|
|
![]() ![]() |
20.10.2015 - 17:01
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
(IMG:http://m.natemat.pl/e65c909b2645a75ef46882b1b68fd783,640,0,0,0.jpg)
(IMG:http://ocdn.eu/images/pulscms/MTY7MDQsMCxhZSxhYTAsNWZhOzA2LDMyMCwxYzI_/fa10b2f91fef3296d157d74bcc4591d0.jpg) Oooo..Pan Wipler spadochroniarz z PIS a teraz przydupas Korwina i ich wizytówka:) (IMG:http://www.fronda.pl/site_media/media/uploads/article/.thumbnails/korwinwiplerswinie-684x310.jpg) Tak poważniej jednak jak rozumieć te słowa Korwina? Korwin-Mikke: mordowanie milionów ludzi nie było celem Hitlera http://wiadomosci.onet.pl/kraj/korwin-mikk...m-hitlera/v8ckb Jaki był cel Hitlera? Zwracam się do ekspertów od psychiki Korwina. Dla mnie jak ktoś wywołuje wojny, napada to raczej musi się liczyć z wieloma ofiarami? Może żaden Polak nie zginął z rąk niemca? |
|
|
|
20.10.2015 - 21:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
hahaha przyznaj zielarz, że pięknie Cie strollowałem.:)
Już dawno darowałem sobie tłumaczenie, bo argumenty do Ciebie nie trafiają. Chcesz się dowiedzieć - googlaj;P. |
|
|
|
20.10.2015 - 21:43
|
|
|
Kukiza, Korwina i wszystkim "zabił" Zandberg.
Gość opanowany i sensowny. Kukiz szaleństwo. Korwin wariactwo. Zandberg pokazał jak się powinno składnie i sensownie wypowiadać i szkoda, że media tak go przemilczały, ale po dzisiejszym wystąpieniu wielu go poznało a takie dziwaki jak Korwin to do archiwum już. Czas na nowych, świeżych, mądrych i opanowanych psychicznie ludzi i jak wspomniałem Korwin do archiwizacji:) Rab a Ty wiesz już na kogo zagłosujesz? Sprawdziłeś listy bo Korwin się nie sklonuje:) |
|
|
|
20.10.2015 - 21:46
|
|
|
No a dla mnie najlepiej właśnie wypadł Korwin. Zandberg to dla mnie jakiś głupi lewak. Jego pomysły były beznadziejne. A Kukiz miał sporo racji...a ta debata była debilna. W ogóle nie nazwałbym tego debatą.
Ja już od dawna wiem na kogo zagłosuję;) |
|
|
|
21.10.2015 - 00:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czas na nowych, świeżych, mądrych i opanowanych psychicznie ludzi
Petru, Balcerowicz, Olechowski i Frasyniuk - powiew świeżości XD |
|
|
|
21.10.2015 - 06:46
|
|
|
Miałem na myśli Zandberga, ale widać w nie tylko w polityce ludzie mają problemy z rozumowaniem:)
No a dla mnie najlepiej właśnie wypadł Korwin. No jemu najwięcej znowu śliny z pyska wypadło:) On to fotel bujany i emerytura. Zandberg to dla mnie jakiś głupi lewak. Dlaczego głupi i dlaczego lewak? Jak dla mnie lewy to jest Korwin i jego pomysły z dupy. Zbrojenie się przed uchodźcami itd. Na starość wielu ludziom odbija i to akurat jeden z takich medycznych przypadków. |
|
|
|
21.10.2015 - 07:15
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja uważam, że Korwin i Kukiz najlepsi. Gdyby te 2 partie zdobyły odpowiednią liczbę głosów, byłaby to jedyna szansa na to, aby zmienić coś na lepsze. Wiadomo, że większość pomysłów Korwina, nie weszłoby w życie (i dobrze, bo z niektórymi się nie zgadzam), ale te kilka gospodarczych, na pewno polepszyłyby sytuację gospodarczą Polski, nawet nie zdajemy sobie pewnie sprawy, jak bardzo.
U Korwina za gospodarką staliby Gwiazdowski i Rybiński. Polecam posłuchać sobie tych panów i dopiero zacząć wypowiadać się o Korwinie. Wszyscy wiedzą, że on często nie potrafi wyrazić tego co chce przez ponoszące go emocje. On byłby jednak jedynie lokomotywą ciągnącą wagon ludzi, którzy takiego problemu nie mają, ale po prostu nigdy nie wyjdą na czoło i nie zaczną prowadzić partii. Na dodatek media często przeinaczają i rozdmuchują to, co mówi Korwin. Przykłąd - Hitler. Dał do zrozumienia, że Hitler w ówczesnym spoółeczeństwie i przy dobrych adwokatach, jeszcze mógłby zostać uniewinniony "ja nic nie wiedziałem, rzuciłem tylko kilka haseł, a obozy to sprawka np. Himmlera". A przy podniesionym ciśnieniu powiedział, że Hitler nic nie wiedział i poszło w świat. Wiadomo, że Hilter to zwyrodnialec i na pewno Korwin również ma tego świadomość. Co więcej, jeśli kiedyś ktoś z mojej rodziny będzie miał raka mózgu, to naprawdę nie będę się przejmował, co ma do powiedzenia mój lekarz. Najważniejsze, aby ktoś mi bliski został uzdrowiony pod okiem specjalisty, który wie co robi i ma do tego odpowiedni zespół. Polska aktualnie ma raka mózgu i trzeba to wyleczyć, a jedyny możliwy zespół, który nie boi się go wyciąć to partia Korwina. Reszta mizia po główce, mówiąc, "nie martwcie się wszystko będzie w porządku" ... Poza partiami wolnościowymi, każda inna partia, to jest to, co już przerabialiśmy przez ostatnie 20 kilka lat. Naprawdę chcecie do tego wracać? nie widać, że to są farmazony klepane co wybory? Że państwo jet rozkradane, że Unia dykruje nam co mamy robić, zamiast dbać o właśne interesy (Grupa Wyszechradzka...) Że media na usługach grup wpływów z ciągle przewijających się partii mamią ludzi? Zbrojenie się przed uchodźcami itd. o jakich uchodźcach my w ogóle mówimy ... ? :) o tych matkach z dziećmi, które uciekają przed wojną? :) |
|
|
|
21.10.2015 - 07:32
|
|
|
zamiast dbać o właśne interesy (Grupa Wyszechradzka...)
Ta grupa to polewka. Mało razy nas w chuja robiła:) Jak choćby opozycja do Rosji? Co do ludzi to każda partia ma w swoich szeregach kompetentnych. Że państwo jet rozkradane, Za rządów Korwina pewnie wszystko by się zmieniło i same aniołki będą w polityce:) Naiwność i jeszcze raz naiwność. |
|
|
|
21.10.2015 - 08:23
|
|
|
zamiast dbać o właśne interesy (Grupa Wyszechradzka...)
Ta grupa to polewka. Mało razy nas w chuja robiła:) Jak choćby opozycja do Rosji? Co do ludzi to każda partia ma w swoich szeregach kompetentnych. Ciągle jednak mniej razy niż UE. To jak UE działa na niekorzyść dobrobytu obywateli Polski, to żadna inna grupa tego nie przebije. Gdyby stworzyć blok środkowoeuropejski z prawdziwego zdarzenia, to naprawdę moglibyśmy mieć niezłą pozycję na świecie, z którą każdy musiałby się liczyć. Ja widzę właśnie Polskę jako przewodnika centralnej Europy, ale oczywiście aktualnie politycy wolą iść na łatwiznę i lizać dupe silniejszym, zamiast stworzyć samemu silne państwo. O to mi chodzi. Że państwo jet rozkradane, Za rządów Korwina pewnie wszystko by się zmieniło i same aniołki będą w polityce:) Naiwność i jeszcze raz naiwność. Nie twierdzę, że byłoby idealnie, że trafilibyśmy do utopijnego świata, gdzie pieniądze rosłyby na drzewach, a każdy co roku spędzałby wakacje na Malediwach. Czuję natomiast, że aktualne grupy wpływów, prowłażącewdupeUE, rozkradają dużo więcej I chcą urzymać ten stan rzeczy. Wiem, że za Korwina byłoby po prostu normalniej, a bałaganu byłoby mniej. Wiele jego postulatów nie ma racji bytu, ot jego utopia i podejście, które w zderzeniu z rzeczywistością i doradcami Korwina nie wejdzie z prozaicznego powodu - byłoby błędne albo niemożliwe do wprowadzenia. Gdyby chociaż niektóre, te bardziej racjonalne zostaly wprowadzone, byłoby po prostu lepiej. Nie mówiąc już o tym, że Korwin I jego otoczenie na pewno mieliby jaja, aby zacząć tworzyć silne państwo z własnym charakterem, a nie chorągiewe na wietrze, która zawieje tak, jak dmuchnie wiatr. |
|
|
|
21.10.2015 - 08:24
|
|
|
Miałem na myśli Zandberga, ale widać w nie tylko w polityce ludzie mają problemy z rozumowaniem:) No a dla mnie najlepiej właśnie wypadł Korwin. No jemu najwięcej znowu śliny z pyska wypadło:) On to fotel bujany i emerytura. Zandberg to dla mnie jakiś głupi lewak. Dlaczego głupi i dlaczego lewak? Jak dla mnie lewy to jest Korwin i jego pomysły z dupy. Zbrojenie się przed uchodźcami itd. Na starość wielu ludziom odbija i to akurat jeden z takich medycznych przypadków. Dlaczego głupi i lewak? Po tym co mówił wiem, że ma lewicowe pomysły, które są głupie. |
|
|
|
21.10.2015 - 09:54
|
|
|
Korwin-?Mikke: jestem zwolennikiem chłosty
Średniowiecze? Nie lepiej takich młodocianych do prac porządkowych zatrudnić. Niech czyszczą rowy, lasy itd...co da chłosta? Rozumiem, że sam Korwin lał by w tyłek? Co to światopogląd? Kara śmierci dla morderców? Kogo Korwin by wyznaczył do zabijania morderców? Czyje sumienie by obciążał? Rozumiem, że sam by zabijał? Dlaczego głupi i lewak? Po tym co mówił wiem, że ma lewicowe pomysły, które są głupie. Kara chłosty to szczyt głupoty. Może jeszcze klęczenie na grochu dla niegrzecznych dzieci w przedszkolu? http://partiarazem.pl/zarzad/ Głównie młodzi ludzie. To mi się podoba. Nowoczesne myślenie a nie chłosta:) Kukiz...taki antysystemowiec, ale w gajerek się ubrał i co przedstawił? Jakiś zeszyt z nożyczkami na okładce i to niby jego strategia?:) Polska za rządów Korwina: (IMG:http://th.interia.pl/40,oiobywatel,67329aa9190336/53b00ffa8ad4f_630.jpg) |
|
|
|
21.10.2015 - 10:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Większośc tych ciuli na których ludzie zagłosuja to marionetki masonskich przedstawicieli.
Wszystko sprywatyzować, lizać dupe Niemcom, Obamie napchać do kabzy a obywatele neich sobie myślą i tak zamieszamy że wyjdziemy na swoim ;) (IMG:http://wolna-polska.pl/wp-content/uploads/2014/12/jaki-c59bwiat-projektuje-masoneria2-567x400.jpg) |
|
|
|
21.10.2015 - 11:07
|
|
|
Korwin-?Mikke: jestem zwolennikiem chłosty Średniowiecze? Nie lepiej takich młodocianych do prac porządkowych zatrudnić. Niech czyszczą rowy, lasy itd...co da chłosta? Rozumiem, że sam Korwin lał by w tyłek? Co to światopogląd? Kara śmierci dla morderców? Kogo Korwin by wyznaczył do zabijania morderców? Czyje sumienie by obciążał? Rozumiem, że sam by zabijał? Dlaczego głupi i lewak? Po tym co mówił wiem, że ma lewicowe pomysły, które są głupie. Kara chłosty to szczyt głupoty. Może jeszcze klęczenie na grochu dla niegrzecznych dzieci w przedszkolu? http://partiarazem.pl/zarzad/ Głównie młodzi ludzie. To mi się podoba. Nowoczesne myślenie a nie chłosta:) Kukiz...taki antysystemowiec, ale w gajerek się ubrał i co przedstawił? Jakiś zeszyt z nożyczkami na okładce i to niby jego strategia?:) Hm nie oceniaj ludzi po wyglądzie. Założył garnitur, I to niby ma mu uwłaczać, jako osobie, która chce lepszej Polski? Brakiem garniaka nie walczysz z systemem :) Ja na Kukiza głosować i tak nie będę, bo jednak wolę Korwina, który na pewno otrzyma wsparcie liberalnego środowisko gospodarczego, ale nie ukrywam, że Kukizowi bliżej bo moich poglądów, niż komukolwiek innemu z pozostałych kandydatów :) Co do chłosty, to zerknij na mój poprzedni post. "Wiele jego postulatów nie ma racji bytu, ot jego utopia i podejście, które w zderzeniu z rzeczywistością i doradcami Korwina nie wejdzie z prozaicznego powodu - byłoby błędne albo niemożliwe do wprowadzenia." "Co więcej, jeśli kiedyś ktoś z mojej rodziny będzie miał raka mózgu, to naprawdę nie będę się przejmował, co ma do powiedzenia mój lekarz. Najważniejsze, aby ktoś mi bliski został uzdrowiony pod okiem specjalisty, który wie co robi i ma do tego odpowiedni zespół. Polska aktualnie ma raka mózgu i trzeba to wyleczyć, a jedyny możliwy zespół, który nie boi się go wyciąć to partia Korwina. Reszta mizia po główce, mówiąc, "nie martwcie się wszystko będzie w porządku" ... Skupiasz się na jego poglądach na sprawy nieznaczące z perspektywy przejęcia rządów przez partię Korwin i liberalne środowisko gospodarcze. Myślisz, ze doradcy, opozycja, pozwoliliby na wprowadzenie chłosty? Prawdziwy postulat Korwina, to zaostrzenie kar. On sobie chcę karę śmierci i chłostę, ale to po prostu nie wejdzie. W zderzeniu z doradcami i rzeczywistością jedyne co by się wydarzyło, to zaostrzenie kar dla zlodziei, czy innych przestępców, szczególnie zwyrodnialców, którzy nigdy nie powinni wrócić poza mury więzieć czy kamieniołomów. Zachowujesz się Zielarz troche jak media. Ślizgasz się po krawędziach tego co istotne, zamiast zajrzeć do meritum i wyciągnąć wnioski. Próbujesz przedstawić na tacy, że Korwin to debil, zamiast wyobrazić sobie,jak życie zweryfikowałoby jego postulaty. Na dodatek Korwin to jedna z niewielu osób w tym całym środowisku politycznym, która wytrwale mówi to samo, a nie miała szansy, aby wcielić to w życie. Pozostali próbowali i co z tego wyszło? jedno wielkie gówno. Polska Razem? Zandberg? Proszę Cię, nowoczesna, młoda lewica, nowe SLD pod przykrywką, które miało już swoje szanse. Te same postulaty z lewej strony poglądowej, które tylko zwiększyłyby zadłużenie i problemy państwa. Tylko prawa strona nie miała faktycznej szansy na pokazanie się w poPRLowskiej Polsce. No chyba, ze uznasz PO za partię liberalną :D ale mam nadzieję, że jesteśmy o level wyżej :) |
|
|
|
21.10.2015 - 14:40
|
|
|
Polska Razem? Zandberg? Proszę Cię,
Czyli co? Jednym dalibyśmy szansę na rządzenie bo wierzymy, że byłoby lepiej a innym szansy takiej nie dajemy...dlaczego? Jeżeli Korwin ma porypany światopogląd to jaką Ty masz pewność, że przy większościowym rządzie nie forsowałby debilnych pomysłów a debilnych to mu akurat nie brakuje. Korwin jest przeciwko ulgom. Czyli ulga na dzieci też by poszła się rypać a w moim przypadku to sporo kasy. Gość ma wyjebane na dzieci i chętnie by je lał w zaciszu domowym na co daje przyzwolenie, ale sporo ludzi korzysta z takich ulg. Dla mnie akurat jego światopogląd jest decydujący. Dać mu władzę to jakby dać małpie brzytwę, ale rozumiem, że ma swoich zwolenników bo antysystemowość jest modna i dlatego też Kukiz ma poparcie pomimo tego, że gość kompletnie nie ma nic do powiedzenia. Sra się o obecnej władzy a sam coś proponuje? Rzuca jakimiś hasłami nad którymi pewnie sam się nawet nie zastanawiał a do tego w jego otoczeniu też są ludzie z PO, ale co tam. Polska aktualnie ma raka mózgu Jak na Polskę z taką dolegliwością to jest nieźle:) Jak dla mnie to chybiona diagnoza poparta czym? Ciężko z pracą? Raczej ciężko się wziąć ludziom do pracy:) Widzisz zgliszcza? Ja nie...Bolesławiec, gdzie się urodziłem kiedyś był wsią a teraz to konkretne miasteczko. No, ale rozwój to pewnie wynik raka mózgu. Taki populizm generalnie mnie śmieszy. Każdy może założyć firmę i zarabiać szmal i to duży. Wystarczy pomysł, chęci, zaangażowanie. No, ale tu trzeba wykazać się kreatywnością a z tym dużo ludzi ma problem, ale to nie wina rządów raczej:) |
|
|
|
21.10.2015 - 16:08
|
|
|
Co do Kukiza, to jak mówię, ja sam na niego nie głosuję, ale wolę jego, niż te wszystkie systemowe partie.
Co do szansy dla Zandberga i Partii Razem - pisałem, lewica już była i nic nie zrobiła, a prawdziwej prawicy jeszcze u rządów nie było. Stąd uważam, że czas na zmianę. Co do Korwina, tu nie chodzi o modę na bycie antysystemowym. Ja sam nie jestem człowiekiem podążającym za modą w żadnym stopniu. Ubieram się ciągle tak samo od wielu lat, nie mam facebooka, twittera, naszej klasy, a mój telefon tylko dzwoni i wysyła sms, bo tylko taki jest mi potrzebny. Głosuję na Korwina nie przez modę, a poprzez lata dojrzewania do jakiegoś stanowiska, zastanawiania się co byłoby dla mnie, mojej rodziny i kiedyś moich dzieciaków najlepsze. Nie żyje mi się też źle, żyje mi się bardzo dobrze porównując do przeciętnego Polaka, miałem trochę szczęścia w życiu. Bez szału, bo dopiero od niedawna sobie zacząłem oszczędzać jakieś pieniądze, ale jestem bardzo zadowolony, że w ogóle mam taką możliwość i pewne zatrudnienie. I tylko dlatego mam uważać, że to wszystko na co Polskę stać? Gówno prawda. Z odpowiednim podejściem rządzących, bylibyśmy dużo mocniejszym państwem. Nie musielibyśmy znacznej części wypracowanych pieniędzy oddawać państwu. Nie musielibyśmy płacić 4x więcej (mówię o wartości nabywczej pieniądza) za dobra luksusowe niż ludzie na zachodzie. I nie musielibyśmy spędzać wielu wakacji gdzieś na siłę, jedynie śniąc o wymarzonych wakacjach. A na emeryturze moglibyśmy sobie troszkę świata zwiedzić, jeśli oczywiście wiek emerytalny zostanie obniżony ... Wiem, że i teraz tak można, ale powyższy scenariusz życia, jest dość elitarny. Wielu ludzi nie może sobie na coś takiego pozwolić. A na zachodzie?? Przeciętny pracownik, emeryt całkiem nieźle sobie radzi, porównując do naszego kraju. Jest potencjał zarówno ludzki (dobrze pracujący wykształceni ludzie z językami), jak i geopolityczny (centrum Europy, dostęp do morza) Wierzę, że gdyby zliberalizować gospodarkę (powtarzam, sprawdź sobie wypowiedzi Gwiazdowskiego i Rybińskiego, oni naprawdę wiedzą o czym mówią i piszą) to może i ulg by nie było, ale odebrałbyś to sobie z nawiązką płacąc duużo mniejsze podatki. Czy to jako pracownik, czy jako przedsiębiorca. Ujednolicić podatki, zrobić wszystko prostszym a przede wszystkim je obniżyć. Zostawić tylko podatki na podstawowe potrzeby i niezbędne zasiłki (na pewno nie dla "uchodźców" - wiem, że mała kwota w skali państwa, ale musiałem o tym wspomnieć, bo jestem bardzo sceptyczny do przyjmowania tych imigrantów, na dodatek na siłę, którym w głowie - pewnie ok 85% - jedynie łatwy pieniądz bez żadnego wysiłku, a później zgarnięcie tutaj swojej rodziny, aby zgarniać jeszcze większy zasiłek). Jednocześnie z liberalizacją gospodarki zmniejszyć zatrudnienie w administracji, które byłoby mniej potrzebne przy mniejszej ilości podatków i łatwiejszym systemie podatkowym (tak wiem, bezrobocie w pewnym momencie byłoby wysokie, ale na dłuższą metę by się to opłaciło - politycy myślą krótkowzrocznie, do następnych wyborów, aby nie stracić stołków, stąd boją się podejmować odważnych decyzji). Do tego powoli odcinać się od UE, która niszczy nas, działając na swoją korzyść, a nie na korzyść państw drugiego sortu, jakimi bez wątpienia jest dla UE m.in. Polska. Narzucając nam normy, ograniczając dobre pomysły, uniemożliwające liberalizację w pewnych aspektach. Korwin ma tutaj pełną rację jako eurosceptyk. Ponadto działać na arenie międzynarodowej, ale jak już pisalem, nie liżąc dupy silniejszym, ale samemu budować swoją silną pozycję, kreując się na lidera centralnej Europy. Instrument już jest - Grupa Wyszechradzka. Przydałby się tylko dobry dyrygent, który to ogarnie, aż wszystko zacznie w końcu grać, jak należy. Przy odpowiednim działaniu (mniejsze podatki, wzrostu znaczenia centralnej Europy na mapie świata, udanym szlaku handlowym z Chin do Europy, gdzie finalnym elementem byłyby polskie porty, gdzie towary byłyby dalej dystrybuowane drogą morską - jest on już w budowie swoją drogą, Polska ponoć szczęsliwie podpisała umowę założycielską) nasze dzieci i wnuki żyłyby w dużo lepszym kraju, nie byłyby zależne na emeryturę od ZUSu, jak wielu naszych rodziców jeszcze będzie. A i my będziemy w znacznym stopniu jeśli sami nie zadbamy o siebie. ZUS jest do stopniowej likwidacji, trzeba to tylko zrobić z głową. Wprowadzając odpowiednio wszystkie powyższe postulaty, Polska naprawdę stałaby się łakomym kąskiem dla przedsiębiorców i napływu kapitału, któryby się stopniowo rozmnażał. Ludzie znani z solidnej pracy i dobrego wykształcenia, centrum Europy, coraz silniejsza pozycja na arenie międzynarodowej, ale przede wszystkim podatkowy raj, jak na ten region, uproszczony system podatkowy, państwo przyjazne obywatelom i przedsiębiorcom (ale naprawdę, a nie w farmazonach partii systemowych). To wszystko jest na wyciągnięcie ręki, wystarczy jedynie zacząć już teraz mądrze zarządzać, a naszym potomkom będzie lepiej. I zapewniam Cię, że tu nie chodzi o modę. Znam wielu ludzi głosujących na Korwina z takich powodów jak opisałem powyżej, a nie ze względu na modę. |
|
|
|
21.10.2015 - 16:28
|
|
|
Za rządów Korwina pewnie wszystko by się zmieniło i same aniołki będą w polityce:) Naiwność i jeszcze raz naiwność.
Tia, dlatego lepiej głosować na aniołki które już nieraz wyrolowały Polaków :/ Jak na Polskę z taką dolegliwością to jest nieźle:) Jak dla mnie to chybiona diagnoza poparta czym? Ciężko z pracą? Raczej ciężko się wziąć ludziom do pracy:) Widzisz zgliszcza? No musiałbyś chyba te zgliszcza zobaczyć, żeby wgl zacząć widzieć. |
|
|
|
21.10.2015 - 16:29
|
|
|
|
|
|
|
21.10.2015 - 16:37
|
|
|
Brzmi ładnie...spokojnie mógłbyś być politykiem:)
bo jestem bardzo sceptyczny do przyjmowania tych imigrantów Anglia dala taką szansę blisko milionom polakom. Wielu polaków wyjechało tylko ze względu na zasiłki. Często robimy tam boruty. Sprawdź sobie statystyki jeżeli chodzi o przestępczość wśród emigrantów w Anglii. Jest tam cała masa bezdomnych polaków, którzy do polski nie wrócą a tam wegetują. Czy w takim razie dobrze się stało, że Polacy mogli bez problemu migrować? Dla wielu okazało się to szansą. Siedzi tam część mojej rodziny i sporo kumpli. Napędzają tam biznes, dobrze pracują. Dlaczego zakładać, że uchodźcy np. z Syrii to jakieś 100% buractwo? Wielu z nich to wykształceni ludzie, którzy mogli by pracować dla naszej gospodarki tak jak my w Anglii. Tym się właśnie różnię od Korwina. Polacy mogli szukać szansy, ale już innym takiej szansy nie dam. Strzelać do takich jak mawia Korwin? Albo uważać na nich bo roznoszą choroby jak mawia Kaczyński kiedy to w tym roku z groźnymi chorobami do Polski ze świata wróciło kilkudziesięciu polaków, ale straszenie to jedna z metod, którą ja się osobiście brzydzę. Nie żyje mi się też źle, żyje mi się bardzo dobrze porównując do przeciętnego Polaka, Czyli jesteś ponad przeciętny? Jak to możliwe, że w kraju z rakiem mózgu miałeś szansę się wybić? Wielu moich znajomych żyje na podobnym lub lepszym poziomie jak ja a ja i moja rodzina jesteśmy zadowoleni z życia co nie oznacza, że nie mogłoby być lepiej, ale moja firma się rozwija i za kilka lat mam nadzieję,. że dam pracę dwóm pracownikom a sam będę tylko doglądał biznesu. Jeżeli jest tak jak piszesz, że Korwin tak sobie tylko gada o tych chłostach to pytam się czy jest taki głupi, że nie potrafi dostrzec, że wielu ludzi po prostu odstrasza? Jaki ma sens taka retoryka? Przecież mógłby skupić wokół siebie o wiele więcej ludzi, ale niestety od lat się nie zmienia i ciągle stara się być kontrowersyjny na siłę. Mógłby połączyć siły z Kukizem, ale Kukiz musiałby zacząć troszkę melisy lub nawet waleriany pić bo nadmiar charyzmy zaczyna być groteskowy. Gdybym widział w Korwinie zrównoważonego psychicznie przywódcę to rozważył bym czy nie oddać na niego głos. Póki co zagłosuję na Mieszkowskiego z Nowoczesnej a Korwin może powinien zreformować się chociaż troszkę a z miejsca przybyło by mu wyborców, ale jak widać już jest za stary na zmiany. (IMG:http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_FWYeapwvAxMYbcnZPVKNUDGafyF2ns5d.jpg) |
|
|
|
21.10.2015 - 17:33
|
|
|
Problem jest taki, że ty Zielarz WCEALE NIE CHCESZ zrozumieć Korwina, tylko go hejtować. Przez ten czas, który tu poświęciłeś na hejt mógłbyś obejrzeć wykłady korwina, wywiady z nim itd. Zainteresuj się jak działa wolny rynek, zobacz program partii, pomyśl czy to ma sens. Nie widzę w twoich wypowiedziach jakiś poważnych argumentów.
Jak dla mnie to robisz tutaj jedynie automasakrację, niestety. |
|
|
|
21.10.2015 - 17:59
|
|
|
Wy za to chcecie rozumieć Petru:) Zarzut, że to wysłannik banków:) No kuźwa zarzut masakryczny:) Jak Wy hejtujecie Petru to jest spoko, ale jak ja Korwina to już nie spoko:)
Wypowiedzi Korwina o pedofilii w moich oczach dyskwalifikują go całkowicie. Mam dwoje dzieci i jak czytam jego wypowiedzi to dla takiego dożywotnia kara chłosty powinna być, aby mu takie poglądy z głowy wybić:) Poznaliście listy Petru? Zapoznaliście się z jego programem? Pewnie nie, ale dla Was liczą się tylko Ci niby antysystemowcy. Zarzut dla Petru, że od dawna siedzi w polityce a Korwin to co? Jak pisałem dla Korwina to fotel bujany już. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |