oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

19 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 7 Poziomów, 7 Barier
Garot
post 21.10.2013 - 13:22
Post #117

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nawet nie musisz o to dbać, bo to w jakimś stopniu jest sposób w jakim funkcjonuje ludzkie ciało, myślę że gdyby twist nie chciał pomóc to by nawet się nie udzielał.

A rezygnuje kiedy widzi że to niema sensu, bo nikt nie chce pozbyć się swoich skarbów jak golum pierścienia.

A jeszcze tego brakuje jakby ktoś wziął np twista za mistrza, guru albo autorytet i zawracał sobie tym głowę i jemu. Wierzył że jest jakaś prawda którą guru zna i która da spełnienie.
Go to the top of the page

+Quote Post
stray.ghost
post 21.10.2013 - 13:26
Post #118

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Garot @ 21.10.2013 - 14:22) *
... nikt nie chce pozbyć się swoich skarbów jak golum pierścienia.

Za to niektórzy chętnie się nimi dzielą, oczywiście dla dobra innych :)

+Quote Post
victoria
post 21.10.2013 - 14:21
Post #119

Guests

CYTAT(Vamdou @ 21.10.2013 - 13:58) *
Od godziny 7:33 110 odpowiedzi, Oo Rly?

Może ktoś streści czy udało się dojść do jakiegoś konsensusu i jakie są wspólne wnioski, hmmm?

doszlismy do wspolnego wniosku ze dziwny jest ten swiat, jak przy kazdej dluzszej dyspucie

+Quote Post
Pavveł
post 21.10.2013 - 15:59
Post #120

Notatnik

Garot, nie uleganie złudnym interpretacjom, a całkowite pozbycie się pragnień, swojego prawdziwego ja, to co innego. Jestem za pierwszym, ale nie za drugim. Stawiasz, że to źle, ale dlaczego? Z doświadczenia wiem co innego. Odwracasz dużo rzeczy do góry nogami. To nie przez wyzbycie się pragnień, identyfikacji, wierzeń (bo nic innego, oprócz wierzeń i innych istot, które też wierzą, nie istnieje tak naprawdę), doznaje się spełnienia i szczęścia, ale gdy doznasz spełnienie, szczęście, wtedy jako tego skutek wyzbywasz się fałszywych pragnień, fałszywych identyfikacji i fałszywych wierzeń! Twój koncept (pomijając, że jest odwrócony do góry nogami) jak dla mnie jest niepełny, doświadczyłem go i nie jest ani ciepły, ani zimny, jest nijaki, jałowy... Nie chodzi o to, że boję się tego pozbyć, bo zrobiłem eksperyment i przez jakiś czas pozbyłem się wszelkich interpretacji, identyfikacji, itp. i uczucie było beznadziejnie nudne, nijakie. Dobrze jest nie ulegać złudnym interpretacjom, co nabywa się z doświadczeniem, ale nie wolno stracić człowiekowi pasji, pielęgnacji samego siebie, jaki chce być i wyrażania tego. I będzie to niosło cierpienie niestety, ale dopóty, dopóki zrozumie swą prawdziwą naturę, która jest powiązana z nieskończonością i taką też miłością. To jedyne, co jest prawdziwe, a to co daje szczęście, to gdy tworzeniu siebie nie stawiasz granic, gdy twoje ja obejmuje wszystko, jak miłość, która obejmuje wszystko i wszystko to łączy w jedno.

Ale ja już się nie odzywam, widać na niektórych działam jak płachta na byka. Życzę wam generalnie dobrych recenzji :) I zdania sobie sprawy z tego, co naprawdę prawdziwe, a co złudne, oraz w ogóle przede wszystkim doznania tego, ekstremalnie zajebistych emocji :) bo żeby zdać sobie sprawę z ich istnienia, trzeba najpierw je doznać, a trudno je doznać, jak się im zaprzecza... Ty jesteś kreatorem i kreacją świata. Co sobie wymyślisz, to będzie. Czy będzie to prawdziwe? Nie, ale dla ciebie tak. Prawdziwy pozostaniesz jedynie ty i to jaki jesteś, w stosunku do tych nieprawdziwych rzeczy. Zadajcie sobie dwa fundamentalne pytania: Gdybyś żył/a wiecznie, dla czego byś żył/a? I drugie: Gdyby rzeczywistość manifestowała się natychmiast, na skutek twojej woli i twoich myśli i spełniałaby wszystko co potrafisz sobie tylko wyobrazić, o czym byś myślał/a, co byś wybierał/a, jaki/jaka byś był/a?

3majcie się ciepło <3

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 16:08
Post #121

Członek Rodziny

Notatnik

Jedyne co przeczytałem, to tylko Temat, kilka wypowiedzi wyrywkowo i ostatnia odpowiedź Pavvła bo nie chciało mi się czytać tych wszystkich wypowiedz ale domyślam sie, że do niczego nowego nie doszliście i każdy został przy swoim zdaniu, czyż nie? :O

+Quote Post
krzychu.dd
post 21.10.2013 - 16:15
Post #122

Dusza Towarzystwa

Trudno dojść do czegoś nowego skoro każdy mówi o tym samym, tylko troszkę inaczej. Cała rozmowa to było przerzucanie się "czyja racja jest lepsza".

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 16:18
Post #123

Członek Rodziny

Notatnik

No dlatego nie czytałem, gdybym przeczytał to z mózgu by mi kisel został i nic nowego by mi nie przybyło do rozumu :P

+Quote Post
masa
post 21.10.2013 - 16:27
Post #124

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Co z tego że wiesz to wszystko, przecież to Ci nie pomoże. Co z tego że znasz się na ludziach nie jesteś wtedy od nich lepszy.

Masz Piękną muzę na pewno Ci się nie spodoba a miałeś nie oceniać, jebać to, nie ocenianie nie zrobi z Ciebie atrakcyjniejszego faceta, choć może się tak wydawać. Powiem Ci Paweł jak Roman, kobiety lubią skurwieli, hahaha nie no jaja se robię. Nie ce oceniać to sprawia ze trudno się żyje:;p nawet siebie, zwłaszcza siebie ale innych szczególnie.

http://www.youtube.com/watch?v=eMLnVSWxzFI

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 16:58
Post #125

Członek Rodziny

Notatnik

fajna muzyczka, taka spokojna xD ale i tak nie słucham takiej muzyki, jak coś spokojnego to tylko coś w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=hqZ_WiwJntA ^^. Co do oceniania, to nigdy nie należy nikogo oceniać, wiem łatwo mówić a trudniej zrobić, sam często oceniam innych ale tak naprawde nigdy nikogo nie poznamy w całości więc nie można od tak powiedzieć że ktoś jest taki a ktoś taki :P.

+Quote Post
masa
post 21.10.2013 - 17:16
Post #126

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Na pewno jak się nastawimy negatywnie na odbiór to nic nie usłyszmy, a czy zło istnieje, we mnie na pewno.

http://www.youtube.com/watch?v=Edx79NkN8-U

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 17:22
Post #127

Członek Rodziny

Notatnik

w każdym z nas tkwi cząstka dobra i zła, i od nas zależy którą drogą pójdziemy, każdy ma wybór bo przecież posiadamy wolną wolę

+Quote Post
Garot
post 21.10.2013 - 17:28
Post #128

Dusza Towarzystwa

nie martw się jest dla ciebie szansa masa - wódka zabija robaki xD

zło trzeba zapić ;p

skąd wiesz zagon że masz wolną wolę? ktoś Ci tak powiedział?

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 17:37
Post #129

Członek Rodziny

Notatnik

Nie wiem czy mam wolną wolę, może nami sterują jakieś siły wyżesz, wszystkie nasze poczynania nie zależą do nas ale wierze, że mam wolną wole i moje wybory zależą tylko odemnie. Wierze, że mam wolną wolę dzieki niektórym ludzią, którzy przez całe swoje życie dążą do samoudoskonalenia i stają się "piękni". Jedną z takich osób jest Sosai Masutatsu Oyama, twórca karate kyoksuhin, który udał sie na pare miesięcy w góry aby móc ćwiczyć w spokoju i gdy pewnej nocy medytował rozmyślając nad tym, jak można pokonać głaz, poczuł nagle siłę i od tamtej pory potrafił jednym udeżeniem przeciąć każdy głaz.

+Quote Post
g00rmik
post 21.10.2013 - 19:06
Post #130

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tak Oyama był naprawdę mocny. Wiele udokumentowanych wyczynów wykraczających znacznie ponad przeciętność śmiertelnika.
Ludzie zachwycają się innymi ludźmi, ich dokonaniami, a każdy swoją ścieżkę i tak ma.

A co do wolnej woli, to pół życia wydawało mi się, że ją mam. Ale od paru lat czuję się wielkim oszukanym i tylko przeraża mnie skala niewoli, potęga ingerujących sił, oraz własna paranoja.

Ciekawe jest podejście twistoida i Garota, a intuicja podpowiada mi że mogą mieć rację. Choć z wiadomych powodów ego i umysł zapiera się, że muszą się mylić.
Ciekaw jestem jak utrzymujecie się w granicach normalności, jak macie jakiś patent napiszcie. Bo świadomość tego o czym piszecie musi ciążyć. Ja chyba jeszcze nie dorosłem do akceptacji takich wniosków, co nie znaczy że nie będę próbował. Jest o czym myśleć, dzięki.

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 19:15
Post #131

Członek Rodziny

Notatnik

Jeżeli nie posiadam wolnej woli, to chce przestać istnieć, tu i teraz zniknąć ale teraz zastanawiając się nad tym, to nie moge sobie tego wyobraźić, no bo jak moźna nie istnieć? Dlatego uważam, że mam wolną wole bo posiadam źycie wieczne. Dobra, to teraz ktoś się doczepi do tego co powiedziałem, że może jednak nie posiadam życia wiecznego, mnie to ch*j obchodzi, mam wolną wolę i życie wieczne bo poprostu nie moge sobie wyobraźyć żeby było inaczej, a zadawanie sobie pytań typu: " a jeżeli nie ma życia po śmierci?" tylko pogrąża wasze umysły w zmartwieniu i wyniszcza was ta myśl a prawdy i tak nie poznacie.

+Quote Post
Krukos
post 21.10.2013 - 19:17
Post #132

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

siedem dodatkowych barier, niby muszę wypełnić w swoim życiu dodatkowe niewolnice bariery, żeby sobie wyprać mózg i głosić jakieś bzdety po forum

+Quote Post
twistoid
post 21.10.2013 - 19:20
Post #133

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

GŁOWNA BARIERA TO BARIERA NA CZŁONKU

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 19:21
Post #134

Członek Rodziny

Notatnik

Tyle ile mędrców, tyle mądrości. Moją główną zasadą, którą sie kieruje jest dążenie do prawdy samemu bez słuchania innych, mądrości innych moge traktować jako wskazówki i nic pozatym

+Quote Post
g00rmik
post 21.10.2013 - 19:30
Post #135

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No mi przyznam szczerze przeczytałem prawie cały temat i mózg mi się zlasował.
Ale wybrałem coś dla siebie do przemyślenia i pewnie jakiś czas będę trawił.
Fajnie, że coś znalazłem. Nie zawsze jest tak dobrze.

+Quote Post
J.J
post 21.10.2013 - 19:46
Post #136

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

A dla mnie miłość (mój obraz jej, który jak ktoś chce, może za darmo sobie zabrać, nie chcę tego nikomu sprzedawać, rozdaję :D) to jest pragnienie dobra dla drugiej osoby. I to dla mnie jest hmmm czysta miłość? JEst wiele rodzajów miłości: miłość do przyjaciela, miłość pożądania kogoś lub czegoś (seks najprostsze skojarzenie), ale taka miłość, gdzie ty chcesz dobra innych ludzi i co więcej dajesz im to dobro to jest według mnie miłość. Tak żeby im było lepiej.

Pytanie co jest dobrem? To dobre pytanie. No ale raczej to, co służy po rozeznaniu wzrastania człowieka do tego, żeby być lepszym człowiekiem, pełniejszym, a niech będzie, oświeconym :D.

A jak wy realizujecie miłość w życiu :D? Pomagacie innym, czy głównie piszecie na forum? Pytam bez żadnego emm ataku czy coś, z ciekawośći. Sam w tej kwestii mam sobie dużo do zarzucenia. No ale może ktoś zeche się podzielić jak wygląda realizacja miłości w jego życiu. A jak nie, to nie :).

+Quote Post
Krukos
post 21.10.2013 - 19:50
Post #137

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(g00rmik @ 21.10.2013 - 20:30) *
No mi przyznam szczerze przeczytałem prawie cały temat i mózg mi się zlasował.
Ale wybrałem coś dla siebie do przemyślenia i pewnie jakiś czas będę trawił.
Fajnie, że coś znalazłem. Nie zawsze jest tak dobrze.

mogę pomóc w przemyśleniu, sam do niczego nie dojdziesz, co dwie głowy to nie jedna: )
zainteresowało mnie co tam za tajemną wiedzę ukrywasz heh

+Quote Post

19 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park