|
|
![]() ![]() |
15.09.2015 - 07:20
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jakby takie zasady przyjęli anglicy to większość polaczków powinna być deportowana. Nie twierdzę, że to złe zasady, ale ciężko je raczej wyegzekfować.
|
|
|
|
15.09.2015 - 08:06
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Niemcy, Włochy, Grecja to nie cała Europa. Europa powinna się zająć uchodźcami a nie tylko te kraje. Niestety podejście Polski do uchodźców jest takie jak Twoje póki co. Polska dla Polaków. Zachowujesz się jak faszysta co pewnie większość imigrantów by po prostu wybił w pień bo to zaraza i nieudaczniki. Ty Paweł w Chrchach byś się dobrze czuł. Oni mają wyjebane na jaką kolwiek pomoc. Dwulicowy to Ty jesteś. Piszesz o tym jak kiedyś spadnie populacja Polakow a sam ile masz dzieci?:) Pierdolenie, że nie stać mnie:) Przez takich jak Ty zaleją nas muzułmanie zatem jak masz mieć do kogoś żal to głównie do siebie bo się nie rozmnażasz jak muzułmanie - króliki:) Jakby takie zasady przyjęli anglicy to większość polaczków powinna być deportowana. Nie twierdzę, że to złe zasady, ale ciężko je raczej wyegzekfować. Musi to na rusi. Nikt nic nie powinien. Polski nie stać na utrzymywanie tylu ludzi. Ale jeśli ktoś potrzebuje pomocy, szczególnie jak to uczciwa osoba, chcąca pracować i asymilować się, to jak najbardziej, uważam że trzeba tym ludziom pomóc. Uważam tylko, że trzeba się zająć tym, co robią burdel. A z Tobą już nie gadam, bo jesteś manipulant i oszczerca, bo śmiesz mi zarzucać takie rzeczy @_@' i ciągle przekręcasz to, co piszę. Spadaj, dobra? Chce mieć dzieci, ale na każdego jest pora. Twoja logika zaczyna być w stylu kolegi Suchowca, wiesz? Nie wiem czy większość, ale pewnie niektórzy powinni... |
|
|
|
15.09.2015 - 08:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
15.09.2015 - 14:08
|
|
|
Polski nie stać na utrzymywanie tylu ludzi.
Bzdura. 20 lat temu przyjęliśmy do polski 700 000 czeczenów i co? Wtedy nas było stać? Dzisiaj chcemy przyjąć 12 000 i jesteśmy w UE i nas nie stać:) Ponadto to UE wykłada kasę:) Takie tezy jakie głosisz to szczyt herezji:) Skończmy to rzeczywiście bo jak mamy gadać i mam się odnosić to takich bzdur jakie głosisz to wolę M jak Miłość oglądać:) |
|
|
|
15.09.2015 - 14:56
|
|
I w jakich warunkach ci Czeczeni żyli? Jak długo się państwo nimi opiekowało? Jak oni teraz żyją? I wgl gdzie? Dalej w Polsce?
Och jakby to, że jesteśmy w Unii robiło z nas bogaczy. Nie wiem od kiedy ktoś, kto jest zadłużony po uszy, może być bogaczem. Chyba tylko z pozoru. W Polsce żyją ludzie w skrajnej nędzy, nawet są tacy, którzy uczciwie pracują, a i tak żyją w biedzie. Dla nich nie ma kasy, ale na utrzymywanie tylu ludzi przez całkiem spory czas to jest? A skoro UE wykłada kasę (skąd się tyle tej kasy bierze, ciekawe...), a wszyscy uchodźcy są tacy pokojowi, jak przekonywałeś, to czemu Niemcy zamykają granice??? |
|
|
|
15.09.2015 - 15:13
|
|
|
Niemcy zamykają z prostego powodu. Chcą wymusić na innych krajach szybsze ogarnięcie sprawy przyjęcia uchodźców a do tego przyjęli tyle na ile się zdeklarowali.
Skoro Niemcy mogły zorganizować pomoc dla 30 000 ludzi to dlaczego inne kraje jak np. Polska się ociągają? Niemcy dały przykład. Teraz czas, aby inne kraje pokazały na ile słowo solidarność coś dla nich znaczy. http://www.kaukaz.net/cgi-bin/blosxom.cgi/.../czeczenia_art3 |
|
|
|
15.09.2015 - 15:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
(...) W Polsce żyją ludzie w skrajnej nędzy, nawet są tacy, którzy uczciwie pracują, a i tak żyją w biedzie. Dla nich nie ma kasy, ale na utrzymywanie tylu ludzi przez całkiem spory czas to jest? A będą jeszcze biedniejsi. Jeśli bym miał wskazać lata wielkiego ucisku, wskazałbym czas, który się dopełni spod linku. http://www.prisonplanet.pl/trend_trak/znik...oku,p1091380789 A skoro UE wykłada kasę (skąd się tyle tej kasy bierze, ciekawe...), a wszyscy uchodźcy są tacy pokojowi, jak przekonywałeś, to czemu Niemcy zamykają granice??? Dodruk, dodruk, dodruk, nie ma już nad tym kontroli ;] |
|
|
|
15.09.2015 - 15:30
|
|
|
CYTAT Pilne ! Grecka policja przejęła kontener z bronią wysłany do obozu emigrantów w ramach pomocy humanitarnej. Wśród 14 kontrolowanych kontenerów w dwóch znaleziono 5000 karabinów i prawie pół miliona pocisków. "Polskim " mediom ta informacja oczywiście umknęła... https://www.facebook.com/jacek.medrzycki/po...975766005778841 |
|
|
|
15.09.2015 - 15:40
|
|
|
A było o tym czytałem, ale racja w mainstreamie tego nie znajdziesz. A powinni o tym trąbić na okrągło.
Superksiężyc, zaćmienie, supershmita, Laylat al-Miraj... kontenery broni walą do Europy, bo wojska już tu docierają. A ja czuję spokój, tak jak by nic nie miało się stać. Albo nie będę miał na to wpływu ;] |
|
|
|
15.09.2015 - 16:09
|
|
A co jeśli to ustawiony filmik, żeby wzbudzić agresję i rozpętać konflikt, który np. USA na rękę? Na kartonach jest napisane USA :)
Niemcy zamykają z prostego powodu. Chcą wymusić na innych krajach szybsze ogarnięcie sprawy przyjęcia uchodźców a do tego przyjęli tyle na ile się zdeklarowali. Acha, niepomagając biednym potrzebującym, gdzie mają sponsorowaną pomoc z Unii, gdzie nieproblem przyjąć tych ludzi, mimo to nie chcą im więcej pomagać i w ten sposób chcą wymusić na innych, by im pomogli. Niezła taktyka... i logika też. Jak oni zamknęli granice, to inni też nie mogą? I kto im wtedy pomoże? Niedawno słyszałem od Ciebie, że przyjmowanie większej ilości uchodźców to nie problem, dlaczego więc Niemcy się z tego wycofują? Skoro sam piszesz, że Polska przyjęła 700 tys. Czeczenów, to dlaczego Niemcy już się wycofują po 30 tys. uchodźców??? Skoro Niemcy mogły zorganizować pomoc dla 30 000 ludzi to dlaczego inne kraje jak np. Polska się ociągają? Bo widzą co się dzieje? Niemcy dały przykład. Teraz czas, aby inne kraje pokazały na ile słowo solidarność coś dla nich znaczy. Niemcy dały przykład zamykając granice? x) Niemcy najprawdopodobniej finansują Państwo Islamskie i fundują nam niedługo III Wojnę Światową, a Ty mówisz, żeby się uczyć od nich solidarności? To jest u nich tylko polityka, gra pozorów. Solidarność w czym? W ignorancji i dwulicowości? Co do Czeczenów, z linka którego sam zapodałeś: "Niewielu uchodźców czeczeńskich pozostaje w Polsce - jest to dla nich jedynie kraj tranzytowy w drodze na Zachód. Tak zwany status uchodźcy (przyznawany przez Urząd ds Uchodźców i Cudzoziemców ) uprawniający m.in do podjęcia pracy oraz zasiłku socjalnego otrzymuje jedynie około 3% przyjeżdżających. Pozostali mają prawo pozostać w Polsce w ramach tzw. pobytu tolerowanego, który pozwala im legalnie pracować, nie daje jednak prawa do pobierania zasiłku (co skłania ich do wyjazdu i szukania szczęścia na Zachodzie)." I wszystko jasne. |
|
|
|
15.09.2015 - 17:08
|
|
|
Ty widzisz zamknięte granice a ja widzę 30 000 ludzi, którzy dostali pomoc. Tym się różnimy. TY nie widzisz ludzi. Jesteś materialistą.
Krytykujesz kraj, ktory przyjął tylu ludzi a nie krytykjujesz krajów, którzy w ogóle nikogo nie przyjęli:) Dobrodusznośc Twoja:) To tak jakby zjebać rodzinę adopcyjną, że adoptowała jedno dziecko a przecież jeszcze tyle czeka na dopcję. Co za chuje!!! Jedno dziecko tylko adoptowali. Jakby ludzie mieli takie nastawienie jak Twoje to nikt nigdy by dzieci nie adoptował. Na szczęście są ludzie co pomagają, ale są też tacy jak Ty co będą widzieć szklankę do połowy pustą. |
|
|
|
15.09.2015 - 17:52
|
|
Nie krytykuję tego, że przyjęli tych, co przyjęli. Krytykuję ich obłudę i obłędną logikę w innych aspektach. Jak i Twoją obłędną logikę. W ogóle nie czytasz (albo ze zrozumieniem) tego co piszę. I w dodatku wmawiasz mi coś, co sam wymyślasz, a nie ma to nic wspólnego z tym, o czym piszę. Trudno, ja już mam dość. Trzymaj się.
|
|
|
|
15.09.2015 - 18:00
|
|
|
Krytykuję ich obłudę i obłędną logikę w innych aspektach.
Zadeklarowali, że przyjmą 30 000 i przyjęli 30 000. To fakt. Obłędna logika:) Ty jesteś obłędny. Jak będziesz potrezbował kiedyś pomocy to mam nadzieję, że życie na Ciebie nie wyprze się tak jak Ty wypinasz się na potrezbujących. |
|
|
|
15.09.2015 - 18:01
|
|
Przestań przekręcać to, co piszę!
|
|
|
|
15.09.2015 - 18:05
|
|
|
Nic nie przekręcam. Psioczysz że zamknęli granicę a zamknęli ją bo przyjęli tylu ludzi ilu zadeklarowali, że przyjmą. Jakby 10 innych krajów tak się zachowało to byśmy przyjęli 300 000 i problem z tłoczącymi ludźmi przy granicy węgier by znikł.
Nie rozumiem jak można zarzucać Niemcom obłudę po tym jak przyjęli 30 000 ludzi. To jakaś patologia umysłowa. Polska nikogo nie przyjęła i jest cacy, ale jak do Anglii wybyło 700 000 polaków to spoko:) |
|
|
|
15.09.2015 - 18:36
|
|
|
A co jeśli to ustawiony filmik, żeby wzbudzić agresję i rozpętać konflikt, który np. USA na rękę? Na kartonach jest napisane USA :) A wiesz, że też o tym myślałem. Ale załóżmy, tylko hipotetycznie że kraj o którym piszesz i drugi taki o którym pisać nie będę, ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi, stoją intencyjnie za destabilizacją trzeciej strony unii krajów. Pierwsza strona wysyła broń, druga wysyła ludzi. Jest spisek dwóch na trzeciego. I normalnie efektem znalezienia tego typu "paczki pomocy humanitarnej" powinny rozpalić pierwsze strony gazet, politykom zacisnąć zwieracze, czego wynikiem było by wzmożenie kontroli tego co przechodzi przez granicę z tamtej strony, tak żywego jak i nie. Odnalezienie winnych tego procederu i wypalenie do ziemi. Jednak tak się nie dzieje, a całe zdarzenie jest zaraz zapomniane. Główne media o tym milczą, a założę się że połowa celników, która była wtedy na zmianie już nie pracuje. Wychodzi na to, że trzeciej stronie też na tym zależy. Bo przecież oscentacyjne medialne "przyjmiemy wszystkich uchodźców" musi ruszyć z posad połowę trzeciego świata. I to chyba każdy trzeźwo myślący człowiek zrozumie. Zamknięcie granic własnych mając środki i literę prawa by działać w innym kraju czyniąc "porządek" daje naprawdę wielkie możliwości. Bo emigranci przyjdą, biedne państwa sobie z nimi nie poradzą i stanie się chaos. Od dłuższego czasu zastanawiam się kto tu kogo dyma i stoję w kropce. Bo jak bym sprawy nie podchodził, dymany jest obywatel, ja, ty... a na naszych oczach dzieje się coś naprawdę dużego i zorganizowanego, przed ogarnięciem czego umysł się broni jak przed ogniem. Bo już jak to dopuścisz do świadomości, będziesz musiał coś z tym zrobić. |
|
|
|
15.09.2015 - 22:36
|
|
|
|
|
|
|
15.09.2015 - 23:10
|
|
|
Jedno jest pewne, czy to uchodźcy są dobrzy czy źli i tak powodują chaos w europejskich państwach.
A ten filmik... coś strasznego :(. |
|
|
|
16.09.2015 - 06:55
|
|
|
Ruzmiem, że Polacy w Anglii to same aniołki? Nie kradną, nie gwałcą, nie mordują? To nie jest straszne?
http://www.anglia.today/biezace-wydarzenia...elkiej-brytanii Nie ma sensu wyrabianie sobie opinii na podstawie skrajnych przykładów. |
|
|
|
16.09.2015 - 07:22
|
|
|
Boże cos okropnego ? wsadzić ich w jeden wielki kontyner i utopić żywcem ?
pozabijać kurewstwo Wystarczy wrzucić filmik, gdzie nie wiadomo oco chodzi i już takie komentarze. To jest straszne. Ten samochód kogo rozjechał w czasie trwania filmu? Kto prowadził ten samochód? Co było 5 minut wcześniej zanim ta afera wybuchła? Jakbym szedł z grupą polaków i jakiś obcokrajowiec wjechał. Potrącił nas specjalnie, sprowokował to jak bym zareagował? Pewnie podobnie. Jak tu było na początku? Ktoś wie? |
|
|
|
16.09.2015 - 08:51
|
|
Filmik już nie działa.
A więc ten polak zasługuje na karę, tak jak ci uchodźcy, którzy chcą tutaj jakiejś wojny. A pokojowych polaków i pokojowych uchodźców zostaw w spokoju i nie myl ich z tamtymi i nie mieszaj, dobrze? Nic nie przekręcam. Przekręcasz. Totalnie przekręcasz. Wpychasz mi w usta rzeczy, których nie powiedziałem, żeby potem je kontrargumentować i tak toczysz wojnę sam ze sobą. Niektóre z tych argumentów byłyby całkiem niezłe pewnie, gdyby tylko odnosiły się do tego, co piszę. Już tak się w to wkręciłeś, że zatraciłeś totalnie moje przesłanie i zapamiętałeś jedynie to, co sam mi wepchnąłeś. Świetnie, świetnie... I to, że zadeklarowali daną liczbę, to ich usprawiedliwia? I ta deklaracja też zalicza się do ich dwulicowości. Sam pisałeś, że Polska przyjęła 700 000 Czeczenów, a ci już po 30 000 wymiękają? x) Sam pisałeś że to pokojowi ludzie i nie stanowią zagrożenia. Że to doktorzy i inżynierowie, ludzie wykształceni. Co więcej Unia sponsoruje ich utrzymanie. To co tu nie wpuszczać? Motasz się Zielu we własnych "argumentach". Jakby tylko po to, by się bez sensu kłócić, dla samej kłótni. Poszukaj se pożywki gdzie indziej. Nie rozumiem jak można zarzucać Niemcom obłudę po tym jak przyjęli 30 000 ludzi. To jakaś patologia umysłowa. Polska nikogo nie przyjęła i jest cacy, ale jak do Anglii wybyło 700 000 polaków to spoko:) Można, bo siedzą po uszy w tym bagnie, które sponsoruje tą całą sytuację. Na zewnątrz grają dobrych, a po kryjomu przymierzają się do wojny. Przestań powtarzać się z tymi polakami, bo co ma piernik do wiatraka. Uchodźcy ekonomiczni to nie to samo, co uchodźcy wojenni. Co więcej wkładasz wszystkich do jednego wora, tych pokojowych i tych agresywnie nastawionych. Wszystkich polaków traktujesz jako agresorów, a wszystkich uchodźców jako do rany przyłóż. A po obu stronach są tacy i tacy i każdego należy traktować osobno, wg jego czynów. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |