oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

26 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Czy Ziemia Jest Okrągła?
Zielarz Gajowy
post 13.01.2016 - 21:46
Post #64

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Ciekawostka ta budowla:

Według obliczeń do całej budowli zostało zużytych 1.100 ton koralowca: 1000 ton na mury i wieże, 100 na meble. Najcięższy blok koralowy ma 35 ton. Wiele bloków jest dwa razy cięższych od tych użytych przy budowie wielkiej piramidzie w Gizie.

Coś mi się tu nie zgadza:

Do budowy komór Wielkiej Piramidy użyto także granitowych bloków ważących od 25 do 80 ton, pochodzących z Asuanu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 13.01.2016 - 21:49
Post #65

Dupa Towarzystwa

:)

To wszystko wyjaśnia. Tak samo było przy wielu megalitach. Żadna prymitywna technologia, ale to akurat wiedziałem:)

Nigdy nikt go nie widział przy pracy. Całe dzieło powstawało nocami. Kiedyś kilku dzieciom udało się na krótko podpatrzeć Eda. Według ich relacji, Ed pochylał się nad blokami koralowymi, dotykał ich dłońmi śpiewając; te bloki unosiły się w powietrzu tak, jakby niewidzialna siła odrywała je od ziemi.

Próba wyjaśnienia tajemnicy Coral Castle.Profesor Richard Leforks Clark z San Diego w Kalifornii jest najbardziej znanym naukowcem badającym energię alternatywną i anty-grawitację Według jego badań na całej powierzchni ziemi znajduje się 20 miejsc, 10 w okolicach Zwrotnika Koziorożca i 10 w okolicach Zwrotnika Raka, w których występują tzw. anomalie elektromagnetyczne, tzn. obowiązują tam oprócz znanych nam praw fizyki jeszcze inne prawa, mało obecnie znane. Na terenie tych miejsc powstawały najbardziej znane budowle megalityczne, jak piramidy w Egipcie, Gwatemali, Meksyku, Peru. Na terenie wielu z tych miejsc znajdują się ściśle tajne placówki wojskowe np. na pustyni Mojave w południowo-zachodniej części USA oraz na pustyni Lop Nor w Chinach (znajduje się tam główne centrum badań nuklearnych i kosmicznych Chin). Coral Castle jest dokładnie punktem numer 18 na mapie energetyczno-chemicznej profesora Clarka.

+Quote Post
Lisk
post 13.01.2016 - 23:39
Post #66

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 13.01.2016 - 21:42) *
Wątpię. To masa całkowita. Widać pełno spoin. Pewnie, gdzieś wydobywał ten wapień a na miejscu obrabiał.

Ten dźwig ma udźwig 1200 ton. Wątpię czy korzystał z jego pomocy:)

(IMG:http://ocdn.eu/images/pulscms/MzQ7MDQsMCwxNywyNjcsMTU5OzA2LDMyMCwxYzI_/4581afe950b6700bdb20497fa960e657.jpg)

A ten ma udźwig 14200 ton :P

(IMG:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/SSCVThialf.jpg)

+Quote Post
Shagy
post 14.01.2016 - 10:28
Post #67

Dusza Towarzystwa

https://www.youtube.com/watch?v=qrj-tHHuaRA

Komercyjny film mówiący o hipotezie: możliwe że żyjemy w jakiejś symulacji. Potwierdza to fizyka kwantowa (kiedyś o tym czytałem, o badaniach fizyków, jak 'patrzyli' na jakieś kwarki to dopiero się pojawiały)

Coś a'la było przedstawione w filmie matrix.

Od kilku lat analizuje swoje życie, dużo rzeczy obecnie wynika z moich myśli przekonań z przeszłości, najwięcej z czasu dzieciństwa, czyli sami tworzymy tą iluzję ?

Jeśli teraz dotykam stół, czuje go, to wiem że tu jest, ale jak leże w łóżku i jestem 'poza' dotykam jakiś mebel , czuje go równie prawdziwie i jestem przekonany że tam jest, choć moje ciało jest gdzie indziej. Skąd mogę mieć pewność że życie w ciągu dnia jest również realne ??

Monroe opisywał w książkach że jesteśmy świadomą energią przemierzającą wszechświat, wpadamy na Ziemię tylko na chwilę, a po 100 reinkarnacjach chcemy jeszcze

+Quote Post
Shagy
Post #68

Dusza Towarzystwa

https://www.youtube.com/watch?v=qrj-tHHuaRA

Komercyjny film mówiący o hipotezie: możliwe że żyjemy w jakiejś symulacji. Potwierdza to fizyka kwantowa (kiedyś o tym czytałem, o badaniach fizyków, jak 'patrzyli' na jakieś kwarki to dopiero się pojawiały)

Coś a'la było przedstawione w filmie matrix.

Od kilku lat analizuje swoje życie, dużo rzeczy obecnie wynika z moich myśli przekonań z przeszłości, najwięcej z czasu dzieciństwa, czyli sami tworzymy tą iluzję ?

Jeśli teraz dotykam stół, czuje go, to wiem że tu jest, ale jak leże w łóżku i jestem 'poza' dotykam jakiś mebel , czuje go równie prawdziwie i jestem przekonany że tam jest, choć moje ciało jest gdzie indziej. Skąd mogę mieć pewność że życie w ciągu dnia jest również realne ??

Monroe opisywał w książkach że jesteśmy świadomą energią przemierzającą wszechświat, wpadamy na Ziemię tylko na chwilę, a po 100 reinkarnacjach chcemy jeszcze

+Quote Post
Shagy
Post #69

Dusza Towarzystwa

Monroe opisywał w książkach że jesteśmy świadomą energią przemierzającą wszechświat, wpadamy na Ziemię tylko na chwilę, a po 100 reinkarnacjach chcemy jeszcze np 'spróbować' życia w Paryżu.

https://www.youtube.com/watch?v=_W5p4fRfbpQ

Może informacje, wnioski powinniśmy czerpać od kogoś takiego ?

A nie np od S. Hawking'a który opowiada o nauce jak o SF, możliwe że, prawdopodobnie, a co jeśli itp.

+Quote Post
pigsonwings
post 17.01.2016 - 00:36
Post #70

haereticus

Notatnik

Ja nie szukam i nigdy nie szukałem sensacji, po prostu jestem świadom tego że światem rządzą ludzie zakochani w doświadczaniu, energie wchodzą tu z własnej woli, ogarniete przez opium ciągłego dokaczania, do tego cały tygiel kultur, religii, systemów etc etc. A to tylko ziarenko na pustyni wszechświata. Ludzie nie sa w stanie zobaczyć nic poza czubkiem własnego nosa.

USA Rockeffeler, Rotschield i Oppenhaimer.
Rosja Putin i korupcja.
Chiny ludzie roboty, sikąjacy do siatek w kilkutysięcznych korkach na autostradach.
EUROPA korporacje i Banki.
Afryka i Arabowie średniowiecze.

Tak wygląda ten świat i będzie wyglądał jeszcze długo.
A ty szary człowieku żyj, no co każdy jest bogiem ale poprostu o tym zapomniał tyle.

Jak Jezus ci się pokaże to go zabij. Religie zabrały nam bezpośrednie doświadczanie. A industrializacja zabrała nam dusze. .. kto potrzebuje świadomości, nie potrzebuje zaproszenia do niej.

+Quote Post
Andersenn
post 17.01.2016 - 06:53
Post #71

BÓG ZAZDROSNY

Notatnik

Kup sobie balon meteorologiczny plus hel i wyślij kamerę w kosmos, motyla noga!
Swinio na skrzydłach- kto dal sobie zabrać dusze, temu zabrali. Mów za siebie ;>
Nawijanie makaronu na uszy.
Ja tam się cieszę, ze swojej szarości.

CYTAT(Shagy @ 14.01.2016 - 10:28) *
Monroe opisywał w książkach że jesteśmy świadomą energią przemierzającą wszechświat, wpadamy na Ziemię tylko na chwilę, a po 100 reinkarnacjach chcemy jeszcze np 'spróbować' życia w Paryżu.

https://www.youtube.com/watch?v=_W5p4fRfbpQ

Może informacje, wnioski powinniśmy czerpać od kogoś takiego ?

A nie np od S. Hawking'a który opowiada o nauce jak o SF, możliwe że, prawdopodobnie, a co jeśli itp.

Przecież juz tak robicie wiec w czym problem? Po uj nauka skoro prawdę można wysnic?

Zielarz- wszechświat jest płaski!

+Quote Post
Andersenn
post 17.01.2016 - 06:55
Post #72

BÓG ZAZDROSNY

Notatnik

.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.01.2016 - 12:02
Post #73

Dupa Towarzystwa

http://fizyka.net.pl/astronomia/grafika/czarnadz.gif

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.01.2016 - 12:04
Post #74

Dupa Towarzystwa

"Po uj nauka skoro prawdę można wysnic?"

"Przyśnił mi się wczoraj w nocy przestrzenny kształt"

http://pannamigotka.salon24.pl/311138,prze...nieskonczonosci

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.01.2016 - 12:43
Post #75

Dupa Towarzystwa

.

+Quote Post
.
post 17.01.2016 - 21:40
Post #76

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Earth curvature refraction experiments - debunking flat/concave Earth
https://www.metabunk.org/earth-curvature-re...ve-earth.t6042/

Flat Earth Theory Debunked by Short Flights (QF27 & QF28) from Australia to South America
https://www.metabunk.org/flat-earth-theory-...-america.t6483/

+Quote Post
aumakumma
post 19.01.2016 - 18:05
Post #77

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Wystarczy wyjść z ciała i zadać program wszechwiedzy aby spojrzeć jak to jest. Dziwne dywagacje. Manipulacja?? Czy gwałt na świadomości?

+Quote Post
Andy16
post 08.02.2016 - 00:17
Post #78

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 11.01.2016 - 11:51) *
Takie pytanie zadaje : skąd wiemy że Ziemia jest okrągła (a dokładniej że jest geoidą?)

https://www.youtube.com/watch?v=ufenmFigMX0

Pani w podstawówce nam pokazała i powiedziała ? a jej pani profesor na uniwerku itd...

temat wraca bo na studiach robiliśmy pomiary i wychodziło nam na dalekich odległościach że Ziemia nie do końca jest zakrzywiona ... (odległość 10 km) - 15 lat temu w ogóle mnie nie zaciekawiło czemu nie ma krzywizny - przemnożyło się wynik przez stałą którą podał profesor i koniec.

czemu wpaja się nam że ziemia jest okrągła a nie spadamy bo jest tajemnicza siła grawitacyjna która nas trzyma (zapytajcie jakiegoś profesora fizyki czym jest grawitacja - odpowie że nie jest to do końca wyjaśnione - sprawdziłem 2 razy).

*** kilka teorii spiskowych:

dlaczego księżyc jest obrócony do nas cały czas tą samą stroną ? czemu kratery na nim mają powierzchnie kilku km a głębokie są tylko na 2,3 m ? (takie dziury powinny być większe o co najmniej kilka set m).

Dlaczego jak znaleziono odcisk stopy człowieka i obok dinozaura ( w skamielinie) to nie mówi się o tym ?
Nauka nie ma ogniw łączących małpkę z człowiekiem. Kiedyś rozmawiałem z pewnym profesorem na ten temat z UR to powiedział że to jest nie pełne wyjaśnienie a dopóki nie będzie innego wyjaśnienia trzymają się tego (chociaż ta teoria nie trzyma się kupy).

Po co żyjemy na Ziemi ?? tak wiem teorie zbieranie doświadczeń itp. karma itd..
ale co studia, rodzina, dom, samochód - tak wygląda szczęście według Polaków później emerytura (ohh wreszcie odpocznę guzik zaraz umrzesz) za 2 pokolenia nawet nikt nie będzie Cię pamiętał. gdzie tu sens.
Może jest jak ktoś powiedział - albo służy się pieniądzom albo ludziom, będąc zaślepionym żądzą pieniądza nie widzimy o co tu chodzi ? Tu na Ziemi (prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogacz wejdzie do nieba...) chodzi o to że dopóki chodzi nam o rzeczy materialne odradzamy się na ziemi... i produkujemy energie dla kogoś..
(i jakie to jest przemyślane żyjesz całe życie wtapiasz się w materializm, samochody duże domy tak aby sąsiedzi zazdrościli - zbierasz tyle energii odchodzisz z tego świata jesteś oczyszczany i od nowa - bo przecież nie mieszkałem we Francji jeszcze i nie byłem kobietą od dawna...) martix...

Co do tego księżyca, to faktycznie ciekawe. Ja na przykład nie wierzę, że księżyc świeci światłem odbitym. Z początku sama wpadłam na tą teorię, a potem wyczytałam wyjaśnienie w necie, gdzie było wykazane, że rzekome odbijanie światła słonecznego przez księżyc jest zupełnie bez sensu i ta "prawda" nie trzyma się kupy.

A co do pustej w środku Ziemi, to zawsze mnie zastanawiało, skąd ktokolwiek wie, że w środku Ziemi jest jakieś jądro. Czy ktoś kiedyś tam był? Albo włożył tak głęboko kamerkę wgłąb Ziemi? Nie, więc skąd to wiadomo?

+Quote Post
Shagy
post 08.02.2016 - 01:03
Post #79

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Andy16 @ 08.02.2016 - 00:17) *
Co do tego księżyca, to faktycznie ciekawe. Ja na przykład nie wierzę, że księżyc świeci światłem odbitym. Z początku sama wpadłam na tą teorię, a potem wyczytałam wyjaśnienie w necie, gdzie było wykazane, że rzekome odbijanie światła słonecznego przez księżyc jest zupełnie bez sensu i ta "prawda" nie trzyma się kupy.

A co do pustej w środku Ziemi, to zawsze mnie zastanawiało, skąd ktokolwiek wie, że w środku Ziemi jest jakieś jądro. Czy ktoś kiedyś tam był? Albo włożył tak głęboko kamerkę wgłąb Ziemi? Nie, więc skąd to wiadomo?

Tak wygląda cala nauka w szkole, jądro ziemi, kosmos, powstanie piramid wielki wybuch itp wszystko to przypuszczenia mające na celu odwieść ludzi myslacych od zadawania pytań.

+Quote Post
nosołamacz
post 08.02.2016 - 10:07
Post #80

Efekt Jojo

Notatnik

CYTAT(Andy16 @ 08.02.2016 - 00:17) *

jądro ziemii może być wypełnione watą cukrową, ale niestety to nie pasuje do ogólnie zakreślonego schematu myślenia.
zastanawia mnie ile ludzi sprawdza zdobytą wiedze poprzez własne doświadczenie. a ile ludzi tylko szukaja powtwierdzenia w opini innych ludzii... fuck wszyscy krzyczmy że ziemia jest płaska to i bedzie płaska...

czy ziemia jest okrągła? fuck nie u mnie. u mnie jest nadal płaska...

+Quote Post
.
post 22.03.2016 - 19:02
Post #81

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 22.03.2016 - 21:19
Post #82

Dupa Towarzystwa

Darkowi wyszły już te stygmaty? Pytam z ciekawości bo pamiętam, że miało się dziać.

+Quote Post
Se7en
post 22.03.2016 - 22:25
Post #83

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ciekawszą teorią jest niebocentryzm niż Ziemia miała by być płaska.

(IMG:http://i44.tinypic.com/2h88kuc.jpg)

+Quote Post
Lisk
post 23.03.2016 - 15:25
Post #84

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A tam niebocentryzm :P wtedy Ziemia byłaby centum wszechswiata, czy tam brzegiem wszechświata. Tak czy siak Ziemia byłaby w unikalnym miejscu we wszechświecie, a to już jest sprzeczne z zasadą kosmologiczną. Dlaczego to my mamy być pępkiem świata?
Egocentryzm a nie niebocentryzm.
Mnie to ciekawi jak zwollenicy wklęsłej ziemi interpretują promieniowanie tła? :P

+Quote Post

26 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park