|
|
![]() ![]() |
09.01.2011 - 12:29
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dosyć długo mnie tutaj nie było ale wróciłem ;D
Wczoraj a w zasadzie dzisiaj bo była to godzina 4 coś ;O poszedłem spać (przedtem siedziałem przed kompem) normalnie położyłem się spać bez jakichś tam zamiarów wychodzenia... Wkrótce po zaśnięciu miałem sen sen normalny ale w pewnym momencie przebudziłem się w nim znaczy odzyskałem świadomość przynajmniej tak mi się wydaje ;) I powiedziałem sobie chwila przecież będąc we śnie mogę wyjść z ciała no i mówię no to wyjdę a co mi tam może się uda nagle ciemność przed oczami i wibracje nagle pojawił się obraz że jestem u mnie w pokoju ( wtedy spałem u siostry w pokoju obok). Obok mnie były 2 lapki na których była strona internetowa siedziałem na łóżku na którym znajdował się koc. Pomyślałem że coś jest nie tak i ocknąłem się. Jak myślicie ld czy obe? jeśli nie obe to na pewno ld bo byłem świadomy i zmieniłem sen tal jakby no ale te wibracje ? ;p Już raz wyszedłem ale te wibracje były chyba mocniejsze wypowiedzcie się na ten temat :-] |
|
|
|
09.01.2011 - 17:47
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie jestem powiem co do oobe , ale i na ld wygląda to trochę dziwne . Wydaję mi się , że moja wiedza jest zbyt mała , żebym mógł to tak profesjonalnie określic . Zawsze jest to jakieś pozytywne doświadczenie i jakiś większy krok w przód do oobe . Pozdrawiam
|
|
|
|
09.01.2011 - 20:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Moim zdaniem sen, żeby było oobe to trzeba być świadomym wyjścia, czyli innymi słowy zaobserwować cały proces wyjścia.
Moim zdaniem wibracje to za mało, żeby uznać to za oobe, oczywiście to tylko moja opinia :) |
|
|
|
10.01.2011 - 09:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wyjścia niekoniecznie trzeba być świadomym, żeby to było OBE. Sam Monroe miał spontaniczne OBE i miał tego świadomość. Jak dla mnie to LD połączone z fałszywym przebudzeniem, takie połączenia są również możliwe.
|
|
|
|
10.01.2011 - 21:53
|
|
|
Jesli chodzi o moje doświadczenie, to stwierdziłbym że byleś bliski osiągnięcia LD. To znaczy miałeś we śnie wrażenie pozornej świadomości. Ciężko określić słowami taki stan. Najprościej, to chyba w ten sposób, że śniło Ci się że odzyskałeś świadomość. Ale najładniej to określił Rasta Raggae Man tymi słowami "Zawsze jest to jakieś pozytywne doświadczenie i jakiś większy krok w przód do oobe ." Ja się do tego dołączam i dopowiem że najlepiej Ty sam ocenisz co to było, ale z perspektywy czasu, zdobywszy większe doświadczenie ;)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |