oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

383 Stron V  « < 41 42 43 44 45 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Off Top, nie robić off top-u
Se7en
post 29.09.2015 - 19:48
Post #883

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Pożeracz Chmur @ 29.09.2015 - 18:59) *
Nie to miałem na myśli, nie sposób.
Co miało by być powodem?

Rzekomo dzielenie się taka intymnością miało by obniżać energie i zubożenie doświadczeń.
Go to the top of the page

+Quote Post
Pavveł
post 29.09.2015 - 19:58
Post #884

Notatnik

To załóż worek na głowę, bo ktoś wyssie z Ciebie jeszcze energię :P tylko nie zapomnij zrobić otworu na oczy i nos ^^.

Zależy w jakiej intencji to robisz. W pewnym sensie jest trochę tak, jak piszesz.
Czasem jednak chcesz się wyżalić, wtedy ubożejesz ból, a więc go zmniejszasz, szczególnie jak jest nie do wytrzymania. W przeciwnym razie np. możesz też zbagatelizować powód bólu, którego lepiej nie bagatelizować albo nie chciałbyś bagatelizować. Trzeba więc uważać.
Jeśli robisz to dla przechwały, to tracisz myślę sporo energii. Jeśli robisz dla wsparcia kogoś własnym doświadczeniem i ciekawą historią, wówczas to jest chyba dobre, nie?

+Quote Post
Pavveł
post 29.09.2015 - 19:58
Post #885

Notatnik

Nie wiem gdzie to zamieścić :P

Tak wyglądała ucieczka Adama i Ewy z Edenu:

+Quote Post
Lisk
post 30.09.2015 - 06:20
Post #886

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Tak wyglądała ucieczka Adama i Ewy z Edenu

A tak wyglądał Jezus :D
(IMG:https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ea/94/9f/ea949f885783f742e5a9fe814147a340.jpg)

+Quote Post
Lisk
post 30.09.2015 - 06:22
Post #887

Dusza Towarzystwa

Notatnik

+Quote Post
nosołamacz
post 01.10.2015 - 22:35
Post #888

Efekt Jojo

Notatnik

http://www.maxior.pl/film/219028/rosyjska-...-jak-to-mozliwe

+Quote Post
Pavveł
post 02.10.2015 - 08:20
Post #889

Notatnik

http://www.psipog.net/

Ta strona to moje pierwsze zetknięcie się z Psi. Nie licząc Dragon Balla :D ;P
Kiedyś były tam pdfy o telekinezie, z instrukcjami i informacjami, ale teraz coś się najwyraźniej pozmieniało :/

+Quote Post
nosołamacz
post 02.10.2015 - 11:58
Post #890

Efekt Jojo

Notatnik

ja tylko pokazuje propagande rządu. nie trać czasu na coś czego nikt nie umie:/

+Quote Post
Pavveł
post 02.10.2015 - 14:17
Post #891

Notatnik

ju a łrong... yt ys posibl

+Quote Post
nosołamacz
post 02.10.2015 - 15:00
Post #892

Efekt Jojo

Notatnik

haha powodzenia :P

+Quote Post
Pavveł
post 02.10.2015 - 15:30
Post #893

Notatnik

Ironiczny śmiech jest efektem ubocznym samoobrony, co by świadczyło, że kwestia istnienia m.in. telekinezy Cię rusza, tylko jest to na tyle trudne, że łatwiej się tego wyprzeć i teraz to wyśmiewasz, by obronić swoją wcześniejszą decyzję... I może dzieje się to podświadomie nawet. Ale może to nader pochopnie wysunięty wniosek, nie wiem. Ale dzięki ^^.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.10.2015 - 15:57
Post #894

Dupa Towarzystwa

Zacząłem trening 100 pompek. Jestem na 30. Jak zrobię 100 to dla wielu taka liczba nie będzie do ogarnięcia. Tak samo do ogarnięcia nie są pewne zdolności, które wymagają jedynie dyscypliny i ćwiczeń jak np. praca z energią chi.

Ja bym jeszcze rozumiał sceptyków, którzy próbowali jakieś zdolności osiągnąć, ale im się nie udało. Niestety sceptycy zazwyczaj zaprzeczają tylko i wyłącznie dla samej zasady.

https://www.youtube.com/watch?v=Y28Yiws_5V0

https://www.youtube.com/watch?v=M_X71v5m-9E

Film przedstawia ćwiczenia mistrza Zhi Shin z Londynu, mistrza Liu Zhong Chun ze Szkoły Latającego Żurawia który mieszka i naucza w Polsce.Zamieszczone są wypowiedzi uczestników ćwiczeń

https://www.youtube.com/watch?v=nig-BUbkjpE

+Quote Post
Pavveł
post 02.10.2015 - 16:03
Post #895

Notatnik

Ja też pompuję ;) Dobrze, trzeba krzewić zdrowy tryb życia wśród innych ^^.
Dokładnie. A i tak pewnie to nikogo nie przekona, jak powiedziałbym, że sam doświadczyłem czegoś takiego, i też nie powinno, bo trzeba samemu się wziąć do roboty i przekonać się na własnej skórze!

+Quote Post
nosołamacz
post 02.10.2015 - 16:03
Post #896

Efekt Jojo

Notatnik

CYTAT(Pożeracz Chmur @ 02.10.2015 - 16:30) *
Ironiczny śmiech jest efektem ubocznym samoobrony, co by świadczyło, że kwestia istnienia m.in. telekinezy Cię rusza, tylko jest to na tyle trudne, że łatwiej się tego wyprzeć i teraz to wyśmiewasz, by obronić swoją wcześniejszą decyzję... I może dzieje się to podświadomie nawet. Ale może to nader pochopnie wysunięty wniosek, nie wiem. Ale dzięki ^^.

przez setki lat ludzie wierzyli, trenowali, a widać tylko oszustów:/
rusza, ale nie wiem czy to obrona(widocznie podświadomie się beonie xD)
czy poprostu mnie temar smieszy:/

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.10.2015 - 16:14
Post #897

Dupa Towarzystwa

przez setki lat ludzie wierzyli, trenowali, a widać tylko oszustów:/

Dla wielu podróże poza ciałem to też oszustwo:)

+Quote Post
Pavveł
post 02.10.2015 - 16:22
Post #898

Notatnik

Jeśli nie obrona, to powinien Cię temat martwić, niepokoić, itp. A on Cię śmieszy. Co tu śmiesznego? Śmiejesz się z czego/kogo? I dlaczego?

Owszem, jest sporo oszustów. Ale to nie znaczy, że wszyscy nimi są.
Temat jest baaaardzo trudny. Dlatego nie widzisz fruwających ludzi na ulicach. Ale to nie znaczy też, że niemożliwy.
Już nie tylko dzisiejsza wiedza naukowa dopuszcza istnienie takich zjawisk.
To się dzieje także w życiu niejednej osoby, z reguły spontanicznie, ale nie zawsze. Także w mniejszym lub większym stopniu.
Jako ludzkość, dopiero raczkujemy w tych tematach. Ale możesz albo czekać, aż ktoś Ci pokaże, że to możliwe, albo samemu do tego dążyć.
To nie jest to samo, co dążyć do czegoś totalnie od czapy. To ma sens. Nie tylko duchowy, ale też naukowy. Co więcej różne doświadczenia dają przedsionek tego, zwiastując takie możliwości. A wg. zasady fraktalności świata, czy innymi słowy "jak na górze, tak na dole", można także dojść do tego, że to powinno być możliwe. A więc "spinamy czoła" i ćwiczymy powiekę trzeciego oka ;P
Bez odpowiednio wyćwiczonego mięśnia niczego nie uniesiesz.

+Quote Post
nosołamacz
post 02.10.2015 - 16:54
Post #899

Efekt Jojo

Notatnik

już są latajace deski(naukowo) nie jest wyjaśnione jak, ale po wodzie można latać:)

mózg i jego zdolności. aktywujesz i cwiczysz gdy one automatycznie się włącza,
nie da się ich wycwiczyc cwiczac wyobraźnię. :/

podróże poza ciałem to jest sciema:/
i co innego jeśli chodzi o psychikę, a co innego jeśli chodzi o fizyke.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.10.2015 - 17:53
Post #900

Dupa Towarzystwa

Noso?

http://www.dailymotion.com/video/xm60zy_ja...-wode_lifestyle

Czy to też oszustwo bo jakoś nie widać samochodów na drogach z takim rozwiązaniem?:)

Może jak ja zrobię te 100 pompek to też powinienem chodzić i wszystkim pokazywać bo inaczej co? To będzie oszustwo bo nikt tego nie zobaczy?:) Jakaś pokrętna logika.

Fizyka ma w sobie sporo dziur jeszcze. Niedawno myślano, że czarna dziura tylko "połyka" a teraz już wiadomo, że "wydala" i nawet zaczynają naukowcy twierdzić, że to portal do innych wszechświatów.

Zatem ja bym nie stawiał dzisiejszej wiedzy naukowej jako tej jedynie słusznej bo ona wciąż wymaga wielu wyjaśnień, poprawek...

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda...176952,1,0.html

+Quote Post
Se7en
post 02.10.2015 - 17:59
Post #901

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Istnieją na świecie takie rzeczy co się nawet fizjologom nie śniły.

Jak wszyscy wiemy nasz mózg używa jedynie małą cześć naszego potencjału. Puki co kwestie telekinez, lewitacji, telepatii itd., są bardziej odbierane jako science fiction w naszym świecie.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.10.2015 - 18:15
Post #902

Dupa Towarzystwa

http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/urod...osob-niz/y8twne

Każdy lekarz, z którym rozmawiali Buellowie, jest zafascynowany tym, że chłopiec przeżył. Nikt jednak nie jest w stanie powiedzieć, jak będzie wyglądała dalsza egzystencja Jaxona. Jego rodzina ma nadzieję, że ten przypadek pomoże w przyszłości innym w podobnej sytuacji. - Wierzymy, że świat medycyny skorzysta na historii Jaxona i jego choroby. Jest jeszcze wiele do nadrobienia w nauce o mózgu człowieka - tłumaczy ojciec chorego chłopca.

+Quote Post
nosołamacz
post 02.10.2015 - 19:11
Post #903

Efekt Jojo

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.10.2015 - 18:53) *
Noso?

http://www.dailymotion.com/video/xm60zy_ja...-wode_lifestyle

Czy to też oszustwo bo jakoś nie widać samochodów na drogach z takim rozwiązaniem?:)

Może jak ja zrobię te 100 pompek to też powinienem chodzić i wszystkim pokazywać bo inaczej co? To będzie oszustwo bo nikt tego nie zobaczy?:) Jakaś pokrętna logika.

Fizyka ma w sobie sporo dziur jeszcze. Niedawno myślano, że czarna dziura tylko "połyka" a teraz już wiadomo, że "wydala" i nawet zaczynają naukowcy twierdzić, że to portal do innych wszechświatów.

Zatem ja bym nie stawiał dzisiejszej wiedzy naukowej jako tej jedynie słusznej bo ona wciąż wymaga wielu wyjaśnień, poprawek...

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda...176952,1,0.html

na twoje zdanie nie mam zamiaru wpływać, bo już nieraz udowodniłeś, że to bezcelowe.
silnik wodny to nie nowość tak samo jak silnik na prąd.
czarną dziura to nqdal TE-OR-IA tak samo jaj to czy ziemia jest pusta w środku, czy nawet kwestia jakie systemy żądzą słońcem...

dziecko (w sensie artykuł) taż może nie wiesz, ale ludzie nie potrzebują całego mózgu do życia, żeby zachować pozory normalności. (pomijam, że takie przypadki były już wcześniej i to żadna nowość. przynajmiej dla mnie)

istnieje coś takiego jak teoria, fakt, a nawet praktyka. rozumiem twoje podejście, ale moje jest inne i tak jak ja ci nie wytłumaczę, że się mylisz(telekineza) tak ty mi nie udowodnisz, że coś takiego może człowiek zrobić.

nie wykluczam tego, że telekineza może być spontaniczna (jak samo zapłon człowieka) ,ale nikt... nikt, tego nie udowodnił. aktywacja zdolności sama w sobie jest sztuką, a opanowanie jej to chwila, są zdolności, które są łatwe do opanowania i są też ciężkie do opanowania, dlatego telekineza jest dla ludzi nie osiagalna.
seven ludzie mogą używać większości mózgu, ale nie jednocześnie wszystkiego.
dlatego teoria 9% jest błędna

edit:jest silnik, który wykorzystuje 70% mocy dostaeczanej.

+Quote Post

383 Stron V  « < 41 42 43 44 45 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park