|
|
![]() ![]() |
06.01.2018 - 13:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zaskakujące fakty o rzekomo "ciemnym" średniowieczu i starożytności a "oświeceniu" rewolucji francuskiej.
|
|
|
|
06.01.2018 - 21:13
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nic zaskakującego. Cała dzisiejsza oficjalna historia ludzkości to stek bzdur i kabanos manipulacji...
|
|
|
|
07.01.2018 - 00:57
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Matka Ziemia ma swój początek, ale i koniec...
...jesteśmy pyłem... .. . (IMG:http://lundinorient.se/wp-content/uploads/2014/11/keops-pyramid.jpg) |
|
|
|
07.01.2018 - 19:23
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie chce mi się tego oglądać, ale każdy kto się trochę interesuje średniowieczem wie, że wcale nie było ono takie ciemne i prymitywne.
Z tego co mi wiadomo w średniowieczu było lepiej niż w czasach które były pomiędzy średniowieczem, a czasami współczesnymi. Także wiele rzeczy zarzucanych średniowieczu było później. Na przykład to osławione palenie czarownic było w renesansie, a nie w średniowieczu. |
|
|
|
01.04.2018 - 23:15
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie chce mi się tego oglądać, ale każdy kto się trochę interesuje średniowieczem wie, że wcale nie było ono takie ciemne i prymitywne. Z tego co mi wiadomo w średniowieczu było lepiej niż w czasach które były pomiędzy średniowieczem, a czasami współczesnymi. Także wiele rzeczy zarzucanych średniowieczu było później. Na przykład to osławione palenie czarownic było w renesansie, a nie w średniowieczu. Radzę poczytać o kobietach, które zostały uznane za czarownice i spalone na stosie. Porównać daty itd. Umowny koniec średniowiecza to 1453 rok, niektórzy historycy podają 1492. Palenie czarownic następowało wcześniej. A czy żyło się lepiej? Wszystko zależy jakie życie wiedziesz. |
|
|
|
15.04.2018 - 22:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Radzę poczytać o kobietach, które zostały uznane za czarownice i spalone na stosie. Porównać daty itd. Umowny koniec średniowiecza to 1453 rok, niektórzy historycy podają 1492. Palenie czarownic następowało wcześniej. A czy żyło się lepiej? Wszystko zależy jakie życie wiedziesz. Wszystko zależy jak życie postrzegasz:)zawsze jest takie same,tylko postrzeganie inne |
|
|
|
17.04.2018 - 22:11
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |