo czy samo OBE jest w stanie uszlachetnić człowieka? Tak jak i tu, tak i tam są różne zagrożenia.

Nie mam pojęcia kim lub czym są istoty, które spotyka. Jednak po spotkaniach z nimi zmienił się bardzo. A tak naprawdę o człowieku świadczy, nie to co mówi, ale jak się zachowuje.

CYTAT(strapped @ 04.06.2013 - 20:16) *
Wg mnie póki DS nikomu nic nie narzuca, do niczego nie przymusza to ma prawo do swojego zdania, nawet jeśli nam się nie podoba. Ja osobiścię też preferuję starego Darka, Behemota słucham, kościoły omijam, ale w żaden sposób nie czuję się zmuszany do tego, co teraz głosi. A stawiać wolę na własne doświadczenia niż, zwłaszcza teraz, sug(i)erować się cudzymi w eksploracji Poza, choć to co zrobił DS ze świadomością ludzi ws. OBE zasługuje na najwyższy szacunek - bo dostarczył przede wszystkim narzędzi, dzięki którym każdy z nas może sam poznawać siebie na innym planie.

Ależ oczywiście, że ma prawo do własnego zdania. Dawnych zasług też mu nie odmawiam, bo są niezaprzeczalne. Jednak widzę już zupełnie innego człowieka, niż był nim kiedyś.

+Quote Post
Tulsi
post 04.06.2013 - 21:28
Post #59

Dusza Towarzystwa

Napiszę tutaj odnośnie tego filmiku pt. - Wiecie dlaczego Nergal, przed koncertem... :-)
Nie daje mi to spokoju, więc napiszę, choć wiem z góry jakie gromy zaraz na mnie spadną :(

Jeśli dobrze zrozumiałam, to ten "brak wapna" odnosi się do choroby Nergala, do przebytej białaczki i przeszczepu szpiku kostnego.

Darek zaśmiewa się z tego do rozpuku.
Ciekawi mnie, czy byłoby mu do śmiechu, gdyby taka choroba dotknęła kogoś z jego bliskich lub jego samego ?
I tak nawiasem: po raz pierwszy widzę, aby ktoś publicznie naśmiewał się z czyjejś choroby.
To wstrętne, obrzydliwe...

Że też Jezus który nikogo nie wyśmiewał tylko uzdrawiał chorych, nie nakopał mu jeszcze do tej jego astralnej dupy w tym "poza" ?

+Quote Post
Deimond
post 04.06.2013 - 21:30
Post #60

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Tulsi @ 04.06.2013 - 22:28) *
Napiszę tutaj odnośnie tego filmiku pt. - Wiecie dlaczego Nergal, przed koncertem... :-)
Nie daje mi to spokoju, więc napiszę, choć wiem z góry jakie gromy zaraz na mnie spadną :(

Jeśli dobrze zrozumiałam, to ten "brak wapna" odnosi się do choroby Nergala, do przebytej białaczki i przeszczepu szpiku kostnego.

Ciekawi mnie, czy byłoby mu do śmiechu, gdyby taka choroba dotknęła kogoś z jego bliskich lub jego samego ?
I tak nawiasem: po raz pierwszy widzę, aby ktoś publicznie naśmiewał się z czyjejś choroby.

Że też Jezus który nikogo nie wyśmiewał tylko uzdrawiał chorych, nie nakopał mu jeszcze do tej jego astralnej dupy w tym "poza" ?

Jakie tam gromy:) A nigdy nie opowiadacie dowcipów ze znajomymi ?
Ja pamiętam taki np. o zimnym Leszku?
Nie żałuj za Nekrorogala - bo może on sam się z tego śmieje:D

+Quote Post
ryniek
post 04.06.2013 - 22:07
Post #61

Dusza Towarzystwa

Też mi się to w oczy rzuciło i mam podobne do Ciebie odczucia.

CYTAT(Deimond @ 04.06.2013 - 22:30) *
Nie żałuj za Nekrorogala - bo może on sam się z tego śmieje:D

Może się śmieje, może nie. Ludzie różnie reagują na śmiertelne choroby. Problem białaczki znam dobrze. Półtora roku temu zapadła na to moja znajoma. I choć już jest nieźle, wciąż obija się po lekarzach i musi poddawać terapii. Jakiś czas temu na raka chorowała matka Darka. Zrobił wtedy wszystko, żeby jej się polepszyło, działając również w poza.
Dlatego takie dowcipy wygłaszane przez niego brzmią szczególnie niesmacznie.

+Quote Post
Deimond
post 04.06.2013 - 22:15
Post #62

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(ryniek @ 04.06.2013 - 23:07) *
Też mi się to w oczy rzuciło i mam podobne do Ciebie odczucia.

Może się śmieje, może nie. Ludzie różnie reagują na śmiertelne choroby. Problem białaczki znam dobrze. Półtora roku temu zapadła na to moja znajoma. I choć już jest nieźle, wciąż obija się po lekarzach i musi poddawać terapii. Jakiś czas temu na raka chorowała matka Darka. Zrobił wtedy wszystko, żeby jej się polepszyło, działając również w poza.
Dlatego takie dowcipy wygłaszane przez niego brzmią szczególnie niesmacznie.

Jasne - nie bój nic - nie spinajcie tak majtasów - nergalowi nic nie jest - a kasiory ma po brzegi bo drwi z wierzeń małolatów w moc satana:) Zrobi kilka teledysków z pudrem - poślini się z dodą - i kaska sama leci a popularność rośnie. Nie wiem czemu Darek się tak uwziął na niego. Może coś tam dojrzał w śnieniu o nim .
A z drugiej strony troszkę dystansu do tego też trzeba - nie żałuje jakoś kolesia że się nabijają z mąki - bo nic mu już nie jest . Taka cecha narodowa Polaków - brak dystansu.
Kawały po to są aby pośmiać się z czegoś poważnego i oswoić to.

+Quote Post
stray.ghost
post 04.06.2013 - 22:28
Post #63

Dusza Towarzystwa

...Że też Jezus który nikogo nie wyśmiewał tylko uzdrawiał chorych, nie nakopał mu jeszcze do tej jego astralnej dupy w tym "poza" ?
Sorry za offtop, ale w obliczu "astralnej dupy" nie mogę się powstrzymać od zacytowania klasyka:

CYTAT(twistoid @ 04.02.2013 - 18:09) *
NA 3 2 1 WSZYSCY NA FORUM POKAZUJOM DUPE
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry94051

+Quote Post
ryniek
post 04.06.2013 - 22:31
Post #64

Dusza Towarzystwa

Majtasy Deimond będziesz miał na luzie tylko dotąd, dokąd życie Ci nie nakopie, albo komuś dla Ciebie bliskiemu. Wprawdzie białaczka jest w 70% uleczalna, ale obserwuje się liczne nawroty choroby.
Na wszystko jest czas i miejsce. Na żarty też. Ale trzeba mieć pewne wyczucie.

+Quote Post
Deimond
post 04.06.2013 - 22:35
Post #65

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(ryniek @ 04.06.2013 - 23:31) *
Majtasy Deimond będziesz miał na luzie tylko dotąd, dokąd życie Ci nie nakopie, albo komuś dla Ciebie bliskiemu. Wprawdzie białaczka jest w 70% uleczalna, ale obserwuje się liczne nawroty choroby.
Na wszystko jest czas i miejsce. Na żarty też. Ale trzeba mieć pewne wyczucie.

Chłopie - weź ty odłącz telewizor od anteny bo tam bez przerwy nadają na kogoś. Wycenzuruj połowę forów i wytęp kolegów którzy sobie żary opowiadają - ja wiem że ta choroba to tragedia - i uwierz mi potrafię z siebie żartować a i życie mnie na obecną chwilę nie rozpieszcza i to nie z chorobą uleczalną - ale żart to żart. I mam nadzieję że za każdym razem wstawiasz się tak samo za osobami pokrzywdzonymi żartami a nie tylko nergalem. Widać biedny chłopina potrzebuje pomocy i obrony:D Uwierz mi że to co on czyta o sobie w komentach na pudelku to darka żarty to przy tym betka:D

Za to filmiki Darka co mnie śmieszy są powodem zmartwień userów - że bardzo się zmienił przez oobe.

Kufa - co wy myślicie że ludzie tylko OOBE żyją ?
Minęło trochę czasu - przybyło kilka lat - kilka doświadczeń - obowiązków.
A Wy tylko upraszczacie że to oobe na Darka wpłynęło . Osobiście Darasa nie znam - ale widziałem wcześniejsze filmiki - i wiecie co - powiem wam że w równym stopniu na osobę wpływa polska rzeczywistość co oobe. Tak jakby człowiek zainteresowany oobe nie miał czym innym się martwić i zmęczyć.

Postrzegacie człowieka przez pryzmat jego działalności - a nergal - zatwardziały satanista też pewno w kapciach w domu popierdala i pije kakao zamiast krwi dziewic:D

+Quote Post
ryniek
post 04.06.2013 - 22:50
Post #66

Dusza Towarzystwa

Teraz Ty powinieneś zluzować majty. ;)

+Quote Post
Deimond
post 04.06.2013 - 22:51
Post #67

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(ryniek @ 04.06.2013 - 23:50) *
Teraz Ty powinieneś zluzować majty. ;)

Masz rację - opadły na glebę :D
(IMG:http://www.oddities123.com/wp-content/uploads/2013/04/emot-pic-1.jpg)

+Quote Post
Mr.Fallen
post 04.06.2013 - 23:32
Post #68

Znajomy Rodziny

OOBE nie jest wyznacznikem rozwoju duchowego,a jednym z obciążeń duchowych jest zamknięcie świadomości w sferze astralnej...
Na jakim poziomie rozwoju świadomości się człowiek znajduje,taka jest jego wizja życia i Boga,jego dominujące emocje oraz proces zachodzący w umyśle

http://nowe-horyzonty.net/pl/index.php?pag...apa_swiadomosci

+Quote Post
I L'OBE YOU
post 04.06.2013 - 23:52
Post #69

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 04.06.2013 - 22:35) *
a nergal - zatwardziały satanista też pewno w kapciach w domu popierdala i pije kakao zamiast krwi dziewic:D

albo dziewice w kakao po...

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.06.2013 - 05:42
Post #70

Dupa Towarzystwa

Darek to nauczyciel teraz dla wielu. Uczy jak nie oceniać po pozorach i po zachowaniach. Jest jaki jest. Swoim zachowaniem uczy akceptacji bo akceptacja to bardzo ważna lekcja zatem nie wagarujcie tylko się uczcie:)

Mnie Darek uczy codziennie. Jak włączam jakiś jego filmik to włącza mi się krytycyzm. Po chwili pytam się. Dlaczego? Akceptuj Michale, akceptuj. Masz problem z akceptacją? To się "lecz"...i tak każdy dzień jest kolejną dawką lekarstwa budzącego serce:)

Darek dużo przeżył w poza i nie dziwi mnie, że się zmienił pod wpływem tylu doświadczeń. Zmienił się na gorsze? Nie mi to oceniać. Za dużo w życiu już oceniałem i czuję, że to ocenianie wystawiło mi jedynkę z zachowania dlatego powiedziałem dość:) Darek jest jaki jest. Pozdrawiam Cię serdecznie ogrodniku:)

Ten, który tamten.

+Quote Post
Tulsi
post 05.06.2013 - 13:03
Post #71

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.06.2013 - 06:42) *
Darek to nauczyciel teraz dla wielu. Uczy jak nie oceniać po pozorach i po zachowaniach. Jest jaki jest. Swoim zachowaniem uczy akceptacji bo akceptacja to bardzo ważna lekcja zatem nie wagarujcie tylko się uczcie:)

Mnie Darek uczy codziennie. Jak włączam jakiś jego filmik to włącza mi się krytycyzm. Po chwili pytam się. Dlaczego? Akceptuj Michale, akceptuj. Masz problem z akceptacją? To się "lecz"...i tak każdy dzień jest kolejną dawką lekarstwa budzącego serce:)

Darek dużo przeżył w poza i nie dziwi mnie, że się zmienił pod wpływem tylu doświadczeń. Zmienił się na gorsze? Nie mi to oceniać. Za dużo w życiu już oceniałem i czuję, że to ocenianie wystawiło mi jedynkę z zachowania dlatego powiedziałem dość:) Darek jest jaki jest. Pozdrawiam Cię serdecznie ogrodniku:)

Ten, który tamten.

Nic na to nie poradzę, że wyśmiewanie się z kogokolwiek w jakiś sposób mnie boli.
Zapewne jestem nadwrażliwa :(

Fajnie że znowu jesteś Zielarzu :)

Ogrodnik Bez Ogrodu :)

+Quote Post

10 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park