oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Tulpa
Mon
post 07.01.2014 - 01:22
Post #22

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Deimond @ 07.01.2014 - 01:09) *
No więc gratuluję koledze pochwalenia się tematem jak wychodować osobowość mnogą - całkiem interesujące. Jak ktoś się decyduje niech tulpa będzie mu kompanem i wogóle nie mu się fajnie żyje. Dla mnie brzmi to jak wywoływanie choroby w swojej psychice na własne życzenie. (a owszem prześledziłem temat). Bezpieczniej bawić się jednak z naturą senną.
Ale jedno przyznam - grupa tulpy ma +1 do charyzmy +3 do odwagi i +10 do determinacji za wychodowanie sobie kontrolowanej osobowości mnogiej . Powodzenia i samych miłych Tulp życzę do późnej starości.

Dziękuję. Nie wstydzę się swojej osobowości mnogiej i na pewno nie powiedziałbym, że to choroba. Temat tulpy jest całkiem świeży, ale ludzie ze zdrową osobowością mnogą byli od dawna. Ale do lekarzy chodzą tylko ludzie którym to zaszkodziło, dlatego temat taki niepopularny. I tak tulpa to osobowość mnoga na własne życzenie, nikogo nie zachęcam do tworzenia jej, jeśli nie zdaje sobie z tego sprawy. Tobie życzę byś nie stracił kontaktu z rzeczywistością przez OOBE, jak i wszystkim innym tu. To co jest w głowie, zostaje w głowie, zapamiętajcie to sobie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Robert Black
post 08.01.2014 - 15:08
Post #23

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(suchowiec)
To już lepiej mieć tego przyjaciela Boga, który jest od urodzenia niż bawić się w jakiś okultyzm

Nie lepiej ;) To tak samo nielogiczne
A straszenie "okultyzmem", gender, homoseksualistami to typowe zagranie socjotechniczne, wobec naiwnych i (przepraszam) głupich ludzi stosowane przez KK :P

(polecam obejrzeć wszystkie filmy na tym kanale ;))

CYTAT(Deimond)
No więc gratuluję koledze pochwalenia się tematem jak wychodować osobowość mnogą - całkiem interesujące. Jak ktoś się decyduje niech tulpa będzie mu kompanem i wogóle nie mu się fajnie żyje. Dla mnie brzmi to jak wywoływanie choroby w swojej psychice na własne życzenie. (a owszem prześledziłem temat)

I na znaleźli wytłumaczenie :P
http://tulpa.info.pl/zdrowa-osobowosc-mnoga-a-tulpy/

+Quote Post
TyHu
post 08.01.2014 - 18:03
Post #24

Coprobo

Notatnik

Ja się trzymam wersji ze swiadomosc je jedna dla wszystkich.

Ale idac dalej waszym tokiem myslenia.Takich tulp od zajebania mamy

Kazdy bodzec jaki odbieramy zmyslami odbierany jest z inna swiadomoscia.Bo np bodzce ze wzroku sa inne od bodźców ze słuchu. A juz wogole swiadomosc odbierania mysli jest zupełnie inna.

A osobowość czy tożsamość jest tworzona przez myśli nie przez świadomość.

Przeważnie 1 osobie wystarczy 1 osobowość by go wyprowadzić z równagi naturalnej ale jest uważana za norme. Ale 2 to jak pisał deimond to już przesada.

a jak autor tekstu miesza osobowość ze świadomością to nie mam już pytań.

Dobra pomyślałem troche,już tłumacze zjawisko tulpy.

Pewnego dnia jesteś szczęśliwy. Na drugi dzień jesteś smutny. szczęście jak i smutek wpływa znacznie na zmiane osobowości. Fakt jest to że mamy przeważnie jeden z tych stanów naraz. Posiadacze tulpów wyglądają tak jakby chcieli by być szczęśliwi i równocześnie smutni , nie będe się zagłebiał w to czy to możliwe ale sama chęć wydaje się być paradoksalna , paranoiczna.

Może to zły przykład ale głównie chodzi o to by stworzyć 2 osobowość bo 1 np. nie radzi sobie z danym problemem przez pewne uwarunkowania jakie sobie stworzyliśmy. To jest doroga na skróty bo łatwiej jest stworzyć 2 osobowość by go rozwiązała niż przełamać uwarnukowania w swojej osobowości

Najlepiej nie mieć osobowości wtedy żadne uwarunkowania nie stoją nam na przeszkodzie(to jest to do czego się zmierza medytując np.)

+Quote Post
Vamdou
post 08.01.2014 - 20:01
Post #25

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tulpy to chyba fajna sprawa. Sam przez jakiś czas próbowałem stworzyć i pewnie mi się udało, natomiast nigdy nie udało mi się sprawić, żeby mówiła własnym głosem (myśli) a nie tylko za pomocą moich myśli, jakichś wtrąceń... nie ważne - szczegółowe zagadnienia.

Natomiast co mnie zawsze irytowało, to ten posrany motyw z tworzeniem tulp jako tych kucynków z my little pony (i to zarówno na polskim forum poświęconym tej tematyce jak i anglojęzycznej).

+Quote Post
Deimond
post 08.01.2014 - 22:20
Post #26

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Mnie najbardziej mierzi jak poczytałem tamto forum jakaś ogólnoprzyjęta zasada - mówmy o tupach i zjawisku dobrze albo wcale bo to szkodzi jej wizerunkowi.

Taką drogą nie można niczego podważać badź badać. To zamykanie ust.

+Quote Post
Mon
post 08.01.2014 - 22:24
Post #27

Gość Rodziny
*

CYTAT(Deimond @ 08.01.2014 - 22:20) *
Mnie najbardziej mierzi jak poczytałem tamto forum jakaś ogólnoprzyjęta zasada - mówmy o tupach i zjawisku dobrze albo wcale bo to szkodzi jej wizerunkowi.

Taką drogą nie można niczego podważać badź badać. To zamykanie ust.

Więc powiedz co złego w tulpach. Chętnie tego wysłucham jeśli masz argumenty. Nikt nikomu nie zamyka ust. Sam wielokrotnie mówiłem, że tulpa to nic innego jak osobowość mnoga, a ta nie zawsze musi być pozytywna. A wizerunkowi zjawiska szkodzi nie mówienie o nim źle tylko mówienie o nim w kategoriach takich jak tu - mieszanie z wyssanymi z palca teoriami o demonach/astralach/[wstaw tu dowolne meta].

+Quote Post
Deimond
post 08.01.2014 - 22:27
Post #28

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Mon @ 08.01.2014 - 22:24) *
Więc powiedz co złego w tulpach. Chętnie tego wysłucham jeśli masz argumenty. Nikt nikomu nie zamyka ust. Sam wielokrotnie mówiłem, że tulpa to nic innego jak osobowość mnoga, a ta nie zawsze musi być pozytywna. A wizerunkowi zjawiska szkodzi nie mówienie o nim źle tylko mówienie o nim w kategoriach takich jak tu - mieszanie z wyssanymi z palca teoriami o demonach/astralach/[wstaw tu dowolne meta].

Każdy ma prawo wyrażania swoich opinii - ja akurat jestem oobe sceptykiem i podobnie myślę o tulpach że to raczej wynik autosugestii. Inną sprawą jest natomiast jak osoba z taką podwójną osobowością radzi sobie z tym. Oczywiście gdzie nie ma ryzyka tam nie ma odkryć - ale zbytnio nie widzę sensu (przy założeniu że jest to prawdziwe) w tworzeniu drógiej osobowości. W odmętach sieci znalazłem również grupy ludzi wprowadzające się w stan kontrolowanej schizofrenii - miało im to ponoć pomagać w rozwijaniu artystycznych umiejętności. Jednakże zastanawia mnie ryzyko z tym związane - bo czy można stwierdzić że zawsze ta schizofrenia będzie kontrolowana?

Nie rozumiem Twojego zapału w bronienie Tulp - przecież nikt nie może nałożyć kontroli na Twój umysł - ani zakazać prawnie chodowania sobie takowej. Więc w czym tak na prawdę problem? Obawiasz się że ktoś może się nie zdecydować na chodowlę bo źle się gdzieś wyrażono o tym pomyśle?

+Quote Post
Mon
post 09.01.2014 - 00:48
Post #29

Gość Rodziny
*

CYTAT(Deimond @ 08.01.2014 - 22:27) *
Każdy ma prawo wyrażania swoich opinii - ja akurat jestem oobe sceptykiem i podobnie myślę o tulpach że to raczej wynik autosugestii. Inną sprawą jest natomiast jak osoba z taką podwójną osobowością radzi sobie z tym. Oczywiście gdzie nie ma ryzyka tam nie ma odkryć - ale zbytnio nie widzę sensu (przy założeniu że jest to prawdziwe) w tworzeniu drógiej osobowości. W odmętach sieci znalazłem również grupy ludzi wprowadzające się w stan kontrolowanej schizofrenii - miało im to ponoć pomagać w rozwijaniu artystycznych umiejętności. Jednakże zastanawia mnie ryzyko z tym związane - bo czy można stwierdzić że zawsze ta schizofrenia będzie kontrolowana?

Nie rozumiem Twojego zapału w bronienie Tulp - przecież nikt nie może nałożyć kontroli na Twój umysł - ani zakazać prawnie chodowania sobie takowej. Więc w czym tak na prawdę problem? Obawiasz się że ktoś może się nie zdecydować na chodowlę bo źle się gdzieś wyrażono o tym pomyśle?

Jak już mówiłem nikogo nie przekonuję do tworzenia tulp, to powinna być odpowiedzialna decyzja. Poza tym bronię tulpy nie przed sceptycyzmem, ale przed skażeniem tym co to forum sobą reprezentuje - paranormalnością. Popularność tego zjawiska rośnie, problem w tym, że już jest sporo mitów wokół niego. Nie zmuszam cię do wiary w to, że da się samoczynnie wygenerować sobie osobowość mnogą, ale były udowodnione przypadki tego zjawiska (niestety gdy szkodziło). Poza tym znam kilku ludzi, którzy nie zrobili tego świadomie a są w naszej społeczności i ich doświadczenia zgadzają się z moimi, poza tym, że ja świadomie sobie to wywołałem. O tej "kontrolowanej schizofrenii" nigdy nie słyszałem, podesłałbyś jakiegoś linka?

+Quote Post
Deimond
post 09.01.2014 - 22:53
Post #30

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Mon @ 09.01.2014 - 00:48) *
Jak już mówiłem nikogo nie przekonuję do tworzenia tulp, to powinna być odpowiedzialna decyzja. Poza tym bronię tulpy nie przed sceptycyzmem, ale przed skażeniem tym co to forum sobą reprezentuje - paranormalnością. Popularność tego zjawiska rośnie, problem w tym, że już jest sporo mitów wokół niego. Nie zmuszam cię do wiary w to, że da się samoczynnie wygenerować sobie osobowość mnogą, ale były udowodnione przypadki tego zjawiska (niestety gdy szkodziło). Poza tym znam kilku ludzi, którzy nie zrobili tego świadomie a są w naszej społeczności i ich doświadczenia zgadzają się z moimi, poza tym, że ja świadomie sobie to wywołałem. O tej "kontrolowanej schizofrenii" nigdy nie słyszałem, podesłałbyś jakiegoś linka?

Kurczę - dawno to było - nie mogę teraz tego wyśledzić - ale spróbuj pod hasłem schizofrenia indukowana - albo po angielsku.

+Quote Post
Foks
post 10.01.2014 - 05:34
Post #31

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(wyspiarz @ 09.01.2014 - 08:53) *
czy masa to chovv ??

To kosmita...

+Quote Post
Robert Black
post 10.01.2014 - 18:36
Post #32

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 09.01.2014 - 22:53) *
Kurczę - dawno to było - nie mogę teraz tego wyśledzić - ale spróbuj pod hasłem schizofrenia indukowana - albo po angielsku.

Objawienia religijne to też schizofrenia
Nie chodzi tu o mówieniu o tym źle tylko demonizowanie tego, jak robią to katoliccy
publicyści, wykorzystując socjotechnikę do manipulowania naiwnymi ludźmi, stwarzają pseudozagrożenia jak okultyzm czy gender żeby ogłupić ludzi, jak to napisał Orwell w Roku 1984
"Nie zabraknie twarzy, które można deptać. Zawsze znajdą się heretycy i wrogowie państwa, abyśmy mogli pokonywać ich i poniżać bez końca"
Ale to temat o Tulpach...

+Quote Post
Pavveł
post 10.03.2014 - 20:29
Post #33

Notatnik

ta tulpa wygląda mi na zwykłe maski/role, jakie przywdziewamy w różnych sytuacjach... każdy z nas ma kilka osobowości, wiele aspektów, różniących się od siebie, gdzie w danym momencie dominuje jedna z nich...

w którymś poście ktoś napisał, że może tulpa to mtj... jeśli już, to moim zdaniem my bardziej jesteśmy takimi tulpami mtj'a, aniżeli na odwrót ^^

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park