oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

26 Stron V  « < 14 15 16 17 18 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Czy Ziemia Jest Okrągła?
Lisk
post 10.08.2016 - 20:16
Post #316

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Niewiadomego pochodzenia jako cywilizacja a nie jako człowiek, czaisz? lol...
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 20:18
Post #317

Dupa Towarzystwa

To podaj mi chronologię skąd ten jeden sumer się wziął dzięki którym powstała cywilizacja.

Czy wiadomo jak będzie człowiek wyglądał za kolejne milion lat bo ewolucja rozumiem postępuje?

Może skrzydła nam urosną i będziemy latać? Kość ogonowa wskazuje, że kiedyś mieliśmy ogon?:)

+Quote Post
Pavveł
post 10.08.2016 - 20:30
Post #318

Notatnik

Co do teorii ewolucji Zielu wcale nie musi ona uderzać w istnienie i ingerencję kosmitów w starożytności. Naukowcy nie akceptują kosmitów, więc próbują uzasadnić luki, jak mogą, albo pozostawiają je nierozwiązane, ale to nie usuwa wszystkich obserwowanych zjawisk odpowiadających teorii ewolucji, zjawisk które nie można ot tak sobie zignorować. Więc nawet jeśli człowiek powstał w probówce w laboratorium Enkiego, to nie przeczy to teorii ewolucji nijak, bo przecież Anunaki też musieli skądś się wziąć, prawda?

CYTAT(Shagy @ 10.08.2016 - 15:27) *
ja jebie chłopie podajesz link do filmiku (z braciszkiem są sponsorowani przez 'jakąś' firmę na yt przez co mają 'trochę' kasy)

naprawdę macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem, ja nie stoję przy żadnej teorii, ziemia może być kulą, płaska, itd... i nikomu nie wierzę ;D
ale wy się tak trzymacie kurczowo teorii że ziemia jest kulą że nie dopuszczacie innej wersji :D

I co z tego, że jakaś firma daje im pieniądze? Oni nie mówią niczego, czego potem by nie poparli argumentami logicznymi lub eksperymentalnymi. Nie mówią niczego, w co miałbyś wierzyć na słowo, ale przekonują do tego rozsądkiem.

To Ty chyba nie rozumiesz. Wygląda na to, że stoisz przy teorii nie stania za żadną teorią. Po prostu nie potrafisz przyjąć, że coś zostało solidnie zbadane i opisane. Dla Ciebie musi to być niewiadome i tyle, bo tak ciekawiej. Po prostu ignorujesz fakty. I to są fakty nie dlatego, jak sam usilnie twierdzisz, bo tak powiedział jakiś tam "autorytet", tylko są to fakty, ponieważ zostały solidnie UDOWODNIONE.

CYTAT(suchowiec @ 10.08.2016 - 14:44) *
co ty mi tu pierdolisz ze tory są nie równe?
ja za takie zdemontowanie argumentu to podziękuję
wykaz mi dokładnie ze tory nie są dowodem na płaskość Ziemii

jeżeli ja nie widzę giwazd z satelity, to czemu miałbym przyjąć ze satelita wskazuje idealny obraz zaokrąglenia Ziemii? może jakieś czynniki atmosferyczne czy chuj go wie działają tak i jest widziane jak zaokrąglone?
wszystko wskazuje ze jest zaokrąglona, ale tory ukazują coś innego?

jeżeli coś nie pasuje do teorii okrągłej ziemi to się wymyśla czynniki jakieś xD ze gwiazda jest daleko itd. a skąd mam wiedzieć ze wielkość gwiazdy czy odległość nie została obliczona na podstawie tego żeby to dopasować do terii Kopernika? musi być tak a tak, bo jak wytłumaczyć pory roku? i bajeczka rozpoczęta dla ciapatych

podejrzewam ze najpierw została wymyślona teoria Kopernika, a potem wszystko dopasowane żeby człowiek tak myślał ze tak jest. mimo ze w kosmosie pewnie słońce jest w innym miejscu i gwiazda polarna, ale obserwacja nie jest możliwa dokładna. tak jak Ze ziemi jest możliwe tylko zaobserwowanie ze słońce krąży wokół Ziemii.

coś tu może być inaczej, ale człowiek ma wpojone ze jest tak a tak i nic z tym nie zrobi

Przepraszam, ale to nie ja jestem tutaj osobą, która pierdoli.
Wykaż mi dokładnie, że tory są dowodem na płaskość Ziemi.

Ignoruj badania i logikę i gdybaj sobie dalej w nieskończoność, bo może "jakieś" "cośtam"... Nie no, to są świetne kontrargumenty na dowody dostarczone przez naukę...
Tory nie wskazują niczego innego.

Nie wymyśla się, tylko uzasadnia. To nie są bezmyślne wymysły, tylko fizyka/matematyka. Przedstawiłem to obrazowo na rysunku. Jeśli to dla Ciebie za trudne, to lepiej się doucz, albo daruj sobie ten temat, nie wiem po co go wtedy drążysz, co chcesz tym osiągnąć i w jaki sposób.
Odległość gwiazd nie jest brana z palca, tylko liczona na podstawie logicznych przesłanek: http://www.deltami.edu.pl/temat/astronomia...osci_kosmiczne/
To nie bajeczka, tylko solidne argumenty. Ty nie masz żadnych i próbujesz tym obalić te solidne, bo nie chce Ci się ich zrozumieć. Wolisz za to inteligentnych ludzi wyzwać od ciapatych, mimo że to tobie tutaj pasuje ten przydomek.

Co jeszcze podejrzewasz? Że dysk ziemski znajduje się na czterech słoniach stojących na grzbiecie gigantycznego żółwia sunącego przez przestrzeń kosmiczną? Bo solidnie zbadane dowody jeszcze ci nie wystarczają?
(IMG:http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201209/1348394141_ohaxvf_600.jpg)
(IMG:http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_AQefVFzm8e9pxW45XFQmduhtDreC7wBG.jpg)

To nie jest tak, żę to jest wpojone, a ludzie bezmyślnie kopiują, tylko pewne rzeczy sotały solidnie zbadane i udowodnione i tyle.

+Quote Post
Lisk
post 10.08.2016 - 20:34
Post #319

Dusza Towarzystwa

Notatnik

To podaj mi chronologię skąd ten jeden sumer się wziął dzięki którym powstała cywilizacja.

Australopithecus afarensis, australopithecus africanus, homo habilis, homo erectus, homo sapiens, homo sapiens sapiens.

Czy wiadomo jak będzie człowiek wyglądał za kolejne milion lat bo ewolucja rozumiem postępuje?

Nie wiadomo bo takie cuś jest zależne od warunków.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 20:39
Post #320

Dupa Towarzystwa

Ktoś taki drogą ewolucji zmienił się w tak inteligentnego człowieka, który zbudował Wielką Piramidę a współcześnie my przeinteligentni ludzie nie wiemy jak ją zbudowali?:)

Sprytny małpiszon:)

(IMG:https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/4e/9e/8f/4e9e8fed4fc0829407e583bb6784084e.jpg)

+Quote Post
Lisk
post 10.08.2016 - 20:41
Post #321

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Inteligencja nie jest do niczego potrzebna, życie potrafi sobie poradzić bez inteligencji...
Inteligencja to "efekt uboczny" ewolucji.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 20:43
Post #322

Dupa Towarzystwa

Więc nawet jeśli człowiek powstał w probówce w laboratorium Enkiego, to nie przeczy to teorii ewolucji nijak, bo przecież Anunaki też musieli skądś się wziąć, prawda?

Ja obstaję przy tym, że wszechświaty istniały zawsze. Tak jak Istnienie. Równolegle do jedności, Istnienia jest i był dualizm a tym samym wszechświaty i ludzie i wszystko inne....wszystko sprowadza się jedynie do cyklu. Nie było początku i nie będzie końca.

Tak uważam.

+Quote Post
Lisk
post 10.08.2016 - 20:50
Post #323

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sam sobie przeczysz: "jest i był dualizm - nie było początku i nie będzie końca"

Początek i koniec to dualizm :P

+Quote Post
Pavveł
post 10.08.2016 - 20:58
Post #324

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 10.08.2016 - 21:43) *
Więc nawet jeśli człowiek powstał w probówce w laboratorium Enkiego, to nie przeczy to teorii ewolucji nijak, bo przecież Anunaki też musieli skądś się wziąć, prawda?

Ja obstaję przy tym, że wszechświaty istniały zawsze. Tak jak Istnienie. Równolegle do jedności, Istnienia jest i był dualizm a tym samym wszechświaty i ludzie i wszystko inne....wszystko sprowadza się jedynie do cyklu. Nie było początku i nie będzie końca.

Tak uważam.

Akurat tego nie możesz stwierdzić. Nikt nie może.

Nawet zakładając, że jest cykl, w swej definicji zawiera on powstawanie czegoś i obumieranie, pojawianie się i znikanie, powtarzającą się wg. jakiegoś schematu lub wzoru zmianę, itp., więc ewolucja jak najbardziej się w to wkomponowuje.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 21:00
Post #325

Dupa Towarzystwa

To wg Ciebie był kiedyś pierwszy początek wszystkiego?:) Jeśli tak to co było przed nim?

Tak Paweł, ale nie można wykluczyć, że człowiek w takiej postaci po prostu jest od zawsze...jedynie błąka się we wszechświatach od zawsze. To, że na ziemi nie ma dinozaurów to oznacza, że już nigdzie indziej ich nie ma?

Ludzi we wszechświatach jest jak mrówek:) Tylko my mamy tu zawężone spojrzenie. Istnieją cywilizacje ogrodników, które "ożywiają" planety...nawet nasza cywilizacja już ma takie pomysły jak ożywić Marsa...

Czym jest taka ziemia we wszechświecie? Ziarenkiem piasku na pustyni:) Czasem warto spojrzeć szerzej...są miliony galaktyk. Galaktyki się zderzają a nam się wydaje, że człowiek powstał na ziemi i tylko tu żyje...a gdzie byliśmy jak nie było naszej planety? Nigdzie?:)

+Quote Post
Pavveł
post 10.08.2016 - 21:10
Post #326

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 10.08.2016 - 22:00) *
To wg Ciebie był kiedyś pierwszy początek wszystkiego?:) Jeśli tak to co było przed nim?

Tak Paweł, ale nie można wykluczyć, że człowiek w takiej postaci po prostu jest od zawsze...jedynie błąka się we wszechświatach od zawsze. To, że na ziemi nie ma dinozaurów to oznacza, że już nigdzie indziej ich nie ma?

Ludzi we wszechświatach jest jak mrówek:) Tylko my mamy tu zawężone spojrzenie. Istnieją cywilizacje ogrodników, które "ożywiają" planety...nawet nasza cywilizacja już ma takie pomysły jak ożywić Marsa...

Nie wiem czy był czy nie, jest to dla mnie niepojęta tajemnica nie do odkrycia do momentu, aż wrócę kiedyś do jedni i stopię się z nią spowrotem całkowicie.

O ile się nie mylę jest w Kabale taka teoria, że istnieje cykl wszechświatów, ten się narodził kiedyś tam, ale przed nim istniał inny, który obumarł i zrodził tego - stąd te metafory, że z ojca powstał syn, ale ojcie ci syn to jedno, itp.

Owszem, nie można wykluczyć, ale nie można też ignorować pewne zjawiska, które świadczą o mutacji komórek i ich transformacji.
Jak dla mnie kreacjonizm z ewolucjonizmem wcale sobie nie przeczą, to ci którym zależy na żywieniu się kłótnią chyba tylko tak sądzą. Ewolucja istnieje, ale ktoś musiał ją stworzyć. Ktoś, kto stwarzał istnienie, nie musiał stworzyć go od razu, ale mógł zrobić to za pomocą ewolucji.

Mam nawet roślinkę, która miałaby być kandydatem na takiego marsowego zasiedleńca :) Skrzydłokwiat ^^.
Przedstaw się skrzydłokwiecie :D
(IMG:http://www.samouzdrawianie.pl/wp-content/uploads/2013/04/skrzydłokwiat.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 21:14
Post #327

Dupa Towarzystwa

Skrzydłokwiaty dobrze oczyszczają powietrze w pomieszczeniach:)

+Quote Post
Pavveł
post 10.08.2016 - 21:25
Post #328

Notatnik

I są bardzo wytrzymałe :))
Szkoda tylko, że białe kwiatki mi pousychały :( ale poza tym to trzyma się jak Wielka Piramida w Gizie :))

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 21:33
Post #329

Dupa Towarzystwa

Cykl...zakwitnie znowu:) Do tego łatwo je można rozmnażać:)

+Quote Post
Pavveł
post 10.08.2016 - 21:34
Post #330

Notatnik

Już mam dżunglę w pokoju :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 10.08.2016 - 21:36
Post #331

Dupa Towarzystwa

http://allegro.pl/oregano-kubanskie-kilka-...6408091192.html

Bardzo fajne ziółko...lekko poruszasz a cała chata w zapachu miętowym:) Poważnie:) Rośnie jak na drożdżach a korzonki ze szczepek puszcza już na 3 dzień:)

+Quote Post
Lisk
post 10.08.2016 - 22:48
Post #332

Dusza Towarzystwa

Notatnik

To wg Ciebie był kiedyś pierwszy początek wszystkiego?

Nom był, ale tylko na niższych wymiarach - tam gdzie jest czas

+Quote Post
Pavveł
post 11.08.2016 - 02:14
Post #333

Notatnik

Traktujesz tu czas jak wyciągnięty z teorii względności. Z tego punktu widzenia czas owszem jest tylko właściwością zmienną czasoprzestrzeni, a to, co stoi ponad czasoprzestrzenią czasu nie odczuwa, nie doświadcza i czas na niego nie wpływa. Ale czy na pewno? Jeśli ta, nazwijmy pierwotna świadomość, nie potrzebuje czasu na przebycie odległości, ani na zrobienie czegokolwiek, jest ponad czasem doświadczanym w czasoprzestrzeni, to i tak kolejne jej życzenia spełniają się w jakiejś kolejności, więc kiedyś musiał być moment, gdy powstała czasoprzestrzeń, chyba że istniała od zawsze, ale nie dlatego, że pierwotna świadomość nie odczuwa czasu, bo odczuwa, tylko innego.
Chyba że owa pierwotna świadomość wcale nie odczuwa i nie tworzy rzeczy po kolei, ale wszystko było, jest i będzie na raz, wtedy wszystko byłoby statyczne, a dynamizn (w tym czas) byłby iluzją skonstruowaną dzięki wybiórczym ograniczeniom, wybiórczej ignorancji, powodującej inercję w postaci np właśnie czasu potrzebnego na pokonanie jakiejś odległości czy wykonania czynności.

+Quote Post
Shagy
post 11.08.2016 - 12:40
Post #334

Dusza Towarzystwa

https://www.youtube.com/watch?v=qZemxDG3lgo

od około 7:30 koleś pokazuje jak statki znikają za horyzontem ale jak weźmiesz zoom to nagle je widać chociaż powinny być kilka naście kilka set m poniżej ?

+Quote Post
Krukos
post 11.08.2016 - 14:58
Post #335

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(Pożeracz Chmur @ 10.08.2016 - 21:30) *
Co do teorii ewolucji Zielu wcale nie musi ona uderzać w istnienie i ingerencję kosmitów w starożytności. Naukowcy nie akceptują kosmitów, więc próbują uzasadnić luki, jak mogą, albo pozostawiają je nierozwiązane, ale to nie usuwa wszystkich obserwowanych zjawisk odpowiadających teorii ewolucji, zjawisk które nie można ot tak sobie zignorować. Więc nawet jeśli człowiek powstał w probówce w laboratorium Enkiego, to nie przeczy to teorii ewolucji nijak, bo przecież Anunaki też musieli skądś się wziąć, prawda?

I co z tego, że jakaś firma daje im pieniądze? Oni nie mówią niczego, czego potem by nie poparli argumentami logicznymi lub eksperymentalnymi. Nie mówią niczego, w co miałbyś wierzyć na słowo, ale przekonują do tego rozsądkiem.

To Ty chyba nie rozumiesz. Wygląda na to, że stoisz przy teorii nie stania za żadną teorią. Po prostu nie potrafisz przyjąć, że coś zostało solidnie zbadane i opisane. Dla Ciebie musi to być niewiadome i tyle, bo tak ciekawiej. Po prostu ignorujesz fakty. I to są fakty nie dlatego, jak sam usilnie twierdzisz, bo tak powiedział jakiś tam "autorytet", tylko są to fakty, ponieważ zostały solidnie UDOWODNIONE.

Przepraszam, ale to nie ja jestem tutaj osobą, która pierdoli.
Wykaż mi dokładnie, że tory są dowodem na płaskość Ziemi.

Ignoruj badania i logikę i gdybaj sobie dalej w nieskończoność, bo może "jakieś" "cośtam"... Nie no, to są świetne kontrargumenty na dowody dostarczone przez naukę...
Tory nie wskazują niczego innego.

Nie wymyśla się, tylko uzasadnia. To nie są bezmyślne wymysły, tylko fizyka/matematyka. Przedstawiłem to obrazowo na rysunku. Jeśli to dla Ciebie za trudne, to lepiej się doucz, albo daruj sobie ten temat, nie wiem po co go wtedy drążysz, co chcesz tym osiągnąć i w jaki sposób.
Odległość gwiazd nie jest brana z palca, tylko liczona na podstawie logicznych przesłanek: http://www.deltami.edu.pl/temat/astronomia...osci_kosmiczne/
To nie bajeczka, tylko solidne argumenty. Ty nie masz żadnych i próbujesz tym obalić te solidne, bo nie chce Ci się ich zrozumieć. Wolisz za to inteligentnych ludzi wyzwać od ciapatych, mimo że to tobie tutaj pasuje ten przydomek.

Co jeszcze podejrzewasz? Że dysk ziemski znajduje się na czterech słoniach stojących na grzbiecie gigantycznego żółwia sunącego przez przestrzeń kosmiczną? Bo solidnie zbadane dowody jeszcze ci nie wystarczają?
(IMG:http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201209/1348394141_ohaxvf_600.jpg)
(IMG:http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_AQefVFzm8e9pxW45XFQmduhtDreC7wBG.jpg)

To nie jest tak, żę to jest wpojone, a ludzie bezmyślnie kopiują, tylko pewne rzeczy sotały solidnie zbadane i udowodnione i tyle.

wytłumacz mi dlaczego tor przylega do Ziemii, jak jest prosty? wytłumacz mi jaka tam nie równoległość jak tam przejezdza pociąg, który ma rozstaw kół taki sam? jezeli masz taki mały łeb ze nie możesz tego wytłumaczyć to zamknij ryja i już

ja nie mogę obliczać wielkości i odległości gwiazd? jeżeli muszę przy tym uwzględnić ze Ziemia jest okrągła/płaska i skąd mam wiedzieć jak coś będzie się wtedy zachowywać na płaskiej Ziemii itd. więc na chuj dałeś ten artykuł jak w nim ustalano wielkość i odległość na podstawie tych bzdur w które ja może nie wierzę?

pff udało się ustalić na podstawie tego ze kręci się ziemia i porusza wokół orbity ze można wyliczyć odległość xD

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 11.08.2016 - 15:22
Post #336

Dupa Towarzystwa

wytłumacz mi dlaczego tor przylega do Ziemii, jak jest prosty?

Bo tor ma kilka metrów raptem to jak ma nie przylegać kurwa skoro ewentualna krzywizna ziemi jest rozłożona na bardzo długim odcinku:)

Ponadto jest coś takiego jak niwelacja terenu:)

Ja pierdole jakby takie pytanie zadała mi 6 letnia córka to bym się nie dziwił w sumie, ale stary chłop?:)

Suchowiec jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że jestem ostro najebany:)

+Quote Post

26 Stron V  « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park