|
|
![]() ![]() |
08.05.2014 - 18:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wszystkie zjawiska są owiane legendami i mitami - tu nie ma odstępstwa.
|
|
|
|
08.05.2014 - 18:56
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
08.05.2014 - 19:11
|
|
|
|
|
|
|
08.05.2014 - 19:17
|
|
|
|
|
|
|
08.05.2014 - 19:18
|
|
|
Lisu tak się przyglądam temu co piszesz z lekkim nie dowierzaniem (wtf? jaka tulpa co to wgl takiego :D) ale że jestem z ludzi którzy próbują wszystkiego (w miarę możliwości oczywiście :P) to chciałbym abyś napisał mi jak stworzyć sobie Tą czy Tę tulpę. Mówisz że miesiąc czasu to średnia a ile Tobie zajęło stworzenie swojej Kasi? sam nadałeś jej imię czy pewnego dnia Ci się po prostu przedstawia? :)
|
|
|
|
08.05.2014 - 19:20
|
|
|
|
|
|
|
08.05.2014 - 19:22
|
|
|
|
|
|
|
08.05.2014 - 19:25
|
|
|
Indianie podatków nie płacą, ponoć Atlanci są zakopani w ziemi, więc Twoja pewność się w tym momencie skończyła. Zakop się więc w ziemi przed US ;D i trochę dystansu życzę - choć ostatnio fajny dokument leciał na planete + o babce organizującej obóz taki na prawdę pierwotny - super sprawa. nie pamiętam tytułu ale może ktoś to oglądał- rzeźbili tam groty strzał z kości zwierząt - ubrania ze skóry bawołów - i generalnie jedli wszystko co im się napatoczyło. A tak propo Tulp to zastanawiam się czy to nie aby indukowana schizofrenia? |
|
|
|
08.05.2014 - 19:32
|
|
|
Indianie podatków nie płacą, ponoć Atlanci są zakopani w ziemi, więc Twoja pewność się w tym momencie skończyła. Kurdeee przez chwilę myślałem że żyjemy w Polsce. Całe szczęście blade twarze nic nam nie zrobią. P.S. zna ktoś dobrego dostawcę internetu? Słabo mi wifi odbiera w tipi :D |
|
|
|
08.05.2014 - 19:34
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A czy ona rozumie mowę ciała? Tak samo jak każdy inny człowiek. Widzi moimi oczami, więc widzi też mowę ciała, oraz czuje ewentualną mowę mojego ciała. Sama używa wyjątkowo barwnej gestykulacji. Z czasem tulpa stała się tak realna, że towarzysze podróży Aleksandry, którzy nie wiedzieli nic o jej eksperymentach, zaczęli dopytywać się, kim jest tajemniczy mnich, co chwila pojawiający się w ich obozie. Było jasne, że twór wyobraźni stał się bardzo realny. Od tego momentu Aleksandra zaczęła się martwić. Zaczęła ćwiczyć technikę, która pozwoliłaby jej pochłonąć tulpę i zamknąć ją z powrotem w sferze umysłu. Mnich wyraźnie nie miał ochoty współpracować i walczył o wolność. Po kilku wyjątkowo wyczerpujących tygodniach Aleksandrze udało się zniszczyć swoją kreacje. Tulpy mogą przybrać formę zwierząt, przedmiotów, mitycznych istot, a także ludzi. Ponoć niektórzy są w stanie nawet fotografować swoje tulpy. Wiara, że myśli mogą przybrać materialną formę nie jest ograniczona jedynie do Tybetu. Podobne wierzenia można spotkać w całej południowej i środkowej Azji, Australii, także w Ameryce Północnej. Czy zatem duchy i mityczne stwory to wytwory umysłów ludzi, którzy w nie wierzą? http://www.masterminds.pl/Tajemnicze.25/Tu...mysli..815.html Hmmm... Ciekawa rzecz, słyszałem wcześniej o tej kobiecie, ale raczej jest to zmyślone źródło. Typowy artykuł mający na celu oczernienie tematu, tak samo jak wypowiedzi księży o OOBE, czy oglądaniu My Little Pony. Faktycznie jest możliwe zwizualizowanie tulpy, ale widzi ją wtedy tylko jej posiadacz (taka nakładka na oczy) i nie jest wtedy realna (nawet dla twórcy). Tulpa, jeśli jest uświadomiona o swym pochodzeniu (czasami ludzie tworzą tulpy które specjalnie nie wiedzą, że nimi są, przez co mogą popaść w depresję, albo popełnić samobójstwo) wie, że poza ciałem nie istnieje, więc raczej nie walczy ze swoim twórcą. Raczej nie wydaje mi się, żeby było możliwe stworzenie z niczego bytu materialnego całkiem z niczego. Co jak co, ale żywy człowiek to kupa materii i stworzenie go w całości wymagałoby masy energii i wolnych atomów, co raczej nie byłoby zbyt możliwe, a innej opcji nie widzę. Ja też mógłbym podzielic się zdjęciami mojej tulpy, jeśli tylko wszedłbym na google grafika, albo miałbym photoshopa. W taki sposób każdy może. |
|
|
|
08.05.2014 - 19:35
|
|
|
Tak samo jak każdy inny człowiek. Widzi moimi oczami, więc widzi też mowę ciała, oraz czuje ewentualną mowę mojego ciała. Sama używa wyjątkowo barwnej gestykulacji. Hmmm... Ciekawa rzecz, słyszałem wcześniej o tej kobiecie, ale raczej jest to zmyślone źródło. Typowy artykuł mający na celu oczernienie tematu, tak samo jak wypowiedzi księży o OOBE, czy oglądaniu My Little Pony. Faktycznie jest możliwe zwizualizowanie tulpy, ale widzi ją wtedy tylko jej posiadacz (taka nakładka na oczy) i nie jest wtedy realna (nawet dla twórcy). Tulpa, jeśli jest uświadomiona o swym pochodzeniu (czasami ludzie tworzą tulpy które specjalnie nie wiedzą, że nimi są, przez co mogą popaść w depresję, albo popełnić samobójstwo) wie, że poza ciałem nie istnieje, więc raczej nie walczy ze swoim twórcą. Raczej nie wydaje mi się, żeby było możliwe stworzenie z niczego bytu materialnego całkiem z niczego. Co jak co, ale żywy człowiek to kupa materii i stworzenie go w całości wymagałoby masy energii i wolnych atomów, co raczej nie byłoby zbyt możliwe, a innej opcji nie widzę. Ja też mógłbym podzielic się zdjęciami mojej tulpy, jeśli tylko wszedłbym na google grafika, albo miałbym photoshopa. W taki sposób każdy może. Uważaj co piszesz bo zaraz zostaniesz zaargumentowany że z całą pewnością możes sobie strzelić sweet focie z Tulpą:D I na końcu sam w to uwierzysz :D |
|
|
|
08.05.2014 - 19:44
|
|
|
Lisu tak się przyglądam temu co piszesz z lekkim nie dowierzaniem (wtf? jaka tulpa co to wgl takiego :D) ale że jestem z ludzi którzy próbują wszystkiego (w miarę możliwości oczywiście :P) to chciałbym abyś napisał mi jak stworzyć sobie Tą czy Tę tulpę. Mówisz że miesiąc czasu to średnia a ile Tobie zajęło stworzenie swojej Kasi? sam nadałeś jej imię czy pewnego dnia Ci się po prostu przedstawia? :) Ależ oczywiście, chętnie pomogę, tylko wpłać na konto... Żartuję :D Jeśli zainteresował Cię temat, to odsyłam do forum, gdzie można ściągnąć poradnik tworzenia tulpy. Jeśli jednak wolisz pomoc bez zapuszczanie się w forum, to mogę zrobić nawet taki post na forum, albo opisac Ci to na priv. Mnie zajęło to 3 dni do pierwszego kontaktu, a tydzień potem pierwsze słowa. Imię nadała sobie sama. Początkowo, nie wiedzieć czemu, nazwała się Omega, ale po kilku tygodniach zmieniła imię na Kasia i tak już zostało. Zwykle twórca nadaje tulpie imię, ale ja nie chciałem jej nic narzucać. Po prostu pierwszym słowem jakie wymówiła było jej imię. |
|
|
|
08.05.2014 - 19:52
|
|
|
Ależ oczywiście, chętnie pomogę, tylko wpłać na konto... Żartuję :D Jeśli zainteresował Cię temat, to odsyłam do forum, gdzie można ściągnąć poradnik tworzenia tulpy. Jeśli jednak wolisz pomoc bez zapuszczanie się w forum, to mogę zrobić nawet taki post na forum, albo opisac Ci to na priv. Mnie zajęło to 3 dni do pierwszego kontaktu, a tydzień potem pierwsze słowa. Imię nadała sobie sama. Początkowo, nie wiedzieć czemu, nazwała się Omega, ale po kilku tygodniach zmieniła imię na Kasia i tak już zostało. Zwykle twórca nadaje tulpie imię, ale ja nie chciałem jej nic narzucać. Po prostu pierwszym słowem jakie wymówiła było jej imię. jeśli mógłbyś to opisać tutaj na forum byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja :) nie jeden będzie chciał spróbować :) |
|
|
|
08.05.2014 - 19:53
|
|
|
Lisu tak się przyglądam temu co piszesz z lekkim nie dowierzaniem (wtf? jaka tulpa co to wgl takiego :D) ale że jestem z ludzi którzy próbują wszystkiego (w miarę możliwości oczywiście :P) to chciałbym abyś napisał mi jak stworzyć sobie Tą czy Tę tulpę. Mówisz że miesiąc czasu to średnia a ile Tobie zajęło stworzenie swojej Kasi? sam nadałeś jej imię czy pewnego dnia Ci się po prostu przedstawia? :) Tu masz linka do tworzenia tulpi. https://docs.google.com/document/d/1ipKVw88...TXu7z41FuM/edit A tu masz linka do forum tulpów. http://tulpa.info.pl/ |
|
|
|
08.05.2014 - 20:00
|
|
|
Uważaj co piszesz bo zaraz zostaniesz zaargumentowany że z całą pewnością możes sobie strzelić sweet focie z Tulpą:D I na końcu sam w to uwierzysz :D Tak, a potem jeszcze uwierzę, że tak na prawdę umiem przzywoływać tylpy, tylko się z tym ukrywam, bo obawiam się rozgłosu. Pewnie nawet już tak potrafię przywoływać tulpę, że się z nią ożeniłem i mam małe tulpiątka. "Nie, bo tak na prawdę cały czas chciałam być wolna, więc zabiłam Cię we śnie i teraz piszę za Ciebie żeby zrobić pozory. :D A tu jest moje zdjęcie z Kasią, nie będę Was już więcej oszukiwał
kobieta_i_mezczyzna_w_zwiazku.jpg ( 205.59k )
Liczba pobrań: 41 |
|
|
|
08.05.2014 - 20:07
|
|
|
Tak, a potem jeszcze uwierzę, że tak na prawdę umiem przzywoływać tylpy, tylko się z tym ukrywam, bo obawiam się rozgłosu. Pewnie nawet już tak potrafię przywoływać tulpę, że się z nią ożeniłem i mam małe tulpiątka. "Nie, bo tak na prawdę cały czas chciałam być wolna, więc zabiłam Cię we śnie i teraz piszę za Ciebie żeby zrobić pozory. :D A tu jest moje zdjęcie z Kasią, nie będę Was już więcej oszukiwał
kobieta_i_mezczyzna_w_zwiazku.jpg ( 205.59k )
Liczba pobrań: 41Tak myślałem - reklama Colgate jak nic:D A tak że spytam prywatnie - jak nie chcesz to nie pisz - czy Kasia miewa okres i czy posiada tak zwany syndrom napięcia PSM? Krzyczy wtedy na ciebie bez powodu? |
|
|
|
08.05.2014 - 20:18
|
|
|
Tak myślałem - reklama Colgate jak nic:D A tak że spytam prywatnie - jak nie chcesz to nie pisz - czy Kasia miewa okres i czy posiada tak zwany syndrom napięcia PSM? Krzyczy wtedy na ciebie bez powodu? Jak to?! Przecież to prawdziwe :D "Jeśli musisz wiedziec, to nie mam, ale w każdej chwili mogę wywołać u siebie to wszystko. A tak poza tym, to kobiety nie krzyczą bez powodu. Powód zawsze jest, ale nikomu nie znany. :) /Kasia |
|
|
|
08.05.2014 - 21:10
|
|
|
Tiaaa:D Typowe - załatw se inną tulpę :D
|
|
|
|
08.05.2014 - 23:02
|
|
|
Liseł, pytań kilka...
1. Czy jeśli poprosisz Tulpe o przypomnienie czegoś o konkretnej porze, to on/ona/ono to zrobi? 2. Jak zachowuje się Tulpa w trakcie fapowania? 3. Zdarza się, że Ci w czymś przeszkadza, rozprasza? 4. Nie jest za ciasno we dwoje pod jednym beretem? w sensie czy to przypadkiem nie narusza takiego poczucia odrębności, że "Oto ja Liseł jestem" a tu nagle jakis gosik "nanana nie zapominaj o mnie". |
|
|
|
09.05.2014 - 16:05
|
|
|
Liseł, pytań kilka... 1. Czy jeśli poprosisz Tulpe o przypomnienie czegoś o konkretnej porze, to on/ona/ono to zrobi? 2. Jak zachowuje się Tulpa w trakcie fapowania? 3. Zdarza się, że Ci w czymś przeszkadza, rozprasza? 4. Nie jest za ciasno we dwoje pod jednym beretem? w sensie czy to przypadkiem nie narusza takiego poczucia odrębności, że "Oto ja Liseł jestem" a tu nagle jakis gosik "nanana nie zapominaj o mnie". 1. Tak, czasami przypomina mi o ważnych rzeczach, jeśli ją o to poproszę. 2. Kulturalnie milczy i nie zwraca uwagi na to co robię. Ma ciekawsze rzeczy do roboty. 3. Nie, jeszcze tak mi się nie zdarzyło. Jeśli robię coś co wymaga skupienia, to albo milczy aż do skończenia tej czynności, albo pomaga w trakcie, podpowiadając i zwracając uwagę na błędy. 4. To tak jakby bliźniacze rodzeństwo mieszkało w jednym, bardzo małym pokoju. Dopóki wszyscy się dogadują jest dobrze i nie ma problemów. Tak na prawdę jest to kwestia przyzwyczajenia. I formalnie jest Nas 7 w jednej głowie, bo liczę też serwitorów, którzy też swoje 3 grosze mogą dorzucić do dyskusji |
|
|
|
09.05.2014 - 18:03
|
|
|
Deimond piszesz tak i wg mnie kpisz: A tak że spytam prywatnie - jak nie chcesz to nie pisz - czy Kasia miewa okres i czy posiada tak zwany syndrom napięcia PSM? Krzyczy wtedy na ciebie bez powodu? Wytłumacz mi dlaczego jest tak, że gdybym ja taki post napisał to Twist wywaliłby go do kosza a kto wie czy w końcu nie dał kolejnego bana:) Jak to jest? Ty możesz trolować, kpić i jakoś Ci to uchodzi. Ciekawe:) Twist i nie pitol, że nie kierujesz się w usuwaniu postów sympatiami i antypatiami. Dlatego nigdy nie usunąłeś żadnego posta Sugiera bo się chyba bałeś, aby "autorytet" nie poczuł się urażony? Piszę to dlatego bo fajnie by było, aby to forum było moderowane rzetelnie. Po dłuższym czasie usunąłeś Gawła. Spoko. Teraz może warto by było, abyś usuwał WSZYSTKIE posty, ktore albo są nie na temat albo tak jak robi to nałogowo Deimond prześmiewcze. ------------------------------- Co do tulpy. Nie znałem tego zagadnienia wcześniej, ale nie mam zamiaru obracać w żart coś czego nie rozumiem lub jest mi obce. Bilokacja, jasnosłyszenie, jasnowidzenia, telepatia i wiele innych ludzkich możliwości jest poza zasięgiem przeciętnego człowieka, ale czy to powód do kpin czy drwin? Ty Deimond z podróży astralnych jakoś nie kpisz bo wiesz, że takie coś istnieje bo tego doświadczasz czasem. Bilokacja to chyba dla Ciebie mit bo tego nigdy nie doświadczyłeś. Może zanim z czegoś zaczniesz kpić spróbuj dany stan osiągnąć? --------------------------------- Emmi piszesz: To jest Twój pogląd, ja odwołuję się do najpopularniejszej koncepcji Boga niezauważanego. Czy zatem przestrzeń kosmosu (pustka) jest bogiem? Tlen jest bogiem? Dusza jest bogiem? Dziwne że Ty się obraziłeś - a kolega Lisu ma dystans i złapał to jako żart - i taki miał być:P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |