|
|
![]() ![]() |
22.10.2013 - 18:00
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A nie możecie zagłębic się chociaż raz w to co powie druga osoba, nawet jeżeli uważacie że ta osoba nie ma racji? No bo wasze rozmowy wyglądają tak: -ja mam racje a ty nie bo... - nie, to ja mam racje bo... a nie lepiej zamiast odrazu argumentować ze to jest chu*owe to zastanowić się nad tym? :P Ale chyba to nie mam sensu jak sam myśle nad tym co napisałem xD Ja tak zrobiłem. Nie ograniczyłem się do dotychczasowych doświadczeń i swojego rozumienia, ale nawet przez pewien czas żyłem stosując metodę Garota... jednak doświadczenie było słabiutkie, wcale niefajne jak dla mnie, szczególnie w porównaniu z innymi stanami, które miewam. Za to mam wrażenie, że twist i Garot negują dla zasady, nawet nie próbując zastanowić się nad sensem tego, co piszę ;/ Mimo, że kontrargumentuję prawie każdą ich wypowiedź, to nie spotykam się z ponowną kontrargumentacją, a jedynie z ich powtarzaniem się :/ Tym sposobem tkwią w pułapce, gdyż sądzą z góry, że wszelkie koncepty są be, i nawet nie wezmą pod uwagę, że może być inaczej... Dalej posługują się jedynie myślami w procesie pozbywania się myśli, a to jak syzyfowa praca. Zamiast tego uważam, że trzeba znaleźć równowagę, którą nabiera się poza procesem myślowym, a poprzez czucie, intuicję, gdy człowiek nauczy korzystać się z tej metody przetwarzania danych... Jest ona wtedy w stanie znaleźć odpowiednie proporcje pomiędzy nieużywaniem konceptów, gdy są one złudne, a między tworzeniem konceptów, podług świadomej kreacji, poprzez wyrażanie spełnionego i wspaniałego istnienia, którym wszyscy w jednym jesteśmy ^^. Hahahaha.... A skąd wiesz że Twist nie sprawdzał w co wierzy bo według mnie tak. To może równie ty się zamykasz na Twistowe możliwości? Rozważałeś to? Rozważałem. I rozważałem twista "argumenty", cokolwiek jakieś były... Tylko, że właśnie ja w przeciwieństwie do twista staram się argumentować swoje stanowisko, on nie, a nawet się od tego wymija, "sprytnie" odwracając kota ogonem... Tak więc nie mam podstaw, by twierdzić że twist ma słuszność w tym wypadku, bo ani poprzez wgłębienie się w jego stanowisko, ani przez to, co piszę, nijak nie obala to mojego doświadczenia i wniosków z niego płynących. Pozdrawiam :) |
|
|
|
22.10.2013 - 18:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie obala ale nie ma zamiaru:) i to jest najzabawniejsze - to Ty próbujesz tu udowodnić że Twoje doświadczenie jest najwłaściwsze. Daj ludziom żyć jak chcą - to właśnie jest maksimum miłości - i to ja mam tera rację !!!!:D
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
:) Gdzie jest gwizdek do niefizycznych przyjaciół:D
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:06
|
|
|
Twist - dawaj czajnik - 1000 punktów mi śmignęło !!!!!!!!!
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:06
|
|
|
Gratuluje:awe:
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:08
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pweł, chwała Ci za to że starasz się zrozumieć innych, starać się myśleć jak oni bo przecież tylko w taki sposób można się z kimś dogadać, szczególnie w takich sprawach...
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:11
|
|
|
Pweł, chwała Ci za to że starasz się zrozumieć innych, starać się myśleć jak oni bo przecież tylko w taki sposób można się z kimś dogadać, szczególnie w takich sprawach... Acha czyli jak ja napiszę żpod swoim postem że rozważam czyjeś argumenty ale i tak się z nimi nie zgadzam to będę coool i wiarygodny?:D Tani trick psychologiczny:D Szkoda że ludzie się na to łapią. |
|
|
|
22.10.2013 - 18:15
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jezeli tak zrobisz, to ja nie będęo tym wiedział ale to i tak Ty bedziesz tym zakłąmanym i nieuczciwym, KARMA CIE DOPADNIE o.O.
EDIT; Jezeli byś tak zrobił, to oznaczałoby to, że jesteś mało rozwiniętą osobą, która chce zabłysnąć w internatach przemawiając mądrymi słowami i argumentami których nigdy nie doznała XD EDIT: XD Więc tak naprawde, to Ty byś sam siebie oszukiwał :P |
|
|
|
22.10.2013 - 18:22
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
dwa dni i milion postow pawel bońćmy szczerzy bezemnie nie osiągnąłbyś takiego sukcesu może nawet jakiś uczeń się pojawi jakiś dziewięciolatek patrzący na ciebie jak na ikonę nawet zielasz nie osiongnoł takiego sukcesu swoim stożkiem
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:26
|
|
|
A czym że są te posty skoro one do niczego prowadzą, nikt nic nowego nie nabył w tej dyskusji wieć równie dobrze mogłoby ich nie być :P
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:26
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
sajgon tylko nie popuść z powodu tego odkrycia
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:28
|
|
|
Przykro mi, już dwa razy się spuściłem ze szczęścia, że sam to odkryłem bez żadnej pomocy
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
--- moim skromnym zdaniem:
Każdy jest kochany, tylko jeszcze o tym (być może) nie wie. Chociażby z tego powodu, że każda komórka ciała to tak naprawdę osobna, mała, samowystarczalna istotka. Kiedyś tym jednokomórkowym istotom zachciało się współpracować, i tak powstały organizmy złożone. Całe ciało jest owocem współpracy i miłości, trzeba je poczuć, pogłaskać czule, a zastrzyk endorfin gwarantowany ;) (tu pewnie wielu zechce się dopierdzielić, ale mam to w... głębokim poważaniu ;)) Ciało to my (ale też jest coś ponad to). Każdy z nas wybiera co chce robić, kim się chce stać. Odkrywam siebie i swoje miejsce w świecie. Świat, razem ze wszystkim co sobą reprezentuje, nie powinien być przeciwnikiem - jestem częścią wszystkiego i zadziwia mnie, że tyle bogatych "wewnętrznych wszechświatów" chodzi po Ziemi (mam na myśli ludzi). Każdy ma prawo być tutaj. Czasami zasmuca mnie, jakie tragedie ludzie robią z rzeczy błahych. Jeśli spotykam się z niesprawiedliwością, agresją i brutalnością, walczę zajadle niczym lew. Zawsze nowe doświadczenie. Idę przez świat, przypatrując mu się. Mam nadzieję że jeszcze dużo zdążę zobaczyć, ale kto to wie... podobno każdemu jest pisana data i godzina. Ktoś słyszał o Leszku Szumanie? :) "Znany był z tego – opowiada członek towarzystwa, pragnący zachować anonimowość, - że każda osoba, która zgłaszała się do niego po horoskop, trafiała do specjalnego archiwum w jednym z pokoi, jego tajemniczego domu na Pogodnie. Tam w zalakowanej kopercie Szuman zapisywał datę śmierci swojego klienta. Potem, po śmierci tej osoby do Szumana zgłaszała się rodzina zmarłego, która otwierała kopertę. Na kartce była zapisana precyzyjnie data śmierci. - Podobno wszystkie się sprawdziły " Paradoksy, doświadczenia, emocje... dziwny jest ten świat, wielka tajemnica. P.S. Najlepsze co można zrobić na tym forum to nie wchodzić w dyskusje z wielce oświeconymi na smutno ;) |
|
|
|
22.10.2013 - 18:32
|
|
|
Jedna z pierwsyzch bardziej sensownych odpowiedzi ale i tak zaraz sie ktos dojebie :P
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:50
|
|
|
|
|
|
|
22.10.2013 - 18:50
|
|
|
--- moim skromnym zdaniem: Każdy jest kochany, tylko jeszcze o tym (być może) nie wie. Chociażby z tego powodu, że każda komórka ciała to tak naprawdę osobna, mała, samowystarczalna istotka. Kiedyś tym jednokomórkowym istotom zachciało się współpracować, i tak powstały organizmy złożone. Całe ciało jest owocem współpracy i miłości, trzeba je poczuć, pogłaskać czule, a zastrzyk endorfin gwarantowany ;) (tu pewnie wielu zechce się dopierdzielić, ale mam to w... głębokim poważaniu ;)) Ciało to my (ale też jest coś ponad to). Każdy z nas wybiera co chce robić, kim się chce stać. Odkrywam siebie i swoje miejsce w świecie. Świat, razem ze wszystkim co sobą reprezentuje, nie powinien być przeciwnikiem - jestem częścią wszystkiego i zadziwia mnie, że tyle bogatych "wewnętrznych wszechświatów" chodzi po Ziemi (mam na myśli ludzi). Każdy ma prawo być tutaj. Czasami zasmuca mnie, jakie tragedie ludzie robią z rzeczy błahych. Jeśli spotykam się z niesprawiedliwością, agresją i brutalnością, walczę zajadle niczym lew. Zawsze nowe doświadczenie. Idę przez świat, przypatrując mu się. Mam nadzieję że jeszcze dużo zdążę zobaczyć, ale kto to wie... podobno każdemu jest pisana data i godzina. Ktoś słyszał o Leszku Szumanie? :) "Znany był z tego – opowiada członek towarzystwa, pragnący zachować anonimowość, - że każda osoba, która zgłaszała się do niego po horoskop, trafiała do specjalnego archiwum w jednym z pokoi, jego tajemniczego domu na Pogodnie. Tam w zalakowanej kopercie Szuman zapisywał datę śmierci swojego klienta. Potem, po śmierci tej osoby do Szumana zgłaszała się rodzina zmarłego, która otwierała kopertę. Na kartce była zapisana precyzyjnie data śmierci. - Podobno wszystkie się sprawdziły " Paradoksy, doświadczenia, emocje... dziwny jest ten świat, wielka tajemnica. P.S. Najlepsze co można zrobić na tym forum to nie wchodzić w dyskusje z wielce oświeconymi na smutno ;) |
|
|
|
22.10.2013 - 18:55
|
|
|
Piekny filmik <333
|
|
|
|
22.10.2013 - 19:07
|
|
|
I co ten filmik ma przedstawiać niby. Wcale mi się nie zrobiło lepiej od pseudonaukowego opisywania kupki materii zwanej człowiekiem.
|
|
|
|
22.10.2013 - 19:11
|
|
|
Może i na Ciebie nie wpłyną, każdy człowiek jest sprawą indywidualną, na jednego zadziała to w jakis sposób na drugiego nie. Prawda, nic nie przedstawia ten filmik tak naprawde ale mi daje większe poczucie wartości, wiem że wszystko co zywe jest cudowne, czyż to nie prawdziwy cud że człowiek z tylu komórek sie składa, tyle nerwów w sobie mamy :D
|
|
|
|
22.10.2013 - 19:19
|
|
|
Oto w nim głównie chodziło - cudowność natury - a jak ktoś nie potrafi zauważyć takich subtelności - znaczy że zaganiany , znudzony - i szuka nie wiadomo czego.
Można być kupą materii zwaną człowiekiem - ale to tylko prosty umysł może tak stwierdzić - bo do dziś poznajemy naukowo samych siebie i jesteśmy ciągle zagadką. |
|
|
|
22.10.2013 - 19:33
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
np.mogę wam powiedzieć w jakim punkcie jesteście wyłącznie widząc co piszecie
Twist no i co z tego, że wiesz w jakim punkcie my wszyscy jesteśmy skoro nie wiesz w jakim punkcie sam jesteś:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |