oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Szukam Prostej Metody ...
gyatotsang
post 07.10.2015 - 16:03
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Interesuje mnie poznanie oobe i LD w wersji okrojonej tzn. bez tej całej otoczki ezoterycznej. Buddyzm traktuję jako przykład samodzielnej sceptycznej analizy zjawisk różnego rodzaju.
GG: 55954569

---

Poza tym chyba mam problem z aktywacją konta - co się dzieje?
Klikam w link aktywacyjny i wychodzi takie cos:

"Napotkane błędy:
Użytkownik nie potwierdził rejestracji konta. Sprawdź ponownie wpisane dane. Jeśli rejestracja nie została potwierdzona możliwe, że konto zostało usunięte." WTF ???

pozdrawiam :)
Go to the top of the page

+Quote Post
Pavveł
post 07.10.2015 - 16:30
Post #2

Notatnik

Ja nie wiem, ale się wypowiem :D

Nie ma na świecie rzeczy nieezoterycznej x) mogą być tylko mniej, lub bardziej ezoteryczne :P
A różne poglądy i doświadczenia masz w każdym środowisku.

Jak Cię to interesuje tak, jak twierdzisz, to byś poczytał po prostu to forum, albo książki niejednego autora, piszącego na ten temat. Tu i tam znajdziesz sporo na ten temat.

Bardziej doświadczonym znudziło się opuszczanie ciał i dla odmiany postanowili opuścić to forum :) Jednak zostawili całkiem pokaźne archiwum.
Możesz czytać na tym forum dłuugie godziny, a być może nawet latami, zanim przeczytałbyś wszystko. A wbrew pozorom dużo tutejszych wypowiedzi ma sens, a przynajmniej kiedyś miały :P
A tak bardziej serio, mało komu chce się siedzieć na tym forum, by w kółko powtarzać to, co zostało wiele razy napisane, takim leniuszkom jak Ty, którzy chcieliby wszystko na tacy, a tak się niestety raczej nie da...
Szczególnie ci bardziej doświadczeni, którzy zapewne mają lepsze rzeczy do roboty, np. odsypianie nieprzespanych nocy po technikach nocnego wybudzania x)

Nie ma czegoś takiego jak prosta metoda. We wszystkim w życiu, za cokolwiek się nie zabierzesz, musisz włożyć pewien wysiłek i zaangażowanie. Więc nie pierdziel o drodze na skróty, tylko pupę w troki i do roboty, bo nie ma lipy. Stare polskie przysłowie mówi: "Kto sobie drogę skraca, ten na noc do domu nie wraca" :P

Pytasz o zasady gry w kosza, to Ci powiem tak z grubsza: kozłujesz, rzucasz do kosza po przeciwnej stronie i nie możesz wyjść za linie. A teraz wyjdź na boisko i graj efektywnie.
Praktyka jak wiadomo jest jednak dużo bardziej złożona i żadne obkrojone wersje i proste metody, tak jak ta zawarta w poprzednim zdaniu, nie doprowadzą Cię do opanowania tego. Musisz zapanować nad sobą, a to jedna z najtrudniejszych sztuk, jeśli nie najtrudniejsza. A sztuka charakteryzuje się tym, że nie da się jej całkowicie usystematyzować, a trzeba ją wyćwiczyć metodą prób i błędów.

Ale nie zniechęcaj się, wierzę w Ciebie :)

---

Aktywacja tu to ściema, już masz konto i działa ^^.

+Quote Post
Se7en
post 07.10.2015 - 16:31
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(gyatotsang @ 07.10.2015 - 17:03) *
Witam,

Interesuje mnie poznanie oobe i LD w wersji okrojonej tzn. bez tej całej otoczki ezoteryczno - religijnej.
Czytałem kiedyś, że niektórzy tak odeszli od tematu czego skutkiem są albo teozofia i ciałka astralne albo rozmowy z Jezusem - a to mnie zupełnie nie interesuje.
Liczę na pokierowanie przez bardziej doświadczonych, którym się jeszcze chce gadać z poczatkującymi i nie zaczęli jeszcze na tym klepać kasiory wchodząc na etap masówki.

krótko mówiąc SZUKAM PROSTEJ METODY NA WYJŚCIE Z CIAŁA bez pierdzielenia o Jezusach i takich tam.

Nikt tutaj nie trzepie kasiory, ani nie głosi religijnych wywodów. Zamiast czytać o jakiś "bzdurach", lepiej byś poszukał coś na temat metod jak wyjść z ciała i wybrał odpowiednią najbardziej dogodną metodę dla twoich możliwości. Nie ma prostych metod czy "złotego środka", że od razu wyjdziesz już dzisiaj. Jest to sprawa indywidualna dla każdego, jednemu zajmie to dzień, innemu rok.

+Quote Post
Vamdou
post 07.10.2015 - 18:45
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

gaytotsang, najważniejsze już za tobą. Dowiedziałeś się o oobe i ld i wiesz już, że jest coś takiego. Pier*** te wszystkie techniki i metody, tzn. możesz sobie o nich poczytać, ale nie przykładaj do nich zbyt wielkiej wagi. Stwórz coś własnego. Najważniejsza jest intencja - chcesz wyjść to wyjdziesz, nie ważne jakim sposobem. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć o oobe i ld to poczytaj o doświadczeniach innych podróżujących, ale tu też - nie przywiązuj do tego wielkiej wagi, bo u każdego to różnie wygląda, część się pokrywa a część nie. Nie zablokuj się! Nie uwarunkowuj niczego.
Nie przejmuj się tymi radami wcześniej - są proste metody. Są drogi na skróty. To tylko takie smutne pieprzenie smutnych ludzi, że trzeba wysiłku i czasu, i treningu i OMÓJBORZENIEWIADOMOCOJESZCZE. Ty decydujesz.
Właśnie takich rad chciałbym, gdybym jeszcze raz zaczynał od początku.

+Quote Post
Pavveł
post 07.10.2015 - 18:57
Post #5

Notatnik

I o tym pisałem przecież, żeby samemu to rozkminić, a nie słuchać z góry zapodanych metod. No, tylko trochę innymi słowami ;P :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park