|
|
![]() ![]() |
21.10.2015 - 18:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Problem z tym, że Petru nie jest wiarygodny, a nawet jakby był, to ma gorszy program.
|
|
|
|
21.10.2015 - 18:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wy za to chcecie rozumieć Petru:) Zarzut, że to wysłannik banków:) No kuźwa zarzut masakryczny:)
Nie, Petru to anioł zesłany przez Olechowskiego. Petru to bankster, był doradcą Tuska, na dodatek współpracuje z Balcerowiczem i Olechowskim. Kto 1997 "zreformował" system emerytalny? Petru. |
|
|
|
21.10.2015 - 18:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A ja się zastanawiam, jak musiałoby się zmienić podejście społeczeństwa do wyborów i do tego, co mają sobą prezentować ludzie, wybierani na tych, którzy dykują prawo, spisane precedury postępowania kilku milionów ludzi w Polsce zatrudnionych na urzędniczych stanowiskach (nie tylko w urzędach ale i w szkołach, kuratoriach, sądach...) Ich interpretacja czasem aż przeraża.
Kiedy wybory będą czasem na rozliczenie i rozmową o tym, co potrzeba zrobić, a nie przekrzykiwaniem się hasłami wyborczymi? :/ Mam nadzieję, że te tysiące marketingowców pracujących na wizerunek polityków, partii i tym podobnych.. po prostu stracą swoją pracę. Jeszcze ze dwa miesiące temu było w miarę, ale im bliżej wyborów, tym jest gorzej. I zdaję sobie sprawę, że to media robią naprawdę niedźwiedzią przysługę tym, którzy mają naprawdę coś do zaoferowania jako przyszli politycy. :( |
|
|
|
21.10.2015 - 18:57
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Kto 1997 "zreformował" system emerytalny? Petru.
http://hej-kto-polak.pl/wp/?p=74341 Możesz mi pokazać źródła, że Petru jest autorem tej reformy? Petru to bankster Jakiś konkret? był doradcą Tuska Szok. Wipler szeptał Kaczyńskiemu i co? współpracuje z Balcerowiczem i Olechowskim Nawet jeżeli to co? Jakiś konkret? Petru to anioł zesłany przez Olechowskieg Skąd ta teza, że jest zesłany? Jakiś dowód? |
|
|
|
21.10.2015 - 19:21
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Petru to ta sama grupa wpływów, która stała za stworzeniem Platformy Obywatelskiej. Naprawdę Zielarz, wystarczy tylko trochę dobrej wiary, aby o tym przeczytać i się dowiedzieć :).
Co do imigrantów Zielarzu. a) zobacz jaka tam straszna wojna, każdy pomyślał o tym, aby zabrać swoje rodziny, swoje dzieci, swoje żony albo rodziców. Matki i dzieci zapewne są poza kadrem ... b) Wiele skupisk imigrantów to w dużej mierze ludzie żyjący z zasiłków. Na Malcie żyją od dłuższego czasu, a do tej pory nie umieją języka. Żyją w zamkniętych społecznościach, jedynie domagając się, a nic nie dając w zamian (nie mówię o wszystkich, mówię o zdecydowanej większości). Naprawdę porównujesz ich do ludzi ze swojego kraju? U nad odsetek żyjący z zasiłków na Wyspach jest zapewne odwrotny. Imigranci na Malcie - zapewne sytuacja będzie wyglądać podobnie w większości obozów dla imigrantów c) Zauważ, że przed Ukraincami jakoś nie straszyli. Ciekawe czemu. Jest tam mała grupa nacjonalistów, ale to marny odsetek, a większośc ludzi chce faktycznie tutaj pracować, w przeciwieństwie do imigrantów z Azji i Afryki. d) Ludzie, którzy faktycznie wyemigrowali kiedyś, aby dać coś krajowi, do którego przyjechali sami wiedzą, co się zaczyna dziać. To będzie pokojowe stopniowe zasiedlanie Europy pod przykrywką uchodźctwa. Syryjczyk o imigrantach Artykuł z lutego, jeszcze przed falą imigrantów e) Czy Polacy robią tego typu akcje na Wyspach? Czy jednak bardziej szanują miejsce, do którego przyjechali. Owszem są odchyły, ale są to wyjątki. A tutaj? jak się zacznie kiedyś masówka, to naprawdę nieciekawie. - Holenderka jechała pociągiem. Zna arabski i mieszkała tam wiele lat. Jechała z imigrantami, nie wiedzieli, że zna arabski. Mówili, że powinni ją zgwałcić, bo to jedyne na co zasługuje. - Wyrzucali jedzenie, które dostawali, bo było niesmaczne. - W innych sytuacjach im kur... w obozach fajeczek i seksu brakuje. Jakby wziął swoją żone ze sobą, to by nie narzekał, ale po co. Nie szanuje kobiet, ma ją teraz w dupie, a pewnie sprowadzi ją kiedyś, aby większy zasiłek zgarniać. - W Szwecji otworzono obóz dla obcokrajowców. Do wszystkich okolicznych mieszkań i szkół rozesłano ulotki, aby dziewczyny przestały chodzić w sukienkach ... bo to będzie niebezpieczne To są przykłady, które na szybko nasunęły mi się do głowy, a podobnych i często gorszych widziałem dziesiątki. Brak szacunku do kultury, do której przybywasz, stawiają wymagania, wybrzydzają, zajmują lokale socjalne obywateli naszego kraju. Będą dostawać większe pieniądze niż ludzie opiekujący się chorymi. To jest chore i naprawdę, ja nie chcę tego oglądać w swoim kraju ... i Zielarz, tutaj nie chodzi o zastraszanie, tylko o zdrowy rozsądek. Do tego w związku z tym, że to forum duchowe, sprawdź sobie przepowiednie Ojca Klimuszki, który był bardzo znanym i szanowanym jasnowidzem kiedyś. Przepowiednia Ojca Klimuszki |
|
|
|
21.10.2015 - 20:30
|
|
|
Możesz mi pokazać źródła, że Petru jest autorem tej reformy?
Jest współautorem tej reformy (IMG:http://oi59.tinypic.com/716auq.jpg) http://ryszard.petru.nowoczesna.org/ Jakiś konkret? Tzn? No raczej człowiek posiadający sumienie banksterem nie zostaje... Nagle coś w nim pękło, serduszko zabiło i chce pomagać nam obywatelom :D Szok. Wipler szeptał Kaczyńskiemu i co? Pionka Wiplera do Petru porównujesz? spoko :P Nawet jeżeli to co? Jakiś konkret? To znaczy że pewnie jest takim samym srukwysynem jak oni. Skąd ta teza, że jest zesłany? Jakiś dowód? Olechowski mówił że go popiera, promuje go. Tak samo Olechowski stworzył Tuska, przecież to są kolesie. (IMG:http://i.wp.pl/a/f/jpeg/35197/mem13.jpeg) http://niezalezna.pl/66495-sluzby-zakladaj...frasyniuk-petru |
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
|
21.10.2015 - 21:24
|
|
|
Do tego w związku z tym, że to forum duchowe, sprawdź sobie przepowiednie Ojca Klimuszki,
Skoro wierzysz w przepowiednie to raczej nie ma się czym przejmować bo będzie to co ma być. No chyba, że Korwin razem ze swoimi wyznawcami przeniosą się do przyszłości i coś zmajstrują takiego, aby zapobiec temu co nas czeka. https://pl.wikipedia.org/wiki/Wy%C5%9Bcig_o_Afryk%C4%99 Cała akcja rozbioru Afryki przeprowadzona została chaotycznie według zasady: kto szybszy i bardziej bezwzględny ten lepszy. Amerykę Południową w XVI w. głównie skolonizowali Hiszpanie i Portugalczycy, w mniejszym stopniu Brytyjczycy (Gujana Brytyjska), Holendrzy (Surinam) i Francuzi (Gujana Francuska). Kolonializacja doprowadziła do prawie całkowitego wyniszczenia ludności tubylczej, dlatego dzisiejsi mieszkańcy to głównie osadnicy europejscy Każda akcja ma swoją reakcję a ja zamierzam robić swoje bo co innego możemy? Korwin po 20 latach w polityce ma 5% poparcia. Nie ma i nie będzie miał żadnego wpływu na przyszłe losy Europy. Kukiz...powinien zająć się sobą bo tu tkwi problem. (IMG:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Kolonie_afryka_1914.PNG) Mapa podziału politycznego Afryki w chwili wybuchu I wojny światowej. Na chuj Europa tam się pchała? Mało własnego podwórka? To teraz czas na rozbiór Europy, ale to akurat myślę nie nastąpi. Metropolie kolonialne wszędzie w swych nowych koloniach afrykańskich zaprowadzały ład i porządek na modłę europejską, zupełnie nie licząc się z tradycjami, kulturą, obyczajami, czy gospodarką tubylczych plemion. (IMG:http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/co_siejesz_to_zbierasz_0.jpg) |
|
|
|
21.10.2015 - 22:22
|
|
|
ehhh kiedy zrozumiecie że demokracja daje tylko mylne wrażenie że ma się na coś wpływ ??
i tak iluminaci rządzą a ich się nie wybiera :D |
|
|
|
21.10.2015 - 22:37
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
No przepraszam, ale polskich kolonii, to za dużo na świecie nie było :)
Niech więc imigranci i UE ze swoimi nakazami ich przyjmowania, trzymają się od nas z daleka, bo karma jakoś za bardzo nas nie dotyczy w tym przypadku. Swoją drogą w wielu przepowiedniach, m.in. Ojca Klimuszko, mówiono, że Polska jest bezpieczna :) mam nadzieję, że my jako naród, już swoje wycierpieliśmy podczas poprzednich konfliktów. |
|
|
|
22.10.2015 - 06:42
|
|
|
Niech więc imigranci i UE ze swoimi nakazami ich przyjmowania, trzymają się od nas z daleka,
Widziałeś jakiegoś ostatnio blisko siebie?:) W najgorszym razie można uciec do Rosji. Tam jest dużo miejsca:) |
|
|
|
22.10.2015 - 10:11
|
|
|
Nawiasem wiecie jak rosjanie sobie poradzili z zamachowcami??
Mniej więcej bo już nie pamiętam: był zamach, złapali tych zbrodniarzy, zamknęli ich z martwymi świniami i dali pistolety , pozabijali się sami. A to jest największa hańba i nie trafią do nieba za świnki i samobójstwo (tylko śmierć na polu walki gwarantuje niebo dla nich). I w Rosji mają tam spokój, żaden nawet nie spróbuje tam wejść, a w Unii bawią się z nimi jak z dziećmi:D https://www.youtube.com/watch?v=nCS48nKSeSs |
|
|
|
22.10.2015 - 15:19
|
|
|
Śmierć z broni, którą trzyma kobieta to też hańba okrutna dla nich. Ponoć bardzo boją się kobiet a kobiece bojówki są coraz silniejsze.
|
|
|
|
22.10.2015 - 16:17
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Rozmawiałem wczoraj przy "patelni" w centrum Wawy z aktywistami z partii Razem.
Ciekawe, że jak zapytałem jednego, czy ogląda podziemnaTV, to się skrzywił i powiedział, że nie. Zachęciłem go, argumentując, że warto znać zdanie opozycji, a nóż coś ciekawego powie, czego nie wiedzieliśmy, albo z drugiej strony poznamy ich argumentację i jeszcze lepiej nauczymy się argumentować nasze tezy i kontrargumentować te opozycyjne. Zobaczyłem tylko dalej skrzywioną minę :) A zachowywali się na takich niby obytych. Jeden nie mógł przestać gadać o szczegółach jakiś projektów. Ja mu mówię, że chcę porozmawiać bardziej ogólnie, o ideach, bo zakładam, że jeśli mają jakąś ideę, to projekt jej zrealizowania będzie skuteczny i nie obchodzi mnie teraz gadanie o sprawach, jakby nie patrzeć, technicznych. Ale ten dalej o tym :) Tylko zawężone kierunkowe postrzeganie i wio. Taka myląca intelektualność, która próbuje uchodzić za mądrość i posiadanie słuszności. Nawet nie bardzo dał mi dojść do słowa, a jak próbowałem podjąć jakąś kwestię, to ją zbywał, omijał i wracał do swojego. Szkoda, że nie umiem tak nieskrępowanie się wysławiać, jak pisać :/ to bym mu lepiej odpowiedział :p Ale w sumie zamiast komentować tylko jakieś wydarzenia i działania innych, może sami byśmy zrobili tu jakąś debatę i zaprezentowali swoje spostrzeżenia, jak wg. każdego z nas powinno wyglądać to i owo i co i jak można w tym kierunku zrobić? ^^. Ciekaw jestem, co mają do powiedzenia partie Zielarza, Echelona, Shagy'ego i inne ;P Tak na szybko główne nurty ideologiczne partii Pożeracza Chmur byłyby mniej więcej takie:
|
|
|
|
22.10.2015 - 18:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
chujowe nurty, to już lepiej jak jest teraz
|
|
|
|
22.10.2015 - 19:29
|
|
|
uwolnienie mediów od ciemnoty i manipulacji;
Telewizja prywatna ma prawo robić co che a Ty nie musisz tego oglądać. Jest internet a tam od wyboru do koloru. co do wojska, najlepiej gdyby nie mieć, Są sytuacje jak powodzie, które potrafią być bardzo groźne dla największych miast co przeżyliśmy niedawno i wtedy wojsko świetnie pomaga. Wojsko to szkoła życia. Ćwiczenia, szkoła przetrwania, dyscyplina...jak dla mnie wojsko zawodowe to fajna sprawa. Wielu ludzi chce być żołnierzami. I tak wgl, to w systemie, jaki proponuję, byłaby bardzo mała przestępczość, W mim systemie nie byłoby w ogóle przestępczości po pewnym czasie. Morderców i zwyrodnialców najgorszych zamykał bym w pewnej ograniczonej przestrzeni bez jedzenia, wody...pili by deszcz i jedli siebie. Zero kosztów. Myślę, że potencjalni mordercy szybko by wyzdrowieli jakby wiedzieli jaki ich los czeka za murem. Dzisiaj w naszych więzieniach im gorszy przestępca tym mocniejsza pozycja a tak? Na golasa za mur i niech walczy o przeżycie. Jakby rzucili się na niego głodni inni i go zjedli to byłaby przestroga. wznowienie programu kosmicznego; Ten punkt najlepiej przypadnie do gustu najuboższym:) |
|
|
|
22.10.2015 - 21:55
|
|
chujowe nurty, to już lepiej jak jest teraz
Suchy, nie bądź taki suchy i powiedz coś więcej, skontrargumentuj coś konstruktywnie, a nie tylko jęczysz. Jaki Twój program by był, hm? ^^. Telewizja prywatna ma prawo robić co che a Ty nie musisz tego oglądać. Jest internet a tam od wyboru do koloru. Nie chodziło mi o telewizję prywatną. A prywatna też nie ma prawa robić, co chce. Tak samo jak z ludźmi - mogą, póki nie czynią krzywdy drugiemu człowiekowi. Tak i media, jeśli by pokazywały wyraźnie zafałszowane informacje, lub propagowały bezpośrednio czy pośrednio przemoc, ponosiłyby tego konsekwencje. Są sytuacje jak powodzie, które potrafią być bardzo groźne dla największych miast co przeżyliśmy niedawno i wtedy wojsko świetnie pomaga. Wojsko to szkoła życia. Ćwiczenia, szkoła przetrwania, dyscyplina...jak dla mnie wojsko zawodowe to fajna sprawa. Wielu ludzi chce być żołnierzami. Jak Ty ostatnio często to robisz - wyjmujesz coś z kontekstu. Przecież pisałem o wojsku, że jest potrzebne....... Do takich sytuacji, jak piszesz, służy straż pożarna. O jakim życiu mówisz, że wojsko nazywasz jego szkołą?? Szkołę przetrwania niejeden cywil ma większą, niż chłoptasie w wojsku nie będący nigdy na froncie. Dyscyplina dotyczy każdego człowieka pracującego, niejednokrotnie większa. W wojsku nawet nie trzeba myśleć, tylko głupio wykonuje się rozkazy. Poziom dyscypliny i zorganizowania jest więc tam ułomny w porównaniu z ludźmi, którzy muszą planować, kombinować, inwestować i robić to w sposób zdyscyplinowany i zorganizowany. Ćwiczenia uprawia wielu sportowców. Wielu ludzi chce być żołnierzami, bo liczą, że będzie pokój, a wtedy to łatwa i stabilna robota, wcześniejsza emerytura, kasiora i najgorszy szpan. Większość "żołnierzy" nigdy nie będzie żołnierzami, póki nie pójdą na front. A dzisiejsze wojsko to w dużej mierze bezwolne pionki, zabijające w imię korpokratycznych interesów, a nie w cnotliwej obronie narodu. Takie wojsko to wstyd i hańba, ale chłoptasiom szpan w głowach, bo to przecież takie "męskie". I gdyby kobiety na te idiotyczne pozory i wierzchnie łaty nie leciały, też by to inaczej wyglądało :/ W mim systemie nie byłoby w ogóle przestępczości po pewnym czasie. Morderców i zwyrodnialców najgorszych zamykał bym w pewnej ograniczonej przestrzeni bez jedzenia, wody...pili by deszcz i jedli siebie. Zero kosztów. Myślę, że potencjalni mordercy szybko by wyzdrowieli jakby wiedzieli jaki ich los czeka za murem. Dzisiaj w naszych więzieniach im gorszy przestępca tym mocniejsza pozycja a tak? Na golasa za mur i niech walczy o przeżycie. Jakby rzucili się na niego głodni inni i go zjedli to byłaby przestroga. Po pewnym czasie w moim też. No to ładny z Ciebie gagatek. Myślałem, że jesteś taki humanitarny, a tu widać, jak pozory mylą. Okazuje się być na odwrót. To już zabicie jest bardziej humanitarne. Psioczysz na Korwina, a sam... A jakby ktoś zabił Ci kogoś bliskiego i byś zabił w odwecie, albo w obronie i byś został skazany, bo nie byłoby dowodów na Twoją niewinność? Ja też nie jestem zwolennikiem dzisiejszych więzień. I napisałem, że sami by się utrzymywali z własnej pracy. Natomiast ci najbardziej zwyrodniali, mogliby wybrać śmierć, albo zamknięcie w kiepskich warunkach, utrzymywanie się z własnej pracy, a jeśli by zmądrzał i się skruszył i był wgl poczytalny, to wówczas byłaby możliwość załagodzenia kary, ale byłoby to kontrolowane tak, że testów na to nie dałoby się oszukać. Także potencjalni mordercy też mieliby do zastanowienia się nad tym, zanim by zdecydowali się zadziałać. Ten punkt najlepiej przypadnie do gustu najuboższym:) W moim systemie nie byłoby ubogich. Co więcej program kosmiczny jest konieczny, jeśli chcemy przetrwać. Dodatkowo kontakt z cywilizacjami pozaziemskimi może przynieść wiele korzyści. Poza tym istnieją też inne formy finansowania, niż wyrywanie ludziom pieniędzy na siłę w postaci wymuszonych podatków. Można tak jak w startupach zbierać dotacje, a za większe ludzie mieliby jakieś profity. Można szukać prywatnych inwestorów. Można zrobić krajową dobrowolną zbiórkę na jakiś cel. Itp. Itd. |
|
|
|
23.10.2015 - 07:01
|
|
|
W moim systemie nie byłoby ubogich.
Biorąc pod uwagę, że nigdy nie będziesz miał okazji stworzyć żadnego systemu to sobie można tak gadać:) Nie ma jak tego zweryfikować. Klasyczny populizm w wykonaniu najgorszych polityków:) To już zabicie jest bardziej humanitarne Nikogo bym nie zabijał. Mordercy, pedofile sami siebie by zabijali. Zresztą ja sobie tak tylko gadam dla polewki w tym momencie w wąskim gronie. Korwin pierdoli podobne rzeczy na forum krajowym:) Do takich sytuacji, jak piszesz, służy straż pożarna. Straż pożarna nie dysponuje sprzętami jakie posiada wojsko i które w razie jakiegoś poważnego zagrożenia powodziowego można użyć. Co do wojska jeszcze to Ty chyba wspominasz czasy kiedy ludziska wracały do cywili i z chustami chodzili najebani po miastach:) Teraz wojsko wygląda inaczej, ale Ty widać znasz się na wszystkim:) |
|
|
|
23.10.2015 - 08:51
|
|
Biorąc pod uwagę, że nigdy nie będziesz miał okazji stworzyć żadnego systemu to sobie można tak gadać:) Nie ma jak tego zweryfikować. Klasyczny populizm w wykonaniu najgorszych polityków:)
Nigdy nie mów nigdy. Jest jak zweryfikować - argumentami. To nie populizm, tylko logika na temat dobrze działającego systemu. Nikogo bym nie zabijał. Mordercy, pedofile sami siebie by zabijali. Zresztą ja sobie tak tylko gadam dla polewki w tym momencie w wąskim gronie. Korwin pierdoli podobne rzeczy na forum krajowym:) Miałbyś w tym swój pośredni udział, a taka forma, jaką propagujesz byłaby pod pewnymi względami nawet gorsza, niż szybka śmierć. To jak gadasz dla polewki, to po co tracisz czas mój i innych czytelników? Jakoś nie jest to specjalnie zabawne. To jest trolling -.-' Co do Korwina, to już mam dość, bo Ty wyciągasz z kontekstu i przeinaczasz wszystko, żeby było pod Twoje hejterskie teorie. Straż pożarna nie dysponuje sprzętami jakie posiada wojsko i które w razie jakiegoś poważnego zagrożenia powodziowego można użyć. Czyli jakimi sprzętami? Samolotami i czołgami? :D Straż powinna mieć sprzęt. A w razie zagrożenia powodziowego, to działania trzeba podejmować wcześniej, a nie po fakcie, jak to jest dzisiaj. I nie dawać zezwoleń na zabudowę w miejscach o podwyższonym ryzyku. Co do wojska jeszcze to Ty chyba wspominasz czasy kiedy ludziska wracały do cywili i z chustami chodzili najebani po miastach:) Teraz wojsko wygląda inaczej, ale Ty widać znasz się na wszystkim:) Chyba nie czytasz ze zrozumieniem, o czym piszę. Akurat z wojskiem mam nieco wspólnego. Za to Ty się znasz... |
|
|
|
23.10.2015 - 09:28
|
|
|
niż szybka śmierć.
Kto by zabijał? Ty? Czy obciążałbyś byś cudze sumienia? Czyli jakimi sprzętami? Samolotami i czołgami? :D Samoloty np. w bardzo rozległych pożarach przydały by się znakomicie. Czy straż pożarna ma na stanie samoloty? Generalnie chodziło mi o zorganizowaną dużą grupę ludzi (żołnierzy), która szybko wkracza do akcji i pomaga strażakom. A w razie zagrożenia powodziowego, to działania trzeba podejmować wcześniej, We Wrocławiu są remontowane wszystkie wały. Pogłębiana Odra o czym wspominałem dzięki kasie z UE, którą kiedyś wykpiliście. Jeżeli jednak przyjdzie znowu tak wielki opad deszczu jak w 1997 to znowu wojsko będzie potrzebne. Nigdy nie mów nigdy. Skoro Korwin Tobie odpowiada to czemu nie działasz w jego szeregach? Poco tworzyć coś co już istnieje? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |