oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Oobe W Stanie Czuwania
Konopix
post 05.07.2015 - 00:41
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam ciepło,
Chciałem się zapytać czy ktoś z Was praktykuje wychodzenie z ciała w stanie czuwania.
Osobiście zdarzyło mi się to tylko raz, ale się nie liczy bo ktoś mi pomógł. Male czary mary sprawily że zupełnie na trzeźwo wyszedlem z ciała odbierając bodźce także z ciała fizycznego. Obilo mi się o uszy iż taka forma wychodzenia jest bezpieczniejsza i pozwala zaopatrywać owe cialo "podròżujące" w dużo większą ilość energii

Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
nosołamacz
post 05.07.2015 - 06:44
Post #2

Efekt Jojo

Notatnik

bezpieczniejszą od czego?

+Quote Post
Konopix
post 05.07.2015 - 07:55
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Od "tradycyjnego" wychodzenia znanego z innych metod

+Quote Post
MadziaKK
post 05.07.2015 - 09:07
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tak, zeby wyjsc z ciala i czuc cialo fizyczne, to nie mialam, ale faktem jest ze sie wtedy "wychodzi" do tego samego swiata w ktorym sie czlowiek znajduje :]

+Quote Post
nosołamacz
post 05.07.2015 - 09:26
Post #5

Efekt Jojo

Notatnik

nie

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.07.2015 - 10:28
Post #6

Dupa Towarzystwa

Z własnego doświadczenia wiem, że będąc poza ciałem w konkretnym miejscu czyli za ścianą swojego mieszkania na klatce schodowej obok windy byłem w naszym świecie fizycznym. Do tego widziałem i czułem siebie i to jak moje ciało wibruje w łóżku za tą ścianą. Opieram to na swoim doświadczeniu. Na tym co czułem i co widziałem.

Jeżeli ktoś twierdzi, że nie można być w naszym świecie fizycznym to chciałbym, aby to oparł też o swoje doświadczenia i mi to udowodnił a nie tylko przypuszczał.

+Quote Post
nosołamacz
post 05.07.2015 - 12:18
Post #7

Efekt Jojo

Notatnik

tak przypuszczenia. serio?
wolę oprzeć się o ścianę, a nie odpowiadać na to pytaniexD (przecież obbe już udowodniono, wszexhswiat tak sądzi to musi być prawda)
też doswiadczam obe metoda strażnika banku jest najwyfodniejsz. nic nie wymaga

ps: czuć się bogiem nie znaczy nim być

+Quote Post
MadziaKK
post 05.07.2015 - 14:04
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(nosołamacz @ 05.07.2015 - 10:26) *
nie

nie?

ja byłam "najdalej" tylko w pobliżu swojego ciała, ale wtedy nie czułam ciała fizycznego zupełnie... :] ale właściwie to tylko pewnie dlatego, było to rzeczywiste otoczenie, że myślałam, że nie wyszłam z ciała

+Quote Post
Lisk
post 05.07.2015 - 16:38
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Może nie wychodzi się do tego samego świata tylko do "odbitki" ;P
To wychodzenie w stanie czuwania jest podobne do stanu hipnozy, można czuć siebie tu i tam, można normalnie rozmawiać itd ;) https://www.youtube.com/watch?v=5eKlhDC2JQc

+Quote Post
nosołamacz
post 05.07.2015 - 18:53
Post #10

Efekt Jojo

Notatnik

CYTAT(MadziaKK @ 05.07.2015 - 15:04) *
nie?

ja byłam "najdalej" tylko w pobliżu swojego ciała, ale wtedy nie czułam ciała fizycznego zupełnie... :] ale właściwie to tylko pewnie dlatego, było to rzeczywiste otoczenie, że myślałam, że nie wyszłam z ciała

spróbuj sobie na totalne zmeczenie. trche treninu umysłu, czekanie do 2/3 w nocy a jak to nie podziała to wypij sobie piwko godzine przed, oczy sie zame zamyają:) a i jeszcze nie poddawaj się. bez tego można poprostu iść spać:)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.07.2015 - 19:47
Post #11

Dupa Towarzystwa

Może nie wychodzi się do tego samego świata tylko do "odbitki" ;P

Jedną z technik zweryfikowania czy po wyjściu z ciała jesteśmy dostrojeni do naszego świata fizycznego jest zbadanie, zweryfikowanie czy ten JA w łóżku to na 100% JA. Wątpię jednak czy jest na tym forum chociaż jedna osoba, która próbowała dostroić się do świata fizycznego tą metodą właśnie.

Moja córka jak miała 3 latka wyszła z ciała i opowiadała to jak swój sen. Widziała mnie z żoną w łóżku a sama unosiła się nad nami. Nie było to jednak idealne dostrojenie bo ja ponoć nagle zacząłem rysować dziwnego zwierza jak to nazwała, ale żonka ciągle spała tak jak w realu.

+Quote Post
MadziaKK
post 05.07.2015 - 21:28
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(nosołamacz @ 05.07.2015 - 19:53) *
spróbuj sobie na totalne zmeczenie. trche treninu umysłu, czekanie do 2/3 w nocy a jak to nie podziała to wypij sobie piwko godzine przed, oczy sie zame zamyają:) a i jeszcze nie poddawaj się. bez tego można poprostu iść spać:)

ale po co mam probowac, jak wyjdzie to wyjdzie bez efektow specjalnych i przygotowan ;p

odczucie sie liczy, nie to co zrobie przed, a i tak w sumie nie wiem, po co wychodzic z ciala, jak zycie to jedno wielkie obe... :]

+Quote Post
Lisk
post 05.07.2015 - 21:32
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja tam Zielu nie wiem ;P ale Robert Bruce też opisywał dolny astral jak "odbitkę" świata fizycznego.

"Każdy obiekt w prawdziwym świecie jest przez pewien okres czasu asymilowany w wymiarze astralnym. Jego odbicie w postaci myślokształtu rośnie najpierw w najniższej części wymiaru astralnego, blisko wymiaru fizycznego i z upływem czasu staje się coraz bardziej trwałe".

Niektórzy jak wyjdą z ciała widzą stare meble których już nie mają, może dlatego bo mieli je dłużej i bardziej się "odcisnęły".

+Quote Post
nosołamacz
post 06.07.2015 - 02:57
Post #14

Efekt Jojo

Notatnik

CYTAT(MadziaKK @ 05.07.2015 - 22:28) *
ale po co mam probowac, jak wyjdzie to wyjdzie bez efektow specjalnych i przygotowan ;p

odczucie sie liczy, nie to co zrobie przed, a i tak w sumie nie wiem, po co wychodzic z ciala, jak zycie to jedno wielkie obe... :]

serio to mi to bez różnicy, ale poco się wypowiadać opierając się tylko na starych doświadczeniach:/ lub doświadczeniach innych osób:(

odnośnie tych mebli to jest też złe przypomnienie sobie świata fizycznego

ps: wychodzić można z wielu powodów. ją wprost uwbustwiam strefe uczuć :D w życiu ciężko o dostateczne uczucia:/

+Quote Post
MadziaKK
post 06.07.2015 - 09:30
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 05.07.2015 - 22:32) *
Ja tam Zielu nie wiem ;P ale Robert Bruce też opisywał dolny astral jak "odbitkę" świata fizycznego.

"Każdy obiekt w prawdziwym świecie jest przez pewien okres czasu asymilowany w wymiarze astralnym. Jego odbicie w postaci myślokształtu rośnie najpierw w najniższej części wymiaru astralnego, blisko wymiaru fizycznego i z upływem czasu staje się coraz bardziej trwałe".

Niektórzy jak wyjdą z ciała widzą stare meble których już nie mają, może dlatego bo mieli je dłużej i bardziej się "odcisnęły".

No to nie na pewno nie był to jakiś inny obraz tego, co widziałam na codzień. W tamtym mieszkaniu mieszkałam dość krótko, a wszystko było zwyczajne, na tym miejscu co kazdego dnia jak sie budze.

CYTAT(nosołamacz @ 06.07.2015 - 03:57) *
serio to mi to bez różnicy, ale poco się wypowiadać opierając się tylko na starych doświadczeniach:/ lub doświadczeniach innych osób:(

odnośnie tych mebli to jest też złe przypomnienie sobie świata fizycznego

ps: wychodzić można z wielu powodów. ją wprost uwbustwiam strefe uczuć :D w życiu ciężko o dostateczne uczucia:/

No wiem, stare te moje doswiadczenia, ale nie znaczy ze ich nie bylo. W sumie moglabym sie postarac zeby odkryc cos nowego, tylko ze jakas taka niechec mam ze to i tak takie ustawione wszystko, razem z opisywaniem na forum, ze masakra ;p

+Quote Post
.
post 06.07.2015 - 11:58
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 05.07.2015 - 22:32) *

A Jurgen Ziewe z multidimensionalman.com wykonał taki model:

+Quote Post
Lisk
post 06.07.2015 - 21:42
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
No to nie na pewno nie był to jakiś inny obraz tego, co widziałam na codzień. W tamtym mieszkaniu mieszkałam dość krótko, a wszystko było zwyczajne, na tym miejscu co kazdego dnia jak sie budze.

Tak, obraz jest normalny widać to co na co dzień, ale jakbyś teraz przestawiła pod okno jakiś mebel który stał długo w kącie, to po wyjściu z ciała mebel prawdopodobnie dalej będzie stać w kącie ;P przez jakiś czas

CYTAT
A Jurgen Ziewe z multidimensionalman.com wykonał taki model:

Nom ;P On tam też pisze że astral to odpowiednik świata fizycznego, taka "odbitka", tak jak ciało astralne jest odpowiednikiem ciała fizycznego. Ten pierwszy non-phisical dimention to astral, drugi to mental itd. Wymiary, gęstości, dymensje, focusy to jedno i to samo :)

(IMG:http://www.resonantfractals.org/Magnetism/Phi_and_Density_files/UniverseDensityModel.JPG)

(IMG:http://www.resonantfractals.org/Magnetism/Phi_and_Density_files/Phi%20Density%20Chart.JPG)

+Quote Post
.
post 07.07.2015 - 17:24
Post #18

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Dodam jeszcze taki model gęstości (pojęcie gęstości dotyczy świadomości):

(IMG:http://thecasswiki.net/images/f/f8/Densities_as_tree_of_life.jpg)

Opis wszystkich gęstości: http://thecasswiki.net/index.php?title=Density

+Quote Post
MadziaKK
post 07.07.2015 - 21:54
Post #19

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 06.07.2015 - 22:42) *
Tak, obraz jest normalny widać to co na co dzień, ale jakbyś teraz przestawiła pod okno jakiś mebel który stał długo w kącie, to po wyjściu z ciała mebel prawdopodobnie dalej będzie stać w kącie ;P przez jakiś czas

...

No nie o tym wlasciwie pisalam, co mozna zobaczyc po wyjsciu z ciala. Pewnie mozna zobacyc wssytko, co sie chce, jesli sie do tego dostroi, czy to w przestrzeni czy w czasie czy w czasoprzestrzeni, czy myslo -cos tam. CHodzilo mi o to, ze z tego, jak wyszlam z ciala bylam dokladnie w tej przestrzeni i czasie co w realnym zyciu, W realu. Nie bylo zadnego klik. Pstryk. Lotu. Nic. Po prostu to bylo to samo pomieszczenie w ktorym wyszlam z ciala. I ten sam czas. I bez dodatkowych mysloksztaltow. Ani duchow, ani latajacych ludzi podrozujacych mentalnie (ktorych zdarza mi sie zauwazac).

+Quote Post
Lisk
post 08.07.2015 - 05:47
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(MadziaKK @ 07.07.2015 - 22:54) *
No nie o tym wlasciwie pisalam, co mozna zobaczyc po wyjsciu z ciala. Pewnie mozna zobacyc wssytko, co sie chce, jesli sie do tego dostroi, czy to w przestrzeni czy w czasie czy w czasoprzestrzeni, czy myslo -cos tam. CHodzilo mi o to, ze z tego, jak wyszlam z ciala bylam dokladnie w tej przestrzeni i czasie co w realnym zyciu, W realu. Nie bylo zadnego klik. Pstryk. Lotu. Nic. Po prostu to bylo to samo pomieszczenie w ktorym wyszlam z ciala. I ten sam czas. I bez dodatkowych mysloksztaltow. Ani duchow, ani latajacych ludzi podrozujacych mentalnie (ktorych zdarza mi sie zauwazac).

Wiem wiem :3 pisze tylko, że to co po wyjściu z ciała nazywasz realem to odbitka, kopia, świata fizycznego.

+Quote Post
MadziaKK
post 08.07.2015 - 09:38
Post #21

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Lisk @ 08.07.2015 - 06:47) *
Wiem wiem :3 pisze tylko, że to co po wyjściu z ciała nazywasz realem to odbitka, kopia, świata fizycznego.

Niemozliwe ze to jakakolwiek odbitka swiata realnego, bo mialam caly czas otwarte oczy. I za pierwszym razem i za drugim. Jedyne co sie zmienilo, to mialam swoje "male widzenie" :]

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park