oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Totalny Rozp*zdziel Na Nieobeznanym Czacie, Rebelia na stojąco
Plantator-Dziubas
post 02.02.2008 - 23:03
Post #64

Guests

---
Go to the top of the page

+Quote Post
grej3333
post 02.02.2008 - 23:15
Post #65

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Planti A może Świadokowie Jehowy mają racje? Wysłuchałeś ich? Byli kiedyś u mnie i wszystko to co mówili , pokazali mi w mojej wlasnej biblii, Oni naprawde mają racje.
Świadkowie Jehowy - Oni uważają że jest jeden bóg Jehowa a jego syn to Jezus.
Pokazali mi nawet werset z Biblii który udawadniał istnienie Jehowy. Chyba ze dla kogos Biblia kłamie :].

A Katolicy: Istnieje Bóg , Pan - Zastanawialiscie sie kiedyś dlaczego Bóg ( że to tak nazwe katolicki ) nie ma imienia, czemu zwracamy się do niego jako do Boga, pana?
Czemu do kolegi np. Krzyska nie mówie Ej TY,Chlopie? Mówie mu po imieniu. I twierdze że jezeli bóg jest stwórcą ziemi i wymyslił w ogole imiona wszystkiego co istnieje, a nie uogulnienie to na pewno sam Bóg też ma jakieś imie.

Albo czemu w pacierzu odmawiamy: Ojcze nasz, któryś jest w niebie: święć się IMIE Twoje , przyjdz....

Nie mam zamiaru tu nic sugerować chce tylko wyrazic moje zdanie, które wy niekoniecznie musicie podzielic i pewnie nie podzielacie :)
pozdrawiam.
Sory za offtopa;p

+Quote Post
MetaPsyche
post 02.02.2008 - 23:36
Post #66

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

Ale czy świadkowi jehowy nie sądzą, że niedługo nadejdzie koniec świata i jedynie oni zostaną zbawieni... Czy coś takiego... Hmm można znaleźć pewne podobieństwa, do niektórych poglądów "obenautów", z tym że należy zmienić wiarę na praktykowanie OBE :/

+Quote Post
Dagon
post 03.02.2008 - 01:01
Post #67

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ludzie sami muszą do wielu rzeczy dojrzeć, niekiedy dzieje się to bardzo wcześnie, a niekiedy późno. Taka prawda - musimy czekać, a nie na siłę namawiać. Mam dla was zadanie: Macie pójść na ulicę i zagadać do bandy dresiarzy - jeśli uda wam się ich namówić na oobe, to dołączam do waszego pomysłu ^^

+Quote Post
mind trainee
post 03.02.2008 - 09:00
Post #68

Guests

Ale chyba nie chodzi tylko o namówienie do OBE. Zmiana jaka powinna zajść w człowieku to nie tylko sama wiedza o OBE. Jeśli będziemy to promować jak dobry jogurt to niedługo w astralu będzie się roiło od niewyżytych zboczeńców zaspokajających bez żadnych konsekwencji swoje żądze. W Rebelii chodzi o zmianę w myśleniu. Trzeba dać komuś za przeproszeniem mocnego kopa w cztery litery aby obudzić człowieka. Niech ludzie zaczną w końcu okazywać jakąś świadomość, niech myślą. Przejdźcie się ulicą i popatrzcie im w oczy. Wyglądają jakby śnili, jakby nie mieli własnej osobowości. Takie automaty, są jak wystrój krajobrazu, nie ma w nich życia, poczucia indywidualności. Mocne zdarzenie w ich życiu wyznacza nowy kierunek. Dopiero jak ktoś otrze się o śmierć, dostanie zawału, padaczki, będzie o krok od śmierci ale przeżyje to dopiero spojrzy obiektywnie na swoje życie i zada sobie pytanie po co ja tak zap..alam? Przeżycie NDE zmienia, ale czy można to ze 100% pewnością powiedzieć o OBE? Z tego co widzę na forum to i tak większość eksploruje nie swoje wnętrze a cudze (kobiece). Jeżeli chcecie nakłąniać dzieci neostrady siedzące na chatach to proszę bardzo, ale dla mnie to zwykła strata czasu. Lepiej zająć się własnym rozwojem.

+Quote Post
Max537
post 03.02.2008 - 10:42
Post #69

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(mind trainee @ 03.02.2008 - 09:00) *
Przejdźcie się ulicą i popatrzcie im w oczy. Wyglądają jakby śnili, jakby nie mieli własnej osobowości. Takie automaty, są jak wystrój krajobrazu, nie ma w nich życia, poczucia indywidualności.

Normalnie jak bym o atrapach czytał :)

Rebelia. Ciągle o niej słyszę. Plantator ma racje. Efekt będzie żenujący. Jeśli ktoś sie interesuje snami lub ezoteryką to wcześniej czy później tu trafi :) Przynajmniej wtedy to będzie osoba z bardziej otwartym umysłem i z jakąś wiedzą na ten temat.Nic na siłę.

Już widzę co by sie działo gdyby na forum OBE.pl wleciała zgraja Jehowy :) Nikt nielubi jak mu sie buciorami wchodzi w życie.

+Quote Post
Ketrab
post 03.02.2008 - 13:09
Post #70

Dusza Towarzystwa

Żenujące , piękne słowo idealnie oddaje atmosferę jaka tu panuje, Zdania są podzielone jest tyle samo za i tyle samo przeciw, Każda teza posiada antytezę inaczej żywot ludzki nie miał by sensu. Nakręcacie się,powoli jak koło dwu masowe które odwala dwie roboty na raz, tylko że ono musi bo inaczej zaburzył by się motoryzacyjny system, a ja pytam po chuj jeszcze się sprzeczacie skoro żaden z was nie ma tyle odwagi( choć nie każdy , przepraszam jeśli uraziłem, niech będzie większość) aby ruszyć dupę,nawet nie dupę rękę nad klawiaturą, boicie się konfrontacji,otwartej rozmowy? (pytania retoryczne) Moją wypowiedz nie odbierajcie jako dualizm przekonań że niby po cichu, najlepiej z marchewką na kiju zwoływać niewiernych.Większość mnie tu zna i wie że ja człowiek spokojny mi na odcisk można nadepnąć .nic nie powiem:) tylko nie to że ja przyszłościowy. Proponuje wypierdolić temat do kosza ,bo po co nam zbędne frustrację tutaj żadnych belek ani profitów nie uświadczycie wyrażając jedynie chęć uczestniczenia w tej Tatarskiej Harmonii . PZDR

+Quote Post
Niko_
post 03.02.2008 - 14:10
Post #71

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(mind trainee @ 03.02.2008 - 09:00) *
Przejdźcie się ulicą i popatrzcie im w oczy. Wyglądają jakby śnili, jakby nie mieli własnej osobowości. Takie automaty, są jak wystrój krajobrazu, nie ma w nich życia, poczucia indywidualności. Mocne zdarzenie w ich życiu wyznacza nowy kierunek.

A co Ty zrobiłeś z tym? Wyciągnąłeś ich na jakieś tanie wino (im tańsze tym lepsze), aby pobudzić ich do bardziej wzmożonej koncentracji? Może wtedy wyrzuciliby z siebie, to co ich trapi i tak ozdrowiali wróciliby na zdrowe łono społeczeństwa. Zresztą jak oni nie piją wińska, to co mają ze swojego małego, szarego życia.

+Quote Post

4 Stron V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park