oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

19 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 7 Poziomów, 7 Barier
Zielarz Gajowy
post 21.10.2013 - 20:56
Post #148

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

To poznaliśmy 8 poziom i 8 barierę:)
Go to the top of the page

+Quote Post
sagon
post 21.10.2013 - 21:01
Post #149

Członek Rodziny

Notatnik

nie dziękuje, tej 8 bariery i poziomu jakos tak nie pragne za bardzo :P

+Quote Post
obenautka
post 21.10.2013 - 23:09
Post #150

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 21.10.2013 - 09:17) *
Jak chcesz kochać skoro ty jesteś we wszystkim, żeby kochać musi być podział.Co to jest czysta miłość? Czysty podział? Co to w ogóle jest miłość? Moim zdaniem to nic więcej niż to co pcha do seksu ;/

Ty tak na serio czy jaja sobie robisz?

CYTAT(twistoid @ 21.10.2013 - 10:01) *
takie gadanie jest bez sensu, bo każdy ma inny obraz tego o czym mówisz,pojawi się osoba która będzie miała inny obraz i będziecie się przepychać który obraz jest prawdziwy, niestety żaden to jest tylko to co chcesz widzieć, twoja projekcja stąd kompletna strata czasu na te rzeczy, oczywiście nie wystarczy zdać sobię z tego sprawę intelektualnie,duchowość to niestety nic przyjemnego to jest jak śmierć

Zapomniales o najwazniejszym podczas prowadzenia rozmowy.Ta nie powinna jak mi sie wydaje przekonywac do swoich racji.Rozmowa to przede wszystkim wymiana pogladow Twist.Wyobrazasz sobie rozmowe gdzie ktos rzuca temat a potem wchodzi setka ludzi i mowi wylacznie: masz racje.brawo.no dokladnie tak...?
Osobiscie uwielbiam czytac Pawla,odnosze tylko wrazenie,ze nie czytasz dosc uwaznie tego co pisze bo sam za bardzo skupiony jestes na racji i jego glowne przeslania po prostu Ci umykaja.Gubisz sie...nie sledze Twoich wpisow ale w tym temacie ewidentnie sie zaplatales a kiedy Pawel zwrocil na to uwage co zrobiles?Przeczytaj raz jeszcze te wpisy:)

+Quote Post
obenautka
post 21.10.2013 - 23:11
Post #151

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 21.10.2013 - 11:10) *
wszystko zniknie seks miłość przyjaźń przestajesz funkcjonować jako ty jakiego znasz siebie patrząc na ludzi nie będziesz wiedział czy to ojciec czy matka przestaniesz wiedzieć co się z tobą dzieje, oświecenie to nie hocki klocki do tego trzeba dojrzewać latami i chcieć bardziej niż cokolwiek innego dlatego że w całym procesie ty musisz dostosowywać ciało a raczej oświecenie dostosowuje ciało do siebie, w całym procesie umierasz to jest terror a potem latami absorbujesz tą energię która jest torturą dla ciała

CYTAT(Pavveł @ 21.10.2013 - 11:16) *
CZEKAJ CZEKAJ
Roman piszesz tak, jakbyś wiedział jak to jest to oświecenie... JAKIM SPOSOBEM? :) Skoro obstajesz że to tak wygląda, to nie powinno cię tu być, skoroś oświecony, a tylko wtedy powinieneś wiedzieć co to jest, by móc nam tu o tym pisać :)
No chyba, że przeczytałeś to gdzieś w jakiś "mądrych" książkach, ale wtedy z kolei ci autorzy nie powinni o tym wiedzieć, bo by zniknęli i nie napisali tych książek x)
A jeżeli z kolei ktoś o nich to napisał, to też lipa, bo to tylko ich wymysły i fałszywe domysły, bo sami tego nie doświadczyli przecież...

ROMAN, TO CO PISZESZ WCALE NIE TRZYMA SIĘ KUPY!

ps: ej oftop jest

CYTAT(twistoid @ 21.10.2013 - 11:19) *
napisałem jak jest , tyle możecie się z tym nie zgadzać czy zgadzać nie interesuje mnie to

Aha:)

+Quote Post
Tenshin
post 21.10.2013 - 23:30
Post #152

Dusza Towarzystwa

A ja odpowiem tą piosenką:

http://www.youtube.com/watch?v=iLtqyXEGoAo

Kamil Bednarek zdołał w niej zawrzeć naprawdę dużo...

+Quote Post
obenautka
post 21.10.2013 - 23:46
Post #153

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Tenshin @ 22.10.2013 - 00:30) *
A ja odpowiem tą piosenką:

http://www.youtube.com/watch?v=iLtqyXEGoAo

Kamil Bednarek zdołał w niej zawrzeć naprawdę dużo...

Jesli tytulem sugerujesz bym zamilkla to w moim przypadku skutek bedzie raczej odwrotny:)A tak powaznie...za duza juz jestem,zeby mnie uciszac.Jakies sto lat temu byloby to mozliwe ,dzis-nie:)

+Quote Post
Tenshin
post 22.10.2013 - 00:01
Post #154

Dusza Towarzystwa

obenautko, nic nie sugeruję, nie odnoś wszystkiego do siebie :)

@Pavveł - wiedziałam że Ci się spodoba, myślimy podobnie :)

+Quote Post
Zbyszek
post 22.10.2013 - 08:47
Post #155

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Przejrzałem początek wątku. Skad Twisto bierzesz tyle tego pitolenia:))
To jak szlaban zatrzymujący w pustce. 5 szlaban, atmiczny na cialkowo.
Zastanawiające, iż jak się w jakimś wątku pojawisz, prowokując spojrzeniem jak Daro, to aż wrze od wpisów

+Quote Post
twistoid
post 22.10.2013 - 11:49
Post #156

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

problem jest w tym że nie macie doświadczenia z tym o czym piszę a brak doświadczenia z tym każe wam wierzyć w wasze obrazy mentalne że jest ona czymkolwiek w co wierzycie i tak sobie szukacie "duchowości" rzeczy wygodnych dla waszych obrazów mentalnych i nazywacie je duchowością, doświadczenie to nie duchowość ja mogę mieć tyle doświadczeń ile zechcę, ale czy to coś zmienia? po prostu przywiązujecie do doświadczeń zbyt dużą uwagę bo stanowią one kontrast waszego stanu świadomości, nie mówiąc już o tych co doświadczenia sobie zmyślają

prawdziwa duchowość to kompletna transformacja świadomości, to nie jest miłe zapewniam was

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 12:19
Post #157

Dusza Towarzystwa

Skoro doskonale wiesz o tym, że większość tych co to przeczyta utworzy koncepcję tego o czym mówisz, więc dlaczego próbujesz to opisać? I tak tego nie zobaczą ci, którzy nie są tego już świadomi.

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:19
Post #158

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 22.10.2013 - 12:49) *
problem jest w tym że nie macie doświadczenia z tym o czym piszę a brak doświadczenia z tym każe wam wierzyć w wasze obrazy mentalne że jest ona czymkolwiek w co wierzycie i tak sobie szukacie "duchowości" rzeczy wygodnych dla waszych obrazów mentalnych i nazywacie je duchowością, doświadczenie to nie duchowość ja mogę mieć tyle doświadczeń ile zechcę, ale czy to coś zmienia? po prostu przywiązujecie do doświadczeń zbyt dużą uwagę bo stanowią one kontrast waszego stanu świadomości, nie mówiąc już o tych co doświadczenia sobie zmyślają

prawdziwa duchowość to kompletna transformacja świadomości, to nie jest miłe zapewniam was

Twist...mysle,ze nie tylko ja odnosze wrazenie,ze twierdzisz iz to wlasnie Ty jestes oswieconym.Ok.Moze tak jest faktycznie.
Jestes tylko bardzo niespojny i niekonsekwentny.Twierdzisz,ze czlowiek oswiecony( domyslam sie,ze to jakies duchowe BUM) to ktos komu miesza sie matka z ojcem i sam nie wie co sie z nim dzieje.Jesli zatem jestes oswiecony to wg Twojej teorii nie powinienes wiedziec co sie z Toba dzieje.Tym samym ...nie bardzo rozumiem bo kiedy Cie czytam...czasem dla mnie brzmisz bardziej jak nawiedzony niz oswiecony ale i tak swietnie sobie radzisz na tym forumowym padole.
Jak to w koncu jest?
Oswiecony=nie wiem co sie dzieje-ALE wiem co sie dzieje na forum,w domu ,w pracy?
Tzn...nie wiesz co sie dzieje ...gdzie?...wokol czego?

Chcialabym choc to pewnie pobozne zyczenie,zebys w bardziej czytelny dla przecietnego smiertelnika sposob przedstawil co masz na mysli mowiac oswiecony?
Byc moze jest tak,ze brakuje slow...pewnych rzeczy nie da sie opisac-znam to z autopsji.Moze to tak jakbys chcial malpom wyjasnic zasady dodawania...Jednak caly czas pozostaje ta kwestia niespojnosci...

Czy Tobie nie pomylily sie czasem pojecia :oswiecenia z przebudzeniem duchowym?

Gdybym miala taka mozliwosc..."otworzylabym Ciebie" Twist i wyjelabym z Ciebie wszystkie odpowiedzi na swoje pytania!!!:(

+Quote Post
twistoid
post 22.10.2013 - 12:23
Post #159

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

ja nie jestem oświecony, w sensie że pojęcia mi się pomyliły? a no tak bo oświecenie jest pełne miłości a przebudzenie duchowe już nie to jest pełne cierpienia , to jest dla mnie ciekawe jak wasze umysły bronią się przed tym że to może być nieprzyjemne, bo se daliście bulszitu wcisnąć i wierzycie w niego z poziomu kanapy i nic nie zrobicie w tą stronę bo gwarantuję że to miłe nie będzie szczerze powiedziawszy przejdziecie przez piekło

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:25
Post #160

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dlaczego nie odpowiesz mi ( nie jestem jedyna ktora o to pyta) jak to jest w Twoim przypadku z ta niespojnoscia?
Czemu udajesz,ze nie widzisz tego pytania?

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:29
Post #161

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 22.10.2013 - 13:23) *
ja nie jestem oświecony, w sensie że pojęcia mi się pomyliły? a no tak bo oświecenie jest pełne miłości a przebudzenie duchowe już nie to jest pełne cierpienia , to jest dla mnie ciekawe jak wasze umysły bronią się przed tym że to może być nieprzyjemne, bo se daliście bulszitu wcisnąć i wierzycie w niego z poziomu kanapy i nic nie zrobicie w tą stronę bo gwarantuję że to miłe nie będzie szczerze powiedziawszy przejdziecie przez piekło

Nie stwierdzilam.Zapytalam.

Napisales wczesniej:Co to w ogóle jest miłość? Moim zdaniem to nic więcej niż to co pcha do seksu ;/

Sorry...ale czy tak powinien brzmiec czlowiek oswiecony lub duchowo przebudzony?

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 12:30
Post #162

Dusza Towarzystwa

A co do tego seksu, to tak nie jest? Podstawowy instynkt zachowania gatunku i nic więcej. "Miłość" to tylko chemia w mózgu wzmacniająca możliwość rozrodu.

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:39
Post #163

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(krzychu.dd @ 22.10.2013 - 13:30) *
A co do tego seksu, to tak nie jest? Podstawowy instynkt zachowania gatunku i nic więcej. "Miłość" to tylko chemia w mózgu wzmacniająca możliwość rozrodu.

Instynkt zachowania gatunku?I tak pisze ktos na obeowym forum?Wielu z nas opuscilo cialo widzac jak lezy na lozku i czulismy o wiele wieksze niz tu na ziemi podniecenie seksualne.Mialo sluzyc rozmnazaniu?Tam w POZA?:)No no...

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 12:41
Post #164

Dusza Towarzystwa

A czy ja od razu zaprzeczam istnieniu energii seksualnej, będącej niematerialną? Tylko mówię, że w przypadku tego świata taki ma to efekt. Zresztą wierz mi, że jeśli chodzi o oświecenie to zgadzam się z Twistem co do tego, że wiedza i doświadczenie nie grają tu żadnej roli. Nie musisz wiedzieć o astralu i o prawach nim rządzącym by się oświecić.

ps. A co jeżeli owo pobudzenie w astralu wynika z wyciągnięcia jego koncepcji z ciała materialnego a nie samo z siebie istnieje?

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:45
Post #165

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Powiedzmy sobie jedno...seks a milosc to dwa bardzo inne pojecia.Owszem,nie ma piekniejszej milosci niz tej uwienczonej wspolnym pozyciem i odwrotnie nie ma lepszego seksu niz ten z osoba ktora sie kocha.

Ale to caly czas osobne pojecia i w zyciu czesto nie sa laczone.Prostytutka ktora swiadczy ble ble to takie logiczne,ze nie chce mi sie o tym...

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:47
Post #166

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(krzychu.dd @ 22.10.2013 - 13:41) *
A czy ja od razu zaprzeczam istnieniu energii seksualnej, będącej niematerialną? Tylko mówię, że w przypadku tego świata taki ma to efekt. Zresztą wierz mi, że jeśli chodzi o oświecenie to zgadzam się z Twistem co do tego, że wiedza i doświadczenie nie grają tu żadnej roli. Nie musisz wiedzieć o astralu i o prawach nim rządzącym by się oświecić.

Wiem o tym.Sporo czytalam na temat oswiecenia i duchowego przebudzenia.Mam nadzieje,ze nigdy tego nie doswiadcze .I jesli twist naprawde doswiadczyl ktoregos z tych stanow to najszczerzej jak umiem wspolczuje mu.

ps. A co jeżeli owo pobudzenie w astralu wynika z wyciągnięcia jego koncepcji z ciała materialnego a nie samo z siebie istnieje?

To tylko Twoja teoria.Mozna ich namnozyc wiele.

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 12:50
Post #167

Dusza Towarzystwa

I tym też sposobem zamykania się pod kloszem wierzenia w to, w co chcesz wierzyć, skutecznie odcinasz się od przebudzenia. Nie masz się czego bać x.x Tak czy inaczej w którymś wcieleniu przyjdzie to i po ciebie i się upomni o swoje, tylko że wtedy nie będzie wymówek. Przestań się opierać bo tylko marnujesz swój czas. Ciągle powiększająca się globalna świadomość planety i tak to na tobie wymusi.

+Quote Post
obenautka
post 22.10.2013 - 12:54
Post #168

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Egoizm chyba przycmiewa te szlachetne strony mojego nedznego bytu.Ja chce przede wszystkim dobrze sie czuc w swoim ciele.Tu i teraz.

+Quote Post

19 Stron V  « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park