|
|
![]() ![]() |
18.10.2013 - 20:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam!
Starożytni Egipcjanie posiadali wiedzę, dzięki wzmocnionej percepcji pełnego spektrum zmysłów. Nadnaturalne światy powiązane z OOBE, wyjściami gdzieś w odległe miejsca, dostrojenie zdobywanie energii. Ta energia jest niewidoczna, z całą pewnością jest powiazana z kanałami energetycznymi, najlepsze wyjścia miałem jak i dostrojenie w momentach medytacji...Medytacja stanem 100% relaksu, relaks następuje kiedy jesteśmy odprężeni i dzięki temu zasypiajac i wykorzystujac techniki przenosimy się w odrębny stan któremu wstępnie mogą towarzyszyć hipnagogi. Miejsca energetyczne są w nas, sami możemy poprzez wizualizacje moim zdaniem zaczerpnąć bogactwa płynącego ze źródła, sami jesteśmy takim źródłem w nas jest ten kwiat którego nazywają czakrami...Kwiat ten rozkwita, kiełkuje w nas bo jesteśmy źródłem w koncu jesteśmy organizmem składajacym sie z wody a w nas są niewidzialne nasiona, nie wiem jak to zobrazować bo za pomocą słów większosci nie da się opisać. Praktyka, uwalnianie się od stresów, pracujący z ,,czakrami'' dbający o cały swój organizm potrafią na prawdę wiele. Ciekawią mnie czasami istoty spotykane podczas wyjść, lepiej nie mógł bym zobrazować tego jak za pomocą poniższego filmu.... Zostaliśmy ograniczeni poprzez system nauczania, nie wiem jaki cel w tym był i istnieje bo dziś wiem że jesteśmy w ciemnej dupie, trzeba się obudzić, wyzwolić, tylko jak to zrobić skoro żyjemy w świecie przyzwyczajeń i idei, wpojonych nam od małego nasionka. Wyrósł z nas chwast....Potrzebujemy nawozu!! ( To tylko metafora nie oczekuje gnojówki pod moim blokiem....;-) Dobra a teraz serio jakie jest wasze zdanie odnośnie tego tematu?? Mam nadzieje poczytać trochę konkretnych odpowiedzi, a nie spamu w który każdy konkretny temat się przerodzi, może ktoś ten temat sprostuje?? Moim zdaniem jest bardzo elastyczny... Podczas jednego z wyjść widziałem tą energie, byłem jakby nią uniosłem się i udałem przez okno płynąłem drzewa wypuszczały płatki jakby energetyczne...Za pomocą tej energii która jest rzekomo w świecie niefizycznym, mogli byśmy stworzyć eksplozje jaka zapoczątkowała powstaniu tego świata tym bardziej że wszyscy jesteśmy nieśmiertelni bo każdy z nas jest jej częścią... Dobra mam kilka myśli odnośnie tego tematu, może ktoś ma inną energię tym samym inną myśl...?? |
|
|
|
18.10.2013 - 20:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam! Starożytni Egipcjanie posiadali wiedzę, dzięki wzmocnionej percepcji pełnego spektrum zmysłów. Nadnaturalne światy powiązane z OOBE, wyjściami gdzieś w odległe miejsca, dostrojenie zdobywanie energii. Ta energia jest niewidoczna, z całą pewnością jest powiazana z kanałami energetycznymi, najlepsze wyjścia miałem jak i dostrojenie w momentach medytacji...Medytacja stanem 100% relaksu, relaks następuje kiedy jesteśmy odprężeni i dzięki temu zasypiajac i wykorzystujac techniki przenosimy się w odrębny stan któremu wstępnie mogą towarzyszyć hipnagogi. Miejsca energetyczne są w nas, sami możemy poprzez wizualizacje moim zdaniem zaczerpnąć bogactwa płynącego ze źródła, sami jesteśmy takim źródłem w nas jest ten kwiat którego nazywają czakrami...Kwiat ten rozkwita, kiełkuje w nas bo jesteśmy źródłem w koncu jesteśmy organizmem składajacym sie z wody a w nas są niewidzialne nasiona, nie wiem jak to zobrazować bo za pomocą słów większosci nie da się opisać. Praktyka, uwalnianie się od stresów, pracujący z ,,czakrami'' dbający o cały swój organizm potrafią na prawdę wiele. Ciekawią mnie czasami istoty spotykane podczas wyjść, lepiej nie mógł bym zobrazować tego jak za pomocą poniższego filmu.... Zostaliśmy ograniczeni poprzez system nauczania, nie wiem jaki cel w tym był i istnieje bo dziś wiem że jesteśmy w ciemnej dupie, trzeba się obudzić, wyzwolić, tylko jak to zrobić skoro żyjemy w świecie przyzwyczajeń i idei, wpojonych nam od małego nasionka. Wyrósł z nas chwast....Potrzebujemy nawozu!! ( To tylko metafora nie oczekuje gnojówki pod moim blokiem....;-) Dobra a teraz serio jakie jest wasze zdanie odnośnie tego tematu?? Mam nadzieje poczytać trochę konkretnych odpowiedzi, a nie spamu w który każdy konkretny temat się przerodzi, może ktoś ten temat sprostuje?? Moim zdaniem jest bardzo elastyczny... Podczas jednego z wyjść widziałem tą energie, byłem jakby nią uniosłem się i udałem przez okno płynąłem drzewa wypuszczały płatki jakby energetyczne...Za pomocą tej energii która jest rzekomo w świecie niefizycznym, mogli byśmy stworzyć eksplozje jaka zapoczątkowała powstaniu tego świata tym bardziej że wszyscy jesteśmy nieśmiertelni bo każdy z nas jest jej częścią... Dobra mam kilka myśli odnośnie tego tematu, może ktoś ma inną energię tym samym inną myśl...?? Daj spokój Foks. :) Szukasz jak i my wszyscy. Ale nie każdy cwaniak, który na naszej niewiedzy i poszukiwani drogi, chce zbić kasę, musi zostać naszym przewodnikiem. :) Materiał filmowy, który zamieszczasz, jest jednym wielkim idiotyzmem. Stara się wtłoczyć w starożytną religię egipską , azjatycki system czakr i wspólczesne wyobrażenia ezoteryki. Bez żadnego oparcia w faktach i historycznych realiach, a jedynie wedle ignorancji i fantazji osoby robiącej ten film. A może raczej sprytu i nadziei robienia kasy na niezorientowanych?? Im więcej osób obejrzy ten idiotyzm, tym więcej autor filmu zarobi. W końcu osób znających staroegipską kulturę i religię jest niewielu. Za to jest wielu cwaniaczków starających się zdobyć kasę, na staroegipskich reliktach. Dowodzących różnych idiotyzmów, po to aby tylko zarobić kolejny grosz, za wszelką ceną. Jakoś dziwnie Foks o Ciebie się nie martwię. :) Jesteś mądrym gościem, z wpisanym genetycznie zdrowym rozsądkiem. Więc gdzie byś nie szukał, nawet w największym bajorze idiotyzmów, wyjdziesz obronną ręką. :) |
|
|
|
18.10.2013 - 20:46
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
1. jest jednym wielkim idiotyzmem
2. Dowodzących różnych idiotyzmów 3. największym bajorze idiotyzmów Doskonały przykład kontroli umysłu nad człowiekiem:) Co do tematu jednak bo znacznie ciekawszy niż ten idio...post:) Punkty energetyczne to nie tylko domena człowieka. Nasza planeta Matka Ukochana Ziemia Cudowna ma także takie punkty energetyczne (miejsca mocy). Starożytni doskonale o tym wiedzieli i budowali właśnie w takich miejscach. Fajny temat. Malkontentom ujawnionym i przyczajonym dziękujemy:) Załóżcie sobie temat i tam psioczcie i podważajcie siebie:) Ja też widziałem podczas śnienia takie kule energetyczne a dokładnie jedną dużą i krążące wokół dwie mniejsze. Był to Budda:) Tak przynajmniej to odebrałem:) Budda towarzyszy mi od pewnego czasu zresztą. Podobnie jak Jezus. Co ciekawe... Jezusa znalazłem na śmietniku a Buddę kupiłem za 2zł na pchlim targu. Zresztą sam kiedyś byłem na fazie Jezusem i poczułem ciężar jaki ten gość niósł. On dał radę a ja wtedy nie. Fajna lekcja:) |
|
|
|
18.10.2013 - 21:59
|
|
|
Wystarczy tylko podsypać piaskiem. niczym kotu w potrzebie do kuwety, twierdząc, że to piasek staroegipski. Następnie można dodać co się chce. Byle to tylko miało jakieś zaczepienie w modnej filozofii, wyciągniętej z worka z napisem "New Age". Sama filozofia nie jest ważna. Czy to będzie poszukiwanie kosmitów, czy hinduskie tantry, a może zawody w pluciu na odległość. :)
Tam zawsze zjawi się ktoś, gotowy jeść ten piasek z kuwety łyżkami. :) Zielu popij czymś. Piwem, albo ziółkami, czy czym tam chcesz. I oszczędzaj swoje gardło. Nie wlewaj w niego śmieci. Masz je w końcu tylko jedno. :) |
|
|
|
18.10.2013 - 22:07
|
|
|
Ty masz więcej gardeł? :) Ufok:)
Masz problem z akceptacją ludzi mających inne zdanie niż Ty. Pracuj nad Tym bo syf tego świata bierze się z tego typu charakterów. |
|
|
|
18.10.2013 - 22:34
|
|
|
Masz problem z akceptacją ludzi mających inne zdanie niż Ty. Pracuj nad Tym bo syf tego świata bierze się z tego typu charakterów. Problemy nie biorą się z różnicy zdań czy charakterów. Różnice zdań posuwają ten świat naprzód. Problemy rodzą się wtedy kiedy niektórzy napaleńcy biorą błędne ogniki za światło oświecenia. :) Przepłukaj więc gardło Zielu i wymień żarówkę w pokoju. :) |
|
|
|
18.10.2013 - 22:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ok wyraziliscie swoje poglady na ten temat, zapraszamy innych do wypowiadania sie ;) Chyba ze macie cos do dodania, jakies zrodla wlasne odczocia... Teraz mykam do pracy ale czeksm z niecierpliwoscia. Ps. Odczowam ten rodzaj energii szukam rozwiazania tego zagadkowego zjawiska;)
|
|
|
|
18.10.2013 - 22:46
|
|
|
|
|
|
|
19.10.2013 - 01:31
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Starożytni na pewno coś odczuwali, wystarczy że nie mieli "idiotboxów" w domach i nie chodzili do "indoktrynarni" codziennie od poniedziałku do piątku od ósmej do szesnastej.
Takie środowisko sprzyja rozwojowi ducha, poznawaniu świata, ewolucji, sztuce, rozsądkowi... Nie potrzebna tu nawet żadna konkretna wiedza o starożytnych, wystarczy że nie mieli tych przeszkadzaczy, którymi się wysługuje nasza cywilizacja w kontroli naszych umysłów i już samo to na pewno sprawiało, że byli bardziej ludźmi i pełniej korzystali z tego potencjału. |
|
|
|
19.10.2013 - 07:17
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=1zbCSvPnwvw
W tej części jest trochę o tych mocnych punktach na ziemi. Jak ktoś uważa inaczej i potrafi to podważyć to niech tak zrobi. |
|
|
|
19.10.2013 - 10:16
|
|
|
Starożytni na pewno coś odczuwali, wystarczy że nie mieli "idiotboxów" w domach i nie chodzili do "indoktrynarni" codziennie od poniedziałku do piątku od ósmej do szesnastej. Takie środowisko sprzyja rozwojowi ducha, poznawaniu świata, ewolucji, sztuce, rozsądkowi... Nie potrzebna tu nawet żadna konkretna wiedza o starożytnych, wystarczy że nie mieli tych przeszkadzaczy, którymi się wysługuje nasza cywilizacja w kontroli naszych umysłów i już samo to na pewno sprawiało, że byli bardziej ludźmi i pełniej korzystali z tego potencjału. Pewnie, że starożytni odczuwali. W końcu nie byli robotami. :) Jeżeli poczytasz staroegipską literaturę i poezję, w znakomitych przekładach Andrzejewskiego to zobaczysz jakie bogactwo ducha w nich się kryło. A kwintesencją tego jest staroegipska poezja miłosna. Ja wcale nie neguję systemu czakr, ani nie zaprzeczam ich istnieniu. Tyle, że związane są one ze starożytnością hinduską i buddyzmem. Inne kultury nic o nich nie wspominają. Próba wtłoczenia systemu czakr w religię i kulturę Egiptu jest bardzo śmieszna. :) Z równym powodzeniem można religię starożytnych Słowian wtłoczyć w wierzenia Majów. To znaczy można próbować, bo nic mądrego z tego nie wyjdzie. Jeżeli gość w nagłym napadzie fantazji zaczyna twierdzić, że podwójna korona władców Egiptu symbolizuje łono i grasicę, to jest to czysty idiotyzm. Do tego twierdzi, że nosili ją chłopcy i mężczyźni. :D Taką koronę nosili jedynie koronowani faraonowie i nikt więcej, tak jak koronę w Polsce król, a nie chłopcy i mężczyźni. Jej kształt i to, że jest podwójna wynika tylko i wyłącznie z historii Egiptu, a nie wiedzy o gruczołach dokrewnych. W swoich początkach Egipt był podzielony na dwa kraje: Dolny i Górny. Władcy Dolnego Egiptu nosili wedle tego "mędrca" z filmu na głowie "grasicę", a Dolnego "łono". :) Do tego ten pogrążony w swoich fantazjach (czyt. bredniach) starszy gość, nawet nie wie, że taką koronę nosiła również na głowie kobieta. Czyli królowa Hatszepsut, która została koronowana na faraona. I tu jest faktem, że ona nosiła łono, ale na pewno nie na głowie, tylko tam gdzie inne kobiety. :) Dopiero kiedy Górny Egipt podbił Egipt Dolny, nastąpiło połączenie we władzy monarszej tych dwóch typów koron, wcześniej zupełnie ze sobą nie powiązanych. Jako symbol tego, że faraon jest władcą obydwu krajów. I taki był jeden z faraońskich tytułów - Pan Obu Krajów. A nie - Pan łona i grasicy. :) Z równym powodzeniem można udowadniać, że Rzeczpospolita Obojga Narodów też symbolizuje łono i grasicę. Albo podwójną naturę człowieka, czy też biegunowość magnetyzmu. :) A ród Jagiełłów to strażnicy dawno zaginionej wiedzy z Atlantydy. :) Całej reszty idiotyzmów wygłaszanych przez tego starszego gościa nawet nie warto komentować. Są tak samo "mądre" jak wypowiedź w sprawie faraońskiej korony. Szkoda, że idea czakr i ciała eterycznego pada ofiarą różnych oszołomów. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |