oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

383 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Off Top, nie robić off top-u
TyHu
post 26.05.2015 - 22:03
Post #379

Coprobo
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

https://www.youtube.com/watch?v=QinKXARwmVE
Go to the top of the page

+Quote Post
nosołamacz
post 26.05.2015 - 23:09
Post #380

Efekt Jojo

Notatnik

było tyszku ;)
zielu nie prorokuj ;P

+Quote Post
Krukos
post 28.05.2015 - 11:41
Post #381

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

zielarz duda to ma najwięcej do powiedzenia, jeżeli ty będziesz chciał zmiany zmiana będzie. Ale ty zielarz godzisz się na to co jest. więc będzie zmiana? Napisz kto chce, żeby Polacy wrócili? Po co mi tu oni, pojechali niech tam siedzą. Jeżeli ja chcę renty dla nas, a ty zielarz z tego się śmiejesz to jak ma być dla nasz renta. Ja myślę o tym poważnie. A ludzie zaczynają mi chrzanić głupoty ze ja marzę. Jeżeli widzę ze obcokrajowiec żyje z zasiłku. To jak ja mam nazywać to co chce marzeniem? To nie jest marzenie tylko mi się to należy. Napisz co zielarz zrobiłeś w kierunku naszych rent? nawet nie wyrażasz zgody żebyś ją otrzymał. Napisałeś chociaż raz że byś chciał renty? Nie. Boisz się chcieć renty. Boisz się mówić tego czego chcesz. Ty napisałeś ze chcesz tworzyć firmę, która w Polsce obecnie jest mało potrzebna.

Jeżeli widzę film Leppera to tym bardziej chce odszkodowania za nieudolność naszych władz państwowych.

Jeżeli ktoś mi napisze sensowny argument, dla którego miałbym nie dostać renty ja i on, to niech napisze, może o czymś nie wiem.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.05.2015 - 18:27
Post #382

Dupa Towarzystwa

Ty napisałeś ze chcesz tworzyć firmę, która w Polsce obecnie jest mało potrzebna.

Mylisz się. Ogrodnik zaczyna być szanowany w Polsce. Jeszcze niedawno ogrodnika traktowano jak robola. W Anglii ogrodnik cieszy się wielkim szacunkiem. W Polsce powoli zaczyna też tak być. Na swoim biznesie mniej niż 20zł/h nie wchodzi w grę. Mój rekord w przeliczeniu na godziny to 200zł za godzinę pracy, ale nie była to pielęgnacja tylko wykonanie aranżacji:) 10h pracy w ciągu dwóch i skasowane na czysto 2000zł. Zatem moja firma jest potrzebna i korzysta z niej na stałe 10 klientów:) Ogrodników w Polsce też jest całkiem sporo. To spoko zawód:)

Co do renty to mam przepracowane w Zusie jakieś 12 lat póki co. Będę miał emeryturę czy tego chcę czy nie. Na jej wysokość nie mam wpływu, ale jak Ty Suchowiec masz wpływ to spraw, abym miał z 5000zł:)

+Quote Post
nosołamacz
post 28.05.2015 - 18:33
Post #383

Efekt Jojo

Notatnik

on prosił o argument.
szanowany może być nawet szambonurek, zależy na kogo trafisz:(

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.05.2015 - 19:02
Post #384

Dupa Towarzystwa

Rentę otrzymuje osoba niezdolna do pracy. Suchowiec jesteś niezdolny? Jeżeli tak to należy Ci się renta.

szanowany może być nawet szambonurek

Pewnie, że może. Ja cieszę jednak, że mój zawód zaczyna być szanowany. Polacy się bogacą. Buduje się cala masa domów jednorodzinnych i powstają fajne ogrody a ogrody potrzebują ogrodników.

+Quote Post
Krukos
post 28.05.2015 - 19:29
Post #385

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.05.2015 - 20:02) *
Rentę otrzymuje osoba niezdolna do pracy. Suchowiec jesteś niezdolny? Jeżeli tak to należy Ci się renta.
[b]

jeżeli ukończyłem szkołę, zdałem egzamin zawodowy, i nie mogą mi znaleźć pracy to domagam się renty?
co mam robić? no powiedz mi co mam robić w takiej sytuacji? nie mów ze mam się nie domagać renty
napisz co mi się należy w takiej sytuacji, jak mam żyć

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.05.2015 - 19:54
Post #386

Dupa Towarzystwa

Sam sobie szukaj pracy. Kurde jaki Ty leser musisz być, że wymagasz, aby ktoś za Ciebie szukał Ci pracy.

Ponadto chyba nawet nie rozumiesz czym jest renta. Utnij sobie nogę to otrzymasz rentę:)

+Quote Post
Krukos
post 28.05.2015 - 20:20
Post #387

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja ci podałem prosty przypadek jak powinny myśleć osoby w tym państwie. ale jeżeli widzę ze tu myślą tak jak ty zielarz, to nic się nie zmieni. co zrobić ze jesteś nauczony takiego myślenia. jeżeli ja mam szukać pracy, to niech urząd pracy przestanie istnieć

tam renta, piszę o odszkodowaniu za zwłokę w szukaniu mi pracy, znajdą pracę mogą rentę zabrać. bo tak to leżą tam, zamiast robić to co do nich należy

+Quote Post
Deimond
post 28.05.2015 - 20:44
Post #388

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Suchowiec - trochę błądzisz - licz na siebie - jak wydaje Ci się że państow pomaga to źle Ci się wydaje - bardziej przeszkadza. Jak uczysz się na 200 piekarza w tej samej miejscowości to co się dziwisz że nie ma dla Ciebie miejsca pracy. Było myśleć zanim się uczyłes albo ucz się - przecież nic straconego - możesz uczyć się całe życie jest kupę wyjść a z tego co piszesz wynika że jesteś niezaradny.

+Quote Post
nosołamacz
post 28.05.2015 - 21:15
Post #389

Efekt Jojo

Notatnik

deimond, może suchowiec jest niezaradny. przynajmiej na to wyglada, ale wskoczyliscie na niego, aż mi go żal. dobrze rozumiem suchowca i jeżeli naprawde nie ma pracy to przeje*ane, a jezeli jest taka za ~~1.000 to czemu czekasz na taką za10.000? (wiem w temacie sie wypowiadasz co ma zrobić, a nie niemam pracy)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.05.2015 - 21:23
Post #390

Dupa Towarzystwa

Suchowiec idź na księdza.

+Quote Post
Krukos
post 29.05.2015 - 01:13
Post #391

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Deimond ja nie jestem piekarzem, ale będzie po mojemu.

To z mojego punktu widzenia jest nie uczciwe ze ja muszę się dodatkowo szkolić, bo jestem świeżakiem na tym świecie. Ten co był przede mną nie był świeży i skończył tylko zawód i od razu miał pracę nie musiał się dodatkowo szkolić.

spójrz Deimond na to ze wiek emerytalny został zwiększony. A to spowodowało ze przez 2 lata nie były wolne stanowiska pracy. bo nikt z nich nie poszedł na rentę. Nie zostały zbudowane tez nowe stanowiska pracy. Więc nie ma co obstawać za państwem. słabo rządzą i ciężko się świeżym ludziom wybić. Tu mi państwo utrudnia życie. Państwo ma być takie jak ja chce. skoro ktoś chciał żebym ja był taki jaki jestem, to ja teraz chce tak jak ja chce i to jest możliwe.

Zielarz, twierdzisz ze ja bym się nadawał na księdza. Ja wolę sobie poleżeć, albo iść już do tej łopaty.

+Quote Post
nosołamacz
post 29.05.2015 - 05:04
Post #392

Efekt Jojo

Notatnik

jak możliwe?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.05.2015 - 06:45
Post #393

Dupa Towarzystwa

Suchowiec nie wiem czy nadajesz się na księdza, ale to ciepła posada. Nic nie musisz robić. Kasa wpada. Sex uprawiasz normalnie bo ten zakaz to bzdura. Rewelka. Sam bym se na księdza poszedł gdybym miał jakieś dylematy.

+Quote Post
.
post 29.05.2015 - 08:46
Post #394

Dusza Towarzystwa

Notatnik

-------

Mario Benedetti
"Do not give up"

Do not give up, there's still time
To reach out and start over,
Accept your shadows,
Bury your fears,
Release the ballast,
Return the flight.

Do not give up that life is that,
Continue the journey,
Chase after your dreams,
Unlock the time
Running the rubble,
And uncover the sky.

Do not give up, please do not give,
Although the cold burn,
Although the fear bites,
Although the sun goes down,
And the wind goes in silence
There is still fire in your soul
There is still life in your dreams.
Because life is yours and yours the desire.
Because you have loved and because I love you
Because wine and love exist, that's true.
Because there is no wound that time doesn't cure.
Open the doors,
Remove the bolts,
Leave the walls that protected you,
Live life and accept the challenge,
Retrieve your laughter,
Rehearse a song,
Lower the guard, extend your hands
Spread your wings
And try again,
Celebrate life and regain heaven.

Do not give up, please do not give,
Although the cold burn,
Although the fear bites,
Although the sun goes down and shut the wind,
There is still fire in your soul,
There is still life in your dreams
Because every day is a new beginning,
Because this is the hour and the best time.
Because you are not alone, because I love you.

+Quote Post
Krukos
post 29.05.2015 - 11:31
Post #395

Dusza Towarzystwa

Notatnik

zielarz ja bym mógł iść i do zakonu. Ale to nie o to w życiu chodzi. Nie każdy będzie szedł do zakonu.

Polska pod względem gospodarczym jest krajem wysoko rozwiniętym. Sam obserwowałem zmiany choćby w rolnictwie. I według mnie produkcja w rolnictwie wzrosła z 20-krotnie. Można zaobserwować choćby limity mleka, zakazy produkcji zbóż we większych ilościach itd. Mało tego te dane na wikipedii to jakaś kpina. Gdzie idzie ten pieniądz ze dane są na wikipedii nawet zakłamane.

Wyliczyłem to wszystko w głowie i twierdzę ze powinno być tak jak ja mówię. Państwo to ja, a jeżeli państwo mnie oszukuje to znaczy ze ja siebie oszukuje? Ja dalej nie chce siebie oszukiwać. Co zrobić wy nie chcecie wyrazić zgody i już.

+Quote Post
Deimond
post 29.05.2015 - 16:03
Post #396

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 29.05.2015 - 02:13) *
Deimond ja nie jestem piekarzem, ale będzie po mojemu.

To z mojego punktu widzenia jest nie uczciwe ze ja muszę się dodatkowo szkolić, bo jestem świeżakiem na tym świecie. Ten co był przede mną nie był świeży i skończył tylko zawód i od razu miał pracę nie musiał się dodatkowo szkolić.

spójrz Deimond na to ze wiek emerytalny został zwiększony. A to spowodowało ze przez 2 lata nie były wolne stanowiska pracy. bo nikt z nich nie poszedł na rentę. Nie zostały zbudowane tez nowe stanowiska pracy. Więc nie ma co obstawać za państwem. słabo rządzą i ciężko się świeżym ludziom wybić. Tu mi państwo utrudnia życie. Państwo ma być takie jak ja chce. skoro ktoś chciał żebym ja był taki jaki jestem, to ja teraz chce tak jak ja chce i to jest możliwe.

Zielarz, twierdzisz ze ja bym się nadawał na księdza. Ja wolę sobie poleżeć, albo iść już do tej łopaty.

Z tego co wiem to na rynku brakuje ludzi technicznych - a wszyscy chcą być psychologami i menagerami, bo tak prościej - nie muszę znać nic ani fizy ani matmy - idę na łatwiznę.

To kto ma robić te techniczne rzeczy? Importować chińczyków ?

+Quote Post
Krukos
post 29.05.2015 - 16:09
Post #397

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Deimond ale w okolicy nie ma takich szkół o jakich mówisz, tam produkują ciągle te same zawody w nadmiarze.

Techniczne rzeczy, to jest mniejszy priorytet. Ale po co np. te samochody, jeżeli te samochody będą tylko dla wybranej grupy. Albo choćby domy.

+Quote Post
Deimond
post 29.05.2015 - 16:56
Post #398

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 29.05.2015 - 17:09) *
Deimond ale w okolicy nie ma takich szkół o jakich mówisz, tam produkują ciągle te same zawody w nadmiarze.

Techniczne rzeczy, to jest mniejszy priorytet. Ale po co np. te samochody, jeżeli te samochody będą tylko dla wybranej grupy. Albo choćby domy.

Jak w okolicy nie ma takich szkół (bo też tak miałem) to się bieże kredyt studencki , jedzie się tam gdzie jest taka szkoła ,a później się go spłaca. Koniec kropa - jak ktoś chce to to osiągnie - licz na siebie.
A poza tym nie szkoły czynią człowieka - tylko Twoje samozaparcie bo i po podstawówce możesz być informatykiem - a nie tylko daj i daj - samo Ci sie nie nauczy - to Ty musisz sie tego nauczyć.

Chcesz biadolic do końca zycie że nikt nie chciał cie nauczyć , nikt Ci nie dał, nikt Ci nie umożliwił - a Ty co zrobiłeś w tym kierunku?

Niestety taka jest brutalna prawda - jak byś był dzikim człowiekiem to byś umarł z głodu bo nikt Ci jedzenia nie dał do łapki.

+Quote Post
Krukos
post 29.05.2015 - 17:57
Post #399

Dusza Towarzystwa

Notatnik

opowiem wam jak zostałem potraktowany przy przyjmowaniu do pracy państwowej.
Osoba, która przyjmowała zaoferowała mi 5 zł na godzinę. Przyjęli kogoś innego za normalną pensję, mimo ze ta osoba była na rencie. Nikt nic z tym nie zrobił.

Ale chuj, ty nie masz żadnych praw, ty jesteś bezrobotnym robolem, ty idz się szkól dalej. Ja ten przypadek to piszę jak było na prawdę. Ja widzę ze jesteście przyzwyczajeni do tak beznadziejnych warunków. Deimond brałeś kredyt. Dlatego jest dla was to normalne. Dla mnie to jakiś żart. Ja wymagam czegoś więcej od życia. Ja tez chodziłem do szkoły to w soboty pracowałem.

+Quote Post

383 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park