oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Oobe - Czy To Się Czuje Poza Ciałem Czy We Wnętrzu Własnej Głowy
Twisted_Sister
post 18.06.2014 - 16:07
Post #22

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Garot @ 18.05.2014 - 09:53) *
niema czegoś takiego jak wolna wola jeżeli człowiek jest wypadkową ogromnej liczby czynników, zewnętrznych jak i pamięci swoich genach.

Bez przesady. Rzeczywistość to wypadkowa intencji, ale na człowieka, który posiada świadomość, wbrew pozorom, ciężko jest wpłynąć taką intencją lub atencją. Łatwiej jest wpłynąć na czynniki, które zadziałają na niego niż na to, co on z siebie da, jak on zadziała, na jego własne poczynania. A to też nie jest takie proste, bo do tego potrzeba sporo energii - "szczerej" energii.
Ważne jest, aby ciągle uświadamiać sobie, kim się jest, do czego się dąży, czego się chce, a czego się nie chce. Wtedy mamy większe poczucie tej wolnej woli i jest jej rzeczywiście sporo. Reakcja człowieka na napierające na niego czynniki też jest ważna.
CYTAT(Zielarz Gajowy @ 17.05.2014 - 23:47) *
Wszak rzeczywistość to wypadkowa intencji.

Wojny, gwałty tak samo wypadkowe intencji. Czy rzeczywiście intencji?

Nie wiem, Bracie... Być może to nawet klątwy :P
Go to the top of the page

+Quote Post
TyHu
post 18.06.2014 - 17:14
Post #23

Coprobo

Notatnik

"Wszak rzeczywistość to wypadkowa intencji.

Wojny, gwałty tak samo wypadkowe intencji. Czy rzeczywiście intencji?"

To wypadkowe egoizmu

życie nie jest zrobione żeby było piękne i kolorowe , i jedyne piekło jakie doświadczycie to jest tutaj nie ma innego , albo czyściec przynajmniej.

No wiadomo jak ktoś jest świadomy to życie się pod niego układa ale nie on je układa ale się po prostu godzi na to co jest. Tak jakby dostajemy od życia to co potrzebne do rozwoju pod warunkiem że ten rozwój podejmujemy.

+Quote Post
izabelagr93
post 19.06.2014 - 01:07
Post #24

Członek Rodziny

CYTAT(TyHu @ 18.06.2014 - 18:14) *
"Wszak rzeczywistość to wypadkowa intencji.

Wojny, gwałty tak samo wypadkowe intencji. Czy rzeczywiście intencji?"

To wypadkowe egoizmu

życie nie jest zrobione żeby było piękne i kolorowe , i jedyne piekło jakie doświadczycie to jest tutaj nie ma innego , albo czyściec przynajmniej.

No wiadomo jak ktoś jest świadomy to życie się pod niego układa ale nie on je układa ale się po prostu godzi na to co jest. Tak jakby dostajemy od życia to co potrzebne do rozwoju pod warunkiem że ten rozwój podejmujemy.

A co sądzisz o teorii że kreujemy nasze życie za pomocą naszych myśli?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 20.06.2014 - 23:31
Post #25

Dupa Towarzystwa

Kreuje Istnienie. Jestem puszkiem w chaosie:)

+Quote Post
Foks
post 21.06.2014 - 14:09
Post #26

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 21.06.2014 - 00:31) *
Kreuje Istnienie. Jestem puszkiem w chaosie:)

(IMG:http://ks366875.kimsufi.com/p5/201007/EC/70341149.jpg)

Znalazłem Cię puszku!!

+Quote Post
MadziaKK
post 21.06.2014 - 19:13
Post #27

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Platorin @ 12.05.2014 - 16:37) *
Cześć, chciałem Was zapytać, czy OOBE jako zjawisko opuszczenia ciała fizycznego odczuwa się jako faktyczne wyjście poza granice ciała fizycznego czy może ma się "wrażenie", że cały czas jest się zamkniętym w ciele fizycznym, coś w nim nieustannie trzyma, a bieżące doświadczenia, podróże mają miejsce w obrębie naszego mózgu? Chciałbym być dobrze zrozumianym. Miałem wielokrotnie LD i o ile zdążyłem się zorientować, w trakcie świadomego snu nie ma świadomości ciała fizycznego, a odgrywające się przed naszymi "oczami' wydarzenia są jak gdyby niezależnym, osobnym wymiarem doświadczeń/światem. Nigdy natomiast nie miałem OOBE, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy po wyjściu faktycznie niejako "nabywamy" nowe ciało astralne i czujemy, wiemy, widzimy, odbieramy zmysłami z następnego wymiaru, a jakikolwiek kontakt czy świadomość ciała fizycznego zanika. Mi często towarzyszą różnego rodzaju wrażenia wizualne, kiedy zasypiam. Mam wtedy świadomość tego, że dzieje się coś, co nie do końca mieści się w sferze oddziaływania świata fizycznego, lecz mimo wszystko ja wciąż pozostaję na obecnym planie, czując moją własną głowę i znajdujący się w jej wnętrzu umysł oraz fakt, iż to właśnie on odbiera teraz obrazy.

Pozostaję bardzo zobowiązany za odpowiedź.

Ja mialam jedno wyjscie, w ktorym bylam zupelnie swiadoma, a "tylko" dodatkowo "wysunelam sie" z ciala do gory. Przez caly czas od momentu polozenia sie w pozycji polsiedzacej, do tego jak wrocilam bylam zupelnie swiadoma i mialam otwarte oczy. To co widzialam bylo tym co widzialam przed polozeniem sie, z pewna zmianą wielkosci tego na co patrzylam. Jak opuszczalam cialo, nie bylo ani wibracji, ani zadnych dodatkow wizualnych, ani dzwiekow. Nic dodatkowego poza ta zmiana wielkosci.

Poza cialem, czulam sie wlasciwie bezksztaltna. :)

Pozdr.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.06.2014 - 20:52
Post #28

Dupa Towarzystwa

Żona znalazła zdjęcia męża jak uprawia seksik z kochankami...załana płacze i pyta jak mogłeś mnie tak zranić? Spokojnie kochanie. Wszystko się ułoży. Musimy tylko dowiedzieć się kto zrobił te zdjęcia i dlaczego chciał zniszczyć nasze małżeństwo.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park