oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jak Testujesz,że Jesteś Poza Ciałem A Nie W Realu?
Rokinon
post 22.05.2014 - 20:56
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

A jeszcze chciałem poruszyć jeden bardzo ciekawy wątek.
Testowania. Kiedyś miewałem bardzo często Ld. W zasadzie conocnie.
W lD sny są czasami tak rzeczywiste / ja miewam tylko "rzeczywiste" sny - znaczy dzieją się one w rzeczywistości, która jest odzwierciedleniem "reala" - mieszkanie, bliskie otoczenie itd./
W LD jest to charakterystyczne odczucie,że "jest inaczej" a jednak. Nawet tam czasami się zastanawiam, czy to mi się śni, czy nie.
Tak więc wymyśliłem sobie test, który daje mi 100% pewności.
Wchodzę na klatkę schodową i otwieram wszystkie drzwi po kolei. Oczywiście w "realu" drzwi do mieszkań są solidnie pozamykane.
Można też spróbować przenikać przez drzwi/ nie zawsze działa/ lub też zastosować "extreme reality test" - skoczyć np z dachu hehehe;)
To "coś" mówi,że można zapomnieć o prawach fizyki, mimo wszystko, kiedy budzę się po obee lub ld zastanawiam się, skąd wiedziałem,że to mi się śni i wyskoczyłem np przez okno;)

bum;)
Go to the top of the page

+Quote Post
Sagle
post 22.05.2014 - 22:07
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ot test rzeczywistości.
Ja najczęściej wkładam rękę w rękę. Inne dość popularne to m. in. oddychanie przez zatkany noc, wkładanie rąk w ścianę lub szybę okienną, czyli wszystko to co jest nie możliwe w realu, a wykonalne podczas ld czy obe.
Osobiście polecam też skupić się na momencie wykonywania tr, swoją świadomość, zwracanie uwagi na abstrakcyjne zjawiska podczas snu, które są zresztą bardzo częste np najczęstsze(IMO) jest latanie lub widzenie jakichś oryginalnych przedmiotów itd, (np w moim przypadku były to raz mocno czerwone chmury z żółtymi, świecącymi kulami lub chodzące, 'żywe' krasnoludki ceramiczne u sąsiada), takie zjawiska są jakby bodźcami do tego by można się 'logicznie' zastanowić włączając myślenie -> świadomość, a dalej ld czy obe.
Pozdrawiam ;).

+Quote Post
Foks
post 23.05.2014 - 02:10
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dodam tez cos od siebie:
Tworzenie przedmiotow w ld,machanie rekami i unoszenie sie,tworzenie portali, fruniecie przez okno, zmiana postaci w fajne kobietki (nie zawsze wychodzi jezeli ktos nas odwiedza) najlepszy sposob to lewitacja przedmiotow zmiana pogody, stary sposob z zatkanym nosem tez bomba, ogolnie obserwacja i traktowanie zycia jak sen;)wybudzanie do paralizu z ld no i podczas cofki bezruch... Odwiedziny zmarlych itd...

+Quote Post
Twisted_Sister
post 23.05.2014 - 20:56
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(astrologos @ 22.05.2014 - 21:56) *
To "coś" mówi,że można zapomnieć o prawach fizyki, mimo wszystko, kiedy budzę się po obee lub ld zastanawiam się, skąd wiedziałem,że to mi się śni i wyskoczyłem np przez okno;)

bum;)

No właśnie. Ja nigdy nie testuję. Zawsze jakoś wiem i nie wiem skąd. Poza tym, to nie jest dla mnie takie ważne, żeby odróżnić, czy to LD czy OOBE. Skupiam się na doświadczeniu i cieszę się nim, obojętnie czym jest. W OOBE mam jakby wyraźniejsze poczucie siebie samej. Wiem na pewno, że to mi się nie śni, bo czuję całą sobą, że jestem. A jak sobie przypomnę jakiekolwiek LD, to nie w każdym momencie miałam takie odczucie. Niektórzy właśnie coś takiego nazywają "realistycznym". Ja mogę mieć realistyczne LD, ale jednak w tym LD samoświadomość jest inna, słabsza.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 23.05.2014 - 21:57
Post #5

Dupa Towarzystwa

Wiem na pewno, że to mi się nie śni, bo czuję całą sobą, że jestem.

Wchodząc do astrala podczas snu wiesz na pewno, że to Ci się nie śni.

Życie i to myślę każdy przyzna też jest dość realistyczne a to jednak sen. Czy natężenie realizmu, odczuć jest dobrym wykładnikiem do tego, aby być czegoś pewnym? Nie jestem tego pewny, ale to mój problem:)

+Quote Post
Rafael198
post 24.05.2014 - 09:43
Post #6

Dusza Towarzystwa

heh ja poprostu pamietam, wiem jestem swiadom, że opuscilem cialo, jestem tam i wale reką w twardą ściane, ale wiem ze teraz moje ciało spi, a to miejsce jest równie realne co nasza rzeczywistosc, nie moge przechodzic przez sciany, ale wiem że to bardziej rzeczywiste nisz nasza rzeczywistosć to mózg, impulsy elektryczne dla swiadomosci, róznica jest tylko w pamięci ktora jest zależna od energi wewnętrznej a ona zazwyczaj jest w 100% wykorzystywana na obrone Ego, prokreacje i przetrwanie, bo dlaczego raz pamietamy sen a raz nie? wszystko jest zależne od energii, od jej produkcji dzięki pragnieniom ale tylko te które nie szkodzą ciału i duszy, nie zatrówają umysłu, milość i szczęście dodaje mocy, nienawiść ją odbiera, tak jak negatywne mysli. Gdy doświadczasz innej rzeczywistosci wtedy juz nie ma miejsca na ten świat, tak jak podczas snu liczysz się tylko ty, bo samotnie się rodzimy i samotnie umieramy

+Quote Post
Sagle
post 24.05.2014 - 13:30
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Faktycznie podczas obe się czuje co się dzieje, jest się świadomym od razu, a nawet jeszcze przed samym wyjściem i jest to lepsza świadomość niż w ld, a TR nie jest do tego potrzebny.
Np podczas obe mam pamięć fizyczną, pamiętam co kto pisał na forum (jakieś porady co do np dostrojenia i korzystam z tych rad w praktyce astralnej). TR przydaje się w snach, żeby mieć ld i jak się chce to przejść do obe. Ale w sumie po wyjściu TR robiłem bardziej dla ciekawości niż dla świadomości.

+Quote Post
aumakumma
post 24.05.2014 - 23:20
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ale piękny temat.
Dopiero teraz zauważyłam go.
Ja lubię spotykać się z innymi w poza ale tymi kreatorami.Po wybudzeniu wydaje mi się ,że nie jestem stąd. Jak poznaję ? Nie poznaję wiem,ze jestem na wyjściu. Niestety stres reala bardzo mi szkodzi w wyjściach.Jednak nie dam się i ooberebeliuję do końca świata i jeszcze dalej!!!!!!!!!!!! No i tam zawsze lepiej czuję ,silniej i zawsze w pełnej ochronie i miłości. Real jest zimny a oobe gorące!

+Quote Post
MadziaKK
post 26.05.2014 - 21:36
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

//No jeden temat w ktorym nie ma o dzieciach zielarza i riposty do jego czegos tam..

Ja bym chciala od razu wiedziec, ze jestem "poza", jesli takie jest... a nie musiec tego testowac

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park