oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

19 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> 7 Poziomów, 7 Barier
Garot
post 22.10.2013 - 16:35
Post #197

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

A w jaki sposób mogę komuś przedstawić różnicę Paweł? Spacją?

Jak znajdziesz prawdziwego siebie to powiedz na jakim channelu siedzi.
Pogadamy.

Tylko musisz nauczyć się szybko biegać i rzucać lasso żeby Ci nie uciekł ;)

A ja mam w d*** bieganie, wolę się poopierdalać

Wiem! zapytajmy romana gdzie znalazł prawdziwego romana!

Garot: Gdzie jesteś Prawdziwy Garocie....? A mam Cię w dupie!
Prawdziwy Garot: Skąd wiedziałeś?!
Go to the top of the page

+Quote Post
twistoid
post 22.10.2013 - 16:38
Post #198

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

oświecenie do niczego się nie nadaje jeżeli chodzi o życie w społeczeństwie, natomiast można z oświeceniem łatwo wylądować w psychiatryku, ponieważ wchłonięcie oświecenia trwa latami to tak potężna energia , każdy myśli że jak będzie oświecony to ludzie go pokochają będzie taki wspaniały i będzie uczył ludzi :D ale pokazuje tym jak bardzo jest niedowartościowany i nie różni się to niczym od pragnienia posiadania porsze, a oświecenie zrobi z niego człowieka kompletnie pozbawionego takich pragnień i którego życie stanie się cudem ale kosztem bycia członkiem społeczeństwa i to nie tylko jeżeli chodzi o otoczenie ale też rodzinę taki człowiek nie ma żadnych zobowiązań dlatego że nie ma osoby nie ma opinii

+Quote Post
Garot
post 22.10.2013 - 16:42
Post #199

Dusza Towarzystwa

Jest wolny od okowów miłości i bycia dobrym :)

Wolność od bycia spełnionym i od bycia Prawdziwym Garotem, od bycia oświeconym

Jednym słowem wolność od SIEBIE

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 16:43
Post #200

Dusza Towarzystwa

Może mordować, gwałcić i palić i będzie się do tego śmiał z tego wszystkiego. ;o

Kto dostanie złoty czajnik z hydromasażem za 200 posta?

+Quote Post
Garot
post 22.10.2013 - 16:45
Post #201

Dusza Towarzystwa

Tylko pytanie krzychu. Po co?

Przykładem jest natura, ani nie chce być dobra, ani nie chce być zła, bo bycie czymś innym niż się jest - jest tylko koncepcją

W zasadzie bycie czymś jest już koncepcją - a koncepcja nie może oddać faktycznego stanu, bo zrodziła się z wiary w problem.

+Quote Post
Pavveł
post 22.10.2013 - 16:46
Post #202

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 22.10.2013 - 16:58) *
a nie myślałeś nad tym ze robisz innym kuku, pisząc te posty?

Każdy ma swój rozum, a życie tak czy siak doświadczy każdego. Nie ma sensu chronić ludzi przed informacjami, raczej należy, aby nauczyli się je odpowiednio sortować.

Wydaje mi się, że kuku to robią co niektóre inne posty. Szczególnie te zawierające niemiłe intencje i adekwatny język...

CYTAT(twistoid @ 22.10.2013 - 17:10) *
np. paweł to egocentryk najbardziej wyróżnia się z tłumu dlatego że nie umie odpuścić i zawsze stawia się w sytuacji wygranego ale do tego nie trzeba być geniuszem ani oświeconym żeby to widzieć ;/

jakbym miał cię gdzieś, to bym odpuścił już na samym początku, ale tak jeszcze trochę się powysilam...
jeśli ty to traktujesz jako walkę to nie mamy o czym mówić... ja tu z nikim nie walczę...
ale ty nie traktujesz widać tego forum, jako narzędzia wymiany i ścierania poglądów w celu wyłaniania konsensusów, ale traktujesz je jako pole bitwy, gdzie Roman musi zwyciężyć! a jak mu to nie wychodzi, to zamiast do merytoryki, zaczyna uciekać się do przemocy słownej w postaci ironii, sarkazmu, wyzwisk i powtarzania swoich tez bez ich argumentacji...
wnioski proszę wyłożyć sobie samemu ;/

CYTAT(Garot @ 22.10.2013 - 17:23) *
Tak samo jak płakać przy piosenkach, albo wzruszać się przy moojim xd

By "czuć się miłością" kiedy sie karmi psa.

By "czuć się złym" kiedy się nie współczuje.

By czuć się zwycięzcą lub przegranym.

Jeżeli naprawdę uważasz to za złe, to ci znów współczuję ;/

Nie karmisz psa, żeby czuć się miłością, ale jesteś miłością i czujesz to będąc nią, więc na skutek tego karmisz psa.

Kiedy nie czujesz się miłością, to jako skutek nie współczujesz, co na skutek przynosi dalej cierpienie swoje i innych.
Ale to nie da się tak, że postanowię że poczuję się miłością, skoro Pavveł tak piszę i wszystko będzie cacy. Nie, bo czuć się miłością, to tylko słowa, pod którymi coś tam sobie wyobrażasz. Trzeba tego doświadczyć, żeby wiedzieć o co chodzi. A żeby tego doświadczyć trzeba najpierw tego naprawdę i szczerze chcieć, pragnąć by to stało się częścią ciebie.
Tak jak nie zrozumiesz co to znaczy "słone", póki nie spróbujesz soli. Możesz sobie wtedy wymyślać różne wyjaśnienia słoności, ale póki tego nie spróbujesz, to będą tylko fałszywe wyobrażenia.

Kiedy kochasz, nie ma zwycięzców i przegranych. Albo wszyscy są zwycięzcami, albo wszyscy są przegranymi.

Widzę nie ma co się wieczność powtarzać. W kółko argumentuję, ale wy nawet nie zwracacie uwagi na to, sami powtarzając jedynie te same sentencje, wcale nie podejmując argumentacji ze mną. Pomijając, że to niegrzecznie, to tak rozmowy nie da się niestety prowadzić ;/ Gadajcie sobie dalej, karmcie się swoją ironią, ale nie wiem co to wam da. Ale każdy robi, co tam chce...

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 16:47
Post #203

Dusza Towarzystwa

Weź nie zaczynaj :D Dlaczego? Z tego samego powodu dla którego miał by tego nie robić. BO TAK.

Podaj adres na pw to wyśle ci nagrodę. :>

+Quote Post
Sagle
post 22.10.2013 - 16:47
Post #204

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Garot @ 22.10.2013 - 17:23) *
A te doświadczenia nie prowadzą do niczego, tylko do masturbacji.

Garot, co ty masz z tą masturbacją???

+Quote Post
Garot
post 22.10.2013 - 16:52
Post #205

Dusza Towarzystwa

Seagle popatrz na przykład Pawła i jego miłooość xD

Paweł bo nie wiem co mam Ci jeszcze napisać, jesteś niepoprawnym romantykiem ;)

+Quote Post
Pavveł
post 22.10.2013 - 16:52
Post #206

Notatnik

twist, to o czym piszesz, doświadczenie wspaniałości nie wynika z pozbycia się osoby... może tak to nazywasz, ale moim zdaniem nietrafnie... nie da się pozbyć osoby... możesz się zaprzeczać, że da się, ale tam nadal jesteś ty... tylko taki, który pozbył się wierzenia w swój obraz, a więc który wierzy w nowy obraz, który pozbył się wierzenia w stary obraz ;) ... a to nadal jakaś osoba..

połącz sobie dwa prawa: "moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się twoja wolność" (także odwrotnie - "twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się moja wolność") i brak egoizmu (nie ego, ale egoizmu!; bo egoizm wynika z braku wiary w pierwszą(powyższą) zasadę)... wtedy masz tą błogość ;)

+Quote Post
twistoid
post 22.10.2013 - 16:53
Post #207

Ikona Grupy

paweł ty kochasz jedynie siebie słowo inni jest ci potrzebne żebyś mógł w swojej wyobraźni widzieć siebie jako wspanialszego dobrego jako wzór to jest totalny egocentryzm,nie jesteś ani trochę lepszy od takiego księdza który używa ładnych słówek żeby przyciągnąć ludzi i czerpać z takich kontaktów korzyści, ty akurat chcesz zaruchać, dyskusja ze mną nie ma sensu ponieważ to co napisałem jest prawdziwe i można to sprawdzić na sobie nie zgadzasz się ze mną? ok ale póki tego nie sprawdzisz to ile warta jest twoja opinia?

+Quote Post
Garot
post 22.10.2013 - 16:54
Post #208

Dusza Towarzystwa

A po co Ci prawa?

Paweł my mówimy o wolności od koncepcji.

Prawo które znam to prawo forum, bo inaczej roman mnie zbanuje z uśmiechem :D a moje ego nie może do tego dopuścić po mam misje ratowania świata moją miłością ;)

+Quote Post
ReCaLL
post 22.10.2013 - 17:12
Post #209

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Może lepiej zadajcie sobie pytanie dlaczego szukacie "oświecenia" "prawdy"
Bo jeżeli ma to być tylko poczucie się lepszym wobec innych to droga prowadzi do kolejnej iluzji.
Ja odczuwam to jako swego rodzaju tęsknotę, po prostu jestem świadomy, że co bym w życiu nie robił i tak nie będe nasycony/spełniony. Jak bym miał dodawać coś do tematu to pewnie powiedziałbym świadomość i uważność samego siebie ale to chyba oczywiste...

+Quote Post
krzychu.dd
post 22.10.2013 - 17:15
Post #210

Dusza Towarzystwa

Ja osobiście nie szukam. Kiedyś szukałem, wkur... się bo nie mogłem niczego znaleźć, a jak przestałem to samo się znalazło. Da bum tsss.
Wszystkie moje poprzednie posty były oparte o różnicę tego jaki byłem wcześniej a jaki sposób teraz to widzę.

+Quote Post
Sagle
post 22.10.2013 - 17:20
Post #211

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja czuję się nasycony jedynie po obfitym posiłku :).
A z resztą różnie bywa, ale myślę, że każdy czegoś ciągle szuka, jakiejś nowości...

+Quote Post
stray.ghost
post 22.10.2013 - 17:34
Post #212

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 21.10.2013 - 16:59) *
...Ale ja już się nie odzywam, widać na niektórych działam jak płachta na byka. Życzę wam generalnie dobrych recenzji :) I zdania sobie sprawy z tego, co naprawdę prawdziwe, a co złudne...

Wytrzymałeś 22 godziny. Gratuluję :)

+Quote Post
Deimond
post 22.10.2013 - 17:36
Post #213

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Po prafda zawsze musi być na wierzchu:D

+Quote Post
sagon
post 22.10.2013 - 17:38
Post #214

Członek Rodziny

Notatnik

I jak zawsze, dyskusja kończy się tym, że nikt nie nabył nic nowiego i został przy swoim zdaniu :D. Kocham was :D

+Quote Post
twistoid
post 22.10.2013 - 17:40
Post #215

Ikona Grupy

każda dyskusja w całym życiu polega na przekonaniu do swoich argumentów, ja nie chcę was przekonywać ja chcę was zachęcić do oświecenia hehehehehehe

+Quote Post
Pavveł
post 22.10.2013 - 17:40
Post #216

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 22.10.2013 - 17:53) *
paweł ty kochasz jedynie siebie słowo inni jest ci potrzebne żebyś mógł w swojej wyobraźni widzieć siebie jako wspanialszego dobrego jako wzór to jest totalny egocentryzm,nie jesteś ani trochę lepszy od takiego księdza który używa ładnych słówek żeby przyciągnąć ludzi i czerpać z takich kontaktów korzyści, ty akurat chcesz zaruchać, dyskusja ze mną nie ma sensu ponieważ to co napisałem jest prawdziwe i można to sprawdzić na sobie nie zgadzasz się ze mną? ok ale póki tego nie sprawdzisz to ile warta jest twoja opinia?

tak się składa, że sprawdzam to, w co wierzę, inaczej bym w to nie wierzył...
natomiast to, co piszesz, to niczym niepoparte niudowodnione twoje wymysły...
jesteś przekonany, że nie można inaczej, niż sądzisz, a to powoduje, że zamykasz się na inne możliwości, które także mogą występować... masz swoje gotowe interpretacje na miłość, na świadomość, itp... a może to wygląda jeszcze inaczej? rozważałeś to? pozdrawiam

+Quote Post
sagon
post 22.10.2013 - 17:42
Post #217

Członek Rodziny

Notatnik

Tłist, ale oni nie chca twego oświecenia, przynajmniej tak mi się wydaje xD

+Quote Post

19 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park