|
|
![]() ![]() |
07.01.2017 - 01:25
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
@ Andy dostrzegam pewne sprzeczności w twoich wypowiedziach. Dla kogoś kto na co dzien włada językiem obcym czyli jest w nim biegły. Piszesz, że całymi dniami mówisz po angielsku i obcujesz z nimi na co dzien wynikało by iz zglebiles ten język a w z wiazku tym po co zagladasz co dzień do słownika? Spotkałem również Polaków ,którzy wyjechali z kraju zaraz po wojnie i od tamtej pory rzadko lub wcale nie mówią po polsku a jednak nie zapomnieli "odmianow " i wyslawiaja się czystą polszczyzną.
Ale ok. Nie będę wnikal. Być może twój nick 16 miał wpływ na moją błędną ocenę Ciebie oraz zapewne to,że odniosłem wrażenie że zachlysnales się angielszczyzną jak typowy nastolatek . Wybacz. Co zaś tyczy się @ Tulusi to nie nazwał bym jej nazistka A raczej patriotka to taka subtelna różnica. Patriotyzm to cecha dość pospolita u ludzi przebywających za granicą i nie jest to bynajmniej wadą. Pozdrawiam i wnioskuję o spokój. (Bo nas na czarną listę wrzucą a tego bym nie przeżył 😂) |
|
|
|
07.01.2017 - 01:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Niestety, nie powiedziałbym że władam biegle językiem angielskim, i nigdy nie napisałem tak w swoim cv, a jedynie że znam język angielski w stopniu bardzo dobrym - i tyle też wystarcza do mojej pracy, co potwierdza fakt że ją w ogóle dostałem. Niemniej jednak, zasługuję na coś więcej niż miano "licealisty" czy "maturzysty". Pomijam fakt że zasługuję na szacunek i nieobrażanie mnie z powodu mojej tożsamości płciowej czy orientacji seksualnej. Zdaje się że to też jest w polskiej konstytucji zapisane.
Nie popełniłem tego pierwszego błędu specjalnie. Słusznie by postąpił ten, kto by mnie poprawił w kulturalny sposób, i wtedy być może biłbym się w pierś i przeprosiłbym. Chciałbym być nastolatkiem, ale niestety mam już dużo więcej lat niż podaje mój nick oraz metryka internetowa. Podaję tę informację, chociaż nie chciałem jej podawać, ponieważ mam też prawo do anonimowości w Internecie. Nie muszę wcale podawać swoich prawdziwych danych. |
|
|
|
07.01.2017 - 02:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
CYTAT(Pożeracz Chmur) Don, to nie jest mój zlot. I nie muszę go organizować. Nie chcesz jechać? Jak fajnie. Masz załatwione, nie jedziesz, uwierz, że nie będę ubolewał. Nie pojechałbyś nawet jakbyś chciał. Wzajemnie Pawle. :))) minus (-) jedna osoba na zlocie. Możesz czuć się persona non grata we wszystkich moich przedsięwzięciach. |
|
|
|
07.01.2017 - 02:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Gdybym nie był taki spokojny...
to by pewnie szlag mnie trafił... Szczyt hipokryzji normalnie o.O'... proszę Cię, byś...poparła argumentami... ale cóż... znów jednak Ci się odwidziało... Kobieta...zmienną jest... Naucz się kobieto prowadzić dyskusje... Ja się tyle namęczyłem... a Ty masz to gdzieś... nic z tego nie przeczytałaś... nie przeanalizowałaś... siedzisz w swojej hipokryzji... Patrz Deimond, ona mnie obraża... że ona nie będzie argumentować... bo nie potrzebuje argumentować... wywyższa się... jej chodzi widać kto ma rację... ewentualnie też polemizować... jeśli byś przedstawiła sensowne argumenty... Dwa ostatnie równoważniki zdania... w ostatnim zdaniu drugiego akapitu... aż pękają od błędów ortograficznych... i logicznych... Proszę o trochę więcej szacunku... i zwracanie się klarownie... Te litery nawet nie leżą obok siebie... na klawiaturze... Ty się zastanawiasz co piszesz w ogóle... tylko pilnuję używania poprawnej polszczyzny... To nie podstawówka... moja droga... Basta... mam dość "dyskutowania" z Tobą... nie da się normalnie prowadzić dysputy... sama sobie zawiniłaś... niż była to wina moich argumentów... Jeśli brakowało Ci przymilańców... będzie wymagał...merytoryki... nadal mieszasz...pojęcia... Ale to wyjaśniłem już wcześniej... |
|
|
|
07.01.2017 - 07:45
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wzajemnie Pawle. :))) minus (-) jedna osoba na zlocie. Możesz czuć się persona non grata we wszystkich moich przedsięwzięciach. Ile ich było do tej pory?:) Możesz się pochwalić? To cała Polska...nawet przy organizacji czegoś fajnego ludzie się pokłócą:) Jak ja jednak powiem, że Polak Polaka w łyżce wody by utopił to już jestem zdrajcą i pluję na swój kraj:) |
|
|
|
07.01.2017 - 09:13
|
|
|
Paweł kiedy myślałeś o zlocie? Wiosną? Wiosna to fajna pora i sprawy organizacyjne spokojnie można już podejmować.
Ja od siebie powiem, że wolę klimat małych domków drewnianych, gdzie można szybko wyjść, wejść, ognisko rozpalić i się dobrze bawić. |
|
|
|
07.01.2017 - 09:54
|
|
|
Ale chyba nie masz na myśli rozpalenia ogniska z tego małego drewnianego domku ???
|
|
|
|
07.01.2017 - 10:01
|
|
|
:) Dlaczego? Organizator bierze na siebie odpowiedzialność za nieodpowiedzialnych:)
|
|
|
|
07.01.2017 - 10:23
|
|
|
To super, przynajmniej opal na miejscu
|
|
|
|
07.01.2017 - 11:42
|
|
|
Haha no Paweł na pewno to zoragnizuje haha
|
|
|
|
07.01.2017 - 12:21
|
|
|
Ujmę to tak. Cokolwiek powiesz po łacińsku, brzmi mądrze. Cokolwiek powiesz po polsku, brzmi idiotycznie. Bo to idiotyczny język. I nawet nie ma perfecta :) P.S. A jak nie wierzysz, to spróbuj sobie przetłumaczyć chociażby to zdanie z koszulki. Nie rób tyle szumu, wyjdź z mięsnego kostiumu. |
|
|
|
07.01.2017 - 13:36
|
|
|
Przepraszam, to nie ja zrobiłem szum o głupie (mam na myśli "niezbyt istotne, niezbyt dosadne") słowo "idiotyczny". Ja też jestem czasami idiotą. Czy to oznacza że sobą gardzę? Albo że pluję na siebie? Nie sądzę. Stwierdzam tylko fakt, wniosek jaki można wysnuć z konkretnej, zaistniałej sytuacji. Tak naprawdę, szum zaczął się od Tulsi, która miała problem z tym że napisy na koszulkach będą po angielsku, bo to uraża jej uczucia i w dodatku zamiast normalnie zaproponować że może skoro jesteśmy w Polsce, to wypadałoby i byłoby fer zrobić napisy po polsku, to użyła jakiegoś sarkazmu czy czegoś czego z początku nie zrozumiałem i dałem się nabrać i w to wciągnąć, nie wyczuwając nawet że jest taka przewrażliwiona. Może jeśli kochasz swój kraj, to nie wyjeżdżaj żeby potem desperacko żebrać czy wywierać nacisk o cokolwiek polskiego, o najmniejsze polskie szczegóły. Zostań w domu, na tyłku, oglądaj sobie codziennie polską telewizję, czytaj polskie gazety, to nabierzesz dystansu i przestaniesz się wpieniać o to że coś śmiało być napisane w innym języku.
Dodam jeszcze że ja osobiście nie mam nic przeciwko temu żeby DonBuziallo jednak pojechał. Nie zamierzam nawet O TO robić aż takiej afery, gdzie inni robią szum o jedno głupie słówko. Jednak przypuszczam że Paweł nie chciałby brać na siebie ryzyka że będzie chciał być miły i jeszcze dostanie od innych za to po dupie, gdy ktoś nieobliczalny coś odjebie. |
|
|
|
07.01.2017 - 14:59
|
|
|
Po prostu teraz jest moda kto jest bardziej polski, patriotyczny. Jesz to co polskie. Nosisz polskie zegarki. Sluchasz tylko polskiej muzyki. Mowisz tylko po polsku! Inaczej zdradzasz a tym samym jestes zdrajca, lewakiem...
|
|
|
|
07.01.2017 - 15:42
|
|
|
Sehr geerte Trolen!
Schlus mit unseren Dumheit. Mam prawo pisać jak chcę. Jeśli ktoś chce przeczytać i zrozumieć niech się poci. Jednak Ferfluchte nicht hier! Tu temat ma być o zlocie czarownic i etapach jego organizacji. Reszta pieniaczy w kanjpu bić kufle na głowach niewiernych! A jak chcecie obcokrajowców co polskiego nie kumają to mogę zciągnąć różne nacje. Nikt z nich jednak nie jest oobemaniakiem. Koniec kłótni bracia i siostry kurna ! Jest już wersja drugiego zlotu zatem z dziećmi nikt nie pojedzie. |
|
|
|
08.01.2017 - 01:45
|
|
|
raczej bede.. wiadomo ile by kosztowalo zakwaterowanie? w maju mam tez warsztaty z human design oraz poprawke matury wiadomo mniej wiecej kiedy organizujecie?
|
|
|
|
08.01.2017 - 01:51
|
|
|
No fajnie by było gdyby udało się urządzić coś właśnie na majówkę. Wtedy dużo osób ma wolne. A zakwaterowanie myślę że NIE POWINNO wynieść więcej niż około 35 zł za dobę za osobę. No chyba że organizator zdecyduje się na luksusowy hotel typu super deluxe villa, no to wtedy będzie zapewne drożej, ale za to jaka jakość!
|
|
|
|
08.01.2017 - 02:43
|
|
|
No i od razu lepiej.
Pomarańcza i paru wyjadaczy i ja nie chcemy dziecisków na zlocie jeno samych mądrych ludzi. Wszyscy mają być mądrzy uczciwi i dobrzy. Resztę osobiście spalę na stosie!!:) Nic miłego. Sama kiedyś płonęłam to wiem. |
|
|
|
08.01.2017 - 02:45
|
|
|
to robimy listę ?
daję nam czas do końca stycznia. zakładam ,że pojedzie 11-15 osób i na tyle wstępnie można zamówić miejsce daj Pożeraczu ten tel do Muchowa! Zapytam co i jak trzeba zapłacić . |
|
|
|
08.01.2017 - 02:46
|
|
|
miejscówka jest teraz bardzo chodliwa i trzeba szybko działać
już kilka razy nie mogłam tam zabukować miejsca |
|
|
|
08.01.2017 - 13:54
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Auma, nie ogarniasz :D :P Wysłałem Ci już na fejsbóku.
|
|
|
|
08.01.2017 - 14:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zlot hmmm
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |