oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

19 Stron V  « < 16 17 18 19 >  
Reply to this topicStart new topic
> 7 Poziomów, 7 Barier
twistoid
post 24.10.2013 - 11:45
Post #350

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

no to piszcie do nich jedna nie wie jak się wydostać a druga jeszcze o tym nie wie że jest, zgadujcie sami,które ja się muszę obejść ze smakiem a wy zyskacie fajne koleżanki a może coś więcej mi jest przeznaczony rzywot samotnika udającego mondrego takie rzyćie
Go to the top of the page

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 11:50
Post #351

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Tłist, kto wie, ale ja to raczej jestem cynikiem i jest mi dobrze xD. Ludzie to kurwy a miłość do drugiej osoby jest niestała, chociaż są związki na całe zycie ale to coraz częściej rzadkość bo ludziami dzisiaj kieruje pycha i moim skromnym zdaniem zabawa w związki jest teraz nieopłacalna :P

+Quote Post
twistoid
post 24.10.2013 - 11:54
Post #352

Ikona Grupy

to nie ludzie są kurwami to po prostu ty jesteś wrażliwym idealistą

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 11:57
Post #353

Członek Rodziny

Notatnik

być może, cóż takie zdanie wyrobiłem sobie dzięki moim niby znajomym dawno temu i jakoś dobrze mi z tym :PP

+Quote Post
twistoid
post 24.10.2013 - 12:05
Post #354

Ikona Grupy

no i dlatego takie przekonanie uniemożliwia ci swobodne kontakty z ludźmi :D no ale to nie mój problem każdy am rozwiązanie w sobie

+Quote Post
Garot
post 24.10.2013 - 12:07
Post #355

Dusza Towarzystwa

Jakbym myślał jak ty sagon to chyba nie dałbym rady stworzyć z kimś nietoksycznych relacji, bo bym się szybko zrażał. Nawet "rodzina" tych zdrowych relacji często niema. Łatwej już z psem się porozumieć xD

Choć zauważyłem że często sam byłem/jestem toksyczny.

Ale większość związków jakie widzę... ja po jednym dniu "takiego czegoś" bym poszedł po bułki i nie wrócił :D

A czuję że tak czy siak potrzebuje tego.

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 12:12
Post #356

Członek Rodziny

Notatnik

iii jestem aspołeczny wieć się nie dziw mi xD. Na poważnie to mówie, taki już jestem i nikt tego nie zmieni, może kiedyś doznam jakiegoś przełomu w żuciu i sie zmienie :P

btw. Mam swoje pieski trzy które są dla mnie rodziną i jestem dzieki temu szczęśliwy xD

+Quote Post
twistoid
post 24.10.2013 - 12:18
Post #357

Ikona Grupy

masz 15 lat ;P

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 12:23
Post #358

Członek Rodziny

Notatnik

rocznikowo 16 a w te sobote urodziny xDD. NO ale nie znasz mnie i mojej przeszłości, mojego dawnego życia

+Quote Post
Garot
post 24.10.2013 - 12:29
Post #359

Dusza Towarzystwa

Trochę lipa że większość ludzi jest zamknięta w sobie i nie potrafi stworzyć nietoksycznych relacji bez takich oczekiwań itp.
Z większości rodzin wieje aż patologią... każdy to zna xD
Choć u mnie się poprawiło nieźle, w innym wypadku raczej nie trzymałbym z nimi kontaktu. Tyle czasu się z kimś spędza, zna się od dziecka i nawet nic nie da się zrobić, tylko patrzeć jak wchodzi w jakieś swoje błędne koło i już nie potrafi się porozumieć. Sam byłem uparty i zamknięty więc się nie dziwię, tak własnie to działa.

Niema nadludzi, którzy potrafią od tak komuś pomóc z tego wyjść xd
I chyba niema opcji, żeby "kogoś nie urazić" kiedy się jest szczerym

Sagon tylko nie popadaj w swoją przeszłość, w jakiś sposób oddziaływała na ciebie, ale nie można pozwolić, żeby przeszłość przejęła kontrolę ;p
I była ciągle odtwarzana i kontynuowana, trzeba kiedyś wyjść z tego koła ;)

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 12:42
Post #360

Członek Rodziny

Notatnik

I nie mam zamiaru popadać w przeszłość ale owa pozostawiła jednak blizne na psychice która czasem się odzywa i boli

+Quote Post
Garot
post 24.10.2013 - 12:44
Post #361

Dusza Towarzystwa

Czasem chcemy trzymać blizny bo się do nich przywiązujemy

Tak samo jak do "nieszczęśliwej miłości" - ludzie naprawdę lubią to odtwarzać, stają się odtwarzaczem dla pamięci.

A duchowość to często ucieczka od doświadczania swojej przeszłości i szukanie wytłumaczenia, tym samym odwrócenie się od prawdziwego rozwiązania.
Czy to medytacja, czy to bóg, albo świadomość.

Dlatego wg mnie jedynym wyjściem jest być z sobą brutalnie szczerym.

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 12:57
Post #362

Członek Rodziny

Notatnik

Nie szukam rozwiązania w duchowości, przeszłość zostawiłem za sobą a teraz chce dążyć do samoudoskonalania się bo tylko to mi daje poczucie wartości.

A przeszłości nie traktuje jako czegoś złego, to było złe doświadczenie ale dzięki temu stałem się silniejszy, samodzielny, zaradny.

+Quote Post
Garot
post 24.10.2013 - 13:00
Post #363

Dusza Towarzystwa

A myślisz, że poczucie wartości jest rozwiązaniem twojego problemu?
Wg mnie to tylko kolejna ucieczka. Gdybyś nie uciekał to musiał byś się zmierzyć z tym co o sobie myślisz i z tym co inni ludzie o tobie myślą.
Masz zamiar cały życie sobie, lub innym coś udowadniać?

Żyjesz po to żeby ktoś myślał o tobie w jakiś sposób, czy żyjesz dla siebie?

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 13:17
Post #364

Członek Rodziny

Notatnik

Wiesz co, chyba jednak wole widzeić w tej przeszłości pozytywy które są, niż się zamartwiać i rozczulać jak to było kiedyś chujowow. Żyje teraźniejszością i dążę do codzienniego poznawania siebie bo wiem, że wszystko w moim życiu działo się z jakiejś wyższej koniczności...

Troche Cie nie rozumiem, bo z tego co mówisz, wnioskuje że w moim przypadku poczucie wartości jest dla chujowe, fałszywe. Czyli że co? powinienem zmienić tok myślenia na dawny, że moje zycie jest chujowe i że zawsze tak będzie?

+Quote Post
victoria
post 24.10.2013 - 15:11
Post #365

Guests

Sagon kieruj sie sercem,intuicją i czasem rozumem;)

+Quote Post
g00rmik
post 24.10.2013 - 15:42
Post #366

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Normalnie mi pojechałeś twist ;]. Człowiek otwiera się i szczerze dzieli z innymi i ch..... plakietkę mu przyczepiają, domniemując intecji wg własnego rozumowania, wrzucają do szufladki. Ale wiesz jakie lustro, takie odbicie ;]
Natomiast ja jestem bardzo zadowolony, ponieważ wychodzi na to, że takich "świrów" jak ja jest więcej i że pewne przemyślenia są zbieżne dla szerszego kręgu ludzi, pewne odczucia również.

+Quote Post
Garot
post 24.10.2013 - 16:16
Post #367

Dusza Towarzystwa

Ludzie mówią, że inni są z nimi nie szczerzy, bo tak naprawdę to oczekują konkretnej opinii, potwierdzenia, a nie szczerości.

Myślisz, że ktoś może dać Ci więcej niż szczerość? Więcej - to kłamstwo, koloryzowanie.

+Quote Post
g00rmik
post 24.10.2013 - 16:33
Post #368

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Szczerość to w dzisiejszym świecie bardzo wiele, tak w obszarze oczekiwań jaki możliwości jej dania. I bardzo ją sobie cenię, naprawdę, bo niedługo ze świecą jej będzie można szukać.
Może tak "ludzie mówią", ale ja nic takiego nie powiedziałem ;]

+Quote Post
Pavveł
post 26.10.2013 - 14:40
Post #369

Notatnik

Cokolwiek pragniesz, niech to będzie szczere pragnienie. I niech Twoje czyny będą szczere, by spełnić to pragnienie. Wtedy Twoje życie również będzie szczere. Jeśli chcesz żyć szczerze i prawdziwie, wtedy nie ma miejsca na nieszczere pragnienia i nieszczere działania.
Możesz oszukać siebie, wtedy wszechświat odpowie Ci kłamstwem i iluzją stworzoną przez siebie. To wszystko zaczyna się w Tobie - na Twoje szczere wołanie świat odpowie prawdziwie. Chcesz żyć naprawdę? Szczerze - nie oszukuj się...

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.10.2013 - 23:11
Post #370

Dupa Towarzystwa

Problem w tym, ze to umysl uszukuje nas

+Quote Post

19 Stron V  « < 16 17 18 19 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park