Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Motywacja
Mavic. Steve Mavic.
post 06.10.2014 - 21:38
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9424

Witajcie :)

Chciałbym wiedzieć- jak się motywujecie do podróży astralnych?

Dla mnie osobiście ciężko jest się zmotywować bądź pogonić mojego lenia, by wstać w nocy :o
Profile CardPM
+Quote Post
nosołamacz
post 07.10.2014 - 10:51
Post #2

Efekt Jojo
Nr użytkownika: 9345

nie wstawaj.
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 07.10.2014 - 14:45
Post #3

Nr użytkownika: 3901

Jak czegoś naprawdę chcesz, to nie ma problemu z motywacją.
Jak czegoś nie chcesz, to po co się zmuszać?
Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
nosołamacz
post 07.10.2014 - 14:46
Post #4

Efekt Jojo

nie wstajac... rozbudz się... dzakobsonem...
możesz też budzić budzikiem sięm, z godzinnym odstempem. tom technikom jakże nie pomocnom... zlapiesz eldeka przynajmiej tży razy w tygodniu;P
Profile CardPM
+Quote Post
Mavic. Steve Mavic.
post 07.10.2014 - 21:23
Post #5

Znajomy Rodziny

Jakże pomocni jesteście :D

Pablito, ja chcę wyjść, ale nooo.. Zawsze mam wymówkę, żeby spać dalej, dlatego potrzebna mi motywacja :D

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Konopix
post 07.10.2014 - 23:03
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9526

Pół szklanki wody przed snem. Wstaniesz i wyjdziesz, ale na siku.

Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 07.10.2014 - 23:24
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

A jak nie chcesz wstawać to to polecam : http://www.oobe.pl/park/Technika-Wielokrot...-Snu-t6613.html
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 08.10.2014 - 08:29
Post #8

CYTAT(Mavic. Steve Mavic. @ 07.10.2014 - 22:23) *
Jakże pomocni jesteście :D

Pablito, ja chcę wyjść, ale nooo.. Zawsze mam wymówkę, żeby spać dalej, dlatego potrzebna mi motywacja :D

Pozdrawiam

To znaczy, że nie chcesz wyjść. Chcesz spać. Tylko się oszukujesz, że chcesz. Nie chcesz wewnątrz siebie, w głębi nie jesteś do tego przekonany, a jedynie umysł Twój próbuje Ciebie oszukać z powodu czynników takich jak presja społeczna, pompowanie ego... Ale Twój duch z tym nie współgra, nie czujesz tego i tak naprawdę nie chcesz tego.
Jeśli chcesz to zmienić, zastanów się głęboko nad tym, dlaczego uważasz, że chcesz wyjść, a także dlaczego nie czujesz wystarczającej chęci/motywacji. Jeśli rozbierzesz kwestię na czynniki pierwsze i uda Ci się odrzucić negatywne motywy/powody/przyczyny, jakie Tobą kierują i są z tym związane, jeśli uczynisz to takim, żeby współgrało z Twoimi najgłębszymi motywami i pragnieniami (a nie przychodziło z zewnątrz, np. z presji społecznej, z czym Twoja dusza nie współgra i co odrzuca, a jednocześnie wszystko co z tym związane...), wtedy nie powinieneś mieć żadnych problemów z motywacją...
Innym powodem może być lenistwo, już wprogramowane w umysł. Wtedy najlepszym lekarstwem jest ścisnąć poślady i działać, aż się wypleni to lenistwo, do którego umysł już tak się przyzwyczaił - to działanie, plus w połączeniu z pierwszą kwestią...
I jeszcze innym powodem mogą być problemy zdrowotne, złe odżywianie się, niezdrowy tryb życia, itp. itd...

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
Mavic. Steve Mavic.
post 08.10.2014 - 19:57
Post #9

Znajomy Rodziny

Bierzesz pod uwagę tylko moje lenistwo nie zważając na inne czynniki jak brak warunków wciągu dnia (hałas, obowiązki) ; wstaję 5:30 do szkoły, późno kładę się spać.

PS. Gdy uda mi się wstać, zmotywować do działania - przeważnie nic się nie dzieje (zasypiam/leżę 1.5h) - to mnie frustruje, przez co następnego dnia nie mam ochoty znów chodzić niewyspany w dzień.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.10.2014 - 20:22
Post #10

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Po prostu najwyraźniej nie ta chwila dla Ciebie abyś wychodził z ciała i już. Nikt Ciebie nie zmobilizuje. Nic na siłę. Ciesz się z tego, że wyszedłeś do ciała fizycznego i śpij spokojnie albo naucz się świadomie śnić i ze świadomego snu przechodź se do astrala.
Profile CardPM
+Quote Post
Mavic. Steve Mavic.
post 08.10.2014 - 20:31
Post #11

Znajomy Rodziny

Zacząłem słuchać afirmacje, jak na razie efektu brak, powiem więcej, jest gorzej niż lepiej, dlatego między innymi demobilizuje mnie - czegoś chcę, staram się, "wspomagam" się, a efekt gorszy niż jego brak. Skąd więc ten opór we mnie?

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
nosołamacz
post 09.10.2014 - 05:45
Post #12

Efekt Jojo

zielaż niema czegoś takiego jak czas na wyjście. Wątpię żeby czekanie coś dało, też jestem leniwy. każdy jest leniwy, chyba ze jest psychicznyxD
więc do dzieła;)
Profile CardPM
+Quote Post
Pavveł
post 09.10.2014 - 07:58
Post #13

Nosie, jest czas... na wszystko jest swój odpowiedni czas. Bo są różne czynniki, które pojawiają się, istnieją i znikają w czasie i czynniki te sprzyjają, bądź przeciwdziałają danemu celowi. Oczywiście możemy na te czynniki wpływać i zmieniać je i nie powinniśmy całkiem z tego rezygnować, a wręcz przeciwnie... Jednak czasem nie zmienisz wszystkich czynników na raz, tylko niektóre trzeba po sznurku - najpierw zrobić jedno, żeby móc wziąć się za drugie. I w takim przypadku, który występuje nierzadko, może być tak, że dla kogoś jest czas na coś, lub jeszcze nie...

Mavic, to proste... Przestań jęczeć przed sobą i innymi i DO ROBOTY!!.
:P :)

PS: Mavic, w tej chwili przekonujesz swoją podświadomość, że brak woli działania pozwala Ci się wyżalić i zebrać w ten sposób współczucie innych i podświadomie uważasz to za pożądane, dlatego żeby coś zdziałać musisz walczyć ze swoją podświadomością; ale jeśli chcesz coś zdziałać nie może tak być. Wiem, że to trudne, czasem wyżalić się można, a nawet trzeba, ale Ty już to zrobiłeś, więc teraz czas na działanie... Po prostu zrób rachunek "sumienia", jak bardzo tego pragniesz i poświęcaj temu adekwatną ilość czasu i energii. Inaczej doznasz tylko spięć, bo będziesz oszukiwał siebie samego, swoje różne obszary świadomości, które będąc w niezgodzie, będą wytwarzały spięcia uniemożliwiające Ci dokonanie czegokolwiek...
Jakbyś zajebiście tego chciał, to nie byłoby problemu z motywacją... Dajesz się nakręcać i oszukiwać przez świadomość w kwestii, która Ci nie leży zbytnio, przynajmniej na ten moment, tzn. do tej pory...
Ktoś kiedyś na tym forum zapodał fajną przypowieść:
Uczeń zwraca się do nauczyciela - "Mistrzu, mistrzu, dlaczego to mi jeszcze nie wychodzi, mimo że tyle próbuję?!". Mistrz na to zabrał ucznia na środek jeziora i tak będąc razem w łodzi złapał ucznia bez słowa za kark i zanurzył jego głowę pod wodę... Trzyma i trzyma, aż uczeń zaczyna wierzgać rękoma, dusić się... W końcu w ostatniej chwili nauczyciel wyjął głowę ucznia spod wody. Uczeń pełen przerażenia, ale i złości wykrzyknął - "Czemu chciałeś mnie utopić?!". Wówczas nauczyciel odrzekł - "Widzisz mój drogi uczniu, jeśli będziesz tego pragnął tak mocno, jak przed chwilą pragnąłeś powietrza, wtedy z pewnością Ci się uda...". KONIEC:
Profile CardPM
+Quote Post
Mavic. Steve Mavic.
post 09.10.2014 - 09:56
Post #14

Znajomy Rodziny

Nie wiem czy jesteś tego świadomy Pablito, ale o taką motywację mi chodziło :D
Dałeś się wciągnąć w gierkę :)

Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 09.10.2014 - 11:57
Post #15

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 7269

mnie gościu zmotywował do działania
Profile CardPM
+Quote Post
Mavic. Steve Mavic.
post 09.10.2014 - 14:08
Post #16

Znajomy Rodziny

Do eksterioryzacji? XD
Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 09.10.2014 - 15:50
Post #17

Dusza Towarzystwa

gościu osiągnął to co chciał, dlatego trzeba słuchać kogoś co coś osiągnął, a Paveł co osiągnął?
potrzebujesz myślenia takiego jak ma ten człowiek^^
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2014 - 17:06
Post #18

Dupa Towarzystwa

Suchwoeic a Ty co osiągnąłeś?:) Takim dowalaniem się podkreślasz tylko swoje jakieś tam kompleksy.
Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 09.10.2014 - 20:33
Post #19

Dusza Towarzystwa

zielarz a nie zauważyłeś ze grubasek z filmu dzięki temu ze ludzie do niego fikali osiągnął swój cel
może pora żebyś i ty i reszta do niego dołączyli, sportowcy mają największą motywacje, zielarz bierz z nich przykład
a Mavic do czego dojdzie? całe życie zapewne rozpieszczony, zamiast wziąć się za siebie to on chce żeby ktoś go dalej rozpieszczał na forum i namawiał do czegoś, żenada
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2014 - 20:47
Post #20

Dupa Towarzystwa

Suchwiec a jak Ci powiem, że w tym roku na rowerze zrobiłem jakieś 5000 km to zasługuję na Twoje uznanie?:) Jak Ci powiem, że w ciągu 10 lat jakieś 50 000km...wiesz jaki jest obwód równika?:)

Nie kumam poco tak oceniasz, ale skoro jest taka wola Boga to nie pozostaje mi nic innego jak tylko akceptacja:)

Filmik czadowy. Piękne mięśnie....i co dalej?

(IMG:http://demotywatory.pl//uploads/1252141383_by_prosto2007_600.jpg)
Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 10.10.2014 - 14:28
Post #21

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.10.2014 - 21:47) *
Piękne mięśnie....i co dalej?

zielarz jak to co dalej? nie widzisz ze człowiek jest zdrowy, zdrowo się odżywia, dobrze wygląda, pewnie i kobieta na niego inaczej patrzy, itd.?
zielarz jeżeli będziesz osiągał oobe to co będzie dalej? osiągniesz korzyści przydatne w życiu, jakie można osiągnąć za pomocą świadomego śnienia

zawsze w życiu może się coś przydać, czy to wiedza jak pomóc w razie wypadku, czy prawo jazdy żeby dojechać do pracy, czy jeszcze coś innego
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic