|
|
![]() ![]() |
29.12.2015 - 21:27
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
a ja mam cos takiego xD
jak chcecie serio to przeczytac na wlasne ryzyko to pisac na priv ;p wierszyk "_" |
|
|
|
02.01.2016 - 02:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
''Dla Kogoś (Dziękuję Ci...)''
Ile mi zostało? Nie potrafię powiedzieć. Czy za mało? Chciałbym to wiedzieć, a może i nie. Co po mnie zostanie? Tylko wiatr, mgła. Jak odróżnić bujanie w obłokach, od prawdziwego widzenia? Jak rozpoznam ich twarze, gdy znajdę się tam? Może nie będę chciał? Może nie pójdę tam sam. Czy dam radę? Osiągnąć co zamierzam. Czy przegram, z wątpliwościom, czarnym przymierzem... Tak łatwo odpuszczamy, gdy nasz okręt zaczyna przemakać. Zatracamy się i odpuszczamy. Pogrążamy się i rozpaczamy, gdy na dnie, dno, bez granic... Widzę Twoją twarz Przyjacielu, widzę ją taką, jaka jest. Powiedzieli ''zostaw, nie ma sensu'', nie, ja tak nie, ja tak nigdy, nigdy nie powiem i nie poczuję, nie po to drogi nasze, skrzyżowały się. Czy można trwać bez granic? Tak, ponoć tak, ale trudne to jest. Ale w karuzeli życia, wszystko zakrzywione zdaje się. Chcesz być orłem, a stajesz się jego pokarmem. Tracisz kontrolę, ucieka czas. Zapach ogniska, dymu jego na mej bluzie, czasy dzieciństwa, odeszły, mogę Ci powiedzieć, odeszły na zawsze, przynajmniej teraz, zaprzepaszczone szanse, zdają się tylko odległym zapachem zapomnianego dnia, przykrytego piaskiem nadmorskiej krainy. Och, ponuro, się zrobiło, ale nadal żywy... Żywy, co to znaczy? To znaczy że jestem, raz na wozie, raz pod... dajcie spokój, uszy bolą, nie chcę słuchać, niech pierdolą. Kurwa, co to ma znaczyć? Co Wy wiecie, jakim prawem, dyktujecie, coś, co samych was przerosło. Brzmię jak młody buntownik? Naiwny w swej wierze? Chyba trochę tak, ja nadal w to wierzę. Wierzę, że, trudy popłacą, że docenienie, jak fale, powrócą. Ale czy mogę wymagać, od kogokolwiek? Czegoś co sam, sam się boję. Trochę pierdolę, bo bać się przestałem, widziałem cienie, inne dni widziałem. Inne światy, równoległe, do tego naszego, niepotrzebnego... Niepotrzebnie się martwię, folguję sobie. Rozruszaj siebie, odpal silnik, niech Twój ogień płonie. I zrób co zamierzasz i co głęboko czujesz. I zrób, w co wierzysz, na przekór wiatrom wątpliwości. I nigdy nie mów, że niemożliwe, że to za wiele, bo tylko tyle, określi czym jesteś, a czego się bałeś. Określi i powie - czy dałeś radę… |
|
|
|
02.01.2016 - 17:41
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Po skrzydle pełznie wyobraźni wiatr,
Oddechu Kreacji ślad zostawiając. Brak tam miejsca na zwątpienia kwiat. Wzniecając istnienie, za nic strach mając, Dmie przezroczysty tak, unosząc ku chwale, Paląc w wiór kłamcę, fraktalność zbłądzenia. Ile iluzji przejść trzeba? Trzeba przejść dalej, By móc się oprzeć o fundament olśnienia. Nie ma fałszywej cnoty i pokory i nie będzie już Korzenia się przed tworami sztuczności. Na fali eteru, prowadząc strumieniem dusz, Szczerość odżywia mądrość, źródło pięknej wieczności. |
|
|
|
02.01.2016 - 17:45
|
|
Diving in a mystery,
entire being in calm, to inquire a mastery, reached by a palm. There's no greater ecstasy, no such a balsam to soul, to fantasy, in the mind to blossom. |
|
|
|
02.01.2016 - 18:22
|
|
Uciekam nie wiem dokąd, biegnę.
Dech w piersiach zapiera Lodowaty powiew wiatru, ten sam, Co się o Twe oczy ociera. Swymi palcami łapie mnie za krtań. Ostatnie tchnienie, a w głowie nadzieja, Że kiedyś jeszcze u Twych stóp legnę. Pragnę przystanąć, zaczerpnąć tlenu, Lecz nie mogę już zatrzymać toku myśli. Zmierzam donikąd, ale nie zatrzymam kroku, Bo ufam, że się kiedyś jeszcze przyśnisz. Dzisiaj błądzę samotnie w mroku. Dopóki to marzenie się nie ziści, Pozostanę pogrążony w cieniu. Stąd, skąd przybywam spokój niezmącony. Dźwięków, kolorów i zapachów łąki. Wiatr cieplutki zwiedza nieboskłony, Deszcz mięciutki muska kwiatów pąki. Lecz raz poznawszy wdzięków Twoich strony, Nie jestem w stanie dłużej znieść rozłąki. Wędrowałem i przybyłem w świat skłócony. Gdy spoglądam na Ciebie z ukosa, Jawi mi się spokój utracony. Na dobre pogrążyłem się w miłości. Uzależniony, Twoim brakiem skarcony, Czas pozbawia się własnej prędkości, Tworząc dla mnie spokój urojony. W ukryciu czeka na mnie z kosą. Nie chcę już dłużej biec, zacznę iść. Naoliwię tryby czasu mą wiarą. Nie straszne mi już nic, Człowiek z kosą już nie nocną marą. Pragnę dotknąć Twoich lic, I nie spocznę, żadną miarą, Dopóki to marzenie się nie ziści… |
|
|
|
04.01.2016 - 01:03
|
|
|
''?''
czy wszystko stracone? Czy wszystko zjebane? Może czas, pisać testament... To nie ma sensu, sensu to niema, bezsens, bezsensu, era kamienia... Przypomnieć sobie, wszystko co wiem, czego na... nauczyłem się. Odrosnąć jak kwiat, podlany deszczem, przecież to początek, tyle przede mną jeszcze... |
|
|
|
04.01.2016 - 01:10
|
|
|
''Odlecieć''
dlaczego to, tak wygląda? Dlaczego oni są między nami? Dlaczego dusze się tu znalazły? Dlaczego archońska horda? Drapieżny świat, wolności żegnaj. Drapieżny świat, latawce, wiatr. Morzeee... łez Może..... uda się, odlecieć przecież skrzydła mamy.. |
|
|
|
04.01.2016 - 01:34
|
|
|
''Magiczny Czas (Trzciny, Dymy)''
Mistycyzm jeziora Głębina nas Moc, wspomnienia, poza ich, straszną, bezwzględną machiną Ciepło, ciepło, ohoo, o tak Wolność, wolność, płynność, zrozumienie, poznania smak Widzimy, jesteśmy, będziemy, zawsze przy sterze Swojego istnienia, nie sprzedamy, nie oddamy w ofierze A jednak, daliśmy radę A jednak, udało się! A jednak, nie nudzi się (śmiech) A jednak... Jesteśmy... Będziemy Co dalej, zobaczę, muszę się wczuć bardziej Ale najpierw chodź się kąpać, woda jeziora ciepła jest Noc nadeszła Idziemy, płyniemy O tak, o tak... Trzciny! Dymy! My, ooo... Trzciny! Dymy! MY!!! oooo, oooo,ooho... |
|
|
|
04.01.2016 - 01:45
|
|
|
''Magiczny Czas (Na Dachu)''
Na dachu całą noc, z Tobą być tam Na dachu całą noc, z Tobą chcę być, naprawdę, tam Rozmawiać, kochać się, całą noc Na dachu całą noc, z Tobą chcę być tam, naprawdę, zróbmy to |
|
|
|
04.01.2016 - 01:49
|
|
|
''Magiczny Czas (Na Lodowisku)''
Co ten świat, zaoferuje nam? Gdy sami jesteśmy, zbiorem nazw i dat Wypaczająca, manipulacja trwa Nieuchronny proces, kurwa mać Czy ta noc, wyzwoli nas? Czy pochłonie nas, hipnotyczny trans? Nasz czas, pośród gwiazd Wszystkie sny dziś nasze są Nasz, pierdolony czas Ludzkość, w szponach zła A na lodzie, Ty i ja Nasz, hipnotyczny trans... Błysk euforii Muzyka wewnątrz gra Ludzie tańczą, młodych wilków czas Ja chcę z Tobą, z Tobą tylko tak... Czy ta noc, wyzwoli nas? Czy pochłonie nas, hipnotyczny trans? Nasz czas, pośród gwiazd Wszystkie dni dziś nasze są Nasz, pierdolony czas Ludzkość, w szponach zła A na lodzie, Ty i ja Nasz, magiczny czas... |
|
|
|
04.01.2016 - 01:55
|
|
|
''Magiczny Czas (Żniwa Miłości)''
Magiczny czas, gdy wszystko gra, gdy kąpiemy się pod niebem z gwiazd! .. A w oddali, słychać kombajny! Magiczny czas, gdy wszystko gra, gdy ruchamy się pod niebem z gwiazd! .. Przy śpiewie świerszczy i żab! |
|
|
|
04.01.2016 - 02:01
|
|
|
''Kokony Energii, Wiatry Nieznanego''
Kokony energii Wiatry nieznanego Skoki świadomości Powrót do radości... Odrosty Lśniącej Otoczki świadomości Odrosty... ''Mroczne Morze Świadomości'' Porywasz mnie! Na przejażdżkę! Co tym razem, zobaczę Co tym razem, stanie się Porywasz mnie! Mroczna podróż Co tym razem, przypomni się... ''Magiczny Czas (Zapach Rzepaku)'' Magiczny czas, porywam Ciebie W rzepaku, tak Chcę więcej Ciebie Magiczny czas, mam już Ciebie W rzepaku pod niebem z gwiazd Zapach rzepaku, a na mnie Ty... Zapach rzepaku, w oddali szczekają gdzieś psy... Zapach rzepaku, daleko świt, głęboka noc Zapach rzepaku, w orgazmie, owinięci w koc... ''Świerszcze'' Świerszcze śpiewają, piosenkę Lipcową Opowiadają, między sobą ''Co tam, Przyjacielu?'' - dobrze, Przyjaciółko ''Co tam? U Ciebie?'' - Pokłóciłam się z wiewiórką Świerszcze śpiewają, piosenkę Lipcową Świerszcze śpiewają, o zapomnianych dniach... ''Świerszcze II'' Świerszcze jeszcze nie śpiewają Jeszcze, nie opowiadają Smutniej słuchać będzie ich Mi W tym roku Tego lata Już Po Ptokach... Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór Miałeś Nie masz A Żyjesz Jeszcze Śpiewasz... ''Magiczny Czas (Rechot Żab)'' Przysięgałem Odnalazłem Zawsze to jest tak świeże, tak inne, tak nowe Rechot Żab, Ty i ja... Rechot Żab, Ty i ja... ''Magiczny Czas (Truskawki, hehe)'' Truskawek zapach, Twoja słodka twarz Twoja biała, mokra noga... Truskawkowy szał, Ty i ja! Patrzymy w dal! Pełnia nas! ''Magiczny Czas (W Namiocie)'' Tajemnice Istnienia Odległe Wspomnienia Dziwne Impulsy Odczucia ciepłego wiatru Magiczne Lato Szczeliną, do innego świata Tam śpiewa dziki wiatr! Elektryczna! Euforia Istnienia! Ja i Ty, w namiocie... Ja i Ty, w namiocie, nasze sny, spełniamy! Taaak! Ja i Ty, w namiocie, nasze sny, spełniamy! Aaach! Ja i Ty, w namiocie, nasze sny, spełniamy! Taaak! Ja i Ty, w namiocie, nasze sny, spełniamy!!! Kurwa mać!!! Magiczne dni... ''Nie Zabiorą Ciebie Mi'' Poszerzasz się Przede mną Rozszerzasz się Teraz już tylko, utrzymać ster! Rośniesz i przypominasz mi Kiedyś tu byłem, z Tobą! Tym razem nie zabiorą Ciebie mi... ''Pełnia Nas W Krainie Najdalszego Wiatru'' Poza wątpliwościami, poza agendą Istnienia pełnia, razy dwa Tu, w krainie najdalszego wiatru! Pełnej krainie serca Zapach jeziora Zapach ogniska, szczęśliwe zwierzęta i duchy dookoła Bliskość dwóch biegunów, wieczne jestestwo, to tylko jedna z tych... Ooch, kurwa mać! Ja, Ty, My, Tu! |
|
|
|
10.01.2016 - 01:24
|
|
|
''Powrót Do Radości''
Minotaur budzi mnie... Gdzie ja jestem, gdzie ja śnię Eksploruję Nieskończoność? Czemu Ty, liżesz mnie? Mój wilkorze, nie liż mnie Tam masz jadło, idź więc jeść Gdzie ja jestem, czy to Narnia? Czy Śródziemie? Czy Westeros? Przeskok, teleport, świadomości skok Most, ja pod mostem, zapierdalam, kurwa rosnę Przeskok, am, co za cham, dziwna kraina, ciemnożółty piach Pomarańczowe niebo, dziwne dróżki, już kiedyś tu byłem W dzieciństwie o tym śniłem... albo przypomniałem sobie Życia innego, zapomniane dni Bumtararara, na szluga już czas Pozamiatam kurwy was Hehoha, hehoha Istnienia bezmiar, wzywa nas... |
|
|
|
11.01.2016 - 04:33
|
|
|
''Co jest lepsze od obustronnej miłości z wymarzoną kobietą? - Energia''
|
|
|
|
18.01.2016 - 10:31
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Byłam sobie kiedyś w oobe
każdy w oobe wchodzić może potelepie i potrzepie świśnie gwiźnie i wylecę Szybka jest już taflą wody w poprzek mózgu idą schody a pi**ć babkę w czapkę dziś przelecę sobie babkę jak przelecę to polecę zrobić jakąś małą hecę może ping pong od sklepienia zrobić se dla rozluźnienia może wkleić tu historię księżyc spada lub świat tonie gada do mnie jakieś zwierzę kwiatów łąka piękne wonie mózgu mój pop**ny zaj**iste masz neurony że też tej mocy obliczeniowej nie można używać sobie na co dzień wiersz wierszoklety od hecy dla hecy wynikły z powodu słabości intelektualnej |
|
|
|
24.01.2016 - 01:25
|
|
|
Tak, coś się kończy
Tak, tak być musi Tak, wiem co robię Tak, mogę, chcę Tak, brnę Tak, lecę Tak, się podniecę Tak, gdy polecę Tak, kierunek jeden Mordor czy Eden? Hehe, jebać Mordor i jebać Eden Jebać kłamstwa, razy siedem Tak czy siak Zwał jak zwał Czuję, wiem, już czas Być gotów, gdy u nieskończoności bram Żegnam was |
|
|
|
08.02.2016 - 12:50
|
|
|
Smutek wrócił, uderzył mocno
Fale smutku, wszechświata, uderzają Nie ma sensu, ja wiem, ale czasem, tak ciężko Tak ciężko jest, gdy wracasz Dalej chcę, dalej będę, przecież tylko to ma sens Wyważę te drzwi, rozpierdolę je, przecież Przecież, nieskończoność, to ja, przecież jestem, to wystarczy Ja i nieskończoność, ja i moja droga Kochani Przyjaciele, dziękuję, pomagacie Pomagam, staram się, też, eh Teraz potrzebuję, odbić się znów Bo trochę, trochę ciężko, z tym, mierzyć się Ponieważ, coś się stało, coś złego stało się I ja wiem, że to pułapka, Wy to wiecie, wiem Ale... ja muszę... Ale... boję się... Ale... tak być musi... Bo nie wyrwę się nigdy, dlatego lecę, tam Gdzie mroczne cienie, czekają mnie Po odpowiedź, którą znam Więc po chuj lecę tam? Może po to, by na zawsze, pozbyć się złudzeń Że zawsze, że zawsze, że zawsze... będę sam |
|
|
|
29.02.2016 - 01:32
|
|
|
''Druga Uwaga''
Dwie strony, medalu jedna, przerażająca porzucona i po cichu mordowana, w ciszy świata druga, to wyzwanie z głębiny... wołanie! z esencji śnieżnej magii surrealistycznego wiatru energii napływ, z wodospadu! Istnienia... Moc, cisza, bezmiar! Dźwięk, śpiew, melodia! Żegnaj, bagienny pajacu Nie będziesz więcej ruchać duszy mej To jest moje, moje, moje, moje, moje, ja chce! Ten letni deszcz on dla nas jest poszerzamy się, w ten letni deszcz Na jezioro w powietrzu zawieszone, zabiorę Cię Na skrzydłach intencji, w niepojętej głębi... |
|
|
|
29.02.2016 - 08:53
|
|
Po skrzydle pełznie wyobraźni wiatr,
Oddechu Kreacji ślad zostawiając. Brak tam miejsca na zwątpienia kwiat. Wzniecając istnienie, za nic strach mając, Dmie przezroczysty tak, unosząc ku chwale, Paląc w wiór kłamcę, fraktalność zbłądzenia. Ile iluzji przejść trzeba? Trzeba przejść dalej, By móc się oprzeć o fundament olśnienia. Nie ma fałszywej cnoty i pokory i nie będzie już Korzenia się przed tworami sztuczności. Na fali eteru, prowadząc strumieniem dusz, Szczerość odżywia mądrość, źródło pięknej wieczności. - Pożeracz Chmur |
|
|
|
29.02.2016 - 10:37
|
|
"Kiedy znużony, szukam noclegu – w zmroku, kwiaty wistarii." - Basho 1688
|
|
|
|
29.02.2016 - 11:05
|
|
"Biały wiersz."
Nieme niesłowa wrażeń, Wibrując sygnałami zdarzeń, Przydają życiu znaczeń. Pytania odpowiedziami, A odpowiedzi niczym. Nie kracz jak kruki wokół, Od Cb zależy jak chcesz chcieć. Sam stwarzasz odpowiedzi I współkształtujesz rzeczywistość. Zadbaj o białe pióra. - Pożeracz Chmur |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |