|
|
![]() ![]() |
20.02.2016 - 17:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
https://www.youtube.com/watch?v=Z4ZP7uxhz1A
Jeśli ten pan ma rację, to odkrył klucz do perpetuum mobile. Wystarczy wtedy na przykład do koła o mniejszej średnicy podpiąć akumulator, które będzie go napędzał, a do większego koła podpiąć prądnicę, która będzie ładowała akumulator. Teoretycznie powinno chodzić wiecznie, bo zostaje nadwyżka energii, gdyż zostaje dostarczone mniej energii na wyprodukowanie większej ilości energii. |
|
|
|
20.02.2016 - 20:46
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
No i magazyn focus w tym momencie dla mnie się skompromitował popierając swoją marką takie bzdury.
Prędkości obrotowe kół to nie wszystko, na wejściu trzeba by było użyć większego momentu siły i nie byłoby żadnej nadwyżki energii. |
|
|
|
20.02.2016 - 22:50
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Piramidy to perpetum mobille:) Wytwarzają energię a niby nie działają:)
Niby tacy zaawansowani już jesteśmy a mamy jakieś kompleksy przed technologią piramid:) |
|
|
|
20.02.2016 - 23:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Gdyby to było takie proste, to by znaczyło, że ludzie są półmóżdżkami, że na to nie wpadli wcześniej.
|
|
|
|
23.02.2016 - 16:30
|
|
|
Ja też mam takie perpetum mobile, łańcuch do roweru ;P
|
|
|
|
23.02.2016 - 18:45
|
|
|
Piramidy to perpetum mobille:) Wytwarzają energię a niby nie działają:) Niby tacy zaawansowani już jesteśmy a mamy jakieś kompleksy przed technologią piramid:) Spoko wytwarzają, ale dlaczego nie możemy jej pozyskiwać? I jaką energie wytwarzają? elektryczną, jądrową, cieplną, chemiczną, mechaniczną, kinetyczną, potencjalną ,sprężystości, potencjałów termodynamicznych? cuu? ;p |
|
|
|
23.02.2016 - 19:23
|
|
|
Nawet duchową. Zauważ, że w środku jesteś odcięty od zmysłu wzroku, słuchu. Grobowa cisza:) Do tego energia kształtu.
(IMG:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/Chambre-roi-grande-pyramide.jpg) Do tego sarkofagu wchodzili żywi ludzie pod okiem kapłana (adepci). W tym "sarkofagu" przy odcięciu zmysłów potrafili penetrować najdalsze zakamarki Istnienia. To tylko jeden z przykładów wykorzystania piramid. Energia jaką do dzisiaj wysyła Wielka Piramida została zmierzona przez NASA. Warto zaznaczyć. że piramida jest bardzo zniszczona. Brakuje lica, które kumulowało energię w środku a teraz ona uchodzi bokami:) Nasza cywilizacja jest zbyt prymitywna, aby rozgryźć technologię piramid. To tak jakby pokazać komuś laptopa czy smartfona 500 lat temu. Wiedziałby o co chodzi? |
|
|
|
23.02.2016 - 20:43
|
|
|
Energia duchowa nie zasili mi żarówki :(
A to co zmierzyło nasa, to nie był czasem sygnał radiowy? to też mi żarówki nie zasili. |
|
|
|
23.02.2016 - 21:46
|
|
|
To kup sobie świeczki jak nie masz prądu:)
|
|
|
|
23.02.2016 - 22:34
|
|
|
Ale po co mi świecki? przeca piramidy to som perpetumy mobile ;P
Ja chcem prąd z egiptu. |
|
|
|
24.02.2016 - 18:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
https://www.youtube.com/watch?v=3BRkfhqErvI
taratajcio już dawno odkrył perpetum mobile, ale teraz potrzeba skupienia ludzi :D |
|
|
|
11.03.2016 - 14:41
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mówi, że koła są równe, ale przecież na jednym kole zębatym jest łańcuch, wić średnice są jakby równe, prawda?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |