|
|
![]() ![]() |
24.11.2014 - 18:32
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak komuś wmówisz, że tulpa to choroba psychiczna to ktoś młody jest w stanie w to tak uwierzyć, że zacznie fiksować. Mało to jest przypadków jak ogólnie psychiatria wymyśla jakąś chorobą u jakiegoś pacjenta a ten zaczyna w nią wierzyć i jest leczony z choroby wymyślonej przez jakiegoś psychiatrę? Potem powstaje lek na tą wymyśloną chorobę. To biznes.
Pewnie psychiatrzy wypatrzyli kolejny rynek zysku, ale nie przeczę, że są ludzie dla których tulpa stała się czymś uciążliwym, ale czy na tym forum nie pojawiali się ludzie, którzy pytali jak mają przestać wychodzić z ciała bo się tego boją i nie rozumieją. Czy tacy ludzie to też wg Ciebie pojeby? W rozmyślaniu nie ma nic złego, ale Twoja Sychowiec agresja najbardziej powinna dać Tobie do myślenia, ale wg mnie szukasz chorób u innych, aby zagłuszyć własne jazdy. Zobacz Suchowiec: https://www.youtube.com/watch?v=rVostO9Kz08 Albo to: https://www.youtube.com/watch?v=s_D76MX0VNY Według Davida Healy'ego, irlandzkiego psychiatry i biegłego sądowego, 50% konsumentów jednych z najpopularniejszych antydepresantów na świecie - Prozacu i Zoloftu - ma poważne problemy psychiczne w momencie odstawienia tych leków, a 1% wykazuje skłonności samobójcze lub zachowuje się agresywnie. W grudniu 2004 roku British Medical Journal otrzymał z anonimowego źródła poufny dokument wewnętrzny laboratorium, które produkuje Prozac, w którym zostały przedstawione szkodliwe skutki uboczne zażywania tego leku. Jednak w wielkich międzynarodowych koncernach farmaceutycznych jest więcej handlowców i specjalistów od marketingu niż naukowców, a zysk przeważa nad wszelkimi etycznymi aspektami w tej branży. W Belgii istnieje nawet równoległy podziemny rynek, na którym można zdobyć antydepresanty bez recepty i kontroli lekarskiej. |
|
|
|
24.11.2014 - 20:46
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
dobra zielarz przyjmijmy ze masz rację, ze szukam w innych chorób, żeby coś niby zagłuszyć, ale ja choćby to było prawdą, ja się na to godzę, mi to nie przeszkadza, ja się na to godzę ze czegoś chce, ze chce się choćby dowartościować, nawet godzę się na to ze chce leczyć świat. moim problemem jest tulpa, towim problemem jest to ze ja tego nie chce. twój problem jest podobny do mojego. można porównać to do tego ze ty chcesz chodzić do kościoła ja nie. Dlatego mam prawo do namawiania ludzi żeby nie chodzili, a ty masz prawo do tego żeby chodzili. Jeżeli masz tulpę, to tulpa przyjmuje pewnie twój charakter, staje się niezależna, tulpa pewnie tez chce kolejnej tulpy, mogą powstać pulpiątka. Bo niby skąd w człowieku by powstało 20 osobowości. Ty możesz zielarz mieć pojęcie o tej stworzonej tulpie, a ta tulpa stworzona, może coś stworzyć bez twojej wiedzy. Dla jednych hazard będzie czymś dobrym, a dla innych chorobą. To jest choroba z mojego punktu widzenia. Z twojego nie jest, dlatego będziesz upierał się. Ja tam porównuje to do Windowsów, zainstalowanych Windowsów 20 na jednym komputerze z innymi programami, nie dziwię się ze takiej osobie trudniej się żyje. Jak widziałem jak ten człowiek co miał 20 pulp dziękował ze się tego pozbył to zrozumiałem ze to shit.
i rozumiem ze w Belgii ludzie bardziej mają zaufanie do tych co sprzedają coś nielegalnie, tych co nie ponoszą odpowiedzialności za skutki swoich sprzedawanych leków |
|
|
|
24.11.2014 - 20:58
|
|
|
Czy znasz jakieś wyniki badań na temat ilu ludzi, którzy posiadają tulpy cierpią przez nie? Przypomnij sobie relacja Darka Sugiera o kontaktach z Jezusem, stygmatach...czy to też świadczy o chorobie? Jak myślisz, gdyby Darek Sugier u psychiatry takie rzeczy opowiadał to byłby uznany za zdrowego czy chorego psychicznie?
Temat zagrożeń oobe też był na tym forum omawiany. Życie niesie ze sobą też zagrożenia i czy to oznacza, abyśmy nie doświadczali życia bo bywa groźne? Pisalem sto razy...każdy z nas gada z własnymi myślami tylko po cichu. Myśli coś Ci podpowiadają a Ty to robisz. Zatem każdego kto myśli odesłać do psychiatryka albo szkalować? |
|
|
|
24.11.2014 - 22:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
zielarz nie ma takich badań, bo jeszcze za mało głupców się na to nabrało, jeżeli to miało by się rozmnożyć jak wiara w Jezusa to ja podziękuje xD
zielarz to nie jest temat o oobe, jeżeli chcesz popisać o zagrożeniach oobe to musisz być księdzem i napisać ze to ci zaszkodziło i tego nie chcesz, wiadomym jest ze to księża wchodzą na te forum z misją, mają swoje misje żeby nawracać, darek to za dużo pewnie czytał książek ezoterycznych, wierzy we wcielenia, w czakry, w Jezusa. Ale każdy w coś wierzy. Zielarz jesteś za słaby w gadce żeby ludzi przekonać do pulp. Napisz w temacie i spróbuj udowodnić zagrożenia oobe;D zagrożenia snów, tak jakby człowiek miał panowanie nad koszmarami, koszmary ma każdy, ale czy to zielarz zagrożenie powstało z oobe? |
|
|
|
25.11.2014 - 07:14
|
|
|
Zielarz jesteś za słaby w gadce żeby ludzi przekonać do pulp.
Nie muszę nikogo przekonywać. Po ich forum widać, że ich społeczność jest większa od obemaniaków. Świadczy to o tym, że niezbyt orientujesz się w temacie chyba. Byłeś na ich forum? Widziałeś zainteresowanie tym zjawiskiem? |
|
|
|
25.11.2014 - 10:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Chyba nie każdy radzi sobie z wieloma osobowościami, niektórzy po prostu świrują i przechodzą na leki. Z OBE jest podobnie, nie wszystko jest dla wszystkich. Nawet czekolada nie jest dla wszystkich. Jeden się up***, drugi zje na czysto ;).
|
|
|
|
25.11.2014 - 19:13
|
|
|
Zielarz jesteś za słaby w gadce żeby ludzi przekonać do pulp. Nie muszę nikogo przekonywać. Po ich forum widać, że ich społeczność jest większa od obemaniaków. Świadczy to o tym, że niezbyt orientujesz się w temacie chyba. Byłeś na ich forum? Widziałeś zainteresowanie tym zjawiskiem? zawsze cię przedyskutuje zielarz, skąd wiesz ze całego forum nie napisała 1 lub 3 osoby, ze na czacie nie pisze jedna tulpa z innych nicków? ja przynajmniej miałem takie wrażenie ze z tym czatem coś nie tak jeżeli sprawdzić popularność strony, to tulpa info nie załapała się nawet do rankingu polskiego, ale w światowym jest na 6 milionów lat świetlnych w tył. Ty do jasnej zielarz pomyśl czasem. Nie mówię do końca ze jest tak, ale może jakaś garstka się tym interesować, ale tylko chwilowo, przestaniemy o tym tu pisać, nikt tam do nich nie pójdzie na czat klikać z jedną tulpą. Po prostu przyszedł tu ktoś i o tym napisał i to dostało swoje chwilowe zainteresowanie. |
|
|
|
25.11.2014 - 21:12
|
|
|
Pewnie obemaniakow było od razu milion:) Skąd pewność, że na tym forum nie pisze 1 czy 3 osoby zarejestrowana na różnych nickach? Absurdalne teorie. Ty też czasem pomyśl a nie snujesz od razu teorie spiskowe:)
|
|
|
|
28.11.2014 - 01:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pewnie obemaniakow było od razu milion:) Skąd pewność, że na tym forum nie pisze 1 czy 3 osoby zarejestrowana na różnych nickach? Absurdalne teorie. Ty też czasem pomyśl a nie snujesz od razu teorie spiskowe:) Na zlot też przyjeżdżają z kukiełkami na rękach i nogach i zazwyczaj mòwią brzuchem. |
|
|
|
28.11.2014 - 07:01
|
|
|
Wyluzuj...z ironią to pisałem w odniesieniu do absurdalnych tekstów Suchowca, że na forum o tulpach kilka osób może się odzywać.
skąd wiesz ze całego forum nie napisała 1 lub 3 osoby, ze na czacie nie pisze jedna tulpa z innych nicków Zresztą ilu Was na tych zlotach bywa? 20? No naprawdę oberebelia szykuje się na całego:) |
|
|
|
28.11.2014 - 11:40
|
|
|
Zlot Tulpiarzy. Każdy siedzi w innym kącie i gada sam do siebie. I tak 50 osób....
Zlot OBEciarzy. Wchodzisz, a tu leży 50 typa przez 8 godzin i nikt się nie odzywa....:D Zlot PO - kto zaj*** mi zegarek ?!? Zlot PIS: Jarek zbaw Polske !! hahaha |
|
|
|
29.11.2014 - 13:39
|
|
|
Każdy ma swojego bzika...
|
|
|
|
30.11.2014 - 23:58
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na OOBE zlocie to chyba tylko ja i Tychu żeśmy się nie odzywali. Reszta gadała jak najęta :D
|
|
|
|
03.12.2014 - 03:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Bylam na tym forum, przelecialam przez pare tematow.
Gosc pisze w jednym kolorze, a jego tulpa wtraca mu zdania w innym kolorze. Jedni mowia,ze tulpa to czesc nas i jest spoko, a inni traktuja ja jako kogos obcego, kto musi zdobyc nasze zaufanie i dopiero wtedy mozemy sie 'podzielic' naszym cialem. Strasznie to pokrecone. Zastanawiam sie caly czas, ten kolega, ktory zalozyl temat zachecal nas do robienia testow itp. Ale skoro nie mamy tulpy to jak zgadniemy ilosc tych kropek czy co tam to bylo? Bo wedlug kolegi tylko tulpa moze je policzyc. Dalej nie rozumiem po co ktos chce sie tym bawic. Po co tworzyc sobie fikcyjnych przyjaciol? Dzieci to rozumiem, czesto zmyslaja sobie kumpli, ale reszta? To jeszcze pol biedy po co.. Ale na cholere ryzykowac zdrowiem psychicznym? |
|
|
|
03.12.2014 - 12:27
|
|
|
No właśnie, dzieci tworzą niewidzialnych przyjaciół. Dzieci ogólnie są najbliższe tego stanu " tu i teraz", stanu szczęścia i wiedzenia, czucia bez potrzeby analizowania.
Empatia, miłość, szczęście, ufność - dzieciom najbliżej do bycia Bogiem :). Być może to nasz wrodzony mechanizm, tworzenie Tulp, czyli takich niewidzialnych przyjaciół. Może dzieci to dobry wzór i możnaby przyjąć, że tulpa to coś, co jest naszą częścią od dziecka, od samego początku, a jedynie w trakcie dorastania tracimy z nią kontakt ? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |