|
|
![]() ![]() |
11.04.2016 - 15:57
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam, od około miesiąca próbuję osiągnąć LD techniką WILD. Już od początku udawało mi się dojść do paraliżu sennego, miałem go bardzo często, jednak na początku ze strachu po prostu go przerywałem i szedłem spać. Potem przez dosyć długi czas nie mogłem utrzymać świadomości podczas zasypiania. Kiedy znowu udało mi się uzyskać paraliż senny, i to 2 razy, nie odczuwałem już strachu i po prostu biernie obserwowałem co się dzieje. Jednak kiedy wszystko ustało po prostu się wybudziłem i nie byłem we śnie. Co mogłem zrobić nie tak?
|
|
|
|
11.04.2016 - 17:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam, od około miesiąca próbuję osiągnąć LD techniką WILD. Już od początku udawało mi się dojść do paraliżu sennego, miałem go bardzo często, jednak na początku ze strachu po prostu go przerywałem i szedłem spać. Potem przez dosyć długi czas nie mogłem utrzymać świadomości podczas zasypiania. Kiedy znowu udało mi się uzyskać paraliż senny, i to 2 razy, nie odczuwałem już strachu i po prostu biernie obserwowałem co się dzieje. Jednak kiedy wszystko ustało po prostu się wybudziłem i nie byłem we śnie. Co mogłem zrobić nie tak? Pogłębiaj ten stan, kuj stal puki gorąca. Możesz ukierunkować swoje starania składając intencje na wywołanie snu. Kompletnie nie umiem wizualizować i z tego co pamiętam nigdy nie umiałem, ale też w jakiś sposób może to pomóc, improwizuj. U mnie wygląda to tak, że zaczynam dostrzegać niewyraźny obraz który jak podtrzymam przekształcał się w akcję snu. Dla mnie to bardzo ulotny stan ale pewnej nocy udawało mi się tam wskakiwać, to jest coś takiego, że nagle gdzieś się znajdujesz fizycznie. |
|
|
|
11.04.2016 - 18:06
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Dzięki, myślałem że coś robie źle, ale wydaje mi się że jestem blisko bo jeszcze podczas paraliżu wydawało mi się że jestem w całkowicie innym miejscu. Dziś musi się udać :P
|
|
|
|
11.04.2016 - 19:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzięki, myślałem że coś robie źle, ale wydaje mi się że jestem blisko bo jeszcze podczas paraliżu wydawało mi się że jestem w całkowicie innym miejscu. Dziś musi się udać :P Czy blisko to bym nie powiedział, sam z własnego doświadczenia wiem, że paraliż to nic niezwykłego. Każdy różnie umie się relaksować. Na trzeźwo przed snem nigdy nic mi się nie udało, a na 4+1 nie mam siły albo kompletnie nie mogę pogłębić stanu. Dojście do paraliżu dla mnie nie jest jakimś niezwykłym wyzwaniem ale go pogłębić już tak. Przy paraliżu zmienia się percepcja, często jest też uczucie "puchnięcia" jakbyś był nadmuchany jak balon. Paraliż trzeba pogłębiać, mogą wystąpić różne hipnagogii słuchowe, dźwiękowe, fizyczne, psychiczne, a przeważnie wzrokowe. Obserwuj je tylko, a będziesz już naprawdę blisko. Myślę, że metoda MILD może okazać się bardzo skuteczna są setki pomysłów na tę metodę. Również warte uwagi mogą być nagrania z afirmacjami i autohipnozami. Przy takich paraliżach nie problem o oobe, wystąpią wibracje na ciele z których się wychodzi. Kluczowa w śnieniu jest świadomość którą łatwo stracić. Pozdrawiam i życzę powodzenia. |
|
|
|
19.04.2016 - 21:07
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam, od około miesiąca próbuję osiągnąć LD techniką WILD. Już od początku udawało mi się dojść do paraliżu sennego, miałem go bardzo często, jednak na początku ze strachu po prostu go przerywałem i szedłem spać. Potem przez dosyć długi czas nie mogłem utrzymać świadomości podczas zasypiania. Kiedy znowu udało mi się uzyskać paraliż senny, i to 2 razy, nie odczuwałem już strachu i po prostu biernie obserwowałem co się dzieje. Jednak kiedy wszystko ustało po prostu się wybudziłem i nie byłem we śnie. Co mogłem zrobić nie tak? Zdaje mi się, że mogę Ci pomóc ale najpierw kilka pytań. Pozwolą mi one lepiej dostosować wypowiedź. 1. Czy prowadzisz dziennik snów? 2. Czy pamiętasz swoje sny? 3. Czy stosujesz 4+1, czy próbujesz tak jak idziesz spać normalnie? 4. Jaki był główny powód wybrania techniki WILD z pośród innych technik? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |