|
|
![]() ![]() |
15.05.2015 - 18:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Oni tam są zorganizowani, nie doceniasz ich ;)
https://www.youtube.com/watch?v=AtFfsBLhTQ0 |
|
|
|
15.05.2015 - 18:20
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Chrzani się ludziom 3 po 3 żeby myśleli jak zielarz. A on naczyta się i potem pierdoli po forach te swoje farmazony, ze ma być tak a tak. Ze to on musi kombinować, to państwo ma za niego kombinować a nie on, to państwo ma się martwić tym żeby on pracował, a nie on.
Może Państwo powinno też za mnie dzieci robić?:) Może Państwo powinno myć za mnie zęby i się podcierać? Ty jakaś "kaleka" suchowiec najwyraźniej jesteś. Do roboty byś się lepiej wziął a nie pitolisz, że Państwo ma się o Ciebie zatroszczyć:) Rozkręć jakiś interes, ale wg Ciebie to Państwo powinno za CIEBIE wymyślić co byś miał robić:) Nie masz pomysłu? To coś wymyśl, pomyśl i jeszcze raz. Do roboty leniu!:) |
|
|
|
15.05.2015 - 20:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
zielarz powiedz co byś zrobił, gdybyś miał w Polsce kilka piekarni i piekarzy o 5 tyś za dużo? Zbudowałbyś im miejsca pracy? Kazał im kombinować? Zaprzestał szkolenia piekarzy? Płacił im żeby nie pomarli z głodu? Zasadził ich do łopaty, mimo ze ludzi do łopaty tez byś miał o 5 tyś za dużo? Wytłumacz mi w jaki sposób ma tu kombinować w tym przypadku piekarz. O mnie to tu nie musisz mówić. Bo ja nawet jeżeli bym miał pracę muszę myśleć o piekarzu. Muszę myśleć o tym żeby każdy miał zapewnioną przyszłość, nawet w chwili gdyby go wyrzucili z pracy. Musi taki piekarz dostać chociaż wsparcie żeby przeżył i znaleźli mu drugą pracę. Przynajmniej ja tak bym chciał w razie problemów. No ty zielarz, to co byś dostał gdyby żona i ty nie miał pracy? Na pewno byś dostał rodzinne, na pewno byś dostał jakieś zasiłek społeczny. Człowiek, który ma rodzinę podejmie się jakiejkolwiek pracy, a tu już się zaczyna patologia państwowa. Przecież to wszystko mógłby pogodzić. Tu nie brak zasiłków, tu nie brak rodzinnego, tu nie brak żeby człowiek pracował patologicznie za 400 zł. Przecież tu żywność, odzież itd. musi być zaspokojona. Teraz zauważyć można ze jeżeli żywność to przyjmijmy jest 1000 na jeden dzień. To jeżeli każdy kupi tego dnia żywność to zostanie jeszcze 100 i trzeba będzie te 100 wyrzucić. Do dlaczego nie dać temu bezrobotnemu te 200 zł, żeby mógł kupić to co zostanie wyrzeczone? Ale w tym państwie się każdego uciska, patologicznie uciska. Jakim cudem piekarz dla którego nie starczyło ziemi, dla którego nie wystarczyło pracy ma biedować? Jeżeli to jest zapasowa siła robocza, w razie zginięcia jakiegoś piekarza, albo w razie choroby 5 piekarzów.
Ja tu nie widzę sensu żeby taki piekarz miał kombinować i stawać się kimś innym, jakimś nie uczciwym człowiekiem, albo wchodzić w jakieś inne państwowe patologie. Państwo to jest zielarz całość, musi być odpowiednia ilość piekarni, odpowiednia ilość piekarzów. No ale zielarz jeżeli pozwolisz robić ludziom to na co mają ochotę, to będziesz miał samych piekarzy, zero krawców, zero budujących itd. Dlatego ty byś kazał piekarzom kombinować, zamiast wcześniej im powiedzieć ze mają nie zostać piekarzami. Potem jest dużo ofert pracy, ale są sami piekarze i nie znają się za bardzo na czymś innym. Dalej uważasz ze państwo nie powinno decydować w minimalnym stopniu żeby nie było za dużo jakiegoś zawodu? Ze dalej ty powinieneś o wszystkim decydować? Dzieci to sobie rób sam, ale tu jest inny przypadek zielarz. Tu widocznie widać ze ci ludzie nie powinni kombinować tylko domagać się pensji. Ty zielarz nie chcesz żyć jak Niemiec, ty zielarz nie domagasz się lepszego życia, ty zielarz myślisz ze musi być tak jak jest. Jak ma być lepiej, jeżeli zielarz tego nie chce żeby było lepiej. zielarz boi się tego ze będzie lepiej, zielarz uspokaja mnie żebym siedział cicho, nazywa mnie leniem, żebym zapominał o polepszeniu, po co to zielarz robisz, boisz się? nie bój się, to osoby powinny się bać, które doprowadziły do takiego stanu. to jest absurd ze piekarz w tym państwie pracuje jako sklepikarz w biedronce ha ha ha |
|
|
|
15.05.2015 - 21:07
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
zielarz powiedz co byś zrobił, gdybyś miał w Polsce kilka piekarni i piekarzy o 5 tyś za dużo? Zbudowałbyś im miejsca pracy? Kazał im kombinować? Zaprzestał szkolenia piekarzy? Płacił im żeby nie pomarli z głodu? Zasadził ich do łopaty, mimo ze ludzi do łopaty tez byś miał o 5 tyś za dużo? Wytłumacz mi w jaki sposób ma tu kombinować w tym przypadku piekarz. O mnie to tu nie musisz mówić. Bo ja nawet jeżeli bym miał pracę muszę myśleć o piekarzu. Muszę myśleć o tym żeby każdy miał zapewnioną przyszłość, nawet w chwili gdyby go wyrzucili z pracy. Musi taki piekarz dostać chociaż wsparcie żeby przeżył i znaleźli mu drugą pracę. Przynajmniej ja tak bym chciał w razie problemów. No ty zielarz, to co byś dostał gdyby żona i ty nie miał pracy? Na pewno byś dostał rodzinne, na pewno byś dostał jakieś zasiłek społeczny. Człowiek, który ma rodzinę podejmie się jakiejkolwiek pracy, a tu już się zaczyna patologia państwowa. Przecież to wszystko mógłby pogodzić. Tu nie brak zasiłków, tu nie brak rodzinnego, tu nie brak żeby człowiek pracował patologicznie za 400 zł. Przecież tu żywność, odzież itd. musi być zaspokojona. Teraz zauważyć można ze jeżeli żywność to przyjmijmy jest 1000 na jeden dzień. To jeżeli każdy kupi tego dnia żywność to zostanie jeszcze 100 i trzeba będzie te 100 wyrzucić. Do dlaczego nie dać temu bezrobotnemu te 200 zł, żeby mógł kupić to co zostanie wyrzeczone? Ale w tym państwie się każdego uciska, patologicznie uciska. Jakim cudem piekarz dla którego nie starczyło ziemi, dla którego nie wystarczyło pracy ma biedować? Jeżeli to jest zapasowa siła robocza, w razie zginięcia jakiegoś piekarza, albo w razie choroby 5 piekarzów. Ja tu nie widzę sensu żeby taki piekarz miał kombinować i stawać się kimś innym, jakimś nie uczciwym człowiekiem, albo wchodzić w jakieś inne państwowe patologie. Państwo to jest zielarz całość, musi być odpowiednia ilość piekarni, odpowiednia ilość piekarzów. No ale zielarz jeżeli pozwolisz robić ludziom to na co mają ochotę, to będziesz miał samych piekarzy, zero krawców, zero budujących itd. Dlatego ty byś kazał piekarzom kombinować, zamiast wcześniej im powiedzieć ze mają nie zostać piekarzami. Potem jest dużo ofert pracy, ale są sami piekarze i nie znają się za bardzo na czymś innym. Dalej uważasz ze państwo nie powinno decydować w minimalnym stopniu żeby nie było za dużo jakiegoś zawodu? Ze dalej ty powinieneś o wszystkim decydować? Dzieci to sobie rób sam, ale tu jest inny przypadek zielarz. Tu widocznie widać ze ci ludzie nie powinni kombinować tylko domagać się pensji. Ty zielarz nie chcesz żyć jak Niemiec, ty zielarz nie domagasz się lepszego życia, ty zielarz myślisz ze musi być tak jak jest. Jak ma być lepiej, jeżeli zielarz tego nie chce żeby było lepiej. zielarz boi się tego ze będzie lepiej, zielarz uspokaja mnie żebym siedział cicho, nazywa mnie leniem, żebym zapominał o polepszeniu, po co to zielarz robisz, boisz się? nie bój się, to osoby powinny się bać, które doprowadziły do takiego stanu. to jest absurd ze piekarz w tym państwie pracuje jako sklepikarz w biedronce ha ha ha wieaz 5000tyś piekarzy to nie za dużo wystarczy żeby zmienili kierunek poszli na warsztat douczyli sie jak i co robić, albo elektryka. państwo nie powinno decydować o połowie rzeczy o, ktorych decyduje, a co dopiero wybierać komuś kierunek (jeżeli to miałeś na myśli) najpierw uczysz sie tego co chciałbyś robić, a puzniej idziesz do maka na kase i szukasz lepszej pracy. |
|
|
|
16.05.2015 - 04:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
moje orgazmy sa jak sarkazmy
czasami wyraźne i zrozumiałe dla wszystkich czasami ukryte, wręcz niewykrywalne ale pewne jest jedno głęboka dusza zawsze czuje sedno a czasem plącze się pomiędzy drzewami nieopisywalne słowami odłączenie |
|
|
|
16.05.2015 - 06:03
|
|
|
ty zielarz nie domagasz się lepszego życia,
Masz rację. Nie domagam się. Wolę zatroszczyć się o rodzinę samemu i wziąć sprawy w swoje ręce. Są możliwości. Łatwo można założyć biznes. Potem trzeba go rozkręcić. Można znaleźć dobrą pracę na pensji. Nie jest to łatwe, ale można. Firmę (nie pierwszą) założyłem w grudniu. To mój pierwszy sezon w pielęgnacji ogrodów. Na chwilę obecną mam grafik wypełniony w 100%. Powinienem już szukać pracownika, aby dalej biznes rozkręcać, ale w tym roku odpuszczam bo dziecko małe i chcę więcej czasu w domu być. Za rok pewnie pomyślę o pracowniku. Po opłaceniu zusu 1000zł zarabiam 4 tysie a jak wpadnie jakaś dodatkowa fucha to więcej i pracuję od 8 do 15. Nie mam powodów do narzekania. Nie muszę zazdrościć niemcom. Sporo pracy i wysiłku kosztowało mnie, aby zdobyć wiedzę i umiejętności dzięki ktorym działam na własną rękę. Ty suchowiec myślisz, że jak ktoś gówno umie i nawet pisać nie potrafi dobrze to Państwo powinno mu zapewnić przyszłość. Wała! Sam masz o siebie zadbać. Państwo daje co możliwości a Ty albo z nich skorzystasz albo będziesz malkontentem. |
|
|
|
16.05.2015 - 13:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Bo to jest tak ze tym ludziom się pozwala pracować patologicznie na czarno, zamiast zapłacić im to co im się należy. A głupcy zadowoleni ze mogą pracować na czarno.
Mhm dodatkowe 2 lata znowu głupiec ma się uczyć nowego zawodu(jeżeli ma daleko to koszt autobusu itd.), albo płacić tym firmom za kursy. Tak jest składają głupcy podania w Internecie, żeby firma dostała adres e-mail. Potem spamują skrzynki żebyś się zapisał na kurs, albo coś od nich kupił. To co jest wymagane w większości pracy to jest śmieszne w porównaniu do płacy jaką za to oferuje. Mi to się to nie podoba i już. Wy jesteście z tym pogodzeni i chuj. Dlaczego w tym państwie taka firma ma żebrować na tym, żeby zrobić kogoś w chuja? Nosołamacz są szkoły w których na dany kierunek może się załapać kilka osób, żeby nie było zbyt dużo zawodów. Praktycznie to tu już jest decyzja państwa. Ale powstały te szkoły prywatne i tam szkolą w nadmiarze. Zielarz ale pomyśl, na wysokim stanowisku jest zbyt dużo osób, na niskim stanowisku tez jest na jedną pracę w chuja ludu. Ma ktoś zakładać kolejną firmę, żeby zarabiać na naiwności reszty? To już lepiej ten pieniądz darmo oddać. Ja nie mam zamiaru dodatkowo się szkolić, to niech ktoś inny się szkoli a ja chce pracować w swoim zawodzie a oni niech ustąpią i zrezygnują z tego zawodu. Mnie nikt w chuja nie będzie robił. Dlaczego niby ja mam się szkolić a ktoś inny nie ustąpi mi ze stanowiska w kurwę jeża. |
|
|
|
16.05.2015 - 17:02
|
|
|
Najlepiej robić w swoim zawodzie, ale w swojej firmie:) Wiadomo, że zazwyczaj na pensjach jest lipa:) 10zł/h na śmieciówie. Takie realia. Nie podoba się to nie pracuj lub załóż swoją działalność.
Suchwoec co da takie psioczenie. Ok. Godziłem się z tym jak jestem traktowany na pensji. Wyzysk. Praca po 1h dziennie + soboty. Godziłem się bo nie było alternatyw. Pracowałem głównie w firmach ogrodniczych i zawsze podobnie. Tylko praca na swoim może zagwarantować Ci zrealizowanie oczekiwań. Szef nie będzie Ci pierdolił. Pracujesz kiedy chcesz i ile. Pensja uzależniona od twojej wydajności i najważniejsze perspektywy rozwoju...ale i bankructwa. To jedyne ryzyko, ale warto je podjąć:) |
|
|
|
16.05.2015 - 19:12
|
|
|
Mhm, każdy założy firmę i będzie miał z niej zysk. Każdemu dadzą dofinansowanie do firmy xd
Już widzę ze u zielarza na osiedlu jest 10 firm ogrodniczych i każda przynosi zysk. Jest 10 piekarni i każda przynosi zysk itd.. Zielarz jeżeli jest czegoś za dużo to firma upadnie, po co tyle piekarni w jednym miejscu. Mówisz ciągle o sobie. Ale tu trzeba wziąć całość, myśleć o wszystkich ludziach w tym cholernym państwie, a nie myśleć swoimi korzyściami. Ty zbudujesz firmę, ale reszta nie. Ty budujesz firmę w wieku 37 lat, niemiec buduje firmę w wieku 20 lat za twoje pieniądze. Tu nie ma powodu do dumy. Powiedz mi zielarz co chcesz zrobić z tymi bezrobotnymi? Wywalić tych co pracują a wsadzić ich na miejsce? A może podzielić pracę, żeby wszyscy pracowali? A może lepiej dać im tę mniejsze pensje żeby przeżyli? Bezrobotnym tak samo należy się pracować na każdym stanowisku jakie jest, chyba ze posiadają słabe kwalifikacje, ale skoro zdobyli zawód, zdali egzamin zawodowy, to raczej się nadają na te stanowisko. Powiedz mi zielarz dlaczego ktoś ma iść do następnej szkoły, przez to ze nie ma pracy w swoim zawodzie. To może lepiej zrobić tak wywalić tych co się mądrzą ze stanowiska i oni niech idą kończyć elektrykę? A tych co nie mają pracy wstawić w ich miejsca. Zielarz firmę może założyć kilka osób, ale o reszcie pracowników trzeba myśleć. Bo tu jest tak zrobione ze z żywności wszyscy przeżyją i tak. To nie ważne czy się dodrukuje pieniędzy dla tych biednych czy nie. Oni i tak są ukarani. bo muszą kupować najgorszą żywność z biedronki, a bogaci i tak żyją na wysokim poziomie kupując odzież w marketach. Nie ma chętnych żeby coś rozdać za darmo? No to wypieerdalać ze swoich stanowisk i niech bezrobotni na nie wejdą. |
|
|
|
16.05.2015 - 19:44
|
|
|
|
|
|
|
16.05.2015 - 20:55
|
|
|
Powiedz mi zielarz co chcesz zrobić z tymi bezrobotnymi?
Nic nie chcę z nimi zrobić. Oni są i już. Jak z tego powodu cierpią biedę, dzieci głodują, umierają to smutne bardzo, ale jaki ja czy Ty masz na to wpływ? Są instytucje co pomagają biednym itd. To nie moja działka, aby zajmować się bezrobotnymi, których wcale nie jest tak dużo w Polsce bo znaczna ilość wyjechała za granicę tyrać:) |
|
|
|
16.05.2015 - 21:24
|
|
|
Ale nie sądzisz żeby sobie zacząć budować jakąś rentę, gdyby noga się omknęła w pracy. Może warto coś w tym kierunku ludziom tłumaczyć i niech zaczną myśleć o jakimś komforcie. Trzeba coś o tym mówić, aby dojść do wieku emerytalnego 50 lat. wypoczynek człowieka to jest dobra sprawa. Po co tu budować nie wiadomo co i się tym martwić, jeżeli człowiek i tak pomrze. Ty pracujesz ciężko żeby przyszłe pokolenia miały lżej, no bo te maszyny są budowane dla nich i to wszystko. Bo ty zamiast coś osiągniesz to się dorabiasz garbu.
|
|
|
|
16.05.2015 - 21:34
|
|
|
|
|
|
|
16.05.2015 - 22:11
|
|
|
Lisk wiadomo. Powiązania, układy, kasa...w skali globalnej:
(IMG:http://ciekawe.org/wp-content/uploads/2015/04/4.jpg) Obok tego jest natura, relaksik, wspólnota... |
|
|
|
17.05.2015 - 18:32
|
|
|
Żal mi Was ze tak klocicie sie w miejscu gdzie trzeba sie bawić ;)
|
|
|
|
17.05.2015 - 19:34
|
|
|
Zrobili off top w Off Topie...
|
|
|
|
17.05.2015 - 20:12
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
drimer kłutnie są smutne, ale widocznie niektórzy ludzie inaczej nie potrafią wyrażać swojej opini:(
|
|
|
|
18.05.2015 - 18:48
|
|
|
Pograjcie sobie w Super Mario OOBE.
|
|
|
|
18.05.2015 - 19:53
|
|
|
|
|
|
|
18.05.2015 - 20:51
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Lisk pozwolisz że rozwinę temat :)
http://www.zbawienie.com/konspiracjaa440.htm https://www.youtube.com/watch?v=wvJAgrUBF4w |
|
|
|
18.05.2015 - 23:32
|
|
|
Oni maczali paluchy chyba we wszystkim ;/ Za miesiąc globaliści spotykają się w Austrii, Rockefeller nawet sobie nowe serducho wstawił... 6 raz o_O
https://www.youtube.com/watch?v=bx7fogg-84Q http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/potwierd...erberg-w-2015-r |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |