|
|
![]() ![]() |
27.09.2015 - 18:06
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
żadna nowość :)
|
|
|
|
27.09.2015 - 21:07
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dla niektórych to nowość, tych co dotychczas jeszcze popierali POPISowy SzyLD co go POPSuLi x)
Rab, a co z Ruchem Narodowym? A może sami założymy partię, co już kiedyś proponowałem? ^^. Nawet zacząłem coś w tym kierunku działać, ale ludzie coś niechętni i najlepiej na gotowe by przyszli... Może tym razem będzie inaczej? |
|
|
|
27.09.2015 - 21:33
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Korwin? Jego podejście do kobiet w moim odczuciu dyskwalifikuje go jako inteligentnego człowieka:)
Nie zmieniam swoich poglądów. Kobiety nadal nie powinny mieć prawa głosu ? stanowczo ucina temat Korwin-Mikke. To najlżejszy wyraz jego zajebistego intelektu:) Na jego stronie możemy przeczytać: Mężczyzna wynajduje zmywarkę do naczyń ?a potem kobieta wkłada do niej naczynia i naciska guziki. I oboje są szczęśliwi. Jak dla mnie gość ma problem z głową i takie same problemy mają jego wyborcy:) (IMG:http://3.bp.blogspot.com/-4YB0iHBtpwQ/U4Wk6RgfKrI/AAAAAAAABPY/pjajFc_fq0I/s1600/1.jpg) (IMG:http://bezuzyteczna.pl/static/content/6dc4432bc33f4973da98.jpg) Brawo. Wspaniały człowiek.
|
|
|
|
27.09.2015 - 21:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Korwin? Jego podejście do kobiet w moim odczuciu dyskwalifikuje go jako inteligentnego człowieka:) Nie zmieniam swoich poglądów. Kobiety nadal nie powinny mieć prawa głosu ? stanowczo ucina temat Korwin-Mikke. To najlżejszy wyraz jego zajebistego intelektu:) Na jego stronie możemy przeczytać: Mężczyzna wynajduje zmywarkę do naczyń ?a potem kobieta wkłada do niej naczynia i naciska guziki. I oboje są szczęśliwi. Jak dla mnie gość ma problem z głową i takie same problemy mają jego wyborcy:) (IMG:http://3.bp.blogspot.com/-4YB0iHBtpwQ/U4Wk6RgfKrI/AAAAAAAABPY/pjajFc_fq0I/s1600/1.jpg) (IMG:http://bezuzyteczna.pl/static/content/6dc4432bc33f4973da98.jpg) Brawo. Wspaniały człowiek. haha zielu za dużo tvn naprawdę, łykasz wszystko co o nim nadają media głównego ścieku jak pelikan. Proponuje zapoznać się z nie przekręconymi wypowiedziami. |
|
|
|
27.09.2015 - 21:53
|
|
|
Dla niektórych to nowość, tych co dotychczas jeszcze popierali POPISowy SzyLD co go POPSuLi x) Rab, a co z Ruchem Narodowym? A może sami założymy partię, co już kiedyś proponowałem? ^^. Nawet zacząłem coś w tym kierunku działać, ale ludzie coś niechętni i najlepiej na gotowe by przyszli... Może tym razem będzie inaczej? Popieram RN, ale tylko tę nie lewacką część, do nie dawna np Mariana Kowalskiego. Lewakami się brzydzę :). |
|
|
|
27.09.2015 - 22:14
|
|
|
To przytocz proszę nie zniekształcone wypowiedzi Korwina o kobietach i paraolimpiadach. Miałem okazję wiele razy słyszeć go jak gada...rozumiem, że jak gada na żywo to też TVN manipuluje:)
„Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy”. „Kobiety nie mogą być inteligentne - dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę”. O Hitlerze „Mordowanie milionów ludzi nie było celem Hitlera. Niech mi pan pokaże chociaż jedno zdanie, które będzie świadczyć o tym, że wiedział o eksterminacji Żydów. Gdyby dziś stanął przed sądem, musiałby zostać uniewinniony”. O niepełnosprawnych „Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety”. |
|
|
|
27.09.2015 - 22:47
|
|
|
To przytocz proszę nie zniekształcone wypowiedzi Korwina o kobietach i paraolimpiadach. Miałem okazję wiele razy słyszeć go jak gada...rozumiem, że jak gada na żywo to też TVN manipuluje:) „Kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy”. „Kobiety nie mogą być inteligentne - dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę”. O Hitlerze „Mordowanie milionów ludzi nie było celem Hitlera. Niech mi pan pokaże chociaż jedno zdanie, które będzie świadczyć o tym, że wiedział o eksterminacji Żydów. Gdyby dziś stanął przed sądem, musiałby zostać uniewinniony”. O niepełnosprawnych „Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety”. Jak Ci zależy to spokojnie możesz znaleźć to w necie. Ja mam to za przeproszeniem w dupie co o nim sądzisz:). Zresztą nawet jakbym nienawidził Korwina to i tak głosowałbym na jego partię - ze względu na program. |
|
|
|
28.09.2015 - 03:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
O księżyc robi się czerwony :P
http://www.crazynauka.pl/zacmienie-ksiezyc...o-nim-wiedziec/ |
|
|
|
28.09.2015 - 06:53
|
|
|
Jak Ci zależy to spokojnie możesz znaleźć to w necie. Ja mam to za przeproszeniem w dupie co o nim sądzisz:). Zresztą nawet jakbym nienawidził Korwina to i tak głosowałbym na jego partię - ze względu na program.
Program to se można napisać najbardziej wyjebisty i co z tego? Widać lubisz kiełbasy wyborcze:) Ja ostatnio uciekam od mięsa. Wolę lżej strawne potrawy a Korwin jest wyjątkowo ciężkostrawny bo gdyby było inaczej to więcej ludzi żarło by jego kiełbasę:) |
|
|
|
28.09.2015 - 10:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Polecam świetny materiał:
http://www.wykop.pl/ramka/2762507/isis-w-polsce/ Chociaż "gość w wyciągniętej koszulce" zaufania nie wzbudza, jednak istotne jest to co mówi, a mówi wiele. |
|
|
|
28.09.2015 - 12:17
|
|
To lepiej mieć ludzi w rządzie, co robią piękne pozory na zewnątrz, a nawet niech będą i tacy "ułożeni" naprawdę, ale mają złodziejski i idiotyczny program? A już zapomnieli, jakich słów używali dziennikarz Lis, minister Sikorski czy premier Tusk? Nie tylko nieładnych, ale też obraźliwych, albo/i zdradzieckich.
A wypowiedzi Korwina są może nie tyle wyrywane z kontekstu, co wybiórczo traktowane i manipulowane. Ma swoje oryginalne podejście do kobiet, staroświeckie rzekłbym, ale je szanuje, a nawet wielbi, wbrew temu, co się mówi w mediach w antypropagandzie. Co do kalekich, nie pamiętam czy nawet nie ma jakiegoś przyjaciela kaleki, ale w każdym razie nie obraża ich, wręcz przeciwnie, traktuje jak zdrowe osoby, a to jest to, czego niejednokrotnie kaleki właśnie pragną. Olimpiada ma na celu pokonywanie granic fizycznych ciała ludzkiego, a nie jest to zabawa towarzystwa wzajemnej adoracji. Nie robi się pokazów piękności dla ludzi z dziurawym uzębieniem i deformacjami ciała. Nie robi się konkursów dla geniuszy z obniżoną poprzeczką dla ludzi trochę mniej genialnych, żeby też mogli się załapać. Jak ktoś jest chory, to jest bardzo przykre, ale trzeba spojrzeć faktom w oczy, a nie udawać, że jest inaczej. Jeśli ktoś kaleki pokonuje własne słabości, to jest świetne, nawet mega, ale czy robi się z tego olimpiadę? Czemu taką olimpiadę trzeba finansować z budżetu, a nie prywatnie? Bo jakoś ludzie nie chcą tego zbytnio oglądać. I nie ma skutecznych kryteriów wg których można by ocenić równość szans kaleki bez nogi do kolana, a kaleki bez stopy. To nie jest bezduszność, to jest logika, to jest zmierzenie się z faktami, a nie tworzenie iluzji. Co do teorii Korwina z plemnikami, słyszałem też teorię o tzw. telegonii. Ale to tylko teoria. Każdy może mieć swoje zdanie, Korwin nikomu tego nie narzuca, to jego prywatny pogląd, a na szczęście te dotyczące rządzeniem państwa ma porządne. Co więcej moim zdaniem zarówno kobieta przesiąka poglądami faceta, którego kocha, jak i facet poglądami kobiety, którą kocha. Co do inteligencji kobiet, mówi on to dość skrajnie i hiperbolicznie, bezpośrednio i prosto z mostu, ale ma w tym trochę racji. Nie atakować mnie, nie jestem szowinistą! Chodzi o to, że biologicznie kobiety i mężczyźni mają inaczej zbudowane mózgi, są przystosowani do innych funkcji i to jest fakt. I nie znaczy to, że kobieta jest głupia, a facet inteligentny, nie! Kobieta jest dobra w jednym, a facet w innym. Oczywiście to jest uogólnienie, bo to jest płynna granica i nieraz może być nawet na odwrót, ale mówimy tu o ogólnych większościowych tendencjach. Istnieją różne rodzaje inteligencji i faceci są zwykle (bo nie zawsze) wydajniejsi np. w logicznych zadaniach, a kobiety mają bardziej rozwiniętą inteligencję emocjonalną. Faceci są inteligentniejsi, ale kobiety mądrzejsze (mądrość i inteligencja to co innego!). Faceci są bardziej skłonni do ryzyka, kobiety są bardziej zachowawcze i dążą do stałości i bezpieczeństwa. Kobiety są sumienne i pracowite, wytrwałe, a faceci kombinują, szukają, eksperymentują. Stąd uważa, że kobiety nie powinny zajmować się polityką, bo ich podejście prowadzi do socjalizmu, a on woli przeciwny kierunek, gdzie potrzebna jest skłonność do ryzyka, potrzebna z kolei do przedsiębiorczości. I chodzi tu o biologiczne skłonności, większościowe, nurty, tendencje, czy jak to nazwać, co nie przeczy, że w wielu przypadkach może być nawet na odwrót! Z resztą, Korwin sam to mówił właśnie w którymś z wykładów, ale takich rzeczy oglądacz TVNu już nie obejrzy przecież. Ta wypowiedź o Hitlerze, widać w niej ironię i bardziej godzi w dzisiejsze sądownictwo, niż jest to obrona Hitlera, zdaje mi się. "Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety." - no i ma rację, nie obrażając ludzi słabszych, bo ta wypowiedź celuje w zupełnie co innego, niż obrażanie. Ale jak ktoś ludziom wskazuje palcem na księżyc, to wolą patrzeć nieraz na palec, zamiast na księżyc. Co do poprzedniego postu ze zdjęciami. To o jego córce, to jedzie sarkazmem na kilometr, a ludzie biorą to na poważnie x) Po prostu pokazał żartobliwie, że wychowanie seksualne w szkołach to dno. O prawach wyborczych kobiet napisałem wyżej i nie jest to spowodowane poniżaniem kobiet. Negatywne opinie o paraolimpiadzie też nie są spowodowane poniżaniem niepełnosprawnych, ani gorszym o nich mniemaniem, ale to porównanie pokazuje po prostu brutalny fakt, taka jest rzeczywistość i tyle. Niepełnosprawni umysłowo zapewne też pokonywaliby swoje słabości grając w szachy, jeśli by potrafili i byłoby to mega zajęcie dla nich, godne pochwały i szacunku, a także zapewne rozwijające dla nich, ale nie robiłoby się z tego zawodów w szachy. Co więcej nie byłoby sprawnych kryteriów, które określałyby sprawiedliwie i wyrównywałyby szanse jednego inaczej niepełnosprawnego umysłowo od drugiego. I to nie ma nic wspólnego z poniżaniem niepełnosprawnych umysłowo. Co do wypowiedzi o pedofilli, z którą się przesadza, z pewnością nie chodziło mu o gwałty, a jedynie o sprzeciwienie się zaprzeczania seksualności u młodzieży poniżej 17 lat, która biologicznie rozwija się dużo wcześniej. Po prostu Korwin mówi jak jest, a przy tym ma bezpośrednie sarkastyczne poczucie humoru. |
|
|
|
28.09.2015 - 12:41
|
|
|
Wg gościa armia Turecka zgniotła by Państwo Islamskie w ciągu tygodnia. Wcześniej gość zapewniał, że bojownicy Państwa Islamskiego w znacznej części ukrywają się w dużych miastach, gdzie są tak zakamuflowani, że trudno ich odróżnić od zwykłych mieszkańców i bez rzezi nie ma jak ich dopaść.
To pytam jak Turcy w ciągu tygodnia by zniszczyli Państwo Islamskie? |
|
|
|
28.09.2015 - 12:48
|
|
Państwo Islamskie to nie to samo co partyzantka tego państwa rozsiana po miastach. Jednak partyzanci bez struktur i zaopatrzenia, bez zasilania w nowych żołnierzy, to już nie to samo.
|
|
|
|
28.09.2015 - 13:42
|
|
|
Stąd uważa, że kobiety nie powinny zajmować się polityką, bo ich podejście prowadzi do socjalizmu,
Obecnie polityką zajmują się faceci w tym Korwin i co mamy? Korwin sprzeda policzka Boniemu i całą masę jadu i syfu. To raczej faceci nie powinni zajmować się polityką bo w praniu już wszystko wyszło. Puentą jest nocna wizyta prezydenta Dudy u posła Kaczyńskiego:) Totalna żenada:) Prezydent jedzie pod osłoną nocy, aby się spotkać z posłem i zdać mu raport:) |
|
|
|
28.09.2015 - 14:00
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
duda jak wiadomo to marionetka...
i chłop i baba są tyle samo warci, więc peirdolenie korwina to tylko czysty seksizm. dlatego korwin ma tak mało fanów, a może to dlatego, że żyjemy w kraju, który liczy na social? wyniki dudy potwierdzają ile ludzi żyje w ciemnocie i głosuje na każdego kto mocno krzyczy "dam ci łatwe życie" a puzniej wychodzi to co zawsze. uprawnienie do głosowania ma każdy... to jak rozdać dla zabawy przedszkolakom AK47 i wyjść z pokoju. |
|
|
|
28.09.2015 - 14:14
|
|
Tyle samo warci, ale co innego warci, w sensie, że to nie jedno i to samo, tylko trochę się różnią, ale wypadkowo się sobie równoważą. Nie widzę w tym seksizmu, tylko stwierdzenie biologicznych faktów, pomijając już te kulturowe.
Spoliczkowanie Boniego, to nie było nawet uderzenie, które mogło mocno zaboleć czy zaszkodzić, a było jedynie symbolicznym staroświeckim, konserwatywnym, tradycyjno-europejskim aktem wypowiedzenia komuś jego honoru, co patrząc na powód, który leży w pewnych czynach Boniego, należało mu się. Ale o tym, co zrobił Boni, cichosza, tylko widać, że go Korwin spoliczkował x) W prawdziwym normalnym życiu bywa, że faceci leją się po ryjach i cichosza... jakie rzeczy za młodu u mnie w szkole odchodziły, momentami naprawdę niebezpieczne, ale nauczyciele tego nie widzieli, a jak widzieli czy wiedzieli, to woleli nie widzieć i zachowywali się, jakby nie widzieli... ale tu Korwin tego spoliczkował i normalnie szok. To taka obłuda jak narzekanie na epatowanie seksem we współczesnych mass-mediach, ale przecież seks uprawia prędzej czy później prawie każdy i jest to naturalna i powszechna sfera życia. Albo palący papierosy rodzic, który karci za palenie swoje dziecko. Nie zalegalizuje się trawy, ale jara ją pewnie niejeden polityk (btw nie jestem za paleniem). Niejeden polityk też chodzi do kościoła, głośno popiera kościół, ale daleko im do kierowania się chrześcijańskimi zasadami w życiu, jak i polityce. Albo czepiają się ludzie spoliczkowania, ale to, że spora reszta "ułożonych", "poważnych" polityków poza kamerami to klnie i zachowuje się jak burak z ulicy, tego się nie dostrzega. Jak Wipplera pobili i jeszcze obrócili tak, że to on był pijany i zmyślił wszystko i to on pobił kilku (sic!) policjantów, mimo że wszystko widać na taśmach kamery ulicznej, że było inaczej. Nie wyjmuje się takich landrynek, jak krzyki podczas obrad sejmowych w stylu: "siadaj kurwo!", albo bijatyk sejmowych, albo zdradzieckie słowa Tuska odnośnie narodu polskiego, albo obraźliwe słowa Lisa o rodakach, albo to, co i jak mówił Sikorski nagrany nie tak dawno na taśmach. Ludzie lubią opierać się na pozorach. Ignorują treść, fakty, tego co się dzieje obecnie, co dotyczy obecnych rządzących, dając wiarę formie, a tu czepiają się najmniejszego szczegółu w formie Korwina, jeszcze zmanipulowanej przez media (bo Korwin jest niewygodny obecnemu estabiliszmentowi), totalnie ignorując jego przesłanie. Szkoda, że z taką samą zapalczywością, jak ludzie psioczą na Korwina, nie poniosą Tuska do odpowiedzialności za kłamliwe "obietnice" wyborcze. Ba, ludzie jeszcze go wybierają co turę x) Korwin za to nie jest jak chorągiewka na wietrze, nie jest populistą, jest nonkonformistą, od tylu lat, niezależnie od poparcia, trwa wytrwale przy zasadach, w które wierzy. Na drugim końcu mamy obecnych rządzących, którzy skaczą z partii do partii, jak pszczoły z kwiatka na kwiatek, którzy zachowują pozory przyzwoitości i człowieczeństwa, a za kurtyną obrabiają nasz kraj, krzywdzą ludzi, na skalę całego kraju!, a niektórych tym samym pośrednio zabijając, psychicznie lub/i fizycznie... a niektórych zabijając bezpośrednio, jak A. Leppear czy generała Petelickiego, czy... załogę samolotu rozbitego/zestrzelonego w Smoleńsku? Ale to przechodzi między palcami, bo mamy jakże ważniejszy temat, że Korwin dał Boniemu w pysk. Normalnie cóż to za zły człowiek :P |
|
|
|
28.09.2015 - 14:22
|
|
|
Nie szok tylko jaki poziom?:) W jakich on czasach żyje? Kobieta do garów:) To jego podejście staroświeckie dyskwalifikuje go jako polityka bo chuj wie co on by wprowadził za ustawy gdyby rządził:) Jego poglądy w odniesieniu do kobiet zajeżdżają mi muzułmańskimi. Odebrać im prawa...
Tak się składa, że z państwem Islamskim walczy wiele kobiet a faceci bardzo się ich boją po ponoć wg wierzeń jak zostanie się zabitym przez kobietę to idzie się do piekła. Korwin powinien grać sobie w tego brydża a od polityki trzymać się daleko. Za dużo mamy takich fikołów w naszej polityce i dobrze, że gość jest planktonem politycznym i gdyby nie radykalizmy jakie głosi to miałby zero poparcia. Boniemu należało się uderzenie w twarz? Nie wiem jak można usprawiedliwiać przemoc, ale nie jest rzadkim bicie dzieci i to też często jest usprawiedliwiane. |
|
|
|
28.09.2015 - 14:45
|
|
Nie szok tylko jaki poziom?:) W jakich on czasach żyje? Kobieta do garów:) To jego podejście staroświeckie dyskwalifikuje go jako polityka bo chuj wie co on by wprowadził za ustawy gdyby rządził:) Jego poglądy w odniesieniu do kobiet zajeżdżają mi muzułmańskimi. Odebrać im prawa...
Gdzie on mówi, że kobieta do garów? Przekręca się jego wypowiedzi... Z tego, co ja kojarzę, to mówił, że kobieta nie powinna pracować, ale nie po to, by lecieć do garów, ale by dbać o siebie, leżeć i pięknie pachnieć i czekać na faceta, który zmęczony zarabianiem na jej utrzymanie przychodzi do domu i ma do czego wracać... Nie bój się, żadne radykalne ustawy by nie przeszły. Zainteresujcie się tym, co Korwin mówi o państwie, a nie o kobietach. To takie celowe odwracanie kota ogonem przez media w celu manipulacji, antypropagandy, bo estabiliszment boi się, że ludzie otworzą się na treść tego, co Korwin od tylu lat propaguje. Tak się składa, że z państwem Islamskim walczy wiele kobiet a faceci bardzo się ich boją po ponoć wg wierzeń jak zostanie się zabitym przez kobietę to idzie się do piekła. Ooo, to może wojsko powinno stworzyć przeciwko arabom bojówki "Amazonki" ;P Korwin powinien grać sobie w tego brydża a od polityki trzymać się daleko. Za dużo mamy takich fikołów w naszej polityce i dobrze, że gość jest planktonem politycznym i gdyby nie radykalizmy jakie głosi to miałby zero poparcia. Wydaje mi się, że gdyby nie mówił takich rzeczy, które łatwo zmanipulować i przekazać na jego niekorzyść, co robią dzisiaj media, to miałby właśnie, wręcz przeciwnie, bardzo dużo poparcia. Boniemu należało się uderzenie w twarz? Nie wiem jak można usprawiedliwiać przemoc, ale nie jest rzadkim bicie dzieci i to też często jest usprawiedliwiane. Boni nie jest dzieckiem i też wie za co dostał. I uderzenie, a uderzenie. Nazywanie przemocą tego, co zrobił Korwin, to trochę naciąganie. |
|
|
|
28.09.2015 - 14:45
|
|
|
" Tyle samo warci, ale co innego warci, w sensie, że to nie jedno i to samo, tylko trochę się różnią, ale wypadkowo się sobie równoważą. Nie widzę w tym seksizmu, tylko stwierdzenie biologicznych faktów, pomijając już te kulturowe."
są ludzie i parapety, a to jest seksizm. nawet cytując korwina "mezczyzna ma być męski, a kobieta kobieca" są kobiety, które są bardziej przywódcą niż nie jeden facet. biologicznie nie wiem o co dokładnie ci chodzi, ale psychologicznie tak. masz rację. zielu czasem warto dziecko uderzyć, ale gdy ten klaps nie boli bardziej rodzica niż dziecko to jest to złe. |
|
|
|
28.09.2015 - 14:53
|
|
|
Ooo, to może wojsko powinno stworzyć przeciwko arabom bojówki "Amazonki" ;P
Arin jest jedną z tysięcy młodych kurdyjskich kobiet, które chwyciły za broń w ciągu ostatnich dwóch lat, by przeciwstawić się bojownikom Islamskiego Państwa. Szacuje się, że obecnie Jednostka Ochrony Kobiet (YPJ) liczy około 7 tys. 500 ochotniczek. Jednostka utworzona została w 2012 roku jako część Kurdyjskich Narodowych Sił Obrony (YPG) w regionie Rojava, w północnej części Syrii. Celem YPG jest walka z każdą grupą bojowników, która zagraża kurdyjskim mieszkańcom Rojavy. To jest dobre:) - To nie mit, lecz rzeczywistość (...). Oni uciekają, gdy widzą kobiety, zetknęłam się z tym na froncie. Podsłuchujemy ich rozmowy radiowe; gdy słyszą kobiece głosy, wpadają w histerię - relacjonowała jedna z Kurdyjek w czasie bitwy o Kobane w rozmowie z serwisem ibitimes.com. Również serwis Reutera cytował takie wypowiedzi kurdyjskich bojowniczek, zauważając, że ich główną motywacją do walki są brutalne praktyki ISIS wobec kobiet, m.in. morderstwa i gwałty. zielu czasem warto dziecko uderzyć, ale gdy ten klaps nie boli bardziej rodzica niż dziecko to jest to złe. No nie wiem. Na jednym klapsie nigdy się pewnie nie kończy. Mam to szczęście, że udaje mi się wychowywać merytorycznie a nie fizycznie:) |
|
|
|
28.09.2015 - 14:58
|
|
są ludzie i parapety, a to jest seksizm. nawet cytując korwina "mezczyzna ma być męski, a kobieta kobieca"
są kobiety, które są bardziej przywódcą niż nie jeden facet. biologicznie nie wiem o co dokładnie ci chodzi, ale psychologicznie tak. masz rację. I co w tym złego, że tak powiedział? Przedstawił pogląd tożsamy z naturą. I nawet jeśli natura czasem robi mieszanki, to jednak w większości robi skrajności. Co więcej czym się różni mężczyzna od kobiety? 23 parą chromosomów. Mężczyźni mają XY, a kobiety XX. Z tego wniosek, że kobiety i mężczyźni nie są przeciwieństwami. Co więcej, kobiecość i męskość to też twory kulturowe. Nie ma nic złego jeśli facet jest czuły czy posiada wrażliwość, ani nic złego w tym, gdy kobieta jest zaradna, nawet powinno tak trochę być. I z pewnością Korwin też nic złego w tym nie widzi. Sam też wypowiadał się, że zdarzają się kobiety, które są inteligentniejsze od facetów, mniej czułe od nich, które potrafią być przywódcami, itp. i on nie ma nic przeciwko temu, ale zwykle mało kto chce taką twardą kobietę Helgę za żonę. Po prostu stwierdzenie faktów. Nie wiem czy chciałbyś oglądać się za kobietami, które zachowywałyby się i ubierały i wszystko robiły tak, jak mężczyźni. Żeby same takie były. Ja nie. Cenię u kobiet to, że są ciepłe, czułe, delikatne, o ile są ;P Ale trochę też zaradności im nie zaszkodzi. Facet jednak też nie może być tępym chujem, tylko mieć trochę empatii i wrażliwości. Równowaga. Jednak pewna doza męskości u mężczyzny i kobiecości u kobiety jest pożądana. Podsumowując (i to jest też zdanie Korwina, wiem z jego pewnego wykładu, jaki oglądałem na YT, a nie urywek wypowiedzi w TVN), jeśli kobieta chce być sobie bardziej męska od mężczyzny, niech będzie. Ale nie propagujmy tego. Bo w kobietach najbardziej cenimy ich kobiecość, bo są w tym lepsze, niż mężczyźni ;P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |