|
|
![]() ![]() |
21.09.2015 - 16:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
(...) Nie czytałem koranu. Na cholerę mam to czytać? Oni przynajmniej stosują się do swojej świętej księgi w przeciwieństwie do chrześcijan, którzy mają biblię w dupie:) Dobrze to widać w Polsce. Polak polaka w łyżce wody często by utopił. Zazdrość między ludźmi jest niewyobrażalna. Czy tak nakazuje postępować pismo święte? (...) Znów sadzisz na naród i nic z tego nie wynika, takie narzekanie dla narzekania. Tak jak by coś się w Tobie wypaliło jakiś czas temu... Ale dzieci wychowałeś mam nadzieję na dobrych ludzi? :) ... i dobrych Polaków? A tak w ogóle, to co Ty mówisz swoim dzieciom, że żyją w jakim narodzie? ...złodziei? ...bohaterów? ...podłej szarej masie, której zdarza się czasem coś dobrego? Nie żyjesz dla siebie Zielarzu Gajowy, nikt kto ma dzieci nie żyje już dla siebie. Tu jest Motywacja. Ale spoko, szanuje. Jak brak mi sił, to się czasem pytam, co mi by syn powiedział w tej sytuacji, gdyby wyrósł na człowieka lepszego niż jego stary. Bo mam nadzieję, że tak właśnie będzie. |
|
|
|
21.09.2015 - 16:29
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie sadzę na naród bo naród sam sadzi na siebie:) Zobacz polityków:) Ja tylko piszę o tym:) Wyluzuj majty:)
Ludźmi łatwo manipulować...Rydzyk - mistrz! Kaczyński - Mistrz. Media - Mistrz. |
|
|
|
21.09.2015 - 16:32
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No i właśnie dlatego, że zewsząd manipulacja, trzeba zbierać wiedzę i dyskutować, by nie dać się łatwo nabierać, by odsiać chwasty informacyjne.
Resztę lepiej powie Łona, niż ja :) |
|
|
|
21.09.2015 - 16:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie sadzę na naród bo naród sam sadzi na siebie:) Zobacz polityków:) Ja tylko piszę o tym:) Wyluzuj majty:) Ludźmi łatwo manipulować...Rydzyk - mistrz! Kaczyński - Mistrz. Media - Mistrz. O nie kurwa przede mną się nie wykpisz, nie kota ogonem, nie tym razem... :) W sumie to nie zależy mi wcale żebyś odpowiedział inaczej. Zależy mi żebyś przestał uciekać... A ja widzę ludzi, którzy zatrzymują się po wypadku i razem przewracają samochód, żeby wydobyć innych. Ja widzę ludzi których prosisz o pomoc i pomocy Ci udzielają. Ja widzę ludzi w czasach w których się nie da, a ja się uśmiecham i już się da. Kurwa ta szklanka jest do połowy pełna. To ja tu jestem pesymistą! |
|
|
|
21.09.2015 - 16:38
|
|
Ale jak ktoś pisze o tym, co się dzieje u muzułmanów, to Zielu broni, ale na Polaków to już wolno i sam to robi.
Zielu wie co mówi o manipulacji, bo sam ją stosuje, choć chyba nieświadomie, obracając właśnie kota ogonem tak, by wyszło na jego za wszelką cenę, zamiast prowadzić rzetelną i konstruktywną dyskusję na porządne i rzetelne argumenty i fakty :/ |
|
|
|
21.09.2015 - 16:56
|
|
|
To jest tak, że jeśli komuś coś z jakiegoś powodu w świadomości nie mieści, to naturalnym procesem obronnym jest negacja. Negacja może mieć różne formy i różne stopnie nasilenia.
I ja to rozumiem tak... to nowa sytuacja, w jakiej znalazło się naprawdę wielu ludzi. Ja rozumiem fakt, że komuś może nie się to w głowie nie mieścić. Świadomość mówi, to co że świat się zmienia, ja pozostaję niezmienny! Ale świat się zmienia mimo wszystko... I mam smutną świadomość, że mnie też to czeka, być może... Obowiązkiem tych co nadążają (jeszcze, bo po nas przyjdą następni) jest to by dźwigać tych co nie nadążą, ale ... na ich warunkach. Inaczej to się nie uda. Inaczej będzie bunt dla buntu, bo światopogląd, którym się dzielisz będzie widziany jako atak na świadomość, z którą się dzielisz. -Panie doktorze, wyzdrowieje? -A chce Pan wyzdrowieć? -Tak. Bardzo. -Jeśli mi Pan nie kłamie, to Pan wyzdrowieje :D |
|
|
|
21.09.2015 - 17:06
|
|
|
O polakach wiem sporo. Znam ich. Muzułmanina nie znam żadnego a Wy? Jak można mówić coś o kimś kogo się nie zna:)
Nie zliczę ile rzeczy skradziono mi z działki i ile wykopano roślin. Kto mi to kurwa ukradł MUZUŁMANIN? Polak kurwa, polaczek, kochany polasiusiek:) Raz nawet co mi zrobił Polak..na kępę kwitnących szafirków? (IMG:http://cdn14.ogrod.smcloud.net/s/photos/t/8148/szafirki_736793.jpg) Zrobi kupę:) Wysrał się na szafirki:) |
|
|
|
21.09.2015 - 17:33
|
|
|
Rozjebałeś mnie tym szafirkiem :D
To jak mój znajomy dechy bite gwoździmi kładź i ziemią przysypuj. Choć na dwoje babka wróżyła, czasem gorszy wandalizm się może po takiej akcji zdarzyć... Na swojej ziemi trzeba rozwiązywać problemy po swojemu. Wszyscy Muzułmanie jakich znałem po za krajem zawsze mnie chcieli oszukać, zawsze. Z kraju pamiętam jak dziś, jak 11 września jak media tylko jedno trąbiły, "arabski pokój" w akademiku AM w pewnym mieście zrobił sobie fetę. Ot taki zbieg okoliczności. Ale osobiście też nie znam żadnego Muzułmanina. Miałem okazję z paroma rozmawiać, ale nie nie znam ich. |
|
|
|
21.09.2015 - 17:38
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Rozjebałeś mnie tym szafirkiem :D To jak mój znajomy dechy bite gwoździmi kładź i ziemią przysypuj. Choć na dwoje babka wróżyła, czasem gorszy wandalizm się może po takiej akcji zdarzyć... Na swojej ziemi trzeba rozwiązywać problemy po swojemu. Wszyscy Muzułmanie jakich znałem po za krajem zawsze mnie chcieli oszukać, zawsze. Z kraju pamiętam jak dziś, jak 11 września jak media tylko jedno trąbiły, "arabski pokój" w akademiku AM w pewnym mieście zrobił sobie fetę. Ot taki zbieg okoliczności. Ale osobiście też nie znam żadnego Muzułmanina. Miałem okazję z paroma rozmawiać, ale nie nie znam ich. każdego rozjbał szafirkiemXD |
|
|
|
21.09.2015 - 17:42
|
|
To chyba Zielu widzisz tylko metr przed siebie -.-'
Skoro tak podchodzisz do sprawy, to na jakiej podstawie tyle mówiłeś o piramidach i ingerencji obcych cywilizacji, a także o czarnych dziurach? Widziałeś Wielką Piramidę na własne oczy? Znasz jakiegoś kosmitę? Dotknąłeś czarnej dziury? Bo Twoim zdaniem, jak czegoś nie doznałeś bezpośrednio na własnej skórze, to nie da się poznać... Na historii w szkole też mówiłeś nauczycielce, że jak ona może mówić takie rzeczy o Hitlerze, skoro go osobiście nie znała? Nie trzeba znać wszystkich muzułmanów, by poznać islam i nie trzeba się z nimi widywać, by wiedzieć, co całkiem spora ich część wyprawia. |
|
|
|
21.09.2015 - 18:00
|
|
|
To masakra była wierzcie mi. Wziąłem łopatę i całą kępę wykopałem po prostu. Mógłbym Wam sporo poopowiadać o działkowych incydentach i żartach złodziei:)
Sąsiad miał zajebiste selery..na nawozie, bycze takie. Przychodzi i widzi, że natka więdnie. Zdziwił się i co się okazało. Głowy selerów odcięte i w te miejsca powkładane same natki:) To z opowieści...bo kiedyś na moich działkach nawet kury i świnie hodowano. W mojej jednej z altan właśnie świnie, ale opowiem o kurach. Przychodzi gość na działkę i co widzi...od furtki do drzwi altany poukładane co? Głowy kur. Nie dość, że zajebali kury to jeszcze się zabawili:) Szafirki jednak są trudne do przebicia...chociaż sprawa kup jest dość powszechna bo kilku sąsiadom żule np. srali na łóżka. Polak potrafi:) |
|
|
|
21.09.2015 - 20:16
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ej rozumiem islam, ale kupy... temat robi się gówniany:/
|
|
|
|
22.09.2015 - 07:16
|
|
|
Temat dyskusji miał być zmieniony celem wzbudzenia uczuć opinii publicznej i zmiany nastawienia (przerwać spiralę samo nakręcającej się nienawiści :]). I tak się stało. Już ten typ tak ma.
|
|
|
|
22.09.2015 - 07:24
|
|
|
ej rozumiem islam, ale kupy... temat robi się gówniany:/
Kup nie trzeba rozumieć. Trzeba je robić, ale nie koniecznie na szafirki czy łóżka. Twardą kupę jeszcze jakoś zdejmiesz a sraczkę? przerwać spiralę samo nakręcającej się nienawiści :] Właśnie tak. Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba. |
|
|
|
22.09.2015 - 08:02
|
|
|
To z innej beczki. Dziś dzień równonocy, będzie się śniło :)
Święto równonocy jesiennej obchodzimy w nocy z 22 na 23 września. Pod różnymi nazwami obchodzi się ją od wieków. Dawne Święto Żniw, Święto Plonów, Święto Wody, Dożynki czy celtyckie Alban Elued, w 1971 roku zastąpiła wprowadzona przez Aidana Kelly’ego nazwa Mabon. Pochodzi od imienia syna Modron - kojarzonej z jesienią walijskiej Bogini Matki, opiekunki plonów i płodności.Święto Mabon to czas kończenia zbiorów i dziękowania bogom za ich obfitość. Na ich cześć rozpalało się ogniska, przy których składało się miód, ziarna, owoce i wypieki. W ten sposób ludzie okazywali wdzięczność za słońce, wiatr, ziemię i wodę, dzięki którym mieli zapasy na przetrwanie nawet najsroższej zimy i zapewniali sobie przychylność bóstw w kolejnych latach. W ten sposób natura przypomina nam o równowadze w przyrodzie. |
|
|
|
22.09.2015 - 12:02
|
|
|
Bomba kałowa :D czego to ludzie nie wymyślą.
http://niezalezna.pl/71136-prorosyjscy-ter...i-kalem-zdjecia (IMG:http://niezalezna.pl/uploads/zdjecie2015/711361056511442857348.jpg) |
|
|
|
22.09.2015 - 12:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
22.09.2015 - 22:26
|
|
|
September 11, 2001 ? 4 planes hijacked by 19 al-Qaeda members: two planes crashed into the World Trade Center in New York City, New York; one into the The Pentagon in Arlington County, Virginia; and one into a field near Shanksville, Pennsylvania. 2,977 victims killed.[15] Wszystko to islam. |
|
|
|
23.09.2015 - 07:16
|
|
Tu akurat islam był tylko marionetką. Ataki na World Trade Center i Pentagon zostały zaplanowane i zrealizowane przez ludzi ze świata zachodu. Oni tylko posługiwali się Alkaidą, żeby na nich zgonić winę i samemu zostać niewykrytymi. No cóż, nie do końca im się to udało... Ale też chodziło im, by mieć pretekst do uzbrajania USA, wprowadzania wzmożonych kontroli i ataku na Irak, a to już osiągnęli :/
|
|
|
|
23.09.2015 - 08:28
|
|
|
Z ataku na Irak wynikło, że teraz mamy uchodźców. Czyli zachód ukręcił na siebie bata?
|
|
|
|
23.09.2015 - 12:12
|
|
No nie bardzo, bo wojna w Iraku skończyła się ładnych parę lat temu i nie było nic takiego. Teraz nowa wojna i teraz nagle taka wędrówka ludów.
A zachód to nie jedność. Mamy tu wrogów. I nie mówię o innych państwach teraz, ale o jednostkach pociągających sznurkami z za kurtyny. Co więcej zachód, to nie tylko Europa, to też Ameryka. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |