|
|
![]() ![]() |
13.11.2013 - 03:03
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
[...] natomiast ten co pisze po fioletowemu będzie zawiedziony tym że nie potrafi zbawić kogoś kto tego zbawienia nei potrzebuje;) [...] A może nie zbawić, tylko ukazać po prostu coś, co przeszkadza innym... i twist może ma to gdzieś, nie potrzebuje, ale inni za to mogą pragnąć... pragnąć normalnej, spokojnej, kulturalnej, konstruktywnej rozmowy na różne tematy, jak na forum przystało. Co do tematu, zgadzam się ze Zbyszkiem. Prawdziwy opiekun niczego od ciebie nie chce, pomaga ci w twoich pragnieniach, jak prawdziwy przyjaciel, a zapytany wyrazi swoje zdanie, ale nie będzie go tobie narzucał. Fałszywy opiekun będzie faszerował niepotrzebną 'wiedzą', dawał zadania, zlecenia, wyznaczał cele, itp... ogólnie uzależniał od siebie. I niech pozory nikogo nie zmylą, "nie wszystko złoto, co się świeci" jak to mawiają, a co czarne, może też być dobre... w końcu czekolada czarna dobra bardzo, noc piękna i zmysłowa, włosy czarne, oczy czarne :) ... skóra też czasem czarna i co? czy to znaczy, że złe to rzeczy? skrajny rasizm jaki? Tak też z istotami, zobaczymy czasem kogoś na czarno i poprzez strach niejednokrotnie sami je atakujemy, obrażamy, a one się bronią, a potem my mamy je za agresorów i złe istoty, samemu stawiając się w roli ofiary. A może być na odwrót. Pozory czasem mylą. Dlatego najlepiej nie osądzać negatywnie, a najlepiej wszystkich pozytywnie, bo daleko od prawdy się wtedy nie będzie ;) Za to jeśli oceniać, to pamiętać, że ocena jest względna i nie zawsze prawidłowa, gdyż w większości przypadków nie zna się wszystkich czynników, a czasem mały czynnik może odwrócić sytuację o 180 stopni. Ogólnie "po owocach ich poznacie" i "nie szata zdobi człowieka" (to się nie tylko ludzi tyczy ;3). |
|
|
|
13.11.2013 - 08:12
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
może rzeczywiście powinienem uczyć się tolerancji na pawle, ale najgorsze że ja nie wiem co to jest tolerancja i swoje zachowanie nie uważam za złe ;( jakbym zaczął, udawałbym, jestem po prostu do bólu szczery, z tym że vesnaya chce się pozbywać tych co jej nie pasują, a ja nie robię tego co ona chce ,ona chce tu wykluć jaja i zostać jakimś ezo autorytetem, czy guru zbiera se ludzi, Zbyszek natomiast wykorzystuje ludzi żeby dzięki nim zaistnieć w radiu i mieć jakąś grupkę ludzi którzy eksperymentują a tak naprawdę nic się nie dzieje, zielarz to trol i wynajduje tylko zaczepki, pawła zostawię bo on jest dobry i mądry, szkoda że tylko dla siebie, mówię wam świat jest kolorowy bez was człowiek zanudziłby się ja jestem normalnym człowiekiem, nie wiem dlaczego ciągle bierzecie mnie za kogoś kim nie jestem i próbujecie ze mnie zrobić kogoś skrojonego na miarę waszych wyobrażeń,jakiegoś świra czy coś, narkomana, coż wam mogę powiedzieć z chęcią poczytam was więcej, kontynuujcie, nie przeszkadzajcie sobie :D
|
|
|
|
13.11.2013 - 08:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Lol, relacje z ludźmi jak zwykle po raz kolejny weryfikują czyjeś "przebudzenie". Alter ego Twista nie wytrzymało. Piórka opadły jak jesienne liście. Twist zrób sobie przerwę może i zostaw to biedne forum w spokoju, daj normalnym, kulturalnym ludziom pogadać i pobłądzić także, bez narażania się na Twoje chamskie bluzgi z głębi gównianej pustki Sren :). Widzisz jak zwykle potwierdziła się twoja racja, gratuluje. Ves jaką ty jesteś mądrą kobietą z tak wielkim doświadczeniem. My tu Cię wszyscy strasznie podziwiamy że umiesz prawidłowo oceniać frustrata seksualnego jak i przebudzoną istotę i robisz to z taką klasą i gracją. |
|
|
|
13.11.2013 - 08:45
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
o drugi gagatek sie pojawil:))
|
|
|
|
13.11.2013 - 10:13
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
może rzeczywiście powinienem uczyć się tolerancji na pawle, ale najgorsze że ja nie wiem co to jest tolerancja i swoje zachowanie nie uważam za złe ;( jakbym zaczął, udawałbym, jestem po prostu do bólu szczery, z tym że vesnaya chce się pozbywać tych co jej nie pasują, a ja nie robię tego co ona chce ,ona chce tu wykluć jaja i zostać jakimś ezo autorytetem, czy guru zbiera se ludzi, Zbyszek natomiast wykorzystuje ludzi żeby dzięki nim zaistnieć w radiu i mieć jakąś grupkę ludzi którzy eksperymentują a tak naprawdę nic się nie dzieje, zielarz to trol i wynajduje tylko zaczepki, pawła zostawię bo on jest dobry i mądry, szkoda że tylko dla siebie, mówię wam świat jest kolorowy bez was człowiek zanudziłby się ja jestem normalnym człowiekiem, nie wiem dlaczego ciągle bierzecie mnie za kogoś kim nie jestem i próbujecie ze mnie zrobić kogoś skrojonego na miarę waszych wyobrażeń,jakiegoś świra czy coś, narkomana, coż wam mogę powiedzieć z chęcią poczytam was więcej, kontynuujcie, nie przeszkadzajcie sobie :D hahaha Twist, ja jetsem i pozostanę człowiekiem i reaguję jak człowiek adekwatnie do sytuacji. Możesz po mnie jechać, to i tak tego nie zmieni. Mnie teraz nie obchodzi Twoje pojmowanie świata bo każdy ma swoje i to dla mnie też wkręcanie sobie czegoś, tak jak Twoja negująca wszystko i wszystkich pustka Sren - iluzja i maska , nic więcej, zwłaszcza, gdy we wszystkich ludziach po kolei widzisz jakieś problemy i ograniczenia , robisz aluzje do swojego własnego "wyzwolenia", przy okazji robisz pojazdy innym, bluzgasz, a później wycofujesz się mówiąc, ze przeciez jesteś tylko normalnym człowiekiem i że nie wiesz o co chodzi. Niewiniątko normalnie, nic, tylko Cię przytulić i pogłaskać po głowie :))) Ja teraz stwierdzam fakty i odróżnij to od osobistych pojazdów ok?. A fakt jest taki, że robicie z tego forum chlew. O ile masa to samotny i niedowartościowany typ ofiary życiowej i można mu wybaczyć frustrację, tak od Ciebie jako moderatora czegoś się oczekuje. Skoro sam nie umiesz tutaj zaprowadzić porządku i wyrywać chwastów z ogrodu, to chociaż sam nie bądź chwastem i nie bluzgaj jak opętany na biednych ludzi - mówię o Twoich postach, które Zbyszek usunął. Tylko tyle, proszę o minimum kultury bo to nie chlew, tylko publiczne forum dla ludzi, o czym chyba zapomniałeś. |
|
|
|
13.11.2013 - 10:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
w. O ile masa to samotny i niedowartościowany typ ofiary życiowej i można mu wybaczyć frustrację, tak od Ciebie jako moderatora czegoś się oczekuje. Skoro sam nie umiesz tutaj zaprowadzić porządku i wyrywać chwastów z ogrodu, Cudownie napisane Ves, rozpływam się w rozkoszy melodii twego istnienia. |
|
|
|
13.11.2013 - 10:20
|
|
|
|
|
|
|
13.11.2013 - 10:27
|
|
|
Cudownie napisane Ves, rozpływam się w rozkoszy melodii twego istnienia. Widzę, że uczysz się gracji ode mnie i robisz postępy, tak trzymać. Lepsze to niż chamówa i wulgaryzmy. Nawet pojazdy można robić z wdziękiem i klasą i życzę Ci żebyś to kiedyś pojął, bo ile można odreagowywać swój wewnętrzny rynsztok ;) |
|
|
|
13.11.2013 - 10:40
|
|
|
Kochana odreagowuj, odreagowuj i nie przejmuj się co pomyślą o mnie inni.
|
|
|
|
13.11.2013 - 10:47
|
|
|
Ja się nie przejmuję, to Ty cały czas przejmujesz się sobą, odwalasz chamówę, wrzeszczysz, miotasz się i błagasz każdego na tym forum o odrobinę uwagi. Jeśli już musisz, to rób to chociaż z klasą, z odrobiną kultury, jesli wiesz co to jest.
|
|
|
|
13.11.2013 - 10:57
|
|
|
|
|
|
|
13.11.2013 - 10:58
|
|
|
Mi chodzi Tylko o Twoją uwagę.
|
|
|
|
13.11.2013 - 11:09
|
|
|
Jak widać można bez końca i nawet z Twoim przyklaskiem. Wszystko zależy kto odreagowuje. Masz rację, ale my nie jesteśmy na psychole.org albo wyzyjsie.tu. Wolna wola, jeśli ktoś chce obrażać innych i odreagowywac agresję oraz frustrację seksualną to ok, ale publiczne forum nie jest miejscem do tego i moderator powinien tego pilnować bo taka jest jego rola. Masa, Ty zaczepiasz i obrażasz prawie wszystkich po kolei, nawet nowych użytkowników, więc nie ściemniaj. |
|
|
|
13.11.2013 - 11:25
|
|
|
Vesanya kiedy dochodzimy do miejsca, wktórym staramy się wszystko podefiniować, hermetyzujemy się. Wtedy kończy się wolna myśl a zaczyna dogmatyzm i budowanie własnej marki. Szacun za kawał dobrej roboty, którą wykonałaś, ale szkoda mi Twojego poprzedniego awataru.
|
|
|
|
13.11.2013 - 11:27
|
|
|
a dla mnie ta rozmowa jest bardziej żywa, niż wszystkie ezo rozkminy z forum i wymiana spekulacji których się nie da zweryfikować
A taka szczera rozmowa mimo tego, że jest ona pełna napięć, to może być czasami przydatna, a na pewno bardziej niż ezo bełkot |
|
|
|
13.11.2013 - 11:32
|
|
|
Vesanya kiedy dochodzimy do miejsca, wktórym staramy się wszystko podefiniować, hermetyzujemy się. Wtedy kończy się wolna myśl a zaczyna dogmatyzm i budowanie własnej marki. Szacun za kawał dobrej roboty, którą wykonałaś, ale szkoda mi Twojego poprzedniego awataru. Stray, za czasów poprzedniego awatara też ostro reagowałam i walczyłam - np z hipokryzją DS i jego wyznawców, którzy też obrażali i bluzgali na ludzi, a moderator nie reagował. Ja już tak mam bo jestem typem wojowniczym o czym wieloktronie wspominałam. Nic się nie zmieniło, chyba że Ty. |
|
|
|
13.11.2013 - 11:33
|
|
|
Vesanaya, jakby wprowadzić takie twarde reguły to forum by było nudne wg mnie, a na forum nie chodzi o to, żeby każdy był po jajkach głaskany
mi tam się podoba, nie wiem jak wam |
|
|
|
13.11.2013 - 11:38
|
|
|
|
|
|
|
13.11.2013 - 11:44
|
|
|
Vesanaya, jakby wprowadzić takie twarde reguły to forum by było nudne wg mnie, a na forum nie chodzi o to, żeby każdy był po jajkach głaskany mi tam się podoba, nie wiem jak wam Garot ja też nie lubię nudy i też uważam , ze nie chodzi o to by wszyscy sobie robili nawzajem dobrze, bo po pierwsze to nie jest oaza religijna, po drugie to niszczy klimat dyskusji, która jest ścieraniem się i polemiką. Ja mówię o czymś innym, jeśli nie zrozumiałeś - odrobina kultury, bez niepotrzebnego bluzgania, wulgaryzmów, chamstwa, bo to nie chlew tylko forum publiczne. Od obrzucania się błotem są inne miejsca. |
|
|
|
13.11.2013 - 17:14
|
|
a dla mnie ta rozmowa jest bardziej żywa, niż wszystkie ezo rozkminy z forum i wymiana spekulacji których się nie da zweryfikować A taka szczera rozmowa mimo tego, że jest ona pełna napięć, to może być czasami przydatna, a na pewno bardziej niż ezo bełkot To, że ty nie potrafisz, bo i nie chcesz zweryfikować, nie znaczy że nie da się tego uczynić... "ezo bełkot"... pokazujesz właśnie ten twój otwarty umysł, który rzekomo nie ocenia, nie etykietuje... Vesanaya, jakby wprowadzić takie twarde reguły to forum by było nudne wg mnie, a na forum nie chodzi o to, żeby każdy był po jajkach głaskany mi tam się podoba, nie wiem jak wam acha, to zwykłe savoir vivre dyskusji to takie twarde reguły, że trudno je zgryźć? to aż taki wysiłek, by zachowywać się z kulturą i szacunkiem do drugiej osoby? nikt nie mówi że wszyscy mają się zgadzać, po to w końcu jest forum, by wymieniać na nim różne poglądy, argumentować je, ścierać ze sobą, ale kulturalnie podoba ci się jak zamiast forum jest burdel? wtedy przynajmniej "nie jest nudno", nie? jak każdy przejaw merytorycznej dyskusji jest sabotażowany, atakowany, a każda głębsza myśl, zawierając w słowach Victorii to po prostu "pitolenie"... jasne, gadajmy o dupie maryni, o pierdołach, powyzywajmy innych, potrollujmy, a potem udawajmy niewiniątka i patrzmy zacierając ręce, jak inni kulturalni ludzie, którym zależy na wzajemnym szacunku i pokoju, walczą, przejmują się, brudzą se myśli, wbrew temu, co głoszą i pokazują jak bardzo podobni są do nas, nie? bo po co samemu wysilić się być lepszym, lepiej innych zrównać do nas, bądźmy dumni z naszych cieni... a najgorsze w tym jest to, że robicie to automatycznie, nie widzicie prawdziwych przyczyn i skutków tego, nie jesteście świadomi tego, co czynicie... ktoś mądry kiedyś powiedział, że silni ludzie nie poniżają innych, oni ich podnoszą. Przemyślcie to, co niektórzy. A co do waszych bluzgów i pojazdów z brakiem jakiegokolwiek szacunku, pokazując swoje rozdmuchane i rozbujane ego, swój egoizm, dla was te słowa Buddy: "Nie zostaniecie ukarani za waszą złość, zostaniecie ukarani przez waszą złość". |
|
|
|
13.11.2013 - 17:15
|
|
(Zdaje się, że można tylko 3 cytaty zamieścić w jednym poście, a ja chciałem 4, więc byłem zmuszony rozdzielić ten post na dwa).
Nie wiem. Własnych przemian najczęściej nie dostrzegamy, dopóki nie zabrniemy w ślepy zaułek. Niektórzy bacznie obserwują na bieżąco własne przemiany, a przez wiele doświadczenia mają już wiele punktów odniesienia, przez co nie konieczne jest zabrnięcie w ślepy zaułek, o którym piszesz... [...] coż wam mogę powiedzieć z chęcią poczytam was więcej, kontynuujcie, nie przeszkadzajcie sobie :D Nareszcie, dziękujemy za tą łaskę. Ciekawe jak długo potrwa twoja akceptacja i tolerancja.... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |