|
|
![]() ![]() |
26.10.2017 - 09:01
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
HEJ!
Ludzie bardzo często lekceważą swoje sny, nie wiedząc tak naprawdę, jak istotne rzeczy związane z naszym życiem się w nich kryją. Weźmy za przykład słynny motyw szkoły. Ostatnio często śni mi sie liceum, do którego chodziłem około 10 lat temu. Sytuacja jest o tyle dziwna, że bardzo często mam świadomość tego, iż szkoła ta została juz przecież raz przeze mnie ukończona. Mimo wszystko usilnie próbuję ją zdać ponownie. Jest to związane z tym, że tak naprawdę wewnętrznie nie jestem zadowolony z tego jaką drogę obrałem pózniej ( wybór takiego kierunku na studiach, który nie daje mi to do tej pory żadnych perspektyw.). Ogólniak był ostatnim momentem w moim życiu kiedy można by mówić o jakimkolwiek poziomie stabilizacji. Po maturze wiele się w moim życiu zmieniło. Wpadłem w samotność. Na uczelni towarzyszył mi ciągłt stres związany z wiecznie zaległymi, nie pozaliczanymi egzaminami. Kilka razy mialem być nawet wykreślony z listy studentów. Nie zliczę nieprzespanych nocy jakie temu towarzyszyły..... Po obronie licencjatu imałem się przeróżnych prac, zarabiając grosze. Niestety nigdzie na dłużej nie zagrzałem miejsca. Tak naprawdę powinienem w okresie licealnym zdecydowanie poważniej podejść do nauki, osiągnąć dobry wynik na maturze a następnie udać się na jakieś poważne studia....... |
|
|
|
03.11.2017 - 11:36
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
oczywiście zgadzam się. Jako dziecko dręczył mnie sen, że mój ojciec został porwany a na jego miejsce ktoś wstawił klona. Nikt nie chciał mi uwierzyć, że tak jest. Tylko jak byliśmy sami to ukradkiem dawał mi znać, że się nie mylę. Teraz z perspektywy czasu wiem, że oznaczało to po prosu to, że nie mogłam zrozumieć jak kochający ojciec może zachowywać się od czasu do czasu bardzo agresywnie i niebezpiecznie. Moja dziecięca podświadomość jakoś chciała to sobie wytłumaczyć
|
|
|
|
03.11.2017 - 23:31
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Niestety nigdzie na dłużej nie zagrzałem miejsca. Tak naprawdę powinienem w okresie licealnym zdecydowanie poważniej podejść do nauki, osiągnąć dobry wynik na maturze a następnie udać się na jakieś poważne studia....... to raczej standardowa egzystencjonalna myśl.. szczególnie tu w europie wschodniej.. więc luz jedyne co jest warte zachodu w tej egzystencji to złamanie sobie umysłu, chociaż na moment.. a tak btw. zapodaje http://www.taraka.pl/filozofia_nicosci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |