Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Sluchajcie.......
Dusza
post 01.11.2007 - 19:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

Mozna tu sie klocic czym jest obe , ld , kiedy jest jedno a kiedy drugie. Kto jaka wyznaje religie , ktora jest sluszna a ktora nie. Czy najwazniejsza jest milosc , czy cokolwiek innego. Czy bog to stary siwiec z broda , czy wszystko co sie znajduje. Ale w momencie kiedy przejdziemy na druga strona i staniemy przed samym soba to wszystko nie bedzie wazne , nie istotne.Ulotni sie w niepamiec.

Dlatego po co tracic energie na niepotrzebne przepychanki?

Przynajmniej tak mysle.... :)

http://youtube.com/watch?v=we0mk_J0zyc
Profile CardPM
+Quote Post
kozuar
post 01.11.2007 - 20:04
Post #2

Guests

To prawda, kolejne przepychanki słowne nie dość że mijają się z celem forum (tak mi się wydaje) to jeszcze są męczące i powielają się nawzajem. W dodatku mogą zachwiać wiarę w oobe niektórych forumowiczów. Parafrazując przedmówcę "...po co tracić energię ?"
+Quote Post
MetaPsyche
post 01.11.2007 - 20:05
Post #3

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 703

prowokujesz kolejkną "przepychankę" ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Lukasz
post 01.11.2007 - 20:24
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 76

Po 1 temat proponuję przesunąć do Hyde Parku .
Po 2 myślę że jest to spowodowane wyczerpaniem tematów o OOBE i LD. Cały czas jestem za stworzeniem fora ogólno ezoterycznego (czy jak kto sobie kto nazywa). :P

Faktycznie kłótnie to ewidentna utrata energii.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 01.11.2007 - 20:25
Post #5

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

A dlaczego mam sie tu klócić nie będę sie tu kłócił!
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 01.11.2007 - 21:08
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Kłotnia jest wtedy gdy chcemy komuś wmówić nasze przekonania wtedy gdy się nie zgadzają. Po co? Wiara doswiadczenie i wiedza są wewnętrzne, można wyrazić swoją opinie, ale nie odrazu tak ostro :D. Zamiast kłótni proponowałbym "uświadamianie" nas jak błędnie myślimy, bądź że w ogole nie mamy zdania na ten temat. Czy zachwianie wiary jest złe? osoba która mocno wierzy i ma podstawy do wiary, to jej wiara nie zostanie naruszona w zadnym calu (ponieważ albo jest fanatykiem religijnym, albo ma dowody-wtedy by nie musiala wierzyć, tlyko by wiedziala), jeżeli chodzi o naruszenie uczuć reliogijnych, to nie zostaną naruszone, jeżeli jesteśmy pewni tego w co wierzymy i czy to w ogole ma sens. Złoszczą i buntują się osoby takie, które mają bezpodstawną wiarę, bo boją się ze fundament który budowali przez całe życie i na którym się opierali zostanie z burzony. Wdg mnie lepsze to, niż życie w dalszym zakłamaniu i nieświadomości.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic