oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Powracające Wibracje/paraliż
miczun
post 19.08.2013 - 09:39
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Kiedyś próbowałem OOBE, było to może rok temu. Zaprzestałem bo często w nocy pojawiały się u mnie wibrację, nie mogłem się ruszać. Od tego czasu rzadko, ale jednak to wraca. Zazwyczaj jak jestem przebudzony i idę dalej spać to wibrację nadchądzą. Jak już wyczuwam, że nadchodzą to siadam na łóżko i próbuje się lekko wiercić, aby odeszły. Zazwyczaj wtedy mam przymknięte oko, poruszanie sprawia mi trudność i nie mogę mówić.
To normalne, że wibracje przychodzą same? Nawet nie muszę ich wywoływać. Przychodzą niechciane...
Go to the top of the page

+Quote Post
sporaczek
post 19.08.2013 - 10:11
Post #2

Znajomy Rodziny

Notatnik

Ktoś, kiedyś, powiedział: "Raz otwartej bramy nie idzie już zamknąć"

+Quote Post
Foks
post 19.08.2013 - 10:25
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(miczun @ 19.08.2013 - 10:39) *
Kiedyś próbowałem OOBE, było to może rok temu. Zaprzestałem bo często w nocy pojawiały się u mnie wibrację, nie mogłem się ruszać. Od tego czasu rzadko, ale jednak to wraca. Zazwyczaj jak jestem przebudzony i idę dalej spać to wibrację nadchądzą. Jak już wyczuwam, że nadchodzą to siadam na łóżko i próbuje się lekko wiercić, aby odeszły. Zazwyczaj wtedy mam przymknięte oko, poruszanie sprawia mi trudność i nie mogę mówić.
To normalne, że wibracje przychodzą same? Nawet nie muszę ich wywoływać. Przychodzą niechciane...

Poczytaj na temat ,,prany'' ,,Lung''

W książce ,,Tybetańska Joga Snu i Snienia''

Jak przychodzą wibracje czy paraliz traktuj to naturalnie pomyśl o czymś przyjemnym ,,unosze się jestem lekki, cały wszechświat mnie kocha''

Jak nei będziesz o czymś myślał za często to owe zjawisko nei nastąpi....

+Quote Post
Krukos
post 19.08.2013 - 11:10
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(sporaczek @ 19.08.2013 - 11:11) *
Ktoś, kiedyś, powiedział: "Raz otwartej bramy nie idzie już zamknąć"

ktoś kiedyś powiedział ze brama jest to takie coś co można zamykać i otwierać bo brama do tego służy xD

+Quote Post
Foks
post 19.08.2013 - 11:34
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 19.08.2013 - 12:10) *
ktoś kiedyś powiedział ze brama jest to takie coś co można zamykać i otwierać bo brama do tego służy xD

Tak jak zrobisz babie dziecko, to jak urodzi włożysz je z powrotem;)

+Quote Post
sporaczek
post 19.08.2013 - 12:16
Post #6

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Foks @ 19.08.2013 - 12:34) *
Tak jak zrobisz babie dziecko, to jak urodzi włożysz je z powrotem;)

Włoże z powrotem i zatkam korkiem :D

+Quote Post
rab
post 19.08.2013 - 12:54
Post #7

Dusza Towarzystwa

Nie wiem czy normalne... ja tak nie miałem;).

+Quote Post
sporaczek
post 19.08.2013 - 14:11
Post #8

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(miczun @ 19.08.2013 - 10:39) *

CYTAT(rab @ 19.08.2013 - 13:54) *
Nie wiem czy normalne... ja tak nie miałem;).

Powiem tak, kilka lat temu zacząłem praktykować oobe i zaniechałem prób bo mi się nie powodziło.Wiele razy miałem tak że jak tylko zamykałem oczy to zaczynało po 5 minutach zaczynały się wibracje. Pewnego wieczora kiedy była pora spania a nie byłem u siebie w domu, tylko leżałem na piętrowym łóżku, na górze a podemną leżał kolega i ja zamknąłem oczy i zaczynało mną telepać.Nagle słyszę głos spod materaca: "Ej?Co ty tam się tak telepiesz na górze O.o?" do dzisiaj kolega myśli pewnie że ja "tam na górze" naciągałem skórkę czy coś :D

Ale z biegiem lat mi przeszło więc niema powodu do niekokoju.Powiedz sobie przed snem "nie będzie mną telepać, już niechce tych wibracji!" a po jakimś czasie "obca" siła da ci spokój. Pozdrawiam

+Quote Post
Krukos
post 19.08.2013 - 16:43
Post #9

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

kojarzyłem bramę jako, gdy jest otworzona to np. palimy papierosy a gdy jest zamknięta to przestajemy(zamykamy się na coś), a zrobienie babie dziecka to takie konsekwencje otwarcia bramy, ale w każdej chwili można ją zamknąć i już nie robić dzieci; ] czyli to taki przykład bramy na drodze jednokierunkowej, nie każdy jest w stanie rzucić palenie papierosów, stąd te pojawiające się wibracje

+Quote Post
miczun
post 20.08.2013 - 13:00
Post #10

Znajomy Rodziny

Dziś znowu było to samo...

+Quote Post
Krzyq
post 25.08.2013 - 11:50
Post #11

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Cześć.

Więc jako 'miszczu' od jebania spraw postanowiłem Ci coś doradzić. Miałem bardzo podobnie. Przy pierwszych wibracjach się cieszyłem - potem zaczynały mnie denerwować. Przed snem powtarzałem sobie 'no, dobra. Koniec z tym - zaczyna się to robić wkurwiające. Nie chce już wibracji etc.' i... Ustało. Tak naprawdę to tylko coś w stylu efektu placebo. Zobacz, że piszą, iż wibracje nie są potrzebne do OoBE - w takim wypadku dlaczego są? Ponieważ się o nich naczytałeś i/lub są stanem przejściowym między realem a astralem.

Moja rada:
Przed spankiem powtarzaj sobie, że nie będziesz miał już wibracji.

A i co do telepania - wibracje nie telepią ciałem fizycznym, więc to na 100% wytwór twojego mózgu.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park