|
|
![]() ![]() |
| victoria |
21.10.2013 - 12:04
|
|
Guests |
ty może jesteś szczęśliwa, ale nie wiem czy osoby przy tobie są szczęśliwe... szczególnie te, którym tak lubisz dokuczać i obgadywać... :/ z tego co mowia bliscy to sa przy mnie szczesliwi:) i to bardzo,nie obgaduje, nie dokuczam jak juz zgrywam sie xd Życie jest bez poczucia sensu, kiedy szuka się sensu, bo się go jeszcze nie znalazło. Ale życie ma wtedy sens, bo prowadzi do znalezienia tego sensu. A gdy się go już znajdzie, wtedy życie ma też poczucie sensu. Ty zaś zarzuciłeś szukania i żyjesz w marnej atrapie świata i jego pełnego potencjału nie zaznawszy nawet co to prawdziwe życie ;/ Problem to stwarzasz ty, i to śmiertelny -.- Garot wydaje sie byc szcesliwym:)) |
|
|
|
21.10.2013 - 12:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Paweł chodzi mi o to, że to czym jesteś, to czego doświadczasz to twór myślowy, który szuka cały czas jakiejś kontynuacji i karmi się własnie różnymi wartościami, identyfikacjami itp żeby nie zniknąć. To taki strach przed zniknięciem, przed zapomnieniem, przed zaprzestaniem szukania, powtarzania itp Co to tego co napisałeś, istnieje proste wytłumaczenie dlaczego Pavveł pisze w ten sposób i ja. ... 12. Odpuścić sobie robienie czegoś na zewnątrz, by coś osiągnąć wewnątrz, zamiast tego być już tym i tyle, już to osiągnięte... A wtedy działanie na zewnątrz, jeśli takie będzie, to będzie wynikało z wewnątrz. Tadaaa A co jeżeli nasze wywody nie pochodzą z tępego kopiowania wzorców nabytych podczas życia, a są przejawem czegoś wykraczającego poza umysł. Jedynie forma przekazu pozostaje taka sama jak w przypadku innych wypowiedzi, stąd nie ma możliwości poznania bezpośredniego źródła słów, które kieruję ja czy kolega wyżej wspomniany. Więc nie osądzaj od razu faktu, że jesteśmy tępymi robotami powielającymi zasłyszane informacje, jeśli nie masz możliwości tego potwierdzić. |
|
|
|
21.10.2013 - 12:34
|
|
|
Zadaj sobie pytanie po co CI to.
|
|
|
|
21.10.2013 - 12:38
|
|
|
Mi bezpośrednio po nic, lecz widzę możliwość podzielenia się swoją wiedzą z innymi na ich korzyść. Jeśli dalej uważasz, że robię to dla swego ego, mogę na tym poście zaprzestać udzielania się na forum i żadnej różnicy mi to nie zrobi. Zresztą i tak się nie udzielam tylko wchodzę co pół roku, może rzadziej, żeby zobaczyć co tu się dzieje.
|
|
|
|
21.10.2013 - 12:42
|
|
|
Chodzi mi o to, że ktoś szuka rozwiązania na problem, którego ja nie widzę i nie chodzi mi o to że nie da się nikomu pomóc w jakiś sposób, bo czasem się da w większym lub mniejszym stopniu.
Tylko zakwestionowanie problemu w który ktoś wierzy. I tym problemem nie jest tylko rosół. Ale miłość, szczęście, prawda, oświecenie, bóg, świadomość, dusza, spełnienie, szukanie, itp itd. To nie tylko to, tylko cała osoba (struktura myślowa) jest problemem ciała. Tak czy siak to błędne koło. Jedynym wyjściem to wyjść z koła (problemu), a nie szukać rozwiązania, które jest jego nienasyconą kontynuacją. |
|
|
|
21.10.2013 - 12:56
|
|
|
I tutaj się zgodzę. Struktury myślowe same w sobie nie pomogą człowiekowi się oświecić, w końcu chodzi oto by się ich wyzbyć i stać się wolnym. Spontaniczność i brak przywiązania do fałszywych konceptów, gdyż nie ukazują one całkowitej prawdy lecz tylko jej uproszczony obraz. Ciągnięcie tego tematu nie ma sensu bo doszliśmy do jego krawędzi. Tylko zobacz, że większość społeczeństwa wymaga wskazania im tych konceptów które im przeszkadzają, bo być może będzie to szybszy sposób na ich wyzbycie się, niż ktoś miał by ich szukać osobiście. ;p
|
|
|
|
21.10.2013 - 12:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Od godziny 7:33 110 odpowiedzi, Oo Rly?
Może ktoś streści czy udało się dojść do jakiegoś konsensusu i jakie są wspólne wnioski, hmmm? |
|
|
|
21.10.2013 - 12:59
|
|
|
Tak masz rację, ale to nie zmienia faktu, że ludzie nawet w to się wkręcą. Popatrz na guru i poszukiwaczy dla przykładu.
A tu nie chodzi żeby CIĘ wyzwolić, tylko wyzwolenie następuje od/z CIEBIE Wyzwolenie nie czeka CIEBIE (osobę) tylko jest twoją śmiercią, twojego doświadczenia, historii, spełnienia, szukania, prawdy. Niema konsensu bo temat bez sensu. Chyba że ktoś chce się dowiedzieć jak gotuję rosół ;) |
|
|
|
21.10.2013 - 13:06
|
|
|
Dobra, załapałem twoją ideę, którą od początku reprezentowałeś. Masz rację. Lecz... w moim przypadku kiedy zacząłem wyzbywać się tych konceptów o których mowa, ci guru nakierowali mnie lekko na to czego mam się pozbyć. Oczywiście, że miałem okres kiedy to miałem papkę w głowie z ich nauk, ale na chwilę obecną wiem co i jak, bo zrozumiałem ich punkt widzenia. Więc jestem jednak za założeniem, że słowo może nakierować na większą wolność.
|
|
|
|
21.10.2013 - 13:07
|
|
|
kobieta zaś mi po to, by spłodzić potomstwo i żeby mieć wsparcie fizyczne, a także by odczuwać fajne kobiece energie i żeby móc także w bardziej cielesnej formie odczuwać jedność mimo mnogości A pomożesz jej harować przy tym potomstwie, czy nadal będziesz tu poświęcał większość doby innym, po to, by mogli żyć prawdziwie?... więc jeśli chcę mieć rację, to w takim sensie...by znać prawdę... a to po to, by móc żyć prawdziwie i by inni mogli tak żyć, gdy się to prawdą podzielę... Mi bezpośrednio po nic, lecz widzę możliwość podzielenia się swoją wiedzą z innymi na ich korzyść. Normalnie sami altruiści. |
|
|
|
21.10.2013 - 13:09
|
|
|
Ktoś się musi poświęcić, dla dobra wszystkich. Nie chcesz się dzielić? Twoja sprawa ;p
|
|
|
|
21.10.2013 - 13:22
|
|
|
Nawet nie musisz o to dbać, bo to w jakimś stopniu jest sposób w jakim funkcjonuje ludzkie ciało, myślę że gdyby twist nie chciał pomóc to by nawet się nie udzielał.
A rezygnuje kiedy widzi że to niema sensu, bo nikt nie chce pozbyć się swoich skarbów jak golum pierścienia. A jeszcze tego brakuje jakby ktoś wziął np twista za mistrza, guru albo autorytet i zawracał sobie tym głowę i jemu. Wierzył że jest jakaś prawda którą guru zna i która da spełnienie. |
|
|
|
21.10.2013 - 13:26
|
|
|
|
|
|
|
| victoria |
21.10.2013 - 14:21
|
|
Guests |
|
|
|
|
21.10.2013 - 15:59
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Garot, nie uleganie złudnym interpretacjom, a całkowite pozbycie się pragnień, swojego prawdziwego ja, to co innego. Jestem za pierwszym, ale nie za drugim. Stawiasz, że to źle, ale dlaczego? Z doświadczenia wiem co innego. Odwracasz dużo rzeczy do góry nogami. To nie przez wyzbycie się pragnień, identyfikacji, wierzeń (bo nic innego, oprócz wierzeń i innych istot, które też wierzą, nie istnieje tak naprawdę), doznaje się spełnienia i szczęścia, ale gdy doznasz spełnienie, szczęście, wtedy jako tego skutek wyzbywasz się fałszywych pragnień, fałszywych identyfikacji i fałszywych wierzeń! Twój koncept (pomijając, że jest odwrócony do góry nogami) jak dla mnie jest niepełny, doświadczyłem go i nie jest ani ciepły, ani zimny, jest nijaki, jałowy... Nie chodzi o to, że boję się tego pozbyć, bo zrobiłem eksperyment i przez jakiś czas pozbyłem się wszelkich interpretacji, identyfikacji, itp. i uczucie było beznadziejnie nudne, nijakie. Dobrze jest nie ulegać złudnym interpretacjom, co nabywa się z doświadczeniem, ale nie wolno stracić człowiekowi pasji, pielęgnacji samego siebie, jaki chce być i wyrażania tego. I będzie to niosło cierpienie niestety, ale dopóty, dopóki zrozumie swą prawdziwą naturę, która jest powiązana z nieskończonością i taką też miłością. To jedyne, co jest prawdziwe, a to co daje szczęście, to gdy tworzeniu siebie nie stawiasz granic, gdy twoje ja obejmuje wszystko, jak miłość, która obejmuje wszystko i wszystko to łączy w jedno.
Ale ja już się nie odzywam, widać na niektórych działam jak płachta na byka. Życzę wam generalnie dobrych recenzji :) I zdania sobie sprawy z tego, co naprawdę prawdziwe, a co złudne, oraz w ogóle przede wszystkim doznania tego, ekstremalnie zajebistych emocji :) bo żeby zdać sobie sprawę z ich istnienia, trzeba najpierw je doznać, a trudno je doznać, jak się im zaprzecza... Ty jesteś kreatorem i kreacją świata. Co sobie wymyślisz, to będzie. Czy będzie to prawdziwe? Nie, ale dla ciebie tak. Prawdziwy pozostaniesz jedynie ty i to jaki jesteś, w stosunku do tych nieprawdziwych rzeczy. Zadajcie sobie dwa fundamentalne pytania: Gdybyś żył/a wiecznie, dla czego byś żył/a? I drugie: Gdyby rzeczywistość manifestowała się natychmiast, na skutek twojej woli i twoich myśli i spełniałaby wszystko co potrafisz sobie tylko wyobrazić, o czym byś myślał/a, co byś wybierał/a, jaki/jaka byś był/a? 3majcie się ciepło <3 |
|
|
|
21.10.2013 - 16:08
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jedyne co przeczytałem, to tylko Temat, kilka wypowiedzi wyrywkowo i ostatnia odpowiedź Pavvła bo nie chciało mi się czytać tych wszystkich wypowiedz ale domyślam sie, że do niczego nowego nie doszliście i każdy został przy swoim zdaniu, czyż nie? :O
|
|
|
|
21.10.2013 - 16:15
|
|
|
Trudno dojść do czegoś nowego skoro każdy mówi o tym samym, tylko troszkę inaczej. Cała rozmowa to było przerzucanie się "czyja racja jest lepsza".
|
|
|
|
21.10.2013 - 16:18
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No dlatego nie czytałem, gdybym przeczytał to z mózgu by mi kisel został i nic nowego by mi nie przybyło do rozumu :P
|
|
|
|
21.10.2013 - 16:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co z tego że wiesz to wszystko, przecież to Ci nie pomoże. Co z tego że znasz się na ludziach nie jesteś wtedy od nich lepszy.
Masz Piękną muzę na pewno Ci się nie spodoba a miałeś nie oceniać, jebać to, nie ocenianie nie zrobi z Ciebie atrakcyjniejszego faceta, choć może się tak wydawać. Powiem Ci Paweł jak Roman, kobiety lubią skurwieli, hahaha nie no jaja se robię. Nie ce oceniać to sprawia ze trudno się żyje:;p nawet siebie, zwłaszcza siebie ale innych szczególnie. http://www.youtube.com/watch?v=eMLnVSWxzFI |
|
|
|
21.10.2013 - 16:58
|
|
|
fajna muzyczka, taka spokojna xD ale i tak nie słucham takiej muzyki, jak coś spokojnego to tylko coś w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=hqZ_WiwJntA ^^. Co do oceniania, to nigdy nie należy nikogo oceniać, wiem łatwo mówić a trudniej zrobić, sam często oceniam innych ale tak naprawde nigdy nikogo nie poznamy w całości więc nie można od tak powiedzieć że ktoś jest taki a ktoś taki :P.
|
|
|
|
21.10.2013 - 17:16
|
|
|
Na pewno jak się nastawimy negatywnie na odbiór to nic nie usłyszmy, a czy zło istnieje, we mnie na pewno.
http://www.youtube.com/watch?v=Edx79NkN8-U |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |