Z Ld Do Oobe... |
|
|
pieczywo
|
19.10.2006 - 21:10
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 4

|
Wykonaj tzw. test rzeczywistości: We śnie sprawdzaj np. czy reka przejdzie Ci przez sciane. Kiedy tak się stanie wiesz, ze To na prawde sen. Kiedy już obudzisz świadomość skorzystaj z tego: Taką metodę se kiedys wykombinowalem.
Przebudzenie poprzez LD. Metoda w sam raz dla początkujących. Bywa tak, że gdy rano budzimy się ze wspaniałego snu, którego przebieg przerwało nam wschodzące słońce, próbujemy jeszcze usnąć. W dalszej części snu jesteśmy świadomi, że to tylko sen i zaraz się przebudzimy (LD). Jako że ciało astralne podczas snu dryfuje nad ciałem fizycznym, możemy ominąć fazę transu i wibracji, ponieważ tak naprawdę jesteśmy już oderwani od ciała fizycznego. W tej metodzie istotne jest to by po prostu WSTAĆ. Najważniejszą rzeczą jest brak zawahania! Kiedy już wiemy, że "to sen" nie myślimy (podkreślam:) tylko natychmiast zrywamy się i w stajemy. Ciało astralnie nie zdąży połączyć się z ciałem fizycznym dzięki czemu będziemy już "poza".
Jesli cos jest nie jasne daj znac.
|
|
|
|
|
|
Discoverer
|
20.10.2006 - 00:50
|
OBE Maniak 41

Nr użytkownika: 55

|
Jeśli myśli pobiegną dalej i zorientujesz się za pół ldka masz już za sobą to można spróbować przez samo destrukcje podczas LD Sprowokowałem czołówkę z tirem trzy krotne raz, oddychanie pod woda za każdym razem chwilowa ciemność (ciągłość świadomości zachowana) uczucie przemieszczania się i zawsze lądowałem na pograniczu raz oddzielony w połowie od CF innym razem w trakcie oddzielania. Metoda, co prawda dość drastyczna, lecz bardzo skuteczna. Lecz powiem Tobie ze obecnie z niej nie kożystam, ponieważ już dwukrotnie w LD prowokacje czołówki zderzenia z samochodem w ostatnich chwilach ten ze obiekt skręcał. Obecnie podczas świadomego snu wystarczy ze mocno pomyśle o wyjściu z ciała fizycznego i od razu jestem przeniesiony do CF, lecz albo w etapie odklejania się bądz w głębokim transie ew. w stanie wibracji(Jak na razie skutkuje) Metoda z LD do OBE tez nie jest prostym przejściem, co prawda dzięki niej poznasz te słynne "wibracje" proces odklejania, ale później często wrzuca cię z powrotem w wir świadomego snu,(lecz nie zawsze) Zgodzę się mimo wszystko ze jest świetnym ułatwieniem dla początkujących i zapewne warto próbować i tej drogi do kurtyny ktura jest bardziej dostępna i posiada wieksze luki do wymiaru obe
|
|
|
|
|
|
Mishah
|
18.08.2007 - 21:36
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1704

|
ja mam świadomość, że kiedy LD mija to często na chwilę ląduję w czarnej przestrzeni i wtedy od razu myślę, że chcę wyjść z ciała i po chwili jestem w paraliżu i wychodzę, a ostatnio wywołałem dwa razy wibracje w trakcie LD. Raz ułatwiło mi to wyjście, a raz łapy mi się tak nagrzały, że myślałem że się poparzę, więc jak chcecie to pokombinujcie z kumulowaniem wibracji w ciele, jeszcze będąc w LD. Aha i raz w OOBE przewodnik mi powiedział, że "Dom symbolizuje w LD osobę śniącego" wywnioskowałem, że opuszczając swoją chałupę opuszczamy ciało, ale co jest jak odzyskujemy świadomość już od razu w jakiejś obcej scenerii ? Nie wiem.
|
|
|
|
|
|
anula
|
20.08.2007 - 10:42
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 1413

|
Ja cały czas próbuję z ld przejsc do oobe, ale chyba kaszanie robotę. Motyw z lustrem ostatnio miałam swietny. Gdy tylko odzyskałam swiadomosc, na najblizszej scianie stworzylam lustro, ogladałam w nim odbicie swoich dloni... i wybiło mnie do bieli. Bo wyrazilam intencje przejscia do oobe. I zamiast w tej bieli wstać z wyrka, to ja sie przestraszyłam ze zaraz sie wybudzę, i automatycznie przyszło zdanie - Ja chce spać... i wróciłam do snu, bez swiadomosci.
Lustro zatem jest bardzo pomocne... i jak widać nie trzeba nawet przez niego przechodzić... :)
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
20.08.2007 - 10:52
|
cialka.net

Nr użytkownika: 99

|
Wypierac niefizyczniaki na wszystkie sposoby juhu juhu
|
|
|
|
|
|
anula
|
20.08.2007 - 10:56
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 1413

|
Zbyszku, Twój entuzjazm jest bardzo motywujący :)))) Idę powypierać ciałka ;)
|
|
|
|
|
|
daywalker
|
20.08.2007 - 22:56
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 214

|
Jeżeli masz świadomość we śnie, to równie dobrze możesz się z niego wybudzić, a wtedy tylko 180, i lądowanie twarzą na podłodze;).
|
|
|
|
|
|
czarny_kot
|
21.08.2007 - 11:23
|
Przechodzień
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1817

|
CYTAT(pieczywo @ 19.10.2006 - 22:10)  Wykonaj tzw. test rzeczywistości: We śnie sprawdzaj np. czy reka przejdzie Ci przez sciane. Kiedy tak się stanie wiesz, ze To na prawde sen. Kiedy już obudzisz świadomość skorzystaj z tego: Taką metodę se kiedys wykombinowalem.
Przebudzenie poprzez LD. Metoda w sam raz dla początkujących. Bywa tak, że gdy rano budzimy się ze wspaniałego snu, którego przebieg przerwało nam wschodzące słońce, próbujemy jeszcze usnąć. W dalszej części snu jesteśmy świadomi, że to tylko sen i zaraz się przebudzimy (LD). Jako że ciało astralne podczas snu dryfuje nad ciałem fizycznym, możemy ominąć fazę transu i wibracji, ponieważ tak naprawdę jesteśmy już oderwani od ciała fizycznego. W tej metodzie istotne jest to by po prostu WSTAĆ. Najważniejszą rzeczą jest brak zawahania! Kiedy już wiemy, że "to sen" nie myślimy (podkreślam:) tylko natychmiast zrywamy się i w stajemy. Ciało astralnie nie zdąży połączyć się z ciałem fizycznym dzięki czemu będziemy już "poza".
Jesli cos jest nie jasne daj znac. No cóż, twoje rady wydają się banalnie proste, jednak dziś rano próbując tej metody oderwania ciała astralnego od fizycznego zaryłem fizycznym czołem w sufit,który biegnie na ukos ku górze tuż nad moim łóżkiem ;) No cóż, nie udało się, na następne próby będę zakładał kask ;) Pozdrówka
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|