Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Oobe W Ciągu Dnia
ReDi
post 18.09.2007 - 16:46
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2096

Witam wszystkich, to mój pierwszy post no i pierwsze doświadczenie z OOBE. Na początku posta sie przywitałem a teraz do rzeczy, ponieważ dopiero zaczynam swój trening z podróżami astralnymi jestem ciekawy czy można uzyskać OOBE podczas dnia (np koło godziny 12) z tego co wiem to najłatwiej uzyskać OOBE nad ranem, chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat, może komuś już się udało?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
ptasiek
post 18.09.2007 - 16:59
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1735

Witamy na forum:)

No tak, najłatwiej mieć oobe nad ranem, po przebudzeniu, ale w ciągu dnia też się da. I wcale nie jest to aż takie niemożliwe, ja ćwiczyłem też po południu, i choć nie wyszedłem, to osiągałem niezłe rezultaty.
Profile CardPM
+Quote Post
ReDi
post 18.09.2007 - 17:13
Post #3

Przechodzień

Nr użytkownika: 2096

Teraz zrobię małego offtopa bo nie chce zaśmiecać forum nowym tematem, a więc
przeczytałem przed chwilą pewien tekst

CYTAT
8. Czy można dokopać koledze lub podglądać koleżanki w OBE.
- To jest jedno z największych nieporozumień w przeżywaniu OBE dla początkujących. Nie wiem czy komuś na tym forum udało się znaleźć w świecie fizycznym. Każdy z reguły ląduje w świecie wykreowanym przez swój umysł czyli w OSPUO. Tak, że niestety nie można podglądać koleżanek czy odwiedzić kolegi. Oczywiście takie odwiedziny mogą mieć miejsce, ale to będzie jedynie świat alternatywny. Tak że odwiedzając kolegę okaże się że zamiast np spać to ogląda telewizję co później w realu oczywiście się nie zgadza. Początkujący w OBE poszukują często potwierdzeń tzn. tą książkę przesunąłem czy strąciłem kwiatek, ale niestety to wszystko się odbywało w OSPUO a nie w realu i niestety nie można uzyskać potwierdzenia.
Przebywanie ciałem astralnym w świecie fizycznym sam Monroe porównał do nurkowania na głębinach bez sprzętu. Niby możliwe, ale bardzo ciężkie. Odsetek takich wyjść w porównaniu z resztą jest naprawdę niewielki.

czyli OOBE to nic innego jak baaardzo realistyczny sen ?
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 18.09.2007 - 17:30
Post #4

zdrogi.blogspot.com
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

ok redi
w ciągu dnia można mieć oobe. Mnie się zdarzyło, wibracje podczas popołudniowej drzemki tez mnie czasem nachodzą. Monroe często wychodził w ciągu dnia do czasu kiedy znalazł "łatwijszy sposób" czyli budził się w nocy po 3, 4 cyklach snu.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 18.09.2007 - 22:13
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Tak jak piszę Kronopio, miałem podobnie właśnie podczas drzemki późnym popołudniem. Trzeba tylko zaznaczyć, że podczas drzemki byłem faktycznie zmęczony, i potrzebowałem snu. Jeżeli położysz się wypoczęty, to wątpię że coś z tego wyjdzie. Chociaż nigdy nic nie wiadomo.

Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 18.09.2007 - 22:31
Post #6

Guests

ReDi
CYTAT
czyli OOBE to nic innego jak baaardzo realistyczny sen ?

Oj nie. Mówię tylko za siebie. Nie jestem doświadczonym podróżnikiem( cały czas powtarzam, że na razie nie jestem hehe) ale pare razy byłem poza.

Przykładowo miałem kiedyś wibracje, "wyrwałem się'' i zacząłem chodzić po pokoju.
A wiesz nad czym się zastanawiałem? Czy to nie jest real a ja nie wstałem fizycznym ciałem, dopiero gdy zobaczyłem pewne drobne różnice zrozumiałem, że jestem poza.

PS. Nie trać nigdy cierpliwości; to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi.

? Antoine de Saint-Exupéry
+Quote Post
Drag0n
post 20.09.2007 - 17:54
Post #7

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Sądze ze wychodzenie za dnia jest możliwe tak jak nad ranem.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 20.09.2007 - 22:52
Post #8

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

dragon1 skąd taka pewność? ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 21.09.2007 - 13:05
Post #9

Świadomie Śniący

daywalker a co za różnica czy dzien czy noc, jak ktoś bardzi wierzy ze sie uda to sie uda...
Profile CardPM
+Quote Post
wert
post 22.09.2007 - 11:15
Post #10

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 190

za dnia jest ciezej osiagnac paraliz i spokoj umyslowy bo nasz mozg jest "ustawiony" na prace jednak gdyby sie nauczyc to kontrolowac to nie ma znaczenia czy to 5 w nocy czy 5 popoludniu (pomijam tu fazy snu jakby co)
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 22.09.2007 - 11:38
Post #11

Guests

hhehe, chyba , że wracasz do domu po nocce. Kładziesz się spać o 6 rano i śpisz sobie do południa. Wtedy oobe w dzień jest bardzo prawdopodobne. hehe

PS.
Człowiek jest jedynym stworzeniem, które nie zgadza się być tym, czym jest.

— Albert Camus
+Quote Post
twistoid
post 22.09.2007 - 11:42
Post #12

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Nie ma granic poza klifami schematów tkwi morze możliwości.Ciało astralne to wehikuł świadomośći wystarczy dac odpowiednia ilość paliwa.Noc dzien krew fazy ksiezyca to tylko ogranicza doświadczenie
jeżeli stworzy sie miedy nimi a oobe połączenie .Twórzmy teorie byleby działały na naszą korzyść:)
Profile CardPM
+Quote Post

post 22.09.2007 - 12:53
Post #13

Grupa:

Nr użytkownika: 0

CYTAT
Witam wszystkich, to mój pierwszy post no i pierwsze doświadczenie z OOBE. Na początku posta sie przywitałem a teraz do rzeczy, ponieważ dopiero zaczynam swój trening z podróżami astralnymi jestem ciekawy czy można uzyskać OOBE podczas dnia (np koło godziny 12) z tego co wiem to najłatwiej uzyskać OOBE nad ranem, chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat, może komuś już się udało?

Moje oobe to przeważnie odbywa sie w dzień, lub tuż przed snem. W nocy jedynie doświadczam LD. Jest to najprawdopodobniej spowodowane trybem mojego życia. Wszyscy zachwalają metode 4+1 jako najbardziej skuteczną na oobe, to ze mną chyba jest coś nie tak, jak do tej pory nie udało mi sie wyjść tą metodą :)
Pozdrawiam :)
PM
+Quote Post
daywalker
post 22.09.2007 - 14:54
Post #14

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

dragon1, hehe widać że nie czytasz całego tematu, tylko walisz posty na pałę jak leci;). Cofnij się trochę, i sprawdź co napisałem na początku;).
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 22.09.2007 - 16:17
Post #15

Świadomie Śniący

daywalker, przeczytałem cały ten temat :P i uważam ze wychodzenie w dzien jest mozliwe, sam nie wyszłem ale nie raz miałem silniejsze wibracje np o 18 niz o 6 rano.
Profile CardPM
+Quote Post
Hubert:)
post 22.09.2007 - 17:25
Post #16

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 231

Tak zupełnie na początku to najlepsze efekty miałem własnie w ciągu dnia :D nie pod wieczór, nie podczas 4+1, ani nawet rano. Wracałem ze szkoły i wtedy byly najlepsze efekty :)
Profile CardPM
+Quote Post
Kajetanmalyevil
post 22.09.2007 - 22:30
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2045

Ej to np. Chce komus udowodnic wyhodzenie i kaze mu napisac 4 cyfry na kartce i zostawic na biorku i na drugi dzien mu powiem to moge oczekiwac odpowiedzi typu hahaha? Myslalem ze hodzi o wyhodzenie z ciala w swiecie astralnym ktury jest odbiciem swiata fizycznego.mugl by mi ktos to wytlumaczyc bo sie zawiesilem i mam braki!!! (Hodzi o "OSPUO")
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 23.09.2007 - 03:29
Post #18

Guests

Było to wałkowane na tym forum nie jeden raz.
Po wyjściu z ciała nie trafiasz do świata fizycznego, tylko do jego kopii OSPUO, która jest wygenerowana przez twój umysł.

Jak na razie przypadki z dostrojeniem się do świata fizycznego przez podróżników są rzadkością.

PS. Żebym jeszcze potrafił stosować się do mądrości zawartych w tych wszystkich cytatach
-Artur_flyer
+Quote Post
Angello
post 23.09.2007 - 07:52
Post #19

Guests

CYTAT(Artur_flyer @ 23.09.2007 - 04:29) *
PS. Żebym jeszcze potrafił stosować się do mądrości zawartych w tych wszystkich cytatach
-Artur_flyer

Tego gościa nie znam, ale dobrze mówi. :D

OBE w dzień jest oczywiście możliwe. Dużo w tym przypadku zależy od tego jaki tryb życia dana osoba prowadzi. Jeśli mało śpimy, bądź wcale w nocy to próby w dzień są jak najbardziej na miejscu.
+Quote Post
Zbyszek
post 23.09.2007 - 09:13
Post #20

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

W eksperymentach zaciagalismy sie w rozne miejsca spotykajac i majac potwierdzenia.W zyciu robimy to samo W eterze spontanicznie ,szaleja nasze cialka szukajac jeden drugiego.Takie podroze mentalne utrudniaja przeprowadzenie ladowania cialek w wystarczajacym stopniu-ladowanie w c.fiz..A to Zenek wpadnie lub kolezanka wysle obelzywe teksty. Zawsze jest co robic.A ladowanie diabli biora, gdy bateryjka nie w ladownicy.Z tad latwiej w nocy jak blizni spia . gdy sie nami nie zajmuja.Za to gdy w wyskoczymy w astralw ciagu dnia mamy przyjemnosc spotkac ludzi w realu. Postrzegamy ich w czesci astralnej.Nalerzy pamietac ,ze reszta cialek nie musi byc dla nas widoczna.A jak sie jeszcze zacznie swiadomosc przemieszczac w wypartych cialkach to postrzeganie szwankuje i robi sie zle fazowani.Najczesciej spotykamy sie jak jeden jest oczami (zmyslami ducha )w astralnym a inny w mentalnym.Z weryfikacja jest wtedy ciezko, gdyz ta sama rzecz inaczej wyglada.
Profile CardPM
+Quote Post
kozuar
post 23.09.2007 - 18:06
Post #21

Guests

Mi się dzisiaj udało po południu. Dziwne nawet za bardzo sie nie przygotowałem, położyłem się i zacząłem słuchać oobe wibracji na mp3 i przykryłem koszulką oczy. Nic nie wychodziło i przysnąłem. Po jakimś czasie się obudziłem, wyjąłem słuchawki i poszedłem normalnie spać. Później tradycyjnie słyszałem wibracje (znowu jakby mantrę) i wyszedłem, ale to raczej opisze w notatniku. Troszkę się podjarałem, bo to moje pierwsze normalne wyjście, poza próg pokoju ;)
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic