oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

383 Stron V  « < 39 40 41 42 43 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Off Top, nie robić off top-u
rab
post 28.09.2015 - 15:04
Post #841

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

miałem coś napisać do zielarza, ale w sumie nie ma to sensu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 15:20
Post #842

Dupa Towarzystwa

Program Wyborczy

Długo broniłem się przed publikacją programu, gdyż uważam, że najlepszy jest program typu (Bić qr*y i zlodziei!? - jak Piłsudski...); każdy konkretny punkt programu partii powoduje utratę zwolenników bo każdy komuś się nie spodoba. Jednak naciski z wewnątrz i zewnątrz spowodowały, że się poddałem. I proszę o pomoc.

Z Programu KORWiNy wyjąłem 17 ważnych punktów. Z tego potrzebujemy 9.
17 wybranych punktów jest poniżej. Proszę ocenić , które najbardziej spodobają się PT.Wyborcom. Proszę następnie wysłać pusty e-mail na adres
[email protected]
podając w temacie trzy NUMERY wybranych punktów programu np. 5 , 7, 11.
Z dziewięciu będziemy wybierali punkty do bieżącej propagandy.
Proszę: do wyboru, do koloru!

http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/program_wyborczy_/2696

Zajebisty program...i ludzie tym się kierują?:) Szopka:)

+Quote Post
Pavveł
post 28.09.2015 - 15:39
Post #843

Notatnik

1. Wprowadzenie do Konstytucji zasady: „Chcącemu nie dzieje się krzywda”

Skutki: ludzie poczują się odpowiedzialni za swój los, znikną absurdalne zakazy np. palenia marijuany czy przymus ubezpieczeń.

2. Dystansowanie się od większości zaleceń Unii Europejskiej – zaczynając od takich idiotyzmów,, jak propaganda „gender” itp. Ustalenie, że Polska wchodzi do strefy €uro w roku 2222

Skutek: usunięcie euro-nonsensów; likwidacja obaw, że ktoś wprowadzi €uro w najbliższym czasie, co powoduje niepewność na rynku finansowym

3. Racjonalizacja ustawodawstwa: 11 osób w Radzie Stanu, 32 w Senacie; natomiast Posłowie (120) na Sejm normalnie pracują i spotykają się raz do roku by podnieść lub obniżyć podatki

Skutki: znacznie wyższy poziom ustawodawstwa; zmniejszenie liczby ustaw, podatki uchwalają posłowie cały czas żyjący wśród ludzi z pracy swoich rąk – a więc wiedzący, ile podatków można nałożyć.

4. Wprowadzenie Rządu (sześć ministerstw plus Premier) na miejsce „Rady Ministrów”.

Skutki: zmniejszenie biurokracji; rozdział władzy ustawodawczej od wykonawczej (obecnie „Rada Ministrów” zajmuje się projektowaniem ustaw, a nie ich wykonywaniem!! Tę funkcję przejęłaby Rada Stanu)

5. Radykalna redukcja biurokracji (zmniejszenie liczby urzędów i zakresu ich działalności) Deregulacja wszelkich zawodów (poza np. notariatem)

Skutki: więcej wolnej konkurencji na rynku, uwolnienie inicjatywy obywateli – i gwałtowny rozwój gospodarki.

6. Losowanie sędziów, ich anonimowość, „roczki sądowe” (sesje wyjazdowe), video-zapis każdej rozprawy. Sądy „kapturowe” dla sędziów

Skutki: sędziowie nie sądzący w swojej miejscowości będą o wiele trudniejsi do skorumpowania. Usuwanie z sądownictwa skorumpowanych sędziów.

7. Przywrócenie kary śmierci

Skutki: spadek liczby morderstw, znika problem morderców wypuszczanych (jak Trynkiewicz) na wolność.

8. Wprowadzenie prywatnej prokuratury jako konkurencji dla nieudolnej państwowej

Skutki: zasadnicza poprawa ścigania przestępstw.

9. Zniesienie przymusu ubezpieczeń.

Skutek: zasilenie gospodarki dużymi pieniędzmi, zdecydowana ulga dla przedsiębiorstw. Uwaga: w okresie przejściowym, po wyczerpaniu pieniędzy z prywatyzacji, może być konieczne wprowadzenie podatku w wysokości ok. połowy obecnej składki.

10 Przywrócenie wieku emerytalnego, odszkodowania dla obrabowanych przez PO-PSL. Postawienie przed sądem tych, którzy obrabowali kandydatów na emerytów.

Skutki: przywrócenie wiary w to, że w Polsce obowiązuje sprawiedliwość, umowy są dotrzymywane.

11. Usuniecie państwa z gospodarki.

Skutek: państwo przestanie faworyzować swoje firmy kosztem innych.

12. Likwidacja państwowego szkolnictwa (w okresie przejściowym: „bon oświatowy”). Przywrócenie zasady, że o dzieciach decydują rodzice, a nie urzędnicy.

Skutek: Szkoły uwolnione od gigantycznej biurokracji, staną się znacznie tańsze. Co więcej: będą uczyć tego, co chcą rodzice

13. Likwidacja państwowego lecznictwa.

Skutki: ogromne oszczędności. Kto chce będzie mógł się prywatnie ubezpieczyć – firmy oferują znacznie lepsza opiekę o sto złotych taniej, niż wynosi obecna składka na „służbę zdrowia”.

14. Prywatyzacja firm państwowych

Skutki: wzrost o 40% wydajności tych firm. Sumy z ich sprzedaży w całości zasilą Fundusz Emerytalny

15. LPD – Likwidacja Podatków Pochodowych (oraz od kupna-sprzedaży)

Skutki: spadek cen, praktyczna likwidacja bezrobocia

16. Obniżka VAT i akcyzy do granic dopuszczonych przez UE

Skutki: dalszy spadek cen; uwaga: VAT i akcyza muszą być regulowane elastycznie, w miarę wzrostu gospodarczego wytworzonego wskutek likwidacji podatków dochodowych. W okresie przejściowym po zniesieniu podatków dochodowych dla podtrzymania systemu emerytalnego może być konieczna nawet lekka podwyżka VAT!

17. Likwidacja wszelkich ulg i zwolnień podatkowych. Zakaz dla samorządów udzielania jakichkolwiek przywilejów dla inwestorów.

Skutek: wielkie koncerny przestaną mieć przewagę nad mniejszymi i rodzimymi firmami.

Jak dla mnie program świetny.
I nie widzę tam żadnych szowinistycznych, ani odejmujących wolności ludziom, ani ich uciskających, fragmentów.

+Quote Post
nosołamacz
post 28.09.2015 - 15:56
Post #844

Efekt Jojo

Notatnik

12 jest do dupy to fakt. można by to inaczej, bo nie rozczytywałem się o tym, ale jakieś wykształcenie musi być. (ja decyduje jak wychować dziecko... wykształcenie musi być przynajmiej te chujowe zwane potocznie podstawowym)

6/7/1/15/9 podobają mi się najbardziej:)

korwin to seksista i tu zdania nie zmieniexD program to jedno, a to co siedzi w głowie to drugie.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 15:58
Post #845

Dupa Towarzystwa

:) Przecież sam Korwin napisał, że to program, z którego wybrać należy punkty i stworzona zostanie propaganda:)

Propaganda (od łac. propagare ? rozszerzać, rozciągać, krzewić) ? celowe działanie zmierzające do ukształtowania określonych poglądów i zachowań zbiorowości lub jednostki, polegające na manipulacji intelektualnej i emocjonalnej (czasem z użyciem jednostronnych, etycznie niewłaściwych lub nawet całkowicie fałszywych argumentów).

17. Likwidacja wszelkich ulg i zwolnień podatkowych

Co z moją ulgą za oddanych 18 litrów krwi? To też by odebrał? Jak tak to na drzewo z takim capem:)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 16:02
Post #846

Dupa Towarzystwa

To jeszcze tak jak mu ciężko w naszym kraju:)

Janusz Korwin-Mikke posiada dom o wartości 800 000 tysięcy złotych oraz mieszkanie warte 350 000 tysiecy złotych. Polski europoseł posiada również osiem działek, których łączna wartość wynosi nieco ponad 7 milionów złotych. Ponadto szef partii KORWiN zarobił ponad 32 tysiące z prowadzenia działalności gospodarczej i publikacji prasowych. Kontrowersyjny polityk posiada także dwa samochody osobowe: Hunday Tuscon z 2006 roku oraz Fiata Grande Punto z 2008 roku. Zaprezentowane dane pochodzą z oświadczenia majątkowego Janusza Korwina-Mikkego za rok 2013.

Tutaj ta straszna UE:) Ile za drzemkę w europarlamencie wziął Korwin-Mikke?

http://www.hotmoney.pl/nabiezaco/Ile-za-dr...winMikke-a34608

Takim to naprawdę ciężko się żyje w demokracji:)

Ciekawe podejście do gejów:)

https://www.youtube.com/watch?v=-eE-fEr3w5M

+Quote Post
nosołamacz
post 28.09.2015 - 16:10
Post #847

Efekt Jojo

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.09.2015 - 17:02) *
To jeszcze tak jak mu ciężko w naszym kraju:)

Janusz Korwin-Mikke posiada dom o wartości 800 000 tysięcy złotych oraz mieszkanie warte 350 000 tysiecy złotych. Polski europoseł posiada również osiem działek, których łączna wartość wynosi nieco ponad 7 milionów złotych. Ponadto szef partii KORWiN zarobił ponad 32 tysiące z prowadzenia działalności gospodarczej i publikacji prasowych. Kontrowersyjny polityk posiada także dwa samochody osobowe: Hunday Tuscon z 2006 roku oraz Fiata Grande Punto z 2008 roku. Zaprezentowane dane pochodzą z oświadczenia majątkowego Janusza Korwina-Mikkego za rok 2013.

Tutaj ta straszna UE:) Ile za drzemkę w europarlamencie wziął Korwin-Mikke?

http://www.hotmoney.pl/nabiezaco/Ile-za-dr...winMikke-a34608

Takim to naprawdę ciężko się żyje w demokracji:)

tylko korwin? poseł tyle zarabia.

Edit: palikot też w rządzie był chwilke, a ma też siano z bycia posłem i nie tylko

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 16:15
Post #848

Dupa Towarzystwa

Mi tylko chodzi o to, że tak psioczy, marudzi a żyje jak król i to dosłownie. W domu, żona posprząta, ugotuje, wypierze a ten co?:) Kariera polityczna tylko we łbie:)

+Quote Post
Pavveł
post 28.09.2015 - 16:22
Post #849

Notatnik

Psioczy, bo nie widzi tylko czubka własnego nosa, tylko walczy o dobro narodu. To raczej dobrze chyba, nie? :) Nie musi już walczyć o swoje, to walczy o innych. W przeciwieństwie do obecnej kasty, która zawsze walczy tylko o swoje, kosztem innych i nigdy nie ma dość. I Korwin nie ma tyle hajsu z bycia posłem, tylko miał duży spadek.
Za to dostał się do parlamentu UE z jawnymi chęciami ośmieszania tego parlamentu i ciągnięcia z niego mimo to kasy, i mimo to został wybrany.
Więc o co pretensje?
Nie można go oskarżyć o kłamliwe obietnice wyborcze, o afery, ani zdradę państwa, o zabójstwa, ani kradzież, to się oskarża go o to, że mu żona obiady gotuje i ubrania pierze :P
A nie zdziwiłbym się, gdyby oddawał ubrania do pralni, i wynajął sobie catering ^^.

Co do punktu 17, bez przesady, nie o to przecież chodziło.

Co do punktu 12, wcale nie anuluje on wykształcenia. Po prostu przekształca jego formę i treść. Nie płacisz w podatkach na szkolnictwo państwowe, które jest mniej wydajne, gorsze jakościowo, z góry ustalone i droższe, i stać Cię dzięki temu na lepsze szkolnictwo prywatne i jeszcze Ci zostaje. Ale nie mówię tu o obecnych szkołach prywatnych, które ssą, bo chodzą tam tylko ci rozpieszczani przez bogatych rodziców, albo ci, co nie radzą sobie w szkołach państwowych. Gdyby wszystkie szkoły były prywatne i w zasięgu cenowym przeciętnego obywatela, wówczas ich poziom byłby zupełnie inny (np. jak było kiedyś ze szkołami waldorfskimi).

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 16:31
Post #850

Dupa Towarzystwa

Korwin od lat jest w polityce. Proszę o fakty. Co zrobił dla dobra kraju i ludzi?

+Quote Post
nosołamacz
post 28.09.2015 - 16:38
Post #851

Efekt Jojo

Notatnik

tak się boję analfabetyzmu;P

+Quote Post
nosołamacz
post 28.09.2015 - 18:34
Post #852

Efekt Jojo

Notatnik

górnik jak kopać tunele w głąb ziemi centralnie w dół jak studnie?

+Quote Post
rab
post 28.09.2015 - 18:38
Post #853

Dusza Towarzystwa

Pożeracz chmur -wydaje mi się, że daremny Twój trud(chodzi mi o wyjaśnianie). Do zrozumienia Korwina trzeba odrobiny chęci, otwartego umysłu i inteligencji. Nie wszyscy mają te cechy. Zresztą nie wszyscy muszą się znać na ekonomii, gospodarce czy polityce. Szkoda tylko, że takie osoby chodzą na wybory.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 18:44
Post #854

Dupa Towarzystwa

Dokładnie nie wszyscy:) Życzę Ci, abyś był żoną Korwina w następnym wcieleniu i np. słyszałem jego wypowiedź, że nie wyobraża sobie wychowania dziecka bez klapsów:)

Ponawiam pytanie. Co Korwin zrobił dla poprawy bytu polaków?

PO podniosło przynajmniej wynagrodzenia nauczycielom. Moja żona jest nauczycielką zatem wiem co piszę. Teraz podnieśli pielęgniarkom...a ten Korwin co zrobił? NIC:)

Tylko paplanina i propaganda dla ubogich:)

Szkoda tylko, że takie osoby chodzą na wybory.

No tak...Korwin odebrałby prawo głosu kobietom, ale nie tylko im...Kuźwa to jest mistrzostwo. Może na wybory powinni chodzić tylko zwolennicy Korwina to wtedy raczej by wygrał:)

Co do ekonomii to mam własny biznesik i wiem na czym stoję i jak sprawy wyglądają w Polsce. Nie jest źle tylko polaczkom często nie chce się robić tylko biadolić. To polska cecha. Biadolenie:)

Do zrozumienia Korwina trzeba odrobiny chęci, otwartego umysłu i inteligencji.

Korwin to zadanie logiczne?:) Wolę rozumieć swoją żonę i dzieci, ale jak widać niektórych jara Pan Korwin. W sumie to przystojniak, ale o gejach dość słabo się wyraża, ale tutaj też pewnie trzeba inteligencji, aby go zrozumieć:)

Janusz Korwin-Mikke: gdyby mój syn był gejem, to bym go wyklął

+Quote Post
rab
post 28.09.2015 - 18:55
Post #855

Dusza Towarzystwa

Co do odebrania prawa głosu - zobacz dołączone video, bo może nie widziałeś - edytowałem post.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 18:58
Post #856

Dupa Towarzystwa

Rab a wyklął byś swojego syna jakby się gejem okazał czy może karę śmierci od razu dla tej zarazy?

+Quote Post
rab
post 28.09.2015 - 19:17
Post #857

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.09.2015 - 19:58) *
Rab a wyklął byś swojego syna jakby się gejem okazał czy może karę śmierci od razu dla tej zarazy?

Jakiś link do tej wypowiedzi?(w sensie video). Co do tego co bym zrobił to mogę tylko spekulować. Mikke nie ma nic do homoseksualistów, nie trawi tylko gejów(jaka jest różnica wg Korwina - sobie sam znajdź bo mi się nie chce) i nie chce dla nich kary śmierci.
Poza tym co Cię tak boli jego prywatne zdanie na jakiś temat?
Ps nie chce mi się wyjaśniać więcej czegoś o Korwinie - naprawdę jak chcesz czegoś się dowiedzieć znajdziesz to w necie. A jak nie chcesz to skończ ten temat:).
Ps2 Korwina mi nie obrzydzisz, bo wiem o nim więcej od Ciebie.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 19:28
Post #858

Dupa Towarzystwa

Słyszałem te jego wypowiedzi. Homosie ok, ale geje to import z zachodu i zaraza:)

Tutaj o swoim synu gdyby był gejem:

http://korwin-mikke.pl/polska/zobacz/jkm_w...syna_geja/92727

Poza tym co Cię tak boli jego prywatne zdanie na jakiś temat?

Gdyby to był jakiś zwykły człowieczek to olałbym to, ale jak mówi to pretendent na być może przyszłego premiera to już zaczyna mnie to zastanawiać co taki ma w głowie a ma niezły bałagan:)

Ps2 Korwina mi nie obrzydzisz, bo wiem o nim więcej od Ciebie.

Nie mam zamiaru. Tylko zwracam uwagę jakim jest chamem i prostakiem i do tego często bardzo wulgarnym chamem jak plucie w momencie kiedy wypowiada słowo gej.

+Quote Post
rab
post 28.09.2015 - 19:34
Post #859

Dusza Towarzystwa

Czyli jakby jego syn byłby homoseksualistą to by mu to nie przeszkadzało.
No i jakby był premierem z takimi poglądami prywatnymi to co? On by realizował program partii. Poglądy nie mają tu znaczenia.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.09.2015 - 19:59
Post #860

Dupa Towarzystwa

On by realizował program partii.

Skąd ta pewność? Podaj przykład co po tylu latach w polityce udało mu się zrealizować.

Czyli jakby jego syn byłby homoseksualistą to by mu to nie przeszkadzało.

Homoseksualista tak. Gej nie. To, że są to synonimy to już nie istotne. Liczy się pokrętna logika Korwina.

https://www.youtube.com/watch?v=Yy2wicdtL28

:)

Albo to:

https://www.youtube.com/watch?v=RxjxgJMQ3J8

Co za pajac.

+Quote Post
rab
post 28.09.2015 - 20:40
Post #861

Dusza Towarzystwa

Podaj przykład co po tylu latach w polityce udało mu się zrealizować.
Polecam google. Działalność w sejmie i poza.

Homoseksualista tak. Gej nie. To, że są to synonimy to już nie istotne. Liczy się pokrętna logika Korwina.

Sam podałeś link w którym Korwin podał definicję homosia i geja więc jakim cudem ma to być synonim?(Nawet jak będziesz się upierać to w jego rozumieniu nie jest to synonim, co wyjaśnił dobitnie)

Drugi filmik.
Jak nie rozumiesz to poczytaj komentarze, może Cię oświeci.

Dobra statni raz coś objaśniałem, bo co chwila z czymś wyskakujesz.

+Quote Post

383 Stron V  « < 39 40 41 42 43 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park