|
|
![]() ![]() |
20.02.2007 - 23:39
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam prośbe co do LD i OOBE czy zna ktoś dobrą metodę na przejście z ld do obe ?Co do tematu to interesuje się tymi sprawami od około 3 miesięcy i kompletnie nic mi nie wychodziło oprócz parokrotnego osiągniecia stanu lekkich wibracji. Ale pewnej nocy miałem sen otóż, śniło mi się, że jade z rodziną na jakąś wycieczke, i zrobiliśmy sobie postój (za potrzebą). Kiedy się oddaliłem od samochodu zobaczyłem leżącą na zimi głowę orka ( ostatnio troche za dużo chyba gram w rpg ) głowa ta prosiła mnie abym ją dobił więc wbiłem mu strzałę leżącą obok (w międzyczasie wszystk nagrywałem aparatem). Po tym zdażeniu szybko pobiegłem do samochodu i chciałem pokazac rodzinie to nagranie lecz w tym momencie uświadomiłem sobie, że orki nie istnieją więc to musi byc sen. Poczułem jak osuwam się na siedzenie w samochodzi i powloi zaczynam tracic kontak ze snem i powracac do rzeczywistości, po chwili znowu leżałem na swoim łóżku w domu. Czułem wibacje więc postanowiłem spróbowac przejśc w oobe zacząłem sobie wizualizowac moje ciało astralne unoszące się nad łóżkiem ale wibracje zniknęły po okolo 2 minutach więc postanowiłem dac sobie spokój i zasnąłem.
Dlatego właśnie piszę aby ktoś dał mi wskazówkę jak wykorzystać takie właśnie sytuacje. |
|
|
|
21.02.2007 - 05:19
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wydaje mi sie, ze najlatwiejsze bedzie przejscie bezposrednio z LD do OOBE o ile rzecz jasna osiagniesz najpierw LD i pozostaniesz w nim. We snie latwiej osiagnac wszelkie stany o ile juz umiesz nad nim panowac. Jesli osiagniesz Ld to np. zacznij medytowac we snie i wyobraz sobie, ze wychodzisz z ciala (albo raczej wyjdz z ciala, bo tam raczej liczy sie konkretna wola i czyn niz wyobraznia). Co prawda to "wyjscie" moze byc niczym innym jak nadal LDekiem, ale mysle ze to w duzej mierze zalezy od opanowania snu.
pozdrawiam |
|
|
|
21.02.2007 - 09:03
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Heh... Ja kiedyś spróbowałem OOBE przed snem i później nie mogłem w ogóle zasnąć, bo cały słyszałem ten pisk w uszach. W końcu po godzinie przewracania się i pocenia miałem to LD :) . Nie zachwyciło mnie to jakoś... Musiałem się obudzić o 4, bo gdzieś tam wyjeżdżałem. Niestety dopadły mnie te fałszywe przebudzenia, ale w końcu się udało.
Jak byłem mały miałem LD prawie każdej nocy. Po technice 4 + 1 często zasypiam po prostu (chce zasnąć, chce osiągnąć OOBE z LD) i śni mi się, że próbuję OOBE gdzie się da :). Ale nie jest świadomy tego, że to sen. Czuję ten sam pisk kiedy próbuję OOBE po 4 + 1. Czy mogę po próbach OOBE we śnie jakoś osiągnąć ten stan? |
|
|
|
21.02.2007 - 14:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Heh ja jak byłem mały to LD miałem bardzo często - jednak nie wiedziałem że można nad snem panować więc tylko przyglądałem się z boku, wiedząc o tym że to sen. Miało to miejsce głównie przy koszmarach. Gdy zrobiłem coś złego to włączyło się racjonalne myślenie, że w życiu bym czegoś takiego nie zrobił więc to sen. Ja proponuje poniższą metodę(u mnie skutkuje):
1.Musimy mieć LD(to najtrudniejsze :) 2. Gdy już mamy kontrole, wracamy do ciala. Nie może być to wola obudzenia, bo mamy pozostać na granicy snu a jawy. U mnie dzieje się tak, że wszystko ciemnieje i po chwili czuje jak jestem w swoim ciele i leżę na łóżku. 3. Pozostajemy w tym stanie tak długo jak się da. 4. Po chwili 1-5 min(przynajmniej u mnie) przychodzą wibrację, które akceptujemy i cierpliwie czekamy aż się skończą. 5. Po tym powinniśmy się czuć niezwykle lekko. Jeśli tak jest to onzacza, że jesteśmy już nad ciałem. Ja wtedy otwieram oczy i wyskakuje na podłogę :) Powodzenia |
|
|
|
22.02.2007 - 02:43
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To jak juz jest sie poza, to trzeba oczy otwierać żeby widzieć co sie dzieje? Myślałem że to całym ciałem astralnym obserwujemy tamten świat i to w 360 stopniach... jak coś nie tak napisałem to wyprowadź mnie z błendu...
|
|
|
|
22.02.2007 - 15:41
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
HeLLo :) mam takie pytanko, co jest łatwiej osiągnąć? OOBE czy LD?
|
|
|
|
22.02.2007 - 15:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Z mojej praktyki wynika, że dużo łatwiej jest osiągnąć LD.
|
|
|
|
22.02.2007 - 17:50
|
|
|
@VegOo. :
To doswiadczenie ktore opisywalem zdarzyło się już jakiś czas temu, więc mogę dokładnie tego nie pamiętać. Wydaje mi się jednak, że jak minięły wibrację i poczułem się lekko, to pomyslalem o tym zeby otworzyc oczy(moze jest to zle sformulowanie). Po chwili pojawil sie obraz. Moze pojawil sie automatycznie, a moze dlatego, ze otworzylem "oczy". Czesto zapominam takie szegolny - to wyszlo samo z siebie, wszystko robila za mnie podswiadomosc. |
|
|
|
24.02.2007 - 18:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
LD nie jest niczym trudnym. W moim przypadku wystarczyło, że kilkakrotnie w ciągu dnia zacząłem się zastanawiać, czy to, co mnie otacza, nie jest snem.
Spróbuj się tak zastanowić, czy śnisz, czy nie. Po kilku dniach LD będzie się przytrafiać, ale nigdy nie będziesz do końca pewien, której nocy będziesz je miał, a której nie. Moje świadome sny były raczej mało ciekawe. Zwykle nie śniłem o niczym, tylko po prostu czekałem aż się obudzę. Tak metaforycznie siadam w próżni na kamieniu i czekam..... |
|
|
|
24.02.2007 - 18:42
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
http://members.chello.pl/j.zaczek/depresja...dsnem/index.htm
Wszystkim chcącym nauczyć sie świadomego śnienia - polecam. Myśle ze wiele można sie nauczyć.Dostać cennych wskazówek itd. Po woli,z wiarą a każdy do tego dojdzie :) Ja sam rozpoczynam Nauke Świadomego Śnienia. |
|
|
|
25.02.2007 - 15:18
|
|
|
LD jest akurat proste, a wielu wypadkach posiadanie swiadomego snu jest spontaniczne. Wielokrotnie mamy takie sny sami z siebie, czasami nawet ich nie zauwazamy. W sumie to dla mnie LD jest latwe do osiagniecia. Bierze sie to stad, ze jako dziecko mialem bardzo duzo koszmarow. Budzilem sie niejednokrotnie w srodku nocy i nie moglem juz zasnac. To wywolalo u mnie potrzebe radzenia sobie z tym i zaczalem miec coraz wieksza kontrole nad swoimi snami. Zanim sie obejrzalem, to moglem juz swiadomie ingerowac w kazdy element snu, zmieniac go modyfikowac i polepszac tak, aby nie byl juz koszmarem :D. Jak mnie np. jakis wampi gonil to zmienialem sen tak ze mu zeby wypadaly, po czym potykal sie o wlasna szate i nabijal na osikowy kolek. Dosc dramatyczny przyklad :PP.
Co do spostrzezenia Noobek'a, chcialbym dodac iz wszystko co nas otacza tez jest SNEM. W momencie gdy czlowiek zacznie sobie z tego zdawac w pelni sprawe i uwierzy iz nasze zycie nie rozni sie w sumie od LD, to bedzie mogl modyfikowac swoje zycie tak jak w LD. To tyle. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |