oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kilka Pytan O
new1
post 05.09.2007 - 12:39
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Małe :) wprowadzenie.
LD Odzyskałem świadomość jadąc jakimś pociągiem, coś mi się nie zgadzało w tej historii, wiec, bum, jestem w pociągu. Dalsza jazda nie zapowiadała się ciekawie, z resztą LD ogólnie nie są ciekawe przez swoją zmienność, więc pierwsza myśl to OBE. Powrót do czarnego(?) ciała i jestem, mocne wybudzenie (sądziłem wręcz, że się obudzę), pominięcie drgania powiek, czegokolwiek, dosłownie 3 sek i już wokół mnie biało, wyciągam ręce, wołam o pomoc.. Niestety tym razem nikt nie pomaga, pomyślałem, że to żałosne, więc zgodnie ze wskazówkami z forum nie ruszam się. Wywala mnie daleko w prawo.
Widzę swój pokój, jest dzień, kawałek dalej stoi moja babcia. Pierwsze, na co zwróciłem uwagę, to inny wzór na zasłonach. Ogólnie było widać, że to typowa kreacja umysłu bez zbytniej dbałości o szczegóły :) Podchodzi do mnie babcia, cos tam mówi, nie pamiętam dokładnie, ale coś w stylu witaj (?) i uścisnęliśmy sobie dłoń. W tym momencie spojrzałem w jej oczy. Była jak robot, wzrok wbity przed siebie, miałem wrażenie, że jest pusta w środku.
Poczułem złość, bo tyle prób a w efekcie dostaje prawie-pokój i prawie-babcie :) Kontrola nad obiektem „babcia” jak w ld, wyobraziłem sobie, że leży pod biurkiem i właśnie tak się stało (przepraszam babciu :)). Opanowałem latanie i postanowiłem wylecieć poza ten pokój. Czuję jak przechodzą przeze mnie firanki, nawet ich zapach, następnie zimno szyb i... wraca mnie do ciała. Zaczynają się dziać dziwne rzeczy, znów jestem w tej białości, jakieś kolory omijają mnie z ogromną prędkością, próbuje się dostroić, mam wrażenie, że gdzieś się przenoszę, ale od razu, przypomniałem sobie o tych światach do których można trafić przez przypadek i... przestraszyłem się. Wybudzenie.

W związku z tym mam pytania:
Czy obe ma mi do zaoferowania coś więcej niż ten prawie-realizm? Wszystko jest jak w ld, lecz bardziej statyczne, choć mniejsze przedmioty i tak „wymagają uwagi” inaczej znikają.
Jak wyjść poza pokój ?
Czy ten pokój to OSPUO ?
Czy lepiej pchać się gdziekolwiek mnie poniesie eksperymentując, czy zwiedzać stopniowo ?

pzdr.
Go to the top of the page

+Quote Post
Drag0n
post 05.09.2007 - 15:33
Post #2

Świadomie Śniący
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Jak wyjść poza pokój ?

Normalnie ;p

Czy ten pokój to OSPUO ?

Tak

Czy lepiej pchać się gdziekolwiek mnie poniesie eksperymentując, czy zwiedzać stopniowo ?

Lepiej stopniowo

+Quote Post
daywalker
post 05.09.2007 - 22:31
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Prawie realizm, zamienia się w REALIZM. Czasami nie widzisz różnicy. Wszystko staje się tak realne, że czasami boisz się czegoś dotknąć żeby tego nie rozwalić;). Podczas LD znajdujesz się jakby za senna kurtyną z możliwością kierowania wydarzeniami. Podczas OBE jesteś cały czas świadomy od momentu odłączenia. O wiele lepsza faza.

Jak wyjść poza pokój? To pytanie wydaję mi się dosyć dziwne.. Jeżeli chodzi o mnie to najczęściej przez okno;).

Większość, jeżeli nie wszystkie projekcje mają miejsce w OSPUO. Chociaż istnieją ludzie którzy próbują się z niego wyrwać. Idzie im całkiem obiecująco.

Najlepiej na początku zadbać o dostrojenie. Chyba stopniowe eksplorowanie wydaje się rozsądniejsze. Chociaż czasami nie masz na to wpływu. Idziesz chodnikiem a za chwilę znajdujesz się w lesie. Sceneria potrafi się bardzo szybko zmieniać.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park