|
|
![]() ![]() |
27.03.2015 - 12:49
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
nie nie ma jest tylko trzecie oko xd co to za głupie pytania nie wiem dziecko nie płacze czy coś? zielarz i ty tak całymi dniami siedzisz i rozkminiasz co piszą tu ludzie? stary mam kumpli co nie wiedzą w co ręce włożyć jak są w domu
|
|
|
|
27.03.2015 - 12:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Może Zielarz patrzy na dziecko 3 okiem, od razu wie czego mu trzeba przez co ma dużo czasu aby siedzieć na forum :) ... a znajomi Twoi się dwoją i troją żeby robić to samo, opierając się tylko na 4 zmysłach.
;) |
|
|
|
27.03.2015 - 12:59
|
|
|
Luu otworzyłaś już wszystkie czarki? Bo chyba z jedna ci jeszcze została na czarną godzinę.
|
|
|
|
27.03.2015 - 13:09
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Syn śpi a z córką rozegrałem kilka partyjek w szachy dzisiaj:) Teraz nawołuje mnie do kolejnej partyjki:) Dzisiaj powinienem być w pracy, ale będąc szefem swojej firmy zrobiłem sobie wolne:) Przy kompie spędzam trochę czasu i przy okazji wdaję się w polemiki np. z Tobą:) Nie wiem dlaczego tak Ci to przeszkadza. Może zamknij to forum i będzie po problemie:)
stary mam kumpli co nie wiedzą w co ręce włożyć jak są w domu To powinni się ogarnąć bo są źle zorganizowani albo powinni przestać jarać zioło:) |
|
|
|
27.03.2015 - 13:11
|
|
|
mi to nie przeszkadza ani nikt mi nie przeszkadza, nie raczej nawet nie piją
|
|
|
|
27.03.2015 - 13:28
|
|
|
Jak to nikt Ci nie przeszkadza skoro nawet ja Ci przeszkadzam na tym forum bo piszesz, że troluję czyli przeszkadza Ci to co piszę:)
Patrz jak ludzie się nudzą i co wymyślają:) (IMG:http://www.ferfionline.hu/wp-content/uploads/2014/03/tantra-joga.jpg) (IMG:http://www.prasanayoga.com/wp-content/uploads/2013/01/Pre-Tantric-Body-Yoga.png) |
|
|
|
27.03.2015 - 13:30
|
|
|
lol
|
|
|
|
27.03.2015 - 13:33
|
|
|
Idę posłuchać Macierewicza bo o katastrofie smoleńskiej gada. Więcej u niego znajdę logiki niż w Twoich wypowiedziach Twist:)
|
|
|
|
27.03.2015 - 13:52
|
|
|
poszukaj logiki w książkach danikena na pewno ją tam znajdziesz wszakże jesteś na nią wyczulony
|
|
|
|
27.03.2015 - 14:06
|
|
|
Danikem przynajmniej dopuszcza do siebie myśl, że Ziemia została skolonizowana tak jak my skolonizujemy kiedyś np. Marsa. Już zadawałem to pytanie.
Jeżeli skolonizujemy Marsa i kiedyś stworzymy tam cywilizację i miną tysiąclecia to będzie oznaczała, że tamtejszych mieszkańców wytworzyła teoria ewolucji?:) |
|
|
|
27.03.2015 - 14:10
|
|
|
tak myślałem znajdziesz tam logikę xd
|
|
|
|
27.03.2015 - 14:19
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Rozwój czakry to trochę jak rozwój mięśnia. Im więcej go używasz, tym staje się silniejszy i wydajniejszy, a im staje się silniejszy i wydajniejszy, tym więcej i bardziej możesz go używać.
Trudno o dobrą metodę na natychmiastowe otwarcie czakry, bo to tak, jakbym komuś, kto ma za mało siły by podciągnąć się na drążku mówił, żeby się podciągnął. Niby proste, a jednak nie wychodzi. To, że czegoś jeszcze nie doświadczyłeś Roman, nie znaczy to już, że to nie istnieje. Zgadzasz się z Zielem, że medytacja, oobe, itp. istnieją, a jednak znaleźliby się tacy "racjonalnie myślący", którzy by Cię za to wyśmiali. Powiedzieli by zapewne, jak Ty tutaj - pokaż nam, pokaż jak to się robi, udowodnij... Ale będąc sceptycznie do tego nastawionymi, nawet jak będziesz się starał ich w to wprowadzić, to Ci się nie uda. Jak nie chcesz, nie nazywaj tego czakrami, nie nazywaj tego nawet w ogóle, albo nazwij jak chcesz. Zjawisko, jakie jednak się do tych etykiet odnosi istnieje. Niektórzy mogą dodawać do tego swoje nakładki i dodatki, inni mogą tylko teoretyzować, ale to nie zmienia tego, że to pewne zjawisko istnieje, jest doświadczane przez wielu w różnym stopniu i w różnym zakresie. A przyjęło się dość powszechnie nazywanie tego okiem, bo wiąże się z poszerzeniem widzenia, choć bardziej odnosi się to do "widzenia umysłem", głębszego i szerszego rozumowania. Trochę w myśl zasady: "Oczy widzą tyle, ile umysł potrafi pojąć". I żeby nie było, nie teoretyzuję. Kiedyś bawiłem się w próby telekinezy, i po tym przez około dzień pulsowało mi czoło, naciskało, tak jakby bolało, ale tak że ten "ból" nie dokuczał. Po tym wydarzeniu mój odbiór rzeczywistości pozornie subtelnie, a w praktyce znacząco się zmienił. To mi każe mniemać, że coś na tym czole jest, a jak to nazwać, czy nazwać w ogóle - nie ma to dla mnie większego znaczenia. To co ma dla mnie znaczenie, to właśnie ta "nowa" percepcja i to, co dzięki niej dostrzegam (nie tylko poszerzone rozumienie różnych kwestii i zależności, ale także dostrzeganie i odczuwanie zupełnie nowych aspektów/rzeczy/funkcji/nie wiem jak to nazwać). A to, co dostrzegasz jest bardzo użyteczne w życiu. I choć to nie fajerwerki, którymi bezpośrednio możesz ciąć stal (być może można, mnie się jeszcze nie udało, choć co innego - także spektakularnego - owszem), to jednak to, co dostrzegasz, wpływa na to co i jak myślisz, jak się czujesz, a to wpływa na wszystko co i jak czynisz. A więc jest to jak najbardziej użyteczne, tak jak wiedza i inteligencja są użyteczne (w sumie percepcja jest z nimi powiązana). Miewałem/miewam także inne doświadczenia, jak ukłucia w gardle lub sercu przy pewnych wydarzeniach, albo fizyczne uczucia prądu w różnych częściach ciała, skuteczność mudr, a nieraz uczucie pewnej "treści" płynącej z tą całą energią. Dlaczego energią? Bo energia niesie moc, siłę sprawczą, oraz informacje. To bardzo odpowiada temu, co się wówczas doświadcza i rozróżnia poprzez uczucie/doświadczenie, nie teoretyzowanie. Dla mnie to dość wystarczające powody na to, by mniemać, że coś z tym jest powiązane, i być może jest to coś, co jest opisane w pewnym stopniu jakoś przez koncepcję czakr, a może to coś innego. Ale jak napisałem, nie to jest najważniejsze - ważny w tym jest sam fakt występowania tego i jak to wpływa na dalsze odbieranie i doświadczanie. Sam Ci wszystkiego nie wymienię, bo się nie da (i ze względu na ilość, jak i charakter i jakość, których nie zawsze da się zawrzeć w słowach). A zapewne im więcej ludzi, tym więcej przykładów by się zebrało. I nie chwalę się, to nie mój cel tutaj. Piszę to, bo nieraz oczekiwałeś poparcia w czyimś doświadczeniu, a nie teoriach i książkach, więc daję sobą stanowisko, że coś w tym jest i nazywaj to jak chcesz, lub nie nazywaj w ogóle. A jak chcesz, to nawet doświadcz :) Pozdrawiam. |
|
|
|
27.03.2015 - 14:28
|
|
|
Twist ma proste zadanie na forum. Zaprzeczać, podważać, ośmieszać, szydzić. Taki intelekt z niego:)
https://www.youtube.com/watch?v=leP2beMAHH0 Energia Chi to pewnie też wymysł. |
|
|
|
27.03.2015 - 14:42
|
|
|
a ty paweł otworzyłeś czakry? nie wiem czy wymysł czy nie może nie ale ten filmik mnie nie przekonuje a ty jesteś w stanie uwierzyć w to bez weryfikacji i potem posługiwać się tym jako argumentem, ale to żaden argument
|
|
|
|
27.03.2015 - 15:09
|
|
|
Tak samo wierzę w życie po życiu, ale chyba nie muszę się teraz zabić, aby to zweryfikować:)
Twist ty wierzysz, że różne psychodeliczne dary natury działają na psychikę itd. Skąd to wiesz skoro nigdy ich nie zażywałeś? Czemu masz wyrobione zdanie na temat psychodelików skoro sam ich nie jadłeś?:) |
|
|
|
27.03.2015 - 15:11
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
zamiast gadać moze by się zarząć uczyć pragmatycznie użytecznych umiejetności aby jednak zrobić coś pożytecznego dla siebie i innych w tym życiu
tak apropo polecam oglądnąć jedna z sesji doktora Kaczorowskiego |
|
|
|
27.03.2015 - 15:18
|
|
|
Luu otworzyłaś już wszystkie czarki? Bo chyba z jedna ci jeszcze została na czarną godzinę. zakręcony, coś Ty się tych czakr uczepił?Sprowadzać rozwój duchowy do otwierania czakr, to takie samo spłaszczanie tematu jak nazywanie wszystkich wierzących w Boga katolikami. |
|
|
|
27.03.2015 - 17:41
|
|
|
http://www.helfy.pl/masaz/artykul/masaz-na-trzecie-oko
Masaż Shirodhara Zabieg polegający na masażu punktu między brwiami oraz czoła za pomocą strumienia ciepłego, ziołowego oleju ajurwedyjskiego lub mleka gotowanego z ziołami. Zabieg ten pozwala na przeżycie niezwykle głębokiego relaksu, osiągnięcie wewnętrznego spokoju, harmonii i dystansu, w celu mobilizacji organizmu do samoregulacji. Zabieg skuteczny jest głównie przy dolegliwościach neurowegetatywnych i zmęczeniu. Działanie masażu: pobudza pracę gruczołów dokrewnych (przysadka, szyszynka) odpowiedzialnych za wydzielanie potrzebnych hormonów poprawia pamięć, rozszerza percepcję i intuicję, uspokaja autonomiczny system nerwowy (nerwowość, bezsenność, lęki, stres), łagodzi chroniczne bóle głowy (migreny) i przeciążenia umysłowe, głęboko relaksuje pobudzając aktywność fal mózgowych alfa wprowadza w korzystny dla zdrowia stan tzw. błogostanu niweluje objawy wypalenia zawodowego, depresji i wielu innych chorób psychosomatycznych, a nawet chorób skóry. Twist jak chcesz mogę Ci się odlać na ten punkt. Gwarantuję, że Ci to pomoże. 500zł (netto). |
|
|
|
27.03.2015 - 18:47
|
|
|
Słonca wy moje:) czy piszący uczestnicy,opisują swoje doświadczenia:) związane z otwarciem sie 6-ej czakry czyli
Wznoszeniem świadomym energi życia:) bo utarczki są spowodowane ,brakiem jakiegokolwiek doświadczenia co za tym idzie:) pewności siebie Dajcie spokój:) zaczyna sie dziac coś co ucieka od nas,a nie przybliża się |
|
|
|
27.03.2015 - 19:03
|
|
|
|
|
|
|
27.03.2015 - 19:12
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Słonca wy moje:) czy piszący uczestnicy,opisują swoje doświadczenia:) związane z otwarciem sie 6-ej czakry czyli Wznoszeniem świadomym energi życia:) bo utarczki są spowodowane ,brakiem jakiegokolwiek doświadczenia co za tym idzie:) pewności siebie Dajcie spokój:) zaczyna sie dziac coś co ucieka od nas,a nie przybliża się ta, jasne... kolejny x) ... nikt nie ma doświadczenia x) nikt nie ma pewności siebie x) wmawiaj wszystkim tak dalej o miłosierny... tylko Ty masz doświadczenie i pewność siebie... a szczytem oświecenia jest mieć wyjebane na wszystko, i zarazem łykać wszystko... bo dialog to przecież zło, trzeba go zwalczać i zastępować monologiem Bielika... no bo Ty się nie mieszasz w utarczki, Ty tylko się mieszasz w utarczki... taak... nie słuchasz drugiego, tylko mówisz swoje... i często w tym, co mówisz, słychać jak wszyscy wokół są niedobrzy i nieświadomi, w przeciwieństwie do Ciebie, bo nie mają tak wyjebane jak Ty... za to Twoje wypowiedzi zawsze są merytoryczne i na temat i wnoszą tyyyle wiedzy... przede wszystkim o tym, żeby nie dyskutować, bo dyskusja przecież to zło! -.-' PS: Poprosiłbym o jakąś czytelniejszą interpunkcję na przyszłość. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |