oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czy Oobe Może Pomóc?
Paul
post 25.09.2015 - 10:28
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Jestem tutaj nowy, więc witam wszystkich forumowiczów.
Odpowiedź na moje pytanie bardzo mnie interesuje. Otóż mój kolega doświadcza można by powiedzieć przeżyć z duchami, boi się, jednak te istoty nie chcą mu nic zrobić. Myślę, że mógłby to wykorzystać, ale nie mieszam się w to. Oprócz tego ma problemy w życiu i niestety żywi tutaj już nie pomogą. Pytanie czy jak jest się w stanie oobe znaczy kiedy się wyjdzie z ciała, to czy można iść dalej niż tylko w swoim pokoju, czy można np znaleźć się u innych osób i pomóc im jakoś i o ile to możliwe dotykać przedmiotów. Nie chodzi o straszenie kogoś czy coś, chociaż byłby to dobry sposób.
Ten post to nie żart, ja pytam poważnie, bo już nie wiem co mam robić...
Dodam, że kiedyś doświadczałem ld i oobe, ale nieświadomie i wiem że wtedy tego nie chciałem, a teraz po prostu się boję, choć chcę zacząć. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
Pavveł
post 25.09.2015 - 10:47
Post #2

Notatnik

Pytanie czy jak jest się w stanie oobe znaczy kiedy się wyjdzie z ciała, to czy można iść dalej niż tylko w swoim pokoju, czy można np znaleźć się u innych osób i pomóc im jakoś i o ile to możliwe dotykać przedmiotów.

To już cztery odrębne pytania. Jakbyś się pointeresował choć trochę tematem, nie zadałbyś tych pytań. Można. Co do pomocy, zależy od sytuacji i co w niej rozumiesz przez pomoc. Co do dotykania przedmiotów, zależy co rozumiesz przez dotykanie ich - masz na myśli tylko czucie ich kształtu i faktury czy też poruszanie nimi?
A tak nawiasem mówiąc, masz bardzo atrakcyjne imię. Takie, jak moje :D ;P Witaj na forum ^^.

+Quote Post
Paul
post 25.09.2015 - 11:07
Post #3

Przechodzień

A dziękuje i dziękuje za szybką odpowiedź.
Czytałem o tym, ale na tyle, że musiałem napisać, żeby mieć pewność.
Przedmioty poruszać, również te większe. Sytuacja trudna, nie chciałbym pisać na forum. Pomoc w sumie natychmiastowa, ale to oobe może mi zająć miesiącami.
I pytanie czy jesteśmy widoczni?

+Quote Post
nosołamacz
post 25.09.2015 - 12:13
Post #4

Efekt Jojo

Notatnik

fizyczne przesowanie przedmoitów to ściema/wyższa szkoła jazdy.
pomóc mu chcesz to namow go żeby pogadał z tymi bytami, tylko nie w stylu: wypiredalac mi stąd.
tylko na spokojnie otwarcie wysłuchać co byty chcą.

+Quote Post
Paul
post 25.09.2015 - 12:21
Post #5

Przechodzień

Mówiłem, żeby porozmawiał, ale się boi, może uda mi się przekonać.
Czyli nie można przesunąć przedmiotu? Szkoda. Bo ja chce pomóc, ale nie z bytami, a z żywymi.

+Quote Post
.
post 25.09.2015 - 12:47
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Nie może.

Chyba żeby spróbować hipnozy...

+Quote Post
Se7en
post 25.09.2015 - 13:10
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Paul @ 25.09.2015 - 13:21) *
Mówiłem, żeby porozmawiał, ale się boi, może uda mi się przekonać.
Czyli nie można przesunąć przedmiotu? Szkoda. Bo ja chce pomóc, ale nie z bytami, a z żywymi.

Więcej zdziałasz w realnym świecie z żywymi. Odnośnie przesuwania przedmiotów to jest tak jak w realnym świecie czyli praktycznie nikt nie widział, ale każdy wie co to telekineza. Co do wychodzenia poza ciało nie ogranicza się tylko na obcowaniu przy ciele czy też przy "kimś", ale także w innych "wymiarach". Poza ciałem jesteśmy niewidoczni dla ludzi.

+Quote Post
Pavveł
post 25.09.2015 - 13:12
Post #8

Notatnik

Paweł, teoretycznie wszystko można. W praktyce bywa różnie, bo w grę wchodzą różne czynniki.
A więc to zależy. Lecz i w praktyce słyszałem historie o latających przedmiotach (nie chodzi o samoloty xp), więc jest to widocznie w miarę osiągalne.
Chcesz pomóc przesuwając przedmioty? Jak? Chodzi Ci o nastraszenie kogoś? Uleczenie kogoś? Czy jeszcze coś innego? Ale pomyśl może najpierw czy naprawdę nie da się, albo czy nie lepiej w inny sposób? A jak nie chcesz powiedzieć o co chodzi, to jak ktoś ma Ci tu skutecznie pomóc?

Se7en, widziałem duchy na jawie. Nie były niewidoczne.
Z telekinezą też odradzałbym być taki sceptyczny :) ... choć trudna to sztuka i niezbyt opanowana, to jednak różne osoby miały z tym pewne spontaniczne doświadczenia ^^.

+Quote Post
nosołamacz
post 25.09.2015 - 13:51
Post #9

Efekt Jojo

Notatnik

jest pełno mitów odnośnie ezoteryki.
uważam, że większość to wymysły.
telekineze można wytlumaczyć w bardzo prosty sposób. to energia i wszystko drży w swoim rytmie jak się odpowiednio dostroisz to możesz przesunąć przedmioty. jeżeli twoje drgania są podobne do drgań materii, która chcesz przesunąć.

ps: nikt tego nie potrafi, więc uważam to za kolejną scieme ;P

+Quote Post
Pavveł
post 25.09.2015 - 14:29
Post #10

Notatnik

Owszem, jest baaaardzo dużo mitów, przeinaczeń, głupich schematów, naiwnych wymysłów i ściem.
Ale nie wszystko takie jest.
Telekinezę można tłumaczyć różnie. Jakkolwiek by jej jednak nie tłumaczyć, ja uważam że jest prawdziwa, bo doświadczyłem czegoś z nią związanego, jak i różne inne doświadczenia "łamiące" prawa tego świata.
OoBE też jest nieudowodnione, to nie znaczy, że to jest ściema.
Co do telekinezy, być może ktoś potrafi, tylko się z tym kryje, heh... W każdym razie to niełatwa sztuka i nieraz doświadczana spontanicznie. Aczkolwiek jej świadoma kontrola to wyższa szkoła jazdy, dlatego takie, a nie inne powszechne o tym mniemanie ^^.

+Quote Post
Se7en
post 25.09.2015 - 15:07
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Pożeracz Chmur @ 25.09.2015 - 14:12) *
Se7en, widziałem duchy na jawie. Nie były niewidoczne.
Z telekinezą też odradzałbym być taki sceptyczny :) ... choć trudna to sztuka i niezbyt opanowana, to jednak różne osoby miały z tym pewne spontaniczne doświadczenia ^^.

Nie jeden coś widział, dla tego napisałem ogólnie, że się nie widzi takich rzeczy na co dzień, a tym bardziej osób wychodzących z ciała bo właściwie o tym była mowa. Co do telekinezy jakby ta sztuka była tylko trudną to by każdy miałby już z nią jakiś kontakt, na mieście ktoś by na tym zarabiał albo jakieś specjalne występy jak u magików.

+Quote Post
Pavveł
post 25.09.2015 - 15:33
Post #12

Notatnik

Więc potraktuj tą sztukę, jako ekstremalnie trudną, niemal niemożliwą w warunkach współczesnego świata i prania umysłów i serc.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park