CYTAT(salvinia @ 26.09.2007 - 18:34)

Powiedz nam (jako fizykochemik), skąd wiesz co znajduje się w czarnej dziurze!
Fizyka teoretyczna o tym mówi. Co prawda nie wprost, bo nieoznaczoność poza tzw. horyzontem zdarzeń jest nieskończona, ale podejrzewa się że jest właśnie to, o czym pisze darkhannk.
Sorki darkhannk, nie mogłem się powstrzymać :)
Z drugiej strony, ponieważ nikogo tam nie było i nie ma jak tego sprawdzić doświadczalnie - możliwe, że nic tam ciekawego nie ma... w końcu na początku XVII wieku twierdzono, że jeżeli człowiek będzie się poruszał z prędkością 100 km/h (nie było to jeszcze fizycznie możliwe) to umrze. Dlaczego tak - nie wiadomo. Może podobnie jest z czarną dziurą ?
Zgodnie ze sposobem w jaki próbujemy dopiero rozumieć zjawiska z POZA - poza ciałem jesteśmy energią. Nie liczy się ani czas ani przestrzeń. (poczytaj Monroe'a) To tylko my widzimy taką rzeczywistość i to właśnie jest anomalia w kosmosie. Więc trudno jest wymyślać nawet jak zbadać twór fizyczny jakim jest czarna dziura na gruncie OBE. To jakby chcieć naprawić łódź podwodną za pomocą samolotu.
Jeżeli jesteśmy energią - co dzieje się z energią w cz.d. ? Powiesz - zależy jaką. Niestety nie wiemy jaką to energią jesteśmy. Im dalej w las tym więcej pytań.
Może prościej byłoby zapytać Pomocnika (Inspeka) ? Taki nieprzemyślany głębiej pomysł. Tylko po co, skoro po śmierci może to nie mieć dla nas żadnego znaczenia ? A za życia - jaki z tego pożytek ? I tak są tak daleko, że nie ma szans za naszego życia użyć tej wiedzy.
hehe. dałem się zakręcić.