oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Warte Do Dyskusji
Zyga
post 24.10.2013 - 19:51
Post #22

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 24.10.2013 - 20:33) *
A ja się Zyga zastanawiałem nad tym - i powiem Ci że jedyny wniosek do którego dochodzę to taki - że to paplanina umysłu - przeżytych zdażeń- a nie żadne istoty. Gdzie znaleźć wspólny mianownik?

Ludzie po OOBE mają jakoś mało wspólnych doświadczeń - a te podobieństwa ograniczają się do poglądów - byłeś lub przywiązany jesteś do chrześcijaństwa - podobne symbole będą się przewijały. Masz porytą banię od horrorów - będzie strachliwie.

To wszystko się tu przewija.

To jest Ciekawy temat do dyskusji bo nie zakłada z góry że oobe jako tako spełnia definicję. Że kosmici istnieją - że wszystkie teorie spiskowe to prawda. Wolę się wspólnie pozastanawiać niż przekonywać kogoś już przekonanego.

Ja zauważyłem, że świat odpowiada na nasze pytania, pragnienia i obawy. Ale najbardziej mnie zaciekawiła teoria Filuta o <polnych zwierzętach> Ciekawe co to za Filut?
Go to the top of the page

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 19:53
Post #23

Członek Rodziny

Notatnik

Tak, ale mi chodzi o to, że w europie coraz więcej jest Muzułamnów a mniej Chrześcijan aż w końcu europa będzie należałą do Muzułmanów a ja chce żeby kolejne pokolenia były nadal Chrześcijanami bo nasza religia odegrała wielką rolę w historii Polski i nawet z tego powodu chce żeby zostałą zachowana.

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 19:55
Post #24

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Hmmm - to odpowiedz sobie na pytanie do której religii należysz - bo ja już do żadnej. Wszystkie szanuje - ale rozstaje się z nimi . Być może to trzecia opcja - która też się rozrasta.

Problemem jest bardziej to że ludzi religijnych łączą wspólnoty przec co krzyczą głośniej i są zorganizowani.
Ludzie bez religii żyją samodzielnie i nie organizują się w grupy więc mają mniejaszą siłę przebicia - bo nawet jej nie potrzebują - a zostaną zakrzyczani przez garstkę ortodoksów.

+Quote Post
g00rmik
post 24.10.2013 - 19:58
Post #25

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 24.10.2013 - 20:45) *
Tak ale dla punktu x - to prawda - natomiast gdy przemieszczasz się z lub do punktu x z prędkością światła to czas ulega zmianie (obrazu) tego punktu z pozcji obserwatora. Dlatego to się nazywa teorią względności . Bo dla punktu x czas jest ten sam Wiec koleś troszkę się myli - albo nie zrozumiał o co chodzi.

Zgadzam się z Tobą i taką konkluzję wysnuł również inny obserwator na tamtym forum. Zamieściłem cytat wypowiedzi, bo sam przyznasz że termin "zręby przenaczenia" jest raczej wyszukany i dość charakterystyczny, a pada i w komentarzach rozmów Zygi i tam.

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 20:00
Post #26

Członek Rodziny

Notatnik

w sprawie religii mam mętlik w głowie, więc Ci nie moge odpowiedziec, coś mówi że głupotą jest wierzyć w Boga ale z drugiej strony coś podpowiada, że warto wkońcu uwierzyć ale kościół kłamie, nie mówi całej prawdy i daltego odczuwam niechęć do Boga. Nie chce narazie poruszać narazie tematu dotyczącego tego, czy jestem wierzący czy nie

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:04
Post #27

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(g00rmik @ 24.10.2013 - 20:58) *
Zgadzam się z Tobą i taką konkluzję wysnuł również inny obserwator na tamtym forum. Zamieściłem cytat wypowiedzi, bo sam przyznasz że termin "zręby przenaczenia" jest raczej wyszukany i dość charakterystyczny, a pada i w komentarzach rozmów Zygi i tam.

Jednakowoż warto się zastanowić że czas dla punktu oddalającego się (obserwatora) jak i punktu x jest ten sam) - błąd tej teorii tkwi w tym że jak patrzymy na pewien obraz i oddalamy się z prędkością szybszą niż światło to czas zwalnia - powracając do tego punktu przyspieszamy czas (obrazu tylko) do punktu x. Natomiast dla obu obiektów czas płynie tak samo. Nasz wielki fizyk nie wziął pod uwagę powrotu - które sprawi że fale świetlne od obiektu x będą nas napotykały w szybszym czasie aż wócimy do punktu zero.

+Quote Post
g00rmik
post 24.10.2013 - 20:10
Post #28

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zyga @ 24.10.2013 - 20:51) *
Ja zauważyłem, że świat odpowiada na nasze pytania, pragnienia i obawy. Ale najbardziej mnie zaciekawiła teoria Filuta o <polnych zwierzętach> Ciekawe co to za Filut?

Z tego co pamiętam, to właśnie tam się mówiło, że instynktami zwierząt zarządzają specjalne byty i że są one z rodzaju pilnujących porządku nałożonego Prawa.
Wiem, brzmi jak herezja, ale sam uważam, że instykty zwierząt mają związek z wyższą inteligencją.

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:11
Post #29

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Może warto wyśledzić jegomościa? Jakieś posty na forach.

+Quote Post
masa
post 24.10.2013 - 20:13
Post #30

Dusza Towarzystwa

Notatnik

http://www.youtube.com/watch?v=OUV2qWyB3HE

Nie wiem czy mieliście szanse widzie ludzi którzy wierzyli w to.

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:15
Post #31

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(masa @ 24.10.2013 - 21:13) *
http://www.youtube.com/watch?v=OUV2qWyB3HE

Nie wiem czy mieliście szanse widzie ludzi którzy wierzyli w to.

Tak - to właśnie tacy ortodoksi bez sensu .

+Quote Post
masa
post 24.10.2013 - 20:17
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ni wybaczaj nikomu prawdziwa wiara krzyczy abyś bronił-jej praw.

Masa wychowany
https://www.youtube.com/watch?v=PvcRYiJeAWE

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 20:19
Post #33

Członek Rodziny

Notatnik

Mam na punkcie słowian troche bzika, aczkolwiek to by mi bardziej pasowało niż chrześcijanizm xD

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:19
Post #34

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Masa - ja wiem że ty tak prawicujesz - byłem kiedyś ongij blisko tego - cieszę się że zacząłem samodzielnie myśleć.

Znam ten klimat - pogańskie wierzenia - silna grupa pod wezwaniem.
Kraj - honor - ojczyzna - w imię czego ? jakich zasad? Kogo mam bronić - polski? Jakiegoś wyimaginowanego plemienia - które wyznaczylo granice ? Mam bronić podziałów?
Zastanów się .

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:21
Post #35

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(sagon @ 24.10.2013 - 21:19) *
Mam na punkcie słowian troche bzika, aczkolwiek to by mi bardziej pasowało niż chrześcijanizm xD

A ja byłem w Albanii i to też przepiękni otwarci ludzie - i nie czaję aby się wynosili przez to że są albańczykami . Takie podziały ruinują.

I tak wszyscy się wywodzimy z afryki - i po chuj sobie dzielić na mniejsze grupy - aby utrzymać podziały chyba. Nikomu to nie służy.

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 20:23
Post #36

Członek Rodziny

Notatnik

Masz walczyć po to, by twoje dzieci, bilscy mogli być wolni. W sumie to nie są przez system ale to nie o to chodzi.

+Quote Post
masa
post 24.10.2013 - 20:24
Post #37

Dusza Towarzystwa

Notatnik

. :)

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:26
Post #38

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(sagon @ 24.10.2013 - 21:23) *
Masz walczyć po to, by twoje dzieci, bilscy mogli być wolni. W sumie to nie są przez system ale to nie o to chodzi.

Wolni od czego ? Ja walczę żeby byli wolni od takiego myślenia !!!! Aby wiedzieli że wszędzie ludzie chcą tego samego - spokoju , miłości , ciepła domowego - i większość taka jest i przyjmą Cie z otwartymi ramionami. To Wy(jak i politycy i religijni ludzie) wymyślacie jakieś podziały. Po co to?

Masa - wstaw kropkę zamiast odpowiedzi - bo i tak bełkoczesz.

+Quote Post
g00rmik
post 24.10.2013 - 20:28
Post #39

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(sagon @ 24.10.2013 - 21:00) *
w sprawie religii mam mętlik w głowie, więc Ci nie moge odpowiedziec, coś mówi że głupotą jest wierzyć w Boga ale z drugiej strony coś podpowiada, że warto wkońcu uwierzyć ale kościół kłamie, nie mówi całej prawdy i daltego odczuwam niechęć do Boga. Nie chce narazie poruszać narazie tematu dotyczącego tego, czy jestem wierzący czy nie

Też miałem ten problem. Parę lat temu pojawił się "zew" bo inaczej tego nie nazwę, był irracjonalny, nie do zignorowania i uderzał falami. Zdefiniowałbym go jako prymitywne (lub bardzo ukierunkowane) głębokie pragnienie do poszukiwania Boga, Źródła, kompletności samego siebie. Tak jak zew rósł, tak zacząłem zauważać znaki w życiu, na które dotąd nie zwracałem uwagi, a były one bardzo ważne, zaważyło na moim życiu.
I pewnie się narażę wielu osobom na forum, ale twierdzę że Bóg istnieje, takie jest moje intuicyjne odczucie. Jednakże jest to tak abstrakcyjny dla nas Byt, że nie może się z nami bezpośrednio skontaktować, ani my z nim. Nie chciałbym się rozpisywać.
Ale do rzeczy, moim zdaniem warto w Niego wierzyć.

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 20:30
Post #40

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 24.10.2013 - 21:26) *
Wolni od czego ? Ja walczę żeby byli wolni od takiego myślenia !!!! Aby wiedzieli że wszędzie ludzie chcą tego samego - spokoju , miłości , ciepła domowego - i większość taka jest i przyjmą Cie z otwartymi ramionami. To Wy(jak i politycy i religijni ludzie) wymyślacie jakieś podziały. Po co to?

Masa - wstaw kropkę zamiast odpowiedzi - bo i tak bełkoczesz.

Rozumiem Cię, ale nie każdy tak myśli i znajdzie się prędzej czy później ktoś, kto będzie chciał odebrać nam wolność i zrobi to, jeżeli mu w tym nie przeszkodzimy

+Quote Post
Deimond
post 24.10.2013 - 20:33
Post #41

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(sagon @ 24.10.2013 - 21:30) *
Rozumiem Cię, ale nie każdy tak myśli i znajdzie się prędzej czy później ktoś, kto będzie chciał odebrać nam wolność i zrobi to, jeżeli mu w tym nie przeszkodzimy

No ale nie zrozumiałeś ze w większości inne nacje - pochodzące z innych wyznań, korzeni, rodów - czują podobnie - to politycy i religie otwieraja te konflikty - bo podstawowe potrzeby mamy te ssame - to chyba z nudów. Dlatego uważam że trzeba "walczyć" pokojowo ze źródłem problemu a nie ze skutkiem który ci te elity wskazują.

+Quote Post
sagon
post 24.10.2013 - 20:33
Post #42

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(g00rmik @ 24.10.2013 - 21:28) *
Też miałem ten problem. Parę lat temu pojawił się "zew" bo inaczej tego nie nazwę, był irracjonalny, nie do zignorowania i uderzał falami. Zdefiniowałbym go jako prymitywne (lub bardzo ukierunkowane) głębokie pragnienie do poszukiwania Boga, Źródła, kompletności samego siebie. Tak jak zew rósł, tak zacząłem zauważać znaki w życiu, na które dotąd nie zwracałem uwagi, a były one bardzo ważne, zaważyło na moim życiu.
I pewnie się narażę wielu osobom na forum, ale twierdzę że Bóg istnieje, takie jest moje intuicyjne odczucie. Jednakże jest to tak abstrakcyjny dla nas Byt, że nie może się z nami bezpośrednio skontaktować, ani my z nim. Nie chciałbym się rozpisywać.
Ale do rzeczy, moim zdaniem warto w Niego wierzyć.

Rozumiem, ale ja od tak nie zaczne wierzyć, no moge powiedzieć, że wierze, chodzić do kościoła i sie modlic ale czy to będzie szczere? A w kościele napewno nie odnajde Boga, tylko kłamstwa i manipulacje. Długie zycie przedemną i myślę, że prędzej czy później uwierze :)

+Quote Post

8 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park